Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Tartaków w Iłży lub okolicach jest chyba sporo. Ten z którego my ostatecznie wzieliśmy więźbę sprawdził się w 100%.

http://www.drewnobudowlanetartak.pl/ - Artur Prokop

Dobra cena, drewno dobrze zaimpregnowane (przynajmniej tak powiedział cieśla), transport gratis no i termin - zamówiłam więźbę w czwartek a we wtorek już była na budowie :)

Pozdrawiam Ania

My więźbę mamy wykonaną z drewna z tartaku z ul. Brzozowej (granice Pruszkowa). Jak narazie wszystko ok. Będziemy kłaść dachówkę, zobaczymy jeszcze, co powie wykonawca dachu.

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

My więźbę mamy wykonaną z drewna z tartaku z ul. Brzozowej (granice Pruszkowa). Jak narazie wszystko ok. Będziemy kłaść dachówkę, zobaczymy jeszcze, co powie wykonawca dachu.
Czyli ta firma? Ile płaciliście za m3? Ostatnio chciałem trochę kantówki od nich kupić, nawet nie na więźbę (bez impregnacji, gorszej klasy), to strzelili taką ceną, że podziękowałem.

Zaczynam budowe, czy macie moze jakies materiały, które mnie się przydadzą w trakcie budowy a Wam zbywają na Waszej działeczce Chetnie odkupię.
Mi pewnie zostanie trochę bloczków bet.kom. - może niechcący z tego budujesz? Jeszcze nie wiem, ile, ale na pewno przeszacowałem... odbiór byłby w Błoniu na składzie, gdzie nadal stoją :) Poza tym mam rozdzielnicę budowlaną ruchomą, z licznikiem, do przyłącza sąsiadowego, na zbyciu od zaraz (już nawet chętni byli, ale im ceny nie podałem... muszę ją wreszcie wydobyć...).
Witam, Poszukujemy słupków i siatki ogrodzeniowej z odzysku. Jeśli ktoś chce się pozbyć chętnie odkupimy
A musi być z odzysku? Zostało mi 10mb w rolce, z chęcią się pozbędę. Każdy grosz się teraz przyda :)

edit: ekhm, minus 1,5mb na bramę :)

Czesc,

W mieszkaniu w którym obecnie mieszkamy całą "zabudowę" (szafy, kuchnia, garderoba itp.) robił p. Jacek Paczewski - mi odpowiadał - tel. 668-410-267

PZDR

Qter

Z pewnością mogę polecić Pana Marcina robił u mnie szafy i kuchnie ceny w normie. Doradzi, podpowie, szybko i sprawnie namiar na niego to 603 214 838, a i ma swoją strone http://www.mcmeble.pl jest tam troche zdjęć wieć można coś podejrzeć.

Pozdrawiam

Czyli ta firma? Ile płaciliście za m3? Ostatnio chciałem trochę kantówki od nich kupić, nawet nie na więźbę (bez impregnacji, gorszej klasy), to strzelili taką ceną, że podziękowałem.

Płaciliśmy 790 zł za metr3 z impregnacją.

Z tego co widzę, można teraz znaleźć taniej.

Polecili nam ten tartak w Andzie, podobno ludzie nie narzekali na jakość i dostawę.

My jak narazie też.

Natomiast z czyściutkim sumieniem i 100% pewnością mogę polecić ekipę, która właśnie dzisiaj skończyła robić u nas stan surowy :)

Ekipa wzięta po forumowych Ramotkach (dziękujemy:))

Pan Jerzy Filaber tel 692020065 i synowie

1. Na budowie byliśmy co 2 tygodnie - NIE BYŁO POTRZEBY CZĘŚCIEJ

2. Bezproblemowo, szybko, starannie

3. Pełna współpraca wykonawcy z dostawcą materiałów

4. Ekipa kulturalna, pracująca również w weekendy w razie potrzeby

5. Wszystko uczciwie i w porządku, za niewygórowaną cenę

Dzięki tej ekipie uważamy, że budowa domu to czysta przyjemność :)

Przed nami pokrycie dachówką - mam nadzieję, że zdania nie zmienimy - wchodzi inna ekipa

koledzy a może jakąś sprawną szybką i rzetelną ekipę polecicie do SSO - lokalizacja Pruszków (i ewentualnie na kolejne etapy)

SSO z więźbą - Pan Kazik tel 508872231. Wymiatacze - znają się na robocie, zero alk., super tempo i dobre ceny (możesz powołać się na Marcina z Osowca). To co jest u mnie na stronie http://promienny.mojabudowa.pl zrobili w 3 tyg.

Może ktoś poleci mi sprawdzonego hydraulika (okolice Grodziska Maz.) - chodzi o kompleksową usługę C.O, wod.-kan., ogrzewanie podłogowe.

Pan Piotr Rothimel z Milanówka tel. 601 335 163. U mnie robił c.o. + podłogówka, kompletną kotłownię: piec gazowy, turbokominek z płaszczem wodnym i zbiornik c.w.u. z dwiema wężownicami. Z rozmów wiem, że robi też wod.-kan.

hej dobrzy ludzie, jeszcze raz pytam,

bardzo proszę - powiedzcie ile płaciliście z kładzenie blachodachówki oraz za deskowanie.

Dostaliśmy 2 wyceny robocizny z Dachluxu:

1. 14.000

2. 11.000

Cena bez więźby, blachodachówka Sara, z obsadzeniem 7 okien, bez deskowania.

Zdecydowaliśmy się jednak na dachówkę ceramiczną (bardzo mała różnica w cenie materiału) i umówiliśmy się z innym wykonawcą na 15.000

Dodam, że dach mamy dość skomplikowany

Dostaliśmy 2 wyceny robocizny z Dachluxu:

1. 14.000

2. 11.000

Cena bez więźby, blachodachówka Sara, z obsadzeniem 7 okien, bez deskowania.

Zdecydowaliśmy się jednak na dachówkę ceramiczną (bardzo mała różnica w cenie materiału) i umówiliśmy się z innym wykonawcą na 15.000

Dodam, że dach mamy dość skomplikowany

Nie wiem jaką masz pow. dachu ale wg mnie cena jest ok.

Dla porównania: za deskowanie i papowanie płacę 16 zł, za kładzenie blachodachówki 32 zł (w tym wszystkie obróbki blacharskie, okien dachowych brak, jeden skomplikowany kosz). Dach mam około 230 m2.

Nie wiem jaką masz pow. dachu ale wg mnie cena jest ok.

Dla porównania: za deskowanie i papowanie płacę 16 zł, za kładzenie blachodachówki 32 zł (w tym wszystkie obróbki blacharskie, okien dachowych brak, jeden skomplikowany kosz). Dach mam około 230 m2.

My mamy 7 okien dachowych, 3 lukarny, a powierzchnia dachu kopertowego to około 315 m2.

Witam

Macie może polecić kogoś rozsądnego do ocieplenia styropianem budynku.

pozdrawiam

Ja też teraz się tym interesuję, ostatnio na "Solidnych..." ekipę polecił forumowicz Krupiarz:

"Na pewno z czystym sumieniem mogę polecić ekipę od ociepleń elewacji styropianem. Dokładnie, szczelnie i równo, a przez to później ciepło i kieszeń nie wydrenowana po zimie . Tynk ma już 4 lata i wszystko jest ok.

Szef ekipy Jacek tel. 516895245."

Natomiast zastanawiamy się, czy ze względów finansowych nie ocieplić samodzielnie :)