Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,odstąpię agregat prądotwórczy 7.2kV -2 x 230V 1 x 380V-diesel,rozrusznik-bardzo ekonomiczny-polski producent BAS-serwis w Woli Mrokowskiej trasa Krakowska, działał calą budowę u nas zanim dostaliśmy zgodę od ,,sasiada'' na przyłącze,kosę spalinową Stihl-żyłka-nóż,glebogryzarkę f-my Viking.Stan bdb.Wszystkie narzędzia do przedestowania w Żabiej Woli po uprzednim tel.603989874.Pozdrawiam.

jaki jest koszt agregatu?

No i zaczelismy budowe. Prad i woda pociagniety do domu, humus zdjety i w poniedzialek beda lac fundamenty.

Pytanie:

1. gdzie (okolice Grodziska ) i za ile mozna kupic Stal zbrojeniowa fi6,12 oraz Drut wiazalkowy

2. Beton b20 i b15 - nam zaproponowana w budokruszu 205 netto czy to dobra cena ?

My beton braliśmy z Chemabudu niedaleko Janek i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ważne - jak coś zostało, oddawali pieniądze. Więc, jak zamówiliśmy za dużo, wracało do Chemabudu. A chyba często się zdarza, że się zamawia trochę więcej.

Ceny, jak braliśmy, były najlepsze w okolicy, natomiast teraz coś tam się pozmieniało, trzeba by było się dowiedzieć.

witam,

mam pytanie o deskę tarasową? skąd braliście w naszej okolicy?

nie będę chciała egzotyka, ale też raczej nie sosnę.

coś pomiędzy mi się marzy.

macie jakieś miejsca sprawdzone?

Widzieliśmy ostatnio deskę tarasową w tartaku na Brzozowej ("Konar"). Cen jeszcze nie porównywałam z innymi miejscami, więc nie wiem, czy drogo, czy tanio.

My też się nad tym zastanawiamy, czy nie położyć na tarasie, ale to jeszcze baaardzo daleka przyszłość ze względów finansowych niestety :rolleyes:

tak to własnie był ten Pan :/ panowie zrobili jeden odwiert w miejscu które wskazał architekt na planie zagospodarowania działki, wiec nie sprawdzalismy tego miejsca wcześniej.

wiec musimy chyba zatrudnic geofizyka 600 zł z polecenia pana Paluchowskiego aby zobaczył czy na terenie działki jest woda...

A moze w gminie lub w starostwie sa mapy geologiczne z opisem hydrogeologii (zalegania wód). Może tam warto sprawdzić.

Są też różczkarze, macie kogoś godnego polecenia ?

Właśnie ten Pan (geofizyk) wskazał gdzie jest woda na naszej działce :) nazwisko chyba na F?

Witam Szanownych Grupowiczów,

Zaczynamy budowe latem w Żółwinie. Narazie jestesmy na etapie zbierania kolekcji papierków do PnB, ale mamy nadzieje ze w lipcu, sierpniu ruszym i uda nam sie w tym roku osiagnac SSO.

pozdrowienia dla wszystkich!!!

A wiec dzieki Wam wybralismy firme Maglex i beton jednak z Budokruszu bo B20 kosztuje u nich 205zl netto a w Chemabudzie znacznie drozej. Budokrusz elastyczny z dostawa i platnosciami.

Gdzie mozna kupic deski do szalunku 3 metrowe. ? Czy oferuja stransport ?

teraz zeby pogoda dopisala bo ziemie mamy gliniasta i jak spadnie deszcz to wszystko sie obsuwa.

A wiec dzieki Wam wybralismy firme Maglex i beton jednak z Budokruszu bo B20 kosztuje u nich 205zl netto a w Chemabudzie znacznie drozej. Budokrusz elastyczny z dostawa i platnosciami.

teraz zeby pogoda dopisala bo ziemie mamy gliniasta i jak spadnie deszcz to wszystko sie obsuwa.

Czesc,

Ja w zeszłym roku brałem deski na szalunek stąd:

Drewpłyt. PHU. Pecka R.

05-806 Sokołów; 34

22 759 01 81 ‎

ogłasza sie na allegro: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6692343

Z tym, że brałem tzw. króciak bo wychodziłi mi taniej a chopaki sobie dali rade żeby blaty pozbijać.

Transport zapewniali (nie pamiętam czy płaciłem osobno czy nie) a za towar napewno częściowo płaciłem przelewem...

PZDR

Qter

Jak te ceny się zmieniają... Pod koniec ubiegłego roku Chemabud był tani, a Budokrusz drogi jak cholera. Ciekawe, jak będzie w przyszłym roku.

My na szczęście beton już mamy z głowy :)

Powodzenia oby niebyło takiej pogody jak w zeszłym roku wszystko pływało my tez mamy gline.

Jak te ceny się zmieniają... Pod koniec ubiegłego roku Chemabud był tani, a Budokrusz drogi jak cholera. Ciekawe, jak będzie w przyszłym roku.

My na szczęście beton już mamy z głowy :)

my braliśmy beton z betroniki

http://www.betronika.pl/

cena była super

pozdr

Ewa

Witamy!

Pierwsze dokumenty do wniosku złożyliśmy w lutym, a wniosek o pozwolenie na budowę złożyliśmy na początku marca i czekaliśmy miesiąc. Niestety z tym urzędem zawsze są problemy... Więc trochę musieliśmy się nachodzić i pofatygować pana architekta. Ale w końcu jakoś poszło :) Wiem też, że zmniejszyli zespół, który zajmował się wnioskami z gminy Brwinów z 3 do dwóch osób wiec pewnie się trochę czas wydłuży... :/ Ale mam nadzieje, że pójdzie Wam sprawnie :) Powodzenia!

Witam przyszłych sąsiadów :)

my właśnie kończymy budowę na nowowiejskiej w Owczarni, jesteśmy na etapie płytek itp. Materiały czyli cegył, kominy leiera braliśmy z Andy tej z wawy na alejach, folie styropiany itp z firmy Kabeks w Grodzisku, beton z Betroniki, bloczki betonowe z radomia, drewno na szalunki z Kozerek

Powodzenia ! :)

pozdr

Ewa