Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

witam,

szukam fachowca od projektu podjazdu z kostki, ew. projektu ścieżek w całym ogrodzie

polecicie kogoś?

droga jest taka usługa?

z góry dziękuję

mogę się również odwdzięczyć namiarami na dobrych ludzi od więźby i blachy oraz drugich, też dobrych od ocieplenia i elewacji.

zainteresowanych zapraszam na pw.

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

My kupujemy stal w BINPOL w Wiskitkach

W zeszłym tygodniu dokupowaliśmy bo zabrakło właśnie fi 12 i fi 6. Ceny poniżej.

Sami oceńcie czy to tanio. Ciekawi mnie co powiecie ;-)

fi 12 - 2 952,00 brutto za tonę

fi 6 gładki - 3 198,00 brutto za tonę

Wydaje mi się, że nie ma rewelacji. U mnie na składzie sprzedaję stal ( oczywiście trzeba wziąć pod uwagę ilości i miejsce dostawy) w cenie

fi12-16 - 2840 zł/ton

fi 6 prosta - 3140 zł/ton

Budowa ma się ku końcowi więc czas na porządki wokół domu.

Mam dużo śmieci i potrzebuję już wynająć kontener. Pewnie na jednym się nie skończy.

Mam zapisany stąd jeden namiar:

http://www.klin.waw.pl/zamow-kontener-warszawa.html

Niestety nie zapisałam sobie kto polecał :oops: Czy oni obsługują też okolice gminy Żabia Wola? Jak to wygląda cenowo? Potrzebuję taki kontener 7m3. A może ma ktoś inne sprawdzone namiary?

Druga sprawa to szklarz.

Potrzebuję zrobić lustra. Także też poproszę o namiary.

Budowa ma się ku końcowi więc czas na porządki wokół domu.

Mam dużo śmieci i potrzebuję już wynająć kontener. Pewnie na jednym się nie skończy.

Mam zapisany stąd jeden namiar:

http://www.klin.waw.pl/zamow-kontener-warszawa.html

Niestety nie zapisałam sobie kto polecał :oops: Czy oni obsługują też okolice gminy Żabia Wola? Jak to wygląda cenowo? Potrzebuję taki kontener 7m3. A może ma ktoś inne sprawdzone namiary?

Druga sprawa to szklarz.

Potrzebuję zrobić lustra. Także też poproszę o namiary.

ja biore od nich (Pruszków Malichy) - place 450 PLN za szt.

PZDR

Qter

Może wspólnie się zrzucimy - wtedy koszt transportu znacznie spada.

Jutro do nich zadzwonię i zapytam po czym są te zbiorniki.

Ja myślę, że jeden zbiornik wystarczy na co najmniej dwie rynny, jak myślicie ? Ile Wy chcecie ich kupić ? Po jednym czy po dwa ?

I jak, pytałeś? Zastanawiam się, czy nie warto wkopać zbiornika ze wzmocnieniem, gościu ma też i takie.

Pojemność można podobno policzyć, znalazłem taką oto stronę z jakimiś wzorkami.

Na razie sprawa dla mnie niezbyt pilna, ponieważ po ostatnich opadach mam wodę nawet w małych zagłębieniach gruntu, co dopiero mówić o kopaniu jakichś dołków... Ale można by wreszcie zbiorniki zamówić, niech stoją i czekają...

Witajcie,

Mam do Was pytanie: byl u mnie hydraulik zeby wycenic instalacje. Za piec Viessmanna Vitodens 100 (kondensacyjny 1-funk), zasobnik 120 l, kominek Makroterm 19kW, podlogowka na powierzchni 25 m2, 10 grzejnikow Viessmanna, wszelkie sterowniki itd wraz z robocizna wycenil na 34000 pln. Powiedzcie czy to duzo/malo czy w normie. Jezeli duzo to moze macie namiary na jakiegos dobrego i godnego polecenia fachowca?

pozdrawiam

I jak, pytałeś? Zastanawiam się, czy nie warto wkopać zbiornika ze wzmocnieniem, gościu ma też i takie.

Pojemność można podobno policzyć, znalazłem taką oto stronę z jakimiś wzorkami.

Na razie sprawa dla mnie niezbyt pilna, ponieważ po ostatnich opadach mam wodę nawet w małych zagłębieniach gruntu, co dopiero mówić o kopaniu jakichś dołków... Ale można by wreszcie zbiorniki zamówić, niech stoją i czekają...

Dzwoniłem. Te zbiorniki po 90 PLN są po farbie emulsyjnej i są brudne. Za 170 PLN są czyste ze stelażem.

Do Grodziska jest w stanie przywieźć jednorazowo do 10 zbiorników z jedną cenę. Koszt ok. 1km = 1PLN

Dzwoniłem. Te zbiorniki po 90 PLN są po farbie emulsyjnej i są brudne. Za 170 PLN są czyste ze stelażem. Do Grodziska jest w stanie przywieźć jednorazowo do 10 zbiorników z jedną cenę. Koszt ok. 1km = 1PLN
W sumie to mi nie przeszkadza, że po farbie, bardziej ten brak stelażu. Sprawdzę jeszcze jutro ceny w Dawidach k/W-wy (jeśli będzie otwarte jutro...) i jeśli będą drożsi, możemy zamawiać od tego co wyżej, każdy wg uznania.

@pajogor, nadal zainteresowany?

Witam serdecznie, mam do sprzedania stemple budowlane sosnowe grube oczyszczone z gwoździ, używałem jeden raz na mojej budowie, długośc ok 280 cm cena 5 zł, własny odbiór wawa rembertów ul. paderewskiego. Zapraszam.
Ja w tej samej cenie, długość też 2,7-2,8m, tyle że odbiór własny k/Błonia.
Powiedzcie czy to duzo/malo czy w normie. Jezeli duzo to moze macie namiary na jakiegos dobrego i godnego polecenia fachowca?
Trudno powiedzieć. Znajdź dwóch kolejnych, zobacz jak oni ci wycenią. Materiały możesz wyszukać na allegro. Z fachowców sporo ludzi poleca Starn-a z forum, jeszcze nie korzystałem, więc nie mogę ocenić samodzielnie. Wiem, że Starn korzysta z Onninen-a Grodzisk i ma tam jakieś zniżki, poza tym jest fanem kotłów gazowych więc się szybko dogadacie :)
Dzwoniłem. Te zbiorniki po 90 PLN są po farbie emulsyjnej i są brudne. Za 170 PLN są czyste ze stelażem. Do Grodziska jest w stanie przywieźć jednorazowo do 10 zbiorników z jedną cenę. Koszt ok. 1km = 1PLN
W sumie to mi nie przeszkadza, że po farbie, bardziej ten brak stelażu. Sprawdzę jeszcze jutro ceny w Dawidach k/W-wy (jeśli będzie otwarte jutro...) i jeśli będą drożsi, możemy zamawiać od tego co wyżej, każdy wg uznania.

@pajogor, nadal zainteresowany?