mikel_1 06.04.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 My mamy 7 okien dachowych, 3 lukarny, a powierzchnia dachu kopertowego to około 315 m2.Ja mam ok. 270mkw dachu, 4 lukarny, dach składa się z 2 kopert (nad garażem i resztą domu), ok. 10 okien dachowych i płacę za robociznę tyle samo, co ty. też dachlux, dachówka ceramiczna, poszycie robi cieśla, diablo (z dachluxu) kładzie folię, łaty i dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 06.04.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja mam ok. 270mkw dachu, 4 lukarny, dach składa się z 2 kopert (nad garażem i resztą domu), ok. 10 okien dachowych i płacę za robociznę tyle samo, co ty. też dachlux, dachówka ceramiczna, poszycie robi cieśla, diablo (z dachluxu) kładzie folię, łaty i dachówkę. My też mamy takie 2 koperty. Ale ta ekipa, którą mamy teraz, to nie z Dachluxu tylko TopDach, oni dali nam lepszą cenę na materiał (ceramika) i w związku z tym od nich bierzemy też ekipę (mniejszy vat). Diablo podobno jest dobry, chwalony na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rraphal 07.04.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Podbijam... Witam wszystkich! Sezon się powoli rozkręca, ogłoszenia też Tanio sprzedam lub wynajmę szalunki systemowe: - podpory: 195szt - płyty (sklejka) 200x50: 128szt - trójnogi - 20szt - belki 20x390 - 104szt - belki 20x100/270 - 53szt - głowice: 60szt - ściągi kpl: 30szt Stan dobry. Idealne rozwiązanie aby mieć gładkie i równe stropy... Lokalizacja: Osowiec, odbiór we własnym zakresie. TANIO!! Rafał, 693-935-199 Kilka zdjęć z mojej budowy: http://skirzynski.com/img/szalunki/sz1_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz2_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz3_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz4_th.jpg W razie potrzeby podeślę zdjęcia w lepszej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japriv 07.04.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam sąsiadow - zostało mi sporo drzewa dachowego- krokwie, murłaty, jętki i inne. Czy jest ktoś zainteresowany aby to odkupić za połowę ceny? drzewo mam na placu budowy w Strzeniówce (obok Nadarzyna) - oczywiście nie dsponuję samochodem ciężarowym więc potrzebny będzie własny transport aby to przewieźć. Dla zainteresowanych moge przesłac zdjęcia na priv.Nie liczyłam ile jest tych krokwi - na razie wstepnie ogłaszam.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 07.04.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witajcie, Szukam namiaru na ZDUNA (z prawdziwego zdarzenia a nie jakieś studio kominkowe co gotowce klei). Wiem, że zawód ostatnio bardzo niszowy ale może ktoś coś wie,,, PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg83 07.04.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Potrzebuję namiary na elektryka, który w Ojrzanowie( gmina zabia wola) poprowadzi kabel ze skrzynki w liniii ogrodzenia na działkę? Mozecie kogos polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 07.04.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam Macie może polecić kogoś rozsądnego do ocieplenia styropianem budynku. pozdrawiam Zapraszam do skorzystania z usług mojej firmy. Referencje na forum muratora pod adresem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132483-Tynki-cem-wap-i-gipsowe-zobacz-referencje-url-www.sain.pl-url Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 07.04.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Zapraszamy na MURATORA Targi Murexpo 8-10 kwietnia Warszawa Torwar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kampinosik 08.04.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witajcie, Szukam namiaru na ZDUNA (z prawdziwego zdarzenia a nie jakieś studio kominkowe co gotowce klei). Wiem, że zawód ostatnio bardzo niszowy ale może ktoś coś wie,,, PZDR Qter Ja korzystalem ostatnio z forumowego Forest Natura i jestem bardzo zadowolony. Moze ktos z Szanownych Sąsiadow ma namiary na firme zajmująca sie uzdatnianiem wody w okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 08.04.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Potrzebuję namiary na elektryka, który w Ojrzanowie( gmina zabia wola) poprowadzi kabel ze skrzynki w liniii ogrodzenia na działkę? Mozecie kogos polecić? Spróbuj tutaj 694699431 (p. Karczewski) - mieszka w okolicy. Nie jest tani ale solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg83 08.04.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Spróbuj tutaj 694699431 (p. Karczewski) - mieszka w okolicy. Nie jest tani ale solidny. Dziękuję pięknie za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 08.04.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 witam podpowiedzcie jaki koszt jest średni doprowadzenia mediów do działki czyli gaz, prąd, woda, kanalizacja jesli działka jest oddalona od nich jakies 50-100 m2 to ile sie liczy na doprowadzenie i podłaczenie Co do prądu to odległośc nie ma raczej znaczenia. Podpisujesz umowę z zakładem eneretycznym cena ok 1600zł brutto i chyba za złożenie wniosku o warunki przyłącza ok 200zł. A potem czekasz, czekasz i czekasz...Czyli tutaj nie ważna kwota a czas w jaki elektrowania Cię podepnie. Jeśli masz w okolicy sąsiada do którego możesz się podpiąć i budować i w razie czego potem zamieszkać "na kablu" to nie ma problemu. My mieliśmy (z tego co pamiętam pierwszy termin na podłączenie luty 2008 lub 2009. Do tej pory nie ma przyłącza choć są postępy bo skrzynka już stoi od grudnia! Co do gazu to moi znajomi rok temu w Milanówku płacili 100zł za mb. Wodę i szambo mamy swoje więc nie poradzę. Może ktoś inny podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 08.04.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Co do prądu to odległośc nie ma raczej znaczenia. Podpisujesz umowę z zakładem eneretycznym cena ok 1600zł brutto i chyba za złożenie wniosku o warunki przyłącza ok 200zł. A potem czekasz, czekasz i czekasz...Czyli tutaj nie ważna kwota a czas w jaki elektrowania Cię podepnie. Jeśli masz w okolicy sąsiada do którego możesz się podpiąć i budować i w razie czego potem zamieszkać "na kablu" to nie ma problemu. My mieliśmy (z tego co pamiętam pierwszy termin na podłączenie luty 2008 lub 2009. Do tej pory nie ma przyłącza choć są postępy bo skrzynka już stoi od grudnia! Co do gazu to moi znajomi rok temu w Milanówku płacili 100zł za mb. Wodę i szambo mamy swoje więc nie poradzę. Może ktoś inny podpowie? koszt wykonania podłączenia wody przyjmuje się średnio - 100 zł/mb. Do tego dochodzi jeszcze projekt, w związku z czym trzeba mapkę, zaprojektować go na niej, uzgodnić z wodociągami... i za każdą rzecz trzeba dodatkowo płacić. prąd - teoretycznie nie ma znaczenie odległość na koszt przyłącza... tutaj są stawki za kW zamówiony.. i czy przyłącze powietrzne czy naziemne. Akurat nam w Rejonie pani słusznie podpowiedziała, że na poszczególne moce są odpowiednie zabezpieczenia i to też wpływa na późniejsze przygotowanie skrzynki, np. na moc zamówieniową z przedziału 16 - 19 kW jest ten sam bezpiecznik, więc lepiej wziąć 16 KW, a bezpiecznik pociągnie do 19 niż brać 19 kW, bo moc zamówieniową później ma wpływ na abonament, A co do praktyki - to Rejon nam zrobił skrzynkę w linii ogrodzenia.... tylko, że nie przy naszej działce, w związku z czym musieliśmy ponieść dodatkowe koszty doprowadzenia prądu do budynku, bo energetyka odpowiada za część do skrzynki, od skrzynki trzeba sobie samemu ciągnąć.... ale co do kosztów tej inwestycji, to nie pamietam ile płaciliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 08.04.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dziękuję pięknie za kontakt. Proszę bardzo Jak coś to się polecam, buduję w tej samej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 08.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam Budowa w toku. Potrzebuję stępli ok 130 sztuk 3m. Oraz jakieś namiary na dobrego fachowca od elewacji drewnianych. Jak i dekarzy do dachu z blachy na rąbek stojący. Pozdrawiam Mój klient chce pozbyć się stempli, jest z Błonia. Link do jego profilu: http://forum.muratordom.pl/member.php?104434-iwonka-amp-karim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 09.04.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Tartaków w Iłży lub okolicach jest chyba sporo. Ten z którego my ostatecznie wzieliśmy więźbę sprawdził się w 100%. http://www.drewnobudowlanetartak.pl/ - Artur Prokop Dobra cena, drewno dobrze zaimpregnowane (przynajmniej tak powiedział cieśla), transport gratis no i termin - zamówiłam więźbę w czwartek a we wtorek już była na budowie Pozdrawiam Ania[/quote Zawsze gdy ktoś pyta się o godny polecenia tartak polecam właśnie tartak z Iłży pana Artura.REWELACYJNA WSPÓŁPRACA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 09.04.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 płaciliśmy 790 zł za metr3 z impregnacją. Z tego co widzę, można teraz znaleźć taniej. Polecili nam ten tartak w andzie, podobno ludzie nie narzekali na jakość i dostawę. My jak narazie też. my w zeszłym roku płaciliśmy 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 09.04.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Może ktoś poleci mi sprawdzonego hydraulika (okolice Grodziska Maz.) - chodzi o kompleksową usługę C.O, wod.-kan., ogrzewanie podłogowe. Chcę też kupić ponad 100m2 desek heblowanych na strop - może znacie jakiegoś stolarza z okolic. Pozdrawiam, Marcin My polecamy naszego hydraulika z nowej wsi pan LESZEK SZAMOTA ,FACHOWIEC W 100% 602 307 456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 09.04.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Co sądzicie o takiej ofercie: 120zł/m2 za wykonanie docieplenia elewacji, wliczony materiał: styropian 15cm + tynk silikatowy Weber (baranek 1.5mm), taka sama cena za kominy, wliczone również: monataż parapetów zewnętrznych, robocizna za cokół fundamentowy (dopłacam tylko za marmolit) Fachowiec sprawdzony polecany na forum pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
playro 10.04.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam Może ktoś ma na zbyciu: Stempli 3m - 150 szt Siatkę na ogrodzenie powlekaną: 1,6m - 30 mb zielonaSłupki ogrodzeniowe - 15szt Gazobeton 24cm lub 12cm ? jak co [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts