mikel_1 22.03.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Geodeta to wielokrotnie polecany Jacek Szpilarski 602 673 059też polecam p. Jacka, bardzo dobra współpraca, przeżył nawet scysję z moim wykonawcą i dalej ze mną pracował szybko. sprawnie i na temat - do niego nie trzeba dzwonić i wypytywać, czy coś mu jeszcze potrzebne, czy już do odbioru etc. umawiasz się na termin i do tego terminu masz gotowe, sam dzwoni z informacją, żeby odebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoko 22.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Słuchajcie, poszukuję kogoś sprawdzonego do położenia kostki brukowej. Możecie polecić swojego wykonawcę? Pozdrawiam azusa Polecam firmę Jar-Bruk, układali u moich rodziców w Komorowie...i u sąsiadów...tel. do właściciela p. Jarek 509 496 421 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 22.03.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Tartak z Iłży.Sprawdzony przez pare osób z naszej grupy.Polecam można sie dogadać.Dasz namiar? Chociaż nie wszyscy polecają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 22.03.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kolejny temat którego nie ogarniam. Fachowcy, którzy budują mi dom będą wkrótce wylewać beton w garażu, zaś w domu jak to określili: "się zrobi szlichtę" (domyśliłem się, że chodzi o podłogi na gruncie). Macie jakieś doświadczenia z takimi podłogami? Na co uważać? Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 22.03.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dasz namiar? Chociaż nie wszyscy polecają... Pewnie chodzi o ten tartak: http://www.drewnobudowlanetartak.pl/ Dzisiaj dostałem ofertę na więźbę z dwóch tartaków: 1. Konar sc - 790 m3 (z impregnacją) 2. Drewpłyt - 770 m3 (z impregnacją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 23.03.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Kolejny temat którego nie ogarniam. Fachowcy, którzy budują mi dom będą wkrótce wylewać beton w garażu, zaś w domu jak to określili: "się zrobi szlichtę" (domyśliłem się, że chodzi o podłogi na gruncie). Macie jakieś doświadczenia z takimi podłogami? Na co uważać? Pozdrawiam, Marcin Pewnie chodzi o chudziak. Zwróć uwagę aby podsypka pod chudziakiem (beton o małej zawartości cementu - dopiero na nim powstanie wylewka na której położysz docelową podłogę) była dobrze zagęszczona i było w "miarę" sucho (choć to akurat przy obecnej pogodzie nie problem). PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 23.03.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Dasz namiar? Chociaż nie wszyscy polecają... Ten nie polecany tartak z Iłży to chyba jakiś inny. Ten do którego podaliśmy linka kilka osób na forum polecało (podany był numer telefonu a to ten sam numer co na tej stronie internetowej) Właśnie przed chwilą rozmawiałam z właścicielem, bardzo konkretny i można się dogadać 710 zł netto m3 z impregnacją zanurzeniową i transportem Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 23.03.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Polecam firmę Jar-Bruk, układali u moich rodziców w Komorowie...i u sąsiadów...tel. do właściciela p. Jarek 509 496 421 Dzięki za namiary. A gdzie w Komorowie? Mieszkam tam teraz, podeszłabym zobaczyć i pogadać, jeśli Twoi rodzice nie mieli by obiekcji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 23.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Kolejny temat którego nie ogarniam. Fachowcy, którzy budują mi dom będą wkrótce wylewać beton w garażu, zaś w domu jak to określili: "się zrobi szlichtę" (domyśliłem się, że chodzi o podłogi na gruncie). Macie jakieś doświadczenia z takimi podłogami? Na co uważać? Pozdrawiam, Marcin - w garażu, jeśli masz kratkę ściekową to muszą zrobić tzw kopertę ze spadkiem w stronę tej kratki a jeśli nie masz kratki to spadek w kierunku wrót garażowych, - w domu, jeśli mowa o "szlichcie" to chudziak, ocieplenie i nadbeton już są, szlichta musi być równa najlepiej samo-poziomująca bo potem idzie dużo kleju pod terakotę aby wyrównać poziomy na nieudolnie zrobionej szlichcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 23.03.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Pewnie chodzi o ten tartak: http://www.drewnobudowlanetartak.pl/ Dzisiaj dostałem ofertę na więźbę z dwóch tartaków: 1. Konar sc - 790 m3 (z impregnacją) 2. Drewpłyt - 770 m3 (z impregnacją)Ja ostatecznie mam stąd: http://forenda.pl/ Ten tartak jako pierwszy robił mi wycenę, jeszcze w lutym - przez mojego cieślę (on z nimi gada, nie ja, co najwyżej mailem rysunek więźby wyślę...) Teraz coś zaczęli gadać, że inne ceny, już się rozglądam za innym tartakiem, ale ich cieśla chyba ostatecznie zgasił Wyszło 730zł/m3 (podobno - bo mi jakbym nie liczył, taniej wychodzi...) Polecać będę, jak skończą u mnie, bo jeszcze sporo może wyjść po drodze bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 23.03.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 i jeszcze mam pytanie odnośnie tych, którzy mieszkają na poddaszach - czy możecie sie wypowiedzieć poproszę w kwestii hałasu podczas deszczu na poddaszach zadeskowanych i nie? jestem właśnie w trakcie intensywnych dyskusji z mężem na temat sensowności deskowania i chciałabym usłyszeć opinie osób, które mogą coś w temacie powiedzieć . Witam. Wiem, ze na budowie kazdy chce miec najtaniej i jednoczesnie dobrze. Nalezy jednak pamietac, ze dom buduje sie na lata, chyba ze po 2latach czy 5 ktos planuje remont. Moja rada - koniecznie z deskowaniem + papa termozgrzewalna. Niekoniecznie to musza byc deski, mzoe byc plyta osb. Jesli bedziecie miec np wylewany strop zelbetowy to wam zostana deski, ktore mozna wyczyscic i wykorzystac. Rozwiazanie deskowanie/plyta osb + papa termozgrzewalna + blachodachowka/dachowka jest wg mnie najlepsza gdyz: 1. dach jest sztywniejszy 2. na poddaszu uzytkowym jest ciszej i cieplej zima 3. papa termozgrzewalna poprawnie polozona zapewnia szczelnosc dachu w przypadku nieszczelnosci/przeciekania wody przez blachodachowke/dachowke a wiec nie bedzie potem plam na gk 4. folia pod blachodachowka/dachowka (czyli brak deskowania) bardzo czesto ulega podziurawieniu w momencie jej kladzenia Policzcie ile wydacie na deski + pape + robocizne, nie bedzie to tak duzo a bedziecie miec spokoj ze macie porzadny, szczelny dach na dlugi czas. Zastanowcie sie nad kolorem blachodachowki, ciemny dach bardziej sie nagrzewa no i z czasem blachodachowka moze zmieniac kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 23.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ten nie polecany tartak z Iłży to chyba jakiś inny. Ten do którego podaliśmy linka kilka osób na forum polecało (podany był numer telefonu a to ten sam numer co na tej stronie internetowej) Właśnie przed chwilą rozmawiałam z właścicielem, bardzo konkretny i można się dogadać 710 zł netto m3 z impregnacją zanurzeniową i transportem Pozdrawiam Ania Osobiscie bylem w tym tartaku i rozmwialem z wlascicielem. Zaproszono mnie do domu, przy ciasteczkach i herbacie na spokojnie z planami budynku sobie wszystko wyliczylismy, omowilismy. Drewno przyjechalo na czas, z wygladu zaimpregnowane 2 razy lepiej niz inne na okolicznych budowach. Polecam na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 24.03.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Czy ktoś może napisać, ile płacił za wykonanie kanalizacji - samej części pod chudziakiem? chcę nająć kogoś tylko do tego, a nie chciałbym przepłacać. Dla porównania - powierzchnia zabudowy 160 mkw, 2 wpusty w podłodze, rozprowadzenia do kotłowni, pionu (tuż obok) i kuchni - chyba standard. Plus studzienka do wkopania przed domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 24.03.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Czy ktoś może napisać, ile płacił za wykonanie kanalizacji - samej części pod chudziakiem? chcę nająć kogoś tylko do tego, a nie chciałbym przepłacać. Dla porównania - powierzchnia zabudowy 160 mkw, 2 wpusty w podłodze, rozprowadzenia do kotłowni, pionu (tuż obok) i kuchni - chyba standard. Plus studzienka do wkopania przed domem. Właśnie dzisiaj hydraulik coś takiego robił u mnie (bez studzienki). Za robociznę wzięli 700 zł, materiał 340 zł. Łącznie chyba 9 punktów. Usługa wykonana megaekspresowo bo ekipia przebiera nogami żeby lać chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 24.03.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Jak sądzicie - czy warto robić czerpnię do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eustaszki 25.03.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam, nastał ten piękny czas i ruszamy w pełni z budową Szukam płyt drogowych monowskich w dużej ilości na budowę pod Milanówkiem. Czy ma ktoś na sprzedaż używane albo możecie polecić dostawcę? dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 25.03.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Jak sądzicie - czy warto robić czerpnię do kominka? Tak, warto. Nieduży koszt a zawsze może się przydać. Jak mozesz to zaplanuj od strony zachodniej bo z tamtąd najczęściej wieje. PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 25.03.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Tak, warto. Nieduży koszt a zawsze może się przydać. Jak mozesz to zaplanuj od strony zachodniej bo z tamtąd najczęściej wieje. PZDR Qter Więc jutro robię przy okazji robienia przepustów pozdr M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 25.03.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 hej dobrzy ludzie, jeszcze raz pytam,bardzo proszę - powiedzcie ile płaciliście z kładzenie blachodachówki oraz za deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 25.03.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 hej dobrzy ludzie, jeszcze raz pytam, bardzo proszę - powiedzcie ile płaciliście z kładzenie blachodachówki oraz za deskowanie. może to pomoże: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169015-Ile-za-robocizne-dachu pamiętaj: święty spokój jest bezcenny pzdr Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts