ania_marcin 26.01.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Poszukuję minikoparki na kilka godzin (z operatorem). Orientujecie się może kto świadczy takie usługi w okolicach Grodzisk Maz./ Żabia Wola i ile taka usługa kosztuje? Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 26.01.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Poszukuję minikoparki na kilka godzin (z operatorem). Orientujecie się może kto świadczy takie usługi w okolicach Grodzisk Maz./ Żabia Wola i ile taka usługa kosztuje? Pozdrawiam, Marcin może tu http://uslugi.tipy.pl/uslugi-mini-koparka-milanowek-i-okolice-mazowieckie,oferta,190841.html Wiem tez że w Pruszkowie jest jakaś duża firma świadcząca takie usługi ale nie mogę ich namierzyć Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 26.01.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 może tu http://uslugi.tipy.pl/uslugi-mini-koparka-milanowek-i-okolice-mazowieckie,oferta,190841.html Wiem tez że w Pruszkowie jest jakaś duża firma świadcząca takie usługi ale nie mogę ich namierzyć Pozdrawiam, Dzięki. Mają super ceny. Polecam. http://www.favore.pl/190841_uslugi-mini-koparka-milanowek-i-okolice-mazowieckie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 27.01.2011 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Co sądzicie o cenie za robociznę - 15 tyś za kompletny stan zero tj. ręczny wykop, chudziak, szalowanie, zbrojenie, wylewanie ław, ziolacja pionowa i pozioma, przepusty, płyta itd.Powierzchnia fundamentów - około 170m2, dom niepodpiwniczony, okolice Grodziska Maz. Pozdrawiamy,A&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 27.01.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja nie wiem ile biorą firmy my robimy systemem gospodarczym i 15 tys to wydaliśmy już razem ze stropami i kominami za robocizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 27.01.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Co sądzicie o cenie za robociznę - 15 tyś za kompletny stan zero tj. ręczny wykop, chudziak, szalowanie, zbrojenie, wylewanie ław, ziolacja pionowa i pozioma, przepusty, płyta itd. Powierzchnia fundamentów - około 170m2, dom niepodpiwniczony, okolice Grodziska Maz. Pozdrawiamy, A&M Witam,co do ceny napewno bedą tutaj różne opinie,z postów twoich wynika że budujecie w okolicach Żabiej Woli-ja dokładnie w Żabiej Woli problem jest w gruntach -a dokładnie w ziemi(misz masz).Podczas naszej budowy po wykopaniu fundamentów było wszystko ok.dopóki nnie zaczęły padać deszcze w 2009-wykopy zalane ,obsuwanie sie ziemi-generalnie budowa fundamentów w wodzie.Na dzień dzisiejszy poziom wody gruntowej jest bardzo wysoki-u nas 20 cm od poziomu gruntu po wykopaniu dołka napływa woda.Dlatego proponuję spisać umowę na papierze i zapisać wartość wykonywanej usługi.Oczywiście teren jest zdrenowany a i tak jest pełno wody ( deszcze 2009,2010 i obecne roztopy).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 27.01.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Co sądzicie o cenie za robociznę - 15 tyś za kompletny stan zero tj. ręczny wykop, chudziak, szalowanie, zbrojenie, wylewanie ław, ziolacja pionowa i pozioma, przepusty, płyta itd. Powierzchnia fundamentów - około 170m2, dom niepodpiwniczony, okolice Grodziska Maz. Pozdrawiamy, A&M Witam mam jedną uwagę - piszesz, że kompletna robocizna, ale nic nie wspominasz o zasypce i zagęszczaniu - tylko przypominam pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 27.01.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam mam jedną uwagę - piszesz, że kompletna robocizna, ale nic nie wspominasz o zasypce i zagęszczaniu - tylko przypominam pozdr Myśle że ani i marcinowi chodzi o samą robocizne bez towaru a jeśli tak jak koleg pisał mokry teren to fundamenty wyższe co za tym idzie wieksze koszty zasypania.Jak sobie przypomne to ąz tera jestem zła ile pieniedzy musieliśmy wyłożyc na zaypanie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulipia 27.01.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam wpadłam się przywitać Budujemy domek we wsi Rusiec koło Nadarzyna. Jesteśmy na etapie wykończeniówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Stocki 27.01.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam forumowiczów.Już wcześniej, kilka tygodni temu proponowałem planującym budowę usługę generalnego wykonawcy lub inwestora zastępczego. Ponieważ widzę, że wielu z was poszukuje sprawdzonych i polecanych ekip, chcę zaproponować dyskusje na temat sposobów realizacji procesu budowlanego. Jak wiadomo, większość planujących budowę własnego domu rozważa 2 warianty:1. Spróbuję wybudować go metodą gospodarczą, więc sam się wszystkim zajmę i w ten sposób obniżę koszty.2. Zlecę wykonanie całości prac jednej formie, licząc się z większymi kosztami, ale zajmą się tym fachowcy i udzielą mi gwarancji na wykonaną pracę.Czy rozważaliście 3 wariant pośredni? Nazywa się to Inwestor Zastępczy i jest mu blisko do metody gospodarczej z tym, że całościową organizację procesu budowlanego zajmuje się specjalista z branży budowlanej. Jak to działa?Inwestor podpisuje umowę z firmą świadczącą takie usługi na zrealizowanie całościowego (lub części) zadania inwestycyjnego w imieniu inwestora właściwego. Współpraca może się rozpocząć już na etapie wyboru projektu lub uzyskiwania pozwolenia na budowę. Inwestor Zastępczy zajmuje się zaplanowaniem całej inwestycji tzn.: przygotowuje niezbędne dokumenty, przygotowuje harmonogram budowy, doprowadza do podpisania umów na wykonanie poszczególnych prac budowlanych pomiędzy wykonawcami a inwestorem właściwym, wylicza i zamawia konieczne materiały budowlane, zamawia odpowiedni sprzęt budowlany, rozlicza wykonawców z powierzonych im zakresów prac, przygotowuje niezbędne dokumenty do uzyskania pozwolenia na użytkowanie. Cały zakres usługi inwestora zastępczego jest oczywiście kwestią indywidualną, uzależniona od potrzeb inwestora właściwego.Przy takim rozwiązaniu, wszelkie przepływy finansowe za materiały lub pracę ekip budowlanych reguluje osobiście inwestor właściwy.Z inwestorem zastępczym można się również umówić, że zadba on w okresie gwarancyjnym o usunięcie ewentualnych wad przez dostawców materiałów lub wykonawców prac.Wynagrodzenie, za jakie pracuje Inwestor Zastępczy zazwyczaj stanowi X procent od wartości inwestycji i jest rozliczane wg indywidualnych ustaleń.Co o tym sądzicie? PozdrawiamArtur Stocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margaret 27.01.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Poszukuję dla swoich rodziców z Grodziska solidnej ekipy do położenia ocieplenia i zrobienia elewacji (styropian+tynk). Wiem, że jackBud jest niezły, ale byłabym wdzięczna za namiary.A może ktoś ma jeszcze jakieś opinie o jackBudzie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 27.01.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 U mnie robiła firma S.T.I.S. z Pruszkowa i jestem bardzo zadowolona.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 27.01.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Myśle że ani i marcinowi chodzi o samą robocizne bez towaru a jeśli tak jak koleg pisał mokry teren to fundamenty wyższe co za tym idzie wieksze koszty zasypania.Jak sobie przypomne to ąz tera jestem zła ile pieniedzy musieliśmy wyłożyc na zaypanie:( Oczywiście w te 15 tyś robocizny wliczone jest zasypywanie i zagęszczanie. Akurat jeśli chodzi o teren i poziom wód gruntowych to jestem szczęściarzem - buduję w Osowcu i u mnie jest akurat sucho (robiłem nawet niedawno badania geotechniczne - poziom wód gruntowych 1.8-2.5 m). Koparkowy też mnie ostrzegał, że będzie sie zbierać woda, na szczęście po zrobieniu wykopu pod fundamet jest suchutko. Dzisiaj zalewam ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 27.01.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Oczywiście w te 15 tyś robocizny wliczone jest zasypywanie i zagęszczanie. Akurat jeśli chodzi o teren i poziom wód gruntowych to jestem szczęściarzem - buduję w Osowcu i u mnie jest akurat sucho (robiłem nawet niedawno badania geotechniczne - poziom wód gruntowych 1.8-2.5 m). Koparkowy też mnie ostrzegał, że będzie sie zbierać woda, na szczęście po zrobieniu wykopu pod fundamet jest suchutko. Dzisiaj zalewam ławy [/qu Gratuluje wam!!! :)My niestety mamy dużo wody:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 27.01.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Poszukuję dla swoich rodziców z Grodziska solidnej ekipy do położenia ocieplenia i zrobienia elewacji (styropian+tynk). Wiem, że jackBud jest niezły, ale byłabym wdzięczna za namiary. A może ktoś ma jeszcze jakieś opinie o jackBudzie? Pozdrawiam. Polecany kilkakrotnie na forum Lesław Judka - solidny fachowiec. Namiary w książce adresowej. Podpisuję się pod opiniami obiema rękoma pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 27.01.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ja nie wiem ile biorą firmy my robimy systemem gospodarczym i 15 tys to wydaliśmy już razem ze stropami i kominami za robocizne. Tzn wykonywaliście część robót we własnym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 27.01.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam wpadłam się przywitać Budujemy domek we wsi Rusiec koło Nadarzyna. Jesteśmy na etapie wykończeniówki. A można wiedzieć gdzie dokładnie w Ruścu? My już mieszkamy.. na ul. Bajecznej. Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 27.01.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Co sądzicie o cenie za robociznę - 15 tyś za kompletny stan zero tj. ręczny wykop, chudziak, szalowanie, zbrojenie, wylewanie ław, ziolacja pionowa i pozioma, przepusty, płyta itd. Powierzchnia fundamentów - około 170m2, dom niepodpiwniczony, okolice Grodziska Maz.Ja wydałem za robociznę stan zero 12,3 tys. w tym ok, 2,3 za koparkę - była w cenie u mojego wykonawcy. Z tym że bez ułozenia kanalizacji, mniejsza też powierzchnia zabudowy, u mnie 159 mkw. Więc cena w miarę podobna. Z umową oczywiście może być drożej, bo wykonawca może doliczyć podatek, ale jeśli nie jest polecony przez kogoś godnego zaufania, to lepiej umowę spisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 27.01.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Może mi ktoś polecić dostawcę bloczków fundamentowych M-6 0,24m? (Okolice Grodziska Maz. / Żabiej Woli.) Pozdrawiamy,M&A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 28.01.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Zakupiliśmy styropian 15cm genderka.A teraz zastanawiamy sie nad klejem do przyklejenia styropianu i zatopienia siatki możecie polecic jakąś firme?? PozdrawiamyMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts