Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

W sumie to mi nie przeszkadza, że po farbie, bardziej ten brak stelażu. Sprawdzę jeszcze jutro ceny w Dawidach k/W-wy (jeśli będzie otwarte jutro...) i jeśli będą drożsi, możemy zamawiać od tego co wyżej, każdy wg uznania.

@pajogor, nadal zainteresowany?

Jak najbardziej nadal zainteresowany :)

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

W sumie to mi nie przeszkadza, że po farbie, bardziej ten brak stelażu. Sprawdzę jeszcze jutro ceny w Dawidach k/W-wy (jeśli będzie otwarte jutro...) i jeśli będą drożsi, możemy zamawiać od tego co wyżej, każdy wg uznania.

@pajogor, nadal zainteresowany?

Ja z kolei nie wiem czy ten stelaz nie zardzewieje w ziemi

Witajcie,

Mam do Was pytanie: byl u mnie hydraulik zeby wycenic instalacje. Za piec Viessmanna Vitodens 100 (kondensacyjny 1-funk), zasobnik 120 l, kominek Makroterm 19kW, podlogowka na powierzchni 25 m2, 10 grzejnikow Viessmanna, wszelkie sterowniki itd wraz z robocizna wycenil na 34000 pln. Powiedzcie czy to duzo/malo czy w normie. Jezeli duzo to moze macie namiary na jakiegos dobrego i godnego polecenia fachowca?

nie powim Ci czy to jest drogo czy mało, ale warto zaprosić paru hydraulikow/firm na budowę.

Ja mam jasno okreslone oczekiwania i z polecanego tu Ekoemitera dostałem ofertę tańszą od innego polecanego fachmana w okolicy o 23 tysiące zł!!

zaproś na budoe przynajmniej ze dwóch i porównaj

nie powim Ci czy to jest drogo czy mało, ale warto zaprosić paru hydraulikow/firm na budowę.

Ja mam jasno okreslone oczekiwania i z polecanego tu Ekoemitera dostałem ofertę tańszą od innego polecanego fachmana w okolicy o 23 tysiące zł!!

zaproś na budoe przynajmniej ze dwóch i porównaj

Jeśli chodzi o hydraulikę, jak zwykle polecam forumowego Starna, czyli Pan Jacka Starneckiego tel 607805016. Porównywałem - ceny ma przystępne.

kosik76, mikel_1 znalazłem jeszcze namiar na takie zbiorniki http://allegro.pl/zbiorniki-1000-zbiornik-beczka-baniak-pojemnik-i1763565495.html też w okolicach Garwolina Gość pisze na aukcji ze istnieje możliwość dowozu około 1zł za kilometr liczone w obie strony. Po weekendzie zadzwonię do niego ile na raz może przywieźć.

Stoję przed wyborem kotła. Założenia - kocioł na paliwo stałe, paliwo podstawowe: pelety, obliczeniowe zapotrz. na ciepło 13 kW, oczekiwana cena do 8-9 tys. zł brutto, kocioł nowy.

Brane obecnie pod uwagę kotły firm: Defro, Kostrzewa. Aktualnie "wygrywa" Kosztrzewa (jakieś 2-3 modele). Czy ktoś z praktyków tematu może mi coś doradzić / odradzić - może ktoś ma kocioł w/w firm lub innej na pelety, ma dobre/złe doświadczenia z tymi kotłami jako instalator/użytkownik?

Polecam Pana Mariusza Łuniewskiego - świetny fachowiec, kilka razy uratował nas przed partactwem wykonawców.

tel. 696 770 109

http://www.nadzory-budowlane.com

U nas też jest Pan Mariusz ale jest bardzo zadowolony z ekipy i majstra.

A Kierownik z niego bardzo dobry. Zna się na nowych technologiach i nie wchodzi w rutynę.

U nas też jest Pan Mariusz ale jest bardzo zadowolony z ekipy i majstra.

(...)

Poczekaj jak zaczniesz "wykończeniówkę"...

Jak Pan Mariusz zrobił u nas odbiór tynków, to na drugi dzień ekipa tynkarska cichaczem zawinęła agregat i tyle ich widzieliśmy - oczywiście zaliczkę też :)

Tak przy okazji ostrzegam przed "wykonawcą" tynków gipsowych - Grzegorz Ługowski facet z okolic Warki tel. 515 82 31 91

Oprócz tego, że spartolił mi tynki przez co mam opóźnienie na budowie, to kierował wobec mnie groźby karalne. Żenada.

Przy okazji - powstała taka fajna witryna http://www.dodajoszusta.pl polecam przejrzeć budowlankę...