kosik76 20.05.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Serdecznie wszystkich witamy. W lipcu rozpoczynamy budowę domku TOPAZ w Grodzisku. Dzięki informacjom z forum oraz Waszej pomocy mamy nadzieję na szybkie i z sukcesem postawienie SSO w tym roku. pozdrawiamy A i S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 20.05.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Od razu po powitaniu zestaw pytań:1) czy możecie polecić dobrą i sprawdzoną betoniarnię w okolicach Grodziska ?2) gdzie warto kupić stal na budowę ? Z tego co dzwoniliśmy to w Grodzisku jest strasznie drogo3) czy możecie polecić jakiś dobry i tani tartak w okolicy 4) gdzie kupić piach ? Przeglądałem forum i widziałem, że jest polecanych wiele miejsc, ale może coś się zmieniło pozdrawiamkosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjka 20.05.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 hej, czy ktos moze podac namiary na firmię, która wypozycza kontenery?Musze uporzadkować balagan po budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 20.05.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 witam potrzebuję namiary na projektanta zjazdu może ktoś robił projekt zjazdu??pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 20.05.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Szukam sprawdzonej ekipy do sufitu podwieszanego g/k - do zrobienia około 120m2. pozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 20.05.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Szukam sprawdzonej ekipy do sufitu podwieszanego g/k - do zrobienia około 120m2. pozdr M Wysłałam na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 20.05.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 ja ostatnio biorę stąd: http://www.klin.waw.pl/ bardzo sprawnie na telefon wszystko działa... PZDR Qter Tam tez dzwonilam i zostawia tylko na max 4 dni ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 20.05.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Od razu po powitaniu zestaw pytań: 1) czy możecie polecić dobrą i sprawdzoną betoniarnię w okolicach Grodziska ? 2) gdzie warto kupić stal na budowę ? Z tego co dzwoniliśmy to w Grodzisku jest strasznie drogo 3) czy możecie polecić jakiś dobry i tani tartak w okolicy 4) gdzie kupić piach ? Przeglądałem forum i widziałem, że jest polecanych wiele miejsc, ale może coś się zmieniło pozdrawiam kosik Stal polecam kupować w konsorcjum stali w Ursusie- nigdzie nie znalazłam lepszych cen - tylko trzeba placić przelewem przed transportem albo osobiscie na miejscu - ale przyjedzają od ręki i mają super ceny Konsorcjum Stali S.A. Oddział Warszawa Ursus ul. Gierdziejewskiego 7, hala nr 272 02-495 Warszawa, woj. mazowieckie tel. +48 22 101 14 80÷82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 20.05.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 hej, czy ktos moze podac namiary na firmię, która wypozycza kontenery? Musze uporzadkować balagan po budowie:) Ja dokładnie tez szukam ale takiej która wstapi mi kontener na 2 tygodnie a z tym trudniej ale koledzy i kolezanki z formum polecaja dwie firmy http://www.klin.waw.pl/ i jar-jan http://www.jar-jan.pl/kontakt.html pozdrawiam roslanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaPrzemek 20.05.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Przyszedł czas na rozglądanie się za piecemi cz możecie polecić jakąś firmę średniej klasy potrzebujemy piec kondensacyjny dwufunkcyjny plus zasobnik 120L. PozdrawiamMarzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 20.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Od razu po powitaniu zestaw pytań: 1) czy możecie polecić dobrą i sprawdzoną betoniarnię w okolicach Grodziska ? 2) gdzie warto kupić stal na budowę ? Z tego co dzwoniliśmy to w Grodzisku jest strasznie drogo 3) czy możecie polecić jakiś dobry i tani tartak w okolicy 4) gdzie kupić piach ?ad.1. ja polecam kasob kozerki, mają stronę, znajdziesz w google ad.2. w grodzisku na królewskiej mają paskarskie ceny, faktycznie ciekawe, kto u nich w ogóle kupuje? jeszcze jest maglex milanówek, ale proponuję sprawdzić też lokalny skład budowlany, np. autopol opypy/błonie albo ten w książenicach - jakimś cudem mają taniej niż maglex (w autopolu) - ale tutaj raczej stal konstrukcyjna tylko (pręty, druty) ad.3. tartak bartek, skład w ożarowie 505-176-576, tylko że są niesłowni z terminami dostaw, lepiej zamawiać z 1-2 tyg. wyprzedzeniem, ale ceny mają niezłe - kupiłem drewno na więźbę w lutym na południu Polski, a u nich w kwietniu miałbym taniej niż w lutym ad.4. ja korzystam z elbet marynin, panowie Szymańscy (ojciec i syn), mają też koparkę: 510-364-673 A ja też mam pytanie - dostałem ofertę wykonania ocieplenia 120zł/mkw z materiałem (czyli tynkiem etc, bez styropianu, jak mi się zdaje) - drogo czy w miarę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 20.05.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A ja też mam pytanie - dostałem ofertę wykonania ocieplenia 120zł/mkw z materiałem (czyli tynkiem etc, bez styropianu, jak mi się zdaje) - drogo czy w miarę? Drogo. Zapytaj o ofertę tutaj (stosują system Knaufa): http://forum.muratordom.pl/member.php?86208-hubertsain Co prawda u mnie otynkowali tylko komin (reszta w sierpniu), ale mają mnóstwo pozytywnych opinii na forum muratora. No i cena zdecydowanie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 21.05.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 A ja też mam pytanie - dostałem ofertę wykonania ocieplenia 120zł/mkw z materiałem (czyli tynkiem etc, bez styropianu, jak mi się zdaje) - drogo czy w miarę? To chyba ze styropianem? Bo jeżeli bez - to zdzierają skórę.Nam wychodzi ciut taniej ze styropianem i to szarym, gr 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roslanka 22.05.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 A ja też mam pytanie - dostałem ofertę wykonania ocieplenia 120zł/mkw z materiałem (czyli tynkiem etc, bez styropianu, jak mi się zdaje) - drogo czy w miarę? To chyba ze styropianem? Bo jeżeli bez - to zdzierają skórę. Nam wychodzi ciut taniej ze styropianem i to szarym, gr 15 cm. To pewnie musi byc z materiałem bo średnia cena za sama robocizne to 45 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 25.05.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Rozszalowaliśmy strop nareszcie, więc sprzedam stemple (i jeszcze kilka innych rzeczy, inf.na priv).A Sain za elewację sobie jednak więcej policzył, negocjator jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 25.05.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 witam potrzebuję namiary na projektanta zjazdu może ktoś robił projekt zjazdu?? pozdr Witam, Właśnie się biorę za formalności związane z odbiorem zjazdu. Budowa zakończona w zeszłym tygodniu:) Projekt robiła mi pracownia ARBUD z Pruszkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardzisz 26.05.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witajcie, Poszukuje dobrych, sprawdzonych, uczciwych i rozsadnych cenowo ekip do: - instalacje elektryczne- instalacje, wod-kan oraz grzewcze- wylewki- tynki wewnetrzne oraz ocieplenie zewnatrz wraz z tynkami Z gory dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 26.05.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Od razu po powitaniu zestaw pytań: 1) czy możecie polecić dobrą i sprawdzoną betoniarnię w okolicach Grodziska ? 2) gdzie warto kupić stal na budowę ? Z tego co dzwoniliśmy to w Grodzisku jest strasznie drogo 3) czy możecie polecić jakiś dobry i tani tartak w okolicy 4) gdzie kupić piach ? Przeglądałem forum i widziałem, że jest polecanych wiele miejsc, ale może coś się zmieniło pozdrawiam kosik Co do piachu to mi wujek, który w branży budowlanej siedzi mówił że teraz ziemię i piach można kupić za bezcen bo robią autostradę, nie wiem ile w tym prawdy nie mam też żadnych namiarów, ale może ktoś coś o tym słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław W. 26.05.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Hm, nie mogę dodać wpisu od 2 dni, może teraz się uda... Od razu po powitaniu zestaw pytań: 1) czy możecie polecić dobrą i sprawdzoną betoniarnię w okolicach Grodziska ? Kozerki. Warto się targować. 2) gdzie warto kupić stal na budowę ? Z tego co dzwoniliśmy to w Grodzisku jest strasznie drogo Kupowałem w Stal Polhut, z Żyrardowa (są prawie naprzeciwko hurtowni Tarti) - 8541431 A ja szukam hydraulika do "wszystkiego" w okolicach Żyrardowa. Dzwoniłem do 2 polecanych hydraulików na forum, niestety mają do mnie za daleko i nie podejmą się pracy. Na razie mam wyceny ok. 200 złotych na punkt wod.-kan. i 40 złotych za m2 podłogówki - sama robocizna! Wydaje mi się, że to bardzo drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 26.05.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Co do piachu to mi wujek, który w branży budowlanej siedzi mówił że teraz ziemię i piach można kupić za bezcen bo robią autostradę, nie wiem ile w tym prawdy nie mam też żadnych namiarów, ale może ktoś coś o tym słyszał?Tak, można z pewnością. To dość proste - pytasz na cb radiu kierowców, którzy wożą piach, poza kanałem ogólnym dogadujesz warunki transakcji i piach jedzie do ciebie zamiast na budowę. Powodzenia. Pomyśl o tej metodzie również, gdy będziesz płacić wyższe podatki (z nich jest budowana autostrada) oraz wyższe myto za przejazd (z niego jest utrzymanie, którego koszty są wyższe, bo materiały "się rozeszły" i dali gorsze). Aha - jak ci sprzątną coś z budowy, to też nie myśl o tym, kto to zabrał, źle, bo on tylko chciał coś sobie i innym taniej załatwić... Mi zeszła stal kilka mc temu i nadal o tym pamiętam i niezbyt dobry mam stosunek do tych, co zabrali. Ale każdy robi, jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts