Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie wszystkich.Dopiero teraz znalazłem ten wątek,buduje w okolicach Podkowy Leśnej "Dom w Rododendronach "zdążyliśmy pokryć dach i ocieplić taką fajną natryskową pianką.Niestety planowaliśmy przed zimą zrobić ogrzewanie podłogowe,wylewki i okna ,ale zima nas (jak drogowców :) )zaskoczyła.No i do wiosny. Pozdrawiam

Witam

Wszystkiego dobrego również !

Jesteśmy dużo dalej ale, budowę zaczęliśmy już w marcu 2010, niestety przez pogodę mamy spore opóźnienie, przeprowadzkę planowaliśmy na wiosnę ale jakoś wątpię, żeby nam się udało. Skończyliśmy praktycznie tynki wew. (zostały jeszcze małe poprawki) mamy już też wszystkie przyłącza czekamy teraz na pogodę :) i zaczynamy wylewki i inne bajery :D

Jak zobaczyłam Wasz dom to byłam w szoku :) nie wiem kiedy zdążyliście się wybudować :)

też byłem w szoku, wszystko działo się tak szybko...a najszybciej ubywało gotówki ;) ale jednak efekt cieszy....

też byłem w szoku, wszystko działo się tak szybko...a najszybciej ubywało gotówki ;) ale jednak efekt cieszy....

Witam Sąsiada :),

ja też pamiętam swoje zaskoczenie - najpierw stała tylko siatka, aż tu nagle, kilka tygodni później, dom (o ile dobrze skojarzyłam - roberto3011 twój dom jest przy Książenickiej, koło takiego małego lasku, prawda? - a my sąsiadujemy "prawie przez płot" - tak chyba wynikało z naszej wymiany maili jakiś czas temu). My chcemy budować w tym roku, być może nasi sąsiedzi również, więc okolica trochę się rozkręca. Patrząc na budowy rozpoczęte wokół, jest coraz bardziej swojsko i przyjaźnie:)

W związku z naszymi planami - mój post i prośba o pomoc. Poszukujemy ekipy budowlanej - do zbudowania stamu surowego. Jeśli dobrze pamiętam - roberto3011 - polecałeś kiedyś swoją ekipę. Jeśli możesz podać mi jakieś dane kontaktowe do nich, byłabym wdzięczna. Jeśli ktoś z forumowiczów może polecić dobrych fachowców, też bardzo proszę o namiary. Mam kontakt do jednego pana (nawet jakaś dalsza rodzina), ale ostatnio nie odbiera moich telefonów. Może zmienił zdanie i znalazł coś bliżej siebie, nie wiem, w każdym razie - proszę o pomoc, bo czuję, że zostaliśmy na lodzie, a wiosna coraz bliżej.

Agnieszka

Witam,

masa cennych informacji w tym wątku. Rozpoczynam na wiosnę budowę stąd pytanie - czy ktoś mógłby polecić z okolic Nadarzyna osobę do oczyszczenia działki - drobne drzewka jakieś jeżyny itp. najlepiej z piłą spalinową.

Nie pomogę, ale podzielę się miłym wspomnieniem:D

My w ubiegłym roku sami daliśmy czadu z wycinką, w każdy weekend jeździliśmy i naszymi własnymi ręcyma, piłą i sekatorem czyściliśmy działkę pod dom (działka niemała - 3 tyś metrów). Gałęzie mniejsze paliliśmy (jako dama jestem ekspertem od ognisk) a większe składaliśmy na kupkę.

Drzewa służą jako ogrodzenie i stemple. Krzaków jeżyn mieliśmy bardzo dużo, pokłuty mąż dał radę!

Satysfakcja i mięśnie Arnolda gwarantowane:D

Witam sąsiadów z Książenickiej - my trochę dalej na południe, w szczerym polu będziemy budować :)

agdapl:

namiary poszły na prv.

Czy ja też mogłabym prosić? My tak szybko nie zaczniemy, najwcześniej w maju... projekt dopiero powstaje.

Drodzy Inwestorzy,

czy orientujecie sie jaka jest teraz dobra cena za krycie dachu dachówką cementową lub ceramiczną z obróbkami blacharskimi?

hej, znowu ja :) widze, że mamy podobne zainteresowania...

twoje pytanie nie jest zbyt proste - to zależy. od wielkości dachu (jego powierzchni, podana w projekcie), rodzaju - kopertowy, płaski, dwuspadowy, czterospadowy, ilości lukarn/wolich oczek, kominów, stopni kominiarskich, okien dachowych etc... (sporo pewnie pominąłem)

Dla porównania mój dach (podgląd tutaj, zakładka "sytuacja"), czyli - dwie koperty (jedna nad domem, druga nad garażem - zachodzi na pierwszą), 3 lukarny, brak wolich oczek, ok. 10 okien dachowych, dachówka ceramiczna, wycena na ok. 16 tys. sama robocizna :eek: plus, że dodatkowy rabat i vat jak za usługę na materiale (tj. dachówki, więźba, etc., brak poszycia - folia/deski/płyta osb). Ekipa niestety niesprawdzona, ale dają gwarancję 60 mc. jeszcze szukam kolejnych ofert.

Mam nadzieję, że się ktoś bardziej doświadczony (życiem i budową) się jeszcze odezwie w sprawie, też potrzebuję innej ekipy, choćby dla porównania. Ew. ile płaciliście za swoje dachy?

POSZUKIWANY/POSZUKIWANA: słup energetyczny z kawałkiem linii napowietrznej i rozdzielnicą kupię. jak ktoś ma i chce się pozbyć, kontakt na priv, pogadamy :)

Odwieczne pytanie: Rbtka to: a. sama rodzielnica, b. słup+kabel+rozdzielnica? nigdy nie wiem :)

W sprawie dachu dzwon do dachluxu na modlinskiej, pros o p. Michała Dąbrowicza (handlowiec) a jak sie z nim dogadasz co do cen to koniecznie bierz ekipe Diabla.

Chlopaki robia szybko, profesjonalnie, nic nie przecieka :)

Robią samo pokrycie, czy całość dachu? Mam też dachluxa na puławskiej z mojej strony.

hej, znowu ja :) widze, że mamy podobne zainteresowania...

twoje pytanie nie jest zbyt proste - to zależy. od wielkości dachu (jego powierzchni, podana w projekcie), rodzaju - kopertowy, płaski, dwuspadowy, czterospadowy, ilości lukarn/wolich oczek, kominów, stopni kominiarskich, okien dachowych etc... (sporo pewnie pominąłem)

Dla porównania mój dach (podgląd tutaj, zakładka "sytuacja"), czyli - dwie koperty (jedna nad domem, druga nad garażem - zachodzi na pierwszą), 3 lukarny, brak wolich oczek, ok. 10 okien dachowych, dachówka ceramiczna, wycena na ok. 16 tys. sama robocizna :eek: plus, że dodatkowy rabat i vat jak za usługę na materiale (tj. dachówki, więźba, etc., brak poszycia - folia/deski/płyta osb). Ekipa niestety niesprawdzona, ale dają gwarancję 60 mc. jeszcze szukam kolejnych ofert.

Mam nadzieję, że się ktoś bardziej doświadczony (życiem i budową) się jeszcze odezwie w sprawie, też potrzebuję innej ekipy, choćby dla porównania. Ew. ile płaciliście za swoje dachy?

POSZUKIWANY/POSZUKIWANA: słup energetyczny z kawałkiem linii napowietrznej i rozdzielnicą kupię. jak ktoś ma i chce się pozbyć, kontakt na priv, pogadamy :)

Odwieczne pytanie: Rbtka to: a. sama rodzielnica, b. słup+kabel+rozdzielnica? nigdy nie wiem :)

No właśnie pytanie bardzo ogólne bo zdaje sobie sprawe ze to zalezy o skomplikowania dachu. Ja mam ekipe poleconą co mają ceną 60 zł za m2 juz z obróbkami, dachu mam jakies 277 metrów wiec tez około 16 tys ale nie bardzo wiem czy to dobra cena.

Dach jest kopertowy prosty i dwa mniejsze daszki nad garazem i nad salonem.

A poszukiwania elektryka trwają. Postawnowiłam dac tez zlecenie na szukajfachowca.pl

Pozdrawiam roslanka

No właśnie pytanie bardzo ogólne bo zdaje sobie sprawe ze to zalezy o skomplikowania dachu. Ja mam ekipe poleconą co mają ceną 60 zł za m2 juz z obróbkami, dachu mam jakies 277 metrów wiec tez około 16 tys ale nie bardzo wiem czy to dobra cena.
To jest za całość więźba+pokrycie, czy samo pokrycie? Moi wychodzą taniej, ale tylko z powodu w/w rabatów/ulg podatkowych. Mam wrażenie, że 16 tys. to sporo, ale muszę to jeszcze zweryfikować u innych wykonawców.

Witam sąsiadów z Książenickiej - my trochę dalej na południe, w szczerym polu będziemy budować :)

Czy ja też mogłabym prosić? My tak szybko nie zaczniemy, najwcześniej w maju... projekt dopiero powstaje.

Witam przyszłych sąsiadów również, dzwoniłam do ekipy poleconej, wolni są od września dopiero :(

Pytanie nadal aktualne - czy ktoś może polecić ekipę budowlaną (SSO, a najlepiej SSZ)?