Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Uff, instalacje hydrauliczne i elektryczne w toku. Mam nadzieję, że będę mógł polecić obie firmy :)

Tak bardzo się skoncentrowałem na instalacjach, że zapomniałem z większym wyprzedzeniem umówić ekipę od tynków (cementowo-wapiennych). Polecana firma na forum (SAIN) mogłaby rozpocząć pracę za ok. 4 tygodni. Może jest jakaś dobra ekipa która mogłaby zacząć wcześniej, np. pod koniec lipca?

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, czytałem ją wcześniej i widzę, że nie podziękowałem :) Prawdopodobnie użyję tych paneli:

http://sklep.czestochowaonline.pl/Balterio_Senator_Dab_Bialy_491.html Cena całkiem przyjemna. Będę zamawiał w Komforcie, w Żyrardowie - razem z montażem.

Ewentualnie zapraszam do siebie do sklepu .

W ofercie mamy duży wybór paneli i na pewno coś znajdziesz - i to razem z montażem - W Żyrardowie też montujemy i mamy sporo referencji .

Sklep z podłogami mamy w Lesznowoli ul. Słoneczna 242 .

Zapraszam

Uff, instalacje hydrauliczne i elektryczne w toku. Mam nadzieję, że będę mógł polecić obie firmy :)

Tak bardzo się skoncentrowałem na instalacjach, że zapomniałem z większym wyprzedzeniem umówić ekipę od tynków (cementowo-wapiennych). Polecana firma na forum (SAIN) mogłaby rozpocząć pracę za ok. 4 tygodni. Może jest jakaś dobra ekipa która mogłaby zacząć wcześniej, np. pod koniec lipca?

Powiem tak: jeżeli SAIN dał termin tylko 4 tygodnie to radzę poczekać na niego - 4 tygodnie to mega krótko jak na tą ekipę :)

A tynki z przypadkowymi ludźmi nie wychodzą na dobre (właśnie przerabiamy taki temat) i docelowo te dwa tygodnie szybciej będzie cię potem dużo więcej kosztować jak będzie trzeba poprawiać po takich "fachowcach"

Pozdrawiamy

Dziękuję, niestety terminy jeszcze mniej atrakcyjne - od początku września. Aj, chyba właśnie popełniłem pierwszy poważniejszy błąd organizacyjny :smile:

Powiem tak: jeżeli SAIN dał termin tylko 4 tygodnie to radzę poczekać na niego - 4 tygodnie to mega krótko jak na tą ekipę :)

A tynki z przypadkowymi ludźmi nie wychodzą na dobre (właśnie przerabiamy taki temat) i docelowo te dwa tygodnie szybciej będzie cię potem dużo więcej kosztować jak będzie trzeba poprawiać po takich "fachowcach"

Pozdrawiamy

Fakt, jak na SAIN to bardzo krótki czas :)

Ja umawiałam się z nimi na kilka miesięcy przed pracami.

Niestety przespałam termin na zabudowę z K/G i musiałam szukać innej ekipy.

Także zaklep sobie u nich szybko ten termin.

Ja mogę polecić farby Tikkurila - super kryją ( ciemno-szary krył na 2 raz na białej ścianie ) i są mega zmywalne . Kupowałem w Żyrardowie w Ceramixie .

Zagruntowałem też farbą do gruntowania też tikkurili .

Pozdrawiam Mariusz

P.s . Jak będziesz potrzebowała podłogi to mogę pomóc ( jestem z Brwinowa )

Ja mogę polecić farby Tikkurila - super kryją ( ciemno-szary krył na 2 raz na białej ścianie ) i są mega zmywalne . Kupowałem w Żyrardowie w Ceramixie .

Pozdrawiam Mariusz

Dziękuję!

Podłóg nie robię, bo u mnie na całości posadzki betonowe.

Jak ktoś ma inne propozycje to czekam na info.

Przy okazji zapytam jeszcze tutaj.

Szykujemy się do malowania.

Mamy tynki cem-wap. Czy trzeba przecierać je np. papierem ściernym? Jaki grunt i farby (w większości chcemy mieć białe ściany) polecacie?

Tynki trzeba przetrzeć papierem ściernym aby zerwać luźny piasek.

My gruntowaliśmy rozcienczona bialą farbą z dodatkiem gruntu (jaki tam mieslismy pod ręką :)

Pozdrawiam,

Michał

Pozdrawiam Mariusz

Macie cos na miejscu w brwinowie żeby zobaczyć??Dobrze sie składa bo ja też z brwinowa::)

Mamy tynki cem-wap. Czy trzeba przecierać je np. papierem ściernym? Jaki grunt i farby (w większości chcemy mieć białe ściany) polecacie?

Właśnie jesteśmy po pierwszych malowaniach

Najpierw ścieraliśmy piasek papierem póżniej wszystko było gruntowane,my gruntowaliśmy atlasem więc rozrabialiśmy go z woda bo to mocny grunt:) po tym biała farba z gruntem,a na koniec biała farba bo tez mamy szystkie ściany na biało jak narazie:)

Pozdrawiam

Marzena

Ja tez może zapytam chciałabym podzielić płytki w salonie od gresu na hollu i tak sobie wymyśliłam pas z otoczaków ale nie podobaja mi sie te kamienie zafugowane czy jest coś co mogłabym użyć innego chodzi mi po głowie jakaś żywica ale czy to dobry pomysł??Dajcie mi jakiś pomysł.

Pozdrawiam

Marzena

Ja tez może zapytam chciałabym podzielić płytki w salonie od gresu na hollu i tak sobie wymyśliłam pas z otoczaków ale nie podobaja mi sie te kamienie zafugowane czy jest coś co mogłabym użyć innego chodzi mi po głowie jakaś żywica ale czy to dobry pomysł??Dajcie mi jakiś pomysł.

Pozdrawiam

Marzena

To zależy, jaki kolor płytek i jaka wielkość.

Ale radziłabym jakąś gładką płaszczyznę, mało wzorzystą, żeby się już za dużo nie działo.

Takie farby z najwyższej półki (również cenowej) to Benjamin Moore.

Tikkurila jest też całkiem ok.

Może jest jakaś dobra ekipa która mogłaby zacząć wcześniej, np. pod koniec lipca?

Nam tynki robił polecany również na forum Jadar - p.Dariusz 602 396 992

My byliśmy zadowoleni. Zadzwoń - może ma termin.

Natomiast ja mam pytanko o napędy do bram przesuwnych.

Czy znacie i możecie kogoś polecić kto montuje takie cudeńka ??

Z jaką kwoto do wydania musimy się liczyć ?

Ściągnij sobie "Zawiadomienie o zakończeniu budowy" http://www.bip.powiat-grodziski.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=569

Jest tam też specyfikacja potrzebnych dokumentów. Nie ma natomiast informacj, że inspektor po uprzedim uzgodnieniu terminu może przyjechać sprawdzić zgodność projektu z wykonaniem oraz czy dom jest użytkowany bez zezwolenia.

Dziękuje bardzo:)

A kogo polecicie do zabudowy karton-gips nieukrywam ze pilne:)

Kończymy przygotowania do złożenia wniosku na PnB :) Adaptację projektu wykonuje nam kuzyn architekt. Nie zna realiów starostwa bo jest z Łodzi i czego dokładnie wymagają. Z częcią architektoniczną nie będzie problemu. Natomiast z instlacyjną więcej zabawy bo zamieniamy położenie kuchni z salonem. Kiedyś rozmawiając z pewną panią architekt z Grodziska o czymś innym stwierdziła że ona wypina instalacje podczas adaptacji, bo gdyby miała się jeszcze tym zajmować to adaptacja bedzie trwala długie tygodnie. Jak to u was wyglądało?

Potrzebuje też namiary na bystrego gelologa do badania gruntu.

Dziekuję!

Macie cos na miejscu w brwinowie żeby zobaczyć??Dobrze sie składa bo ja też z brwinowa::)

Niestety nie .

Wszystkie próbki mamy w Lesznowoli w sklepie .

Jak określisz czego szukasz ( panel , parkiet , wykładzina ) i przybliżony kolor to mogę podjechać z małymi próbkami ale i tak nie zabiorę wszystkich bo tego jest ok 1000 różnych wzorów .

Jak by co to dzwoń . 795 405 545

Pozdrawiam Mariusz