ewabart 16.05.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Wysłałam wiadomość na priv Wielkie dzięki, porozmawiałam sobie ze swoim parkieciarzem i jak przyszło co do czego to się okazało, że 3.000 zł to robocizna, więc teraz koszt kleju i gruntu to 4.500 to już wydaję się realne dzięki Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 16.05.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Proszę bardzo: http://grodzisk.info.pl/ Na stronie masz napisane, jak się zarejetrować. Prawdę mówiąc, nie dodałem tam kontaktu, eh. muszę się poprawić DZięki wielkie, rejestruję się. No i już widzę sąsiadów z Starej Wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajaro3 17.05.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 WitamMy dopiero przygotowujemy się do budowy. Czy macie może jakiegoś sensownego kierownika budowy, ktory umiałby doradzić w różnych kwestiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 17.05.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam My dopiero przygotowujemy się do budowy. Czy macie może jakiegoś sensownego kierownika budowy, ktory umiałby doradzić w różnych kwestiach. Jak zwykle polecam Pana Mariusza Łuniewskiego http://www.nadzory-budowlane.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajaro3 17.05.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Jak zwykle polecam Pana Mariusza Łuniewskiego http://www.nadzory-budowlane.com/ Bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyk1 18.05.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam, mam pytanko odnośnie zwrotu podatku VAT na materiały budowlane, czy ktoś może się podzielić wiedzą na ten temat? Jak to się odlicza? Pozdrawiam ściągnij sobie z internetu bezpłatny program do wypełniania druków VZM-1 - wypełnij go zgodnie z instrukcją i złóż w urzędzie skarbowym wraz z kopią pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA111 18.05.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ściągnij sobie z internetu bezpłatny program do wypełniania druków VZM-1 - wypełnij go zgodnie z instrukcją i złóż w urzędzie skarbowym wraz z kopią pozwolenia na budowę Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzezuch 18.05.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ściągnij sobie z internetu bezpłatny program do wypełniania druków VZM-1 - wypełnij go zgodnie z instrukcją i złóż w urzędzie skarbowym wraz z kopią pozwolenia na budowę Tylko pamiętaj o kopiach faktur. Jeśli masz wątpliwosci czy coś można odliczyś to wpisz. My tak zrobilismy, pani z urzędu zadzwoniła, wyjaśniła co i jak więc nie ma problemu jesli się pomylisz. Jedynie musieliśmy jechać i podpisać się pod zmianami które wprowadził urząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 19.05.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 jest jeszcze snajper. w mojej okolicy bardzo powszechny - też stoję przed wyborem, więc oglądam tabliczki ochroniarzy z uwagą ostatnio przyłączam się do pytania o ceny (od razu - za co tj. jaki zakres pi*drzwi) A z innej bajki: - ciąg wentylacyjny jest zbudowany z pustaka systemowego podwójnego. czy na szczycie ciągu - zakończeniu komina na samej górze - można oba ciągi połączyć? u mnie wykonano to w ten sposób, że są dwa otwory w szczycie komina po przeciwległych stronach "na przestrzał" - obawiam się, że będzie tam hulał wiatr przez takie wykonanie, poza tym być może jakieś inne zastrzeżenia? - czy komin do pieca na paliwo stałe (nowoczesnego, dodajmy) musi mieć obligatoryjnie odprowadzenie kondensatu? a jeśli nie ma? pytanie bierze się stąd, że komin systemowy (plewa uni-fu) został wymurowany niezgodnie z instrukcją - wg niej powinien posiadać odprowadzenie, a nie zostało ono wykonane - potrzebuję wykonać ocieplenie lukarn (styropian+tynk) przed wykonaniem dachu - czy ktoś może mi wskazać cenę, jaką powinienem zapłacić "fachowcowi"? np. od 1m2. celowo piszę, że lukarn, bo to trudniejsza robota niż w przypadku reszty ścian. U nas jest Solid narazie zastrzeżeń nie mamy płacimy niecałe 50zł miesięcznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 19.05.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 U nas jest Solid narazie zastrzeżeń nie mamy płacimy niecałe 50zł miesięcznie... Witam Chciałam się przywitać, my już mamy domek w Jaktorowie - Chylice póki co wykańczamy. Też mamy solid, choć ostatnio coś zawalają, tzn ich czujki zawalają i ze 3 razy w miesiącu węszą włamywacza, choć żadnego nie ma. Także weekend majowy, my w świętokrzyskim a oni dzwonią o 23 że mieli zgłoszenie nie ma włamania, kolejny dzien to samo i tak ciągle a w tamtym tygodniu co czujki tak poszalały że nie tylko dawały znaki ale również zaczęły wyć na okolicę, my że jeszcze póki co mieszkamy w Warszawie nie mieliśmy o tym zielonego pojęcia, ja w pracy telefon wyłączony a jak włączyłam to się okazało że muszę zwalniać się z pracy (co nie jest łatwe w moim przypadku bo mam poumawiane spotkania) i jechać i wyłączać alarm, bo oni sami nie mogą tego od siebie wyłączyć i jeszcze pewnie madat do mnie przyjdzie bo sąsiedzi wezwali policję że wyje także przepraszam wszystkich sąsiadów z Chylic którym niedawno przez pół dnia coś wyło. Oczywiście zgłosiłam że czujki popsute że trzeba wymienić i miała się ze mną kontaktować pani z działu technicznego i tak od 2 tygodni coś się jeszcze nie skontaktowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_gajewski 19.05.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam Chciałam się przywitać, my już mamy domek w Jaktorowie - Chylice póki co wykańczamy. Też mamy solid, choć ostatnio coś zawalają, tzn ich czujki zawalają i ze 3 razy w miesiącu węszą włamywacza, choć żadnego nie ma. Także weekend majowy, my w świętokrzyskim a oni dzwonią o 23 że mieli zgłoszenie nie ma włamania, kolejny dzien to samo i tak ciągle a w tamtym tygodniu co czujki tak poszalały że nie tylko dawały znaki ale również zaczęły wyć na okolicę, my że jeszcze póki co mieszkamy w Warszawie nie mieliśmy o tym zielonego pojęcia, ja w pracy telefon wyłączony a jak włączyłam to się okazało że muszę zwalniać się z pracy (co nie jest łatwe w moim przypadku bo mam poumawiane spotkania) i jechać i wyłączać alarm, bo oni sami nie mogą tego od siebie wyłączyć i jeszcze pewnie madat do mnie przyjdzie bo sąsiedzi wezwali policję że wyje także przepraszam wszystkich sąsiadów z Chylic którym niedawno przez pół dnia coś wyło. Oczywiście zgłosiłam że czujki popsute że trzeba wymienić i miała się ze mną kontaktować pani z działu technicznego i tak od 2 tygodni coś się jeszcze nie skontaktowała. Witam Solid trzeba naciskać bo będą zwlekać z tym przyjazdem wiem bo tam pracowałem do nie dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 19.05.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam Solid trzeba naciskać bo będą zwlekać z tym przyjazdem wiem bo tam pracowałem do nie dawna Tak właśnie, a najlepsze jest to że kupiliśmy dom już z alarmem i że nie przepisali jeszcze na nas umowy i jakoś wcale im się z tym nie śpieszy wszystko jest na byłych wlaścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerkbait 19.05.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Szukam ekipy do budowy wiaty z blachy w Pruszkowie. PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 19.05.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam Chciałam się przywitać, my już mamy domek w Jaktorowie - Chylice póki co wykańczamy. Też mamy solid, choć ostatnio coś zawalają, tzn ich czujki zawalają i ze 3 razy w miesiącu węszą włamywacza, choć żadnego nie ma. Także weekend majowy, my w świętokrzyskim a oni dzwonią o 23 że mieli zgłoszenie nie ma włamania, kolejny dzien to samo i tak ciągle a w tamtym tygodniu co czujki tak poszalały że nie tylko dawały znaki ale również zaczęły wyć na okolicę, my że jeszcze póki co mieszkamy w Warszawie nie mieliśmy o tym zielonego pojęcia, ja w pracy telefon wyłączony a jak włączyłam to się okazało że muszę zwalniać się z pracy (co nie jest łatwe w moim przypadku bo mam poumawiane spotkania) i jechać i wyłączać alarm, bo oni sami nie mogą tego od siebie wyłączyć i jeszcze pewnie madat do mnie przyjdzie bo sąsiedzi wezwali policję że wyje także przepraszam wszystkich sąsiadów z Chylic którym niedawno przez pół dnia coś wyło. Oczywiście zgłosiłam że czujki popsute że trzeba wymienić i miała się ze mną kontaktować pani z działu technicznego i tak od 2 tygodni coś się jeszcze nie skontaktowała. Dzięki za wszelkie rady i doświadczenia. Niecałe 50 zł to dobra cena, a z drugiej strony, jak im się tak nie spieszy, to już sama nie wiem.. A Juwentus? Ma ktoś z nimi do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 19.05.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Szukam ekipy do budowy wiaty z blachy w Pruszkowie. PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kurczę, kiepsko będzie, ekipy raczej nie podejmują się takich "drobnostek". Spróbuj zapytać p. Filabera (tel 692 020 065), czy nie podesłałby kogoś ze swoich ludzi, może akurat się jakoś dogadacie. Dla nas on jest lekiem na wszystko, co budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 19.05.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Drodzy sąsiedzi czy mozecie polecic jakąś firme do wywozu smieci z budowy w okolicach Pruszkowa?potrzebuje pojemnik 7m3 ale zeby zostawili go na 2 tygodnie i dopiero potem zabrali juz wypełniony.dziekuje z górypozdrawiamroslanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 19.05.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Drodzy sąsiedzi czy mozecie polecic jakąś firme do wywozu smieci z budowy w okolicach Pruszkowa?potrzebuje pojemnik 7m3 ale zeby zostawili go na 2 tygodnie i dopiero potem zabrali juz wypełniony. dziekuje z góry pozdrawiam roslanka Ja korzystam z firmy Jar-Jan. Kontener nie stał nigdy tak długo, zazwyczaj chciałam, aby go możliwie jak najszybciej zabrali, ale możesz zadzwonić i się popytać, byli elastyczni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 19.05.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ja korzystam z firmy Jar-Jan. Kontener nie stał nigdy tak długo, zazwyczaj chciałam, aby go możliwie jak najszybciej zabrali, ale możesz zadzwonić i się popytać, byli elastyczni. dzieki wielkie , jniestety uz tam dzwonilam i max 3 dni moga go zostawić a moj kierownik chciałaby miec go 2 tygodnie zeby porzadnie uprzatnąć wszystko po stanie surowym pozdrawiam roslanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 19.05.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 dzieki wielkie , jniestety uz tam dzwonilam i max 3 dni moga go zostawić a moj kierownik chciałaby miec go 2 tygodnie zeby porzadnie uprzatnąć wszystko po stanie surowym pozdrawiam roslanka ja ostatnio biorę stąd: http://www.klin.waw.pl/ bardzo sprawnie na telefon wszystko działa... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerkbait 20.05.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Kurczę, kiepsko będzie, ekipy raczej nie podejmują się takich "drobnostek". Spróbuj zapytać p. Filabera (tel 692 020 065), czy nie podesłałby kogoś ze swoich ludzi, może akurat się jakoś dogadacie. Dla nas on jest lekiem na wszystko, co budowlane Dzięki napewno zapytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts