ania_marcin 26.05.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 A ja szukam hydraulika do "wszystkiego" w okolicach Żyrardowa. Dzwoniłem do 2 polecanych hydraulików na forum, niestety mają do mnie za daleko i nie podejmą się pracy. Na razie mam wyceny ok. 200 złotych na punkt wod.-kan. i 40 złotych za m2 podłogówki - sama robocizna! Wydaje mi się, że to bardzo drogo... Forumowy starn czyli Pan Jacek (był już polecany, ja również jestem zadowolony z jego usług) profil: http://forum.muratordom.pl/member.php?3290-starn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA111 26.05.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Tak, można z pewnością. To dość proste - pytasz na cb radiu kierowców, którzy wożą piach, poza kanałem ogólnym dogadujesz warunki transakcji i piach jedzie do ciebie zamiast na budowę. Powodzenia. Pomyśl o tej metodzie również, gdy będziesz płacić wyższe podatki (z nich jest budowana autostrada) oraz wyższe myto za przejazd (z niego jest utrzymanie, którego koszty są wyższe, bo materiały "się rozeszły" i dali gorsze). Aha - jak ci sprzątną coś z budowy, to też nie myśl o tym, kto to zabrał, źle, bo on tylko chciał coś sobie i innym taniej załatwić... Mi zeszła stal kilka mc temu i nadal o tym pamiętam i niezbyt dobry mam stosunek do tych, co zabrali. Ale każdy robi, jak uważa. dokładnie zgadzam się z mikel_1, myślę, że to forum służy do wymiany namiarów na uczciwych wykonawców, ostrzeżenia przed nieuczciwymi i wymianę doświadczeń... itp, a nie do wymiany możliwości i sposobów "pójścia na skróty"..., bo ja bym nie chciała żeby mi coś z budowy zginęło, bo komuś to było potrzebne; nie wspomnę o podatkach i opłatach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ros11 26.05.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam, Mam do sprzedania garaż blaszany 2m x 3m, roczny, jak nowy. Cena 600 zł. info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 27.05.2011 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Przyszedł czas na rozglądanie się za piecemi cz możecie polecić jakąś firmę średniej klasy potrzebujemy piec kondensacyjny dwufunkcyjny plus zasobnik 120L. Pozdrawiam Marzena Polecamy piec Junkers Cerapur Smart zsb 14-3c i zasobnik 120L Galmet Skay SGW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg83 27.05.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Odsprzedam Cegła Pustak 25 p+w KL.15 odp POROTHERM THERMOPOR ( Cegielnia Radzimin) 180 szt (3 palety) 1 szt- 3 zł Transport we własnym zakresie. Budowa w Ojrzanowie koło Żelechowa. cena 540 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 27.05.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 dokładnie zgadzam się z mikel_1, myślę, że to forum służy do wymiany namiarów na uczciwych wykonawców, ostrzeżenia przed nieuczciwymi i wymianę doświadczeń... itp, a nie do wymiany możliwości i sposobów "pójścia na skróty"..., bo ja bym nie chciała żeby mi coś z budowy zginęło, bo komuś to było potrzebne; nie wspomnę o podatkach i opłatach... Nie wiem dokładnie o co chodziło wujkowi bo info szło do mnie pocztą pantoflową, ale ja zrozumiałam, że na początku oni muszą gdzieś ten piach wywieźć i sprzedają legalnie za nieduże pieniądze, ale to może ja nieżyciowa jestem i chodziło o to co Wy piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 27.05.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Tak, można z pewnością. To dość proste - pytasz na cb radiu kierowców, którzy wożą piach, poza kanałem ogólnym dogadujesz warunki transakcji i piach jedzie do ciebie zamiast na budowę. Powodzenia. Pomyśl o tej metodzie również, gdy będziesz płacić wyższe podatki (z nich jest budowana autostrada) oraz wyższe myto za przejazd (z niego jest utrzymanie, którego koszty są wyższe, bo materiały "się rozeszły" i dali gorsze). Aha - jak ci sprzątną coś z budowy, to też nie myśl o tym, kto to zabrał, źle, bo on tylko chciał coś sobie i innym taniej załatwić... Mi zeszła stal kilka mc temu i nadal o tym pamiętam i niezbyt dobry mam stosunek do tych, co zabrali. Ale każdy robi, jak uważa. Zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 27.05.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Hm, nie mogę dodać wpisu od 2 dni, może teraz się uda... Kozerki. Warto się targować. Kupowałem w Stal Polhut, z Żyrardowa (są prawie naprzeciwko hurtowni Tarti) - 8541431 A ja szukam hydraulika do "wszystkiego" w okolicach Żyrardowa. Dzwoniłem do 2 polecanych hydraulików na forum, niestety mają do mnie za daleko i nie podejmą się pracy. Na razie mam wyceny ok. 200 złotych na punkt wod.-kan. i 40 złotych za m2 podłogówki - sama robocizna! Wydaje mi się, że to bardzo drogo... Ja na forum znalazłam: 1. Wojciech Jankowski 607 290 648 2. Piotr Rothmiel 601 335 163 Jeszcze osobiście nie sprawdziłam, dopiero jesteśmy umówieni z nr 2, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil3kamil 28.05.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam.W związku z rozpoczęciem rozbudowy domu potrzebowałbym namiary na składy budowlane które oferują korzystne ceny na zakup materiałów.1.Gazobeton 2.Cement3.Płyta osb4.Cegła 5.PiasekBudowa będzie w Jaktorowie, może ktoś mógłby polecić jaki sprawdzony składy albo namiary by zaoszczędzić czasu.Istnieje możliwość odkupienia po budowie materiałów z własnym transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 28.05.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Badaliście może wodę?Gdzie się oddaje próbkę i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 28.05.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Badaliście może wodę? Gdzie się oddaje próbkę i ile to kosztuje?W Muratorku o tym pisali kiedyś, poszukaj w wyszukiwarce biblioteki muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA111 28.05.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 sprzedam stemple budowlane około 170 sztuk; większość około 3 m wysokości, ale mam jeszcze krótsze.tanio!!! własny transport, budowa w Owczarni. zainteresowanych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rraphal 28.05.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam,wciąż tanio sprzedam lub wynajmę szalunki systemowe: - podpory: 195szt- płyty (sklejka) 200x50: 128szt- trójnogi - 20szt- belki 20x390 - 104szt- belki 20x100/270 - 53szt- głowice: 60szt- ściągi kpl: 30szt Stan dobry. Idealne rozwiązanie aby mieć gładkie i równe stropy... Lokalizacja: Okolice Grodziska Mazowieckiego, pomogę z odbiorem i transportemTANIO!!Rafał, 693-935-199 Kilka zdjęć z mojej budowy:http://skirzynski.com/img/szalunki/sz1_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz2_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz3_th.jpg http://skirzynski.com/img/szalunki/sz4_th.jpg W razie potrzeby podeślę zdjęcia w lepszej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 29.05.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam po dłuższej przerwie. Ja z pytaniem dotyczącym ogrodzenia. W miejscowym planie zagospodarowania mam napisane: "ustala się zakaz realizacji ogrodzeń pełnych oraz z elementów betonowych, maksymalna wysokość ogrodzenia winna wynosić 1,8 m nad poziom terenu...przy zachowaniu (w miarę możliwości) jednolitej wysokości i formy w ciągach poszczególnych ulic i dróg publicznych...itp itp" mam pytanie czy ograniczenia te dotyczą tylko ogrodzenia od strony ulicy?? czy ogrodzenie między mną a sąsiadem mogę zrobić np. z elementów betonwych?? jak to rozumieć. Czy też ograniczenia z MPZP dotyczą też ogrodzeń między prywatnymi działkami?? Bardzo bym prosił o jakąś podpiwedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 29.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam. W związku z rozpoczęciem rozbudowy domu potrzebowałbym namiary na składy budowlane które oferują korzystne ceny na zakup materiałów. 1.Gazobeton 2.Cement 3.Płyta osb 4.Cegła 5.Piasek Budowa będzie w Jaktorowie, może ktoś mógłby polecić jaki sprawdzony składy albo namiary by zaoszczędzić czasu. Istnieje możliwość odkupienia po budowie materiałów z własnym transportem. Witam W Jaktorowie-Chylice przy Alpejskiej mają skład ziemi i piasku, cen niestety nie znam, ale piach pojawił się niedawno więc może i ceny są konkurencyjne, jutro jak nie zapomnę spiszę telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ros11 29.05.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ponawiam ofertę, Mam do sprzedania garaż blaszany 2m x 3m, roczny, jak nowy. Cena 600 zł. info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 30.05.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam, mam do sprzedania paletę (6,6m2) płyt tarasowych Bradstone Blue Lias kolor marengo firmy Semmerlock. Info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław W. 30.05.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Badaliście może wodę? Gdzie się oddaje próbkę i ile to kosztuje? Ja zadzwoniłem do sanepidu, do Sochaczewa. Są dwie opcje: - Można im zawieźć samemu próbkę wody. Wymaga to wpierw odbioru specjalnego pojemnika na wodę a potem należy wypełniony pojemnik zawieźć do Sochaczewa. Badanie wody: 300 zł. - Można też umówić się tak, by ktoś z sanepidu przyjechał i wziął próbkę. W moim przypadku przyjeżdżają panie z Grodziska, pobierają próbkę, która następnie będzie dostarczona do Sochaczewa. Wybrałem tę opcję i zapłaciłem 400 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 30.05.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam po dłuższej przerwie. Ja z pytaniem dotyczącym ogrodzenia. W miejscowym planie zagospodarowania mam napisane: "ustala się zakaz realizacji ogrodzeń pełnych oraz z elementów betonowych, maksymalna wysokość ogrodzenia winna wynosić 1,8 m nad poziom terenu...przy zachowaniu (w miarę możliwości) jednolitej wysokości i formy w ciągach poszczególnych ulic i dróg publicznych...itp itp" mam pytanie czy ograniczenia te dotyczą tylko ogrodzenia od strony ulicy?? czy ogrodzenie między mną a sąsiadem mogę zrobić np. z elementów betonwych?? jak to rozumieć. Czy też ograniczenia z MPZP dotyczą też ogrodzeń między prywatnymi działkami?? Bardzo bym prosił o jakąś podpiwedź... Mam podobny zakaz z dopiskiem, że ogordzenie ma umożliwiać migracje małych przedstawicieli fauny, więc wnioskuję, że raczej od sąsiada nie można się odgrodzić A przy okazji - poszukuję składu budowlanego, który sprzedaje blachy Ruuki na dach. Mam wykonawcę, ale on robi z blach Pruszyńskiego, a my tych nie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajotka 30.05.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ja zadzwoniłem do sanepidu, do Sochaczewa. Są dwie opcje: - Można im zawieźć samemu próbkę wody. Wymaga to wpierw odbioru specjalnego pojemnika na wodę a potem należy wypełniony pojemnik zawieźć do Sochaczewa. Badanie wody: 300 zł. - Można też umówić się tak, by ktoś z sanepidu przyjechał i wziął próbkę. W moim przypadku przyjeżdżają panie z Grodziska, pobierają próbkę, która następnie będzie dostarczona do Sochaczewa. Wybrałem tę opcję i zapłaciłem 400 zł. Pozdrawiam Dzięki Dowiedziałam się, że na Politechnice można zrobić takie badanie dużo taniej. Umówiłam się już z panem z Wydziału Inżynierii Środowiska, że przyjadę po butelkę. Dam znać na forum, jak poszło. Może komuś się przyda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts