Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

czy macie do polecenia jakąś ekipę dekarzy do położenia dachówki betonowej albo ceramiki? Okolice grodziska, tak za 2-3 tygodnie
Za 2-3 tyg. to nie bardzo... ale za 2-3 mc to spokojnie :) A poważniej - jeśli jakaś ekipa dekarzy będzie miała wolne za 2-3 tyg. to lepiej ich nie bierz. Bo to mogą być partacze, którzy nie mogą znaleźć sobie roboty. Dobre ekipy mają rezerwacje na n-mies. do przodu... Chyba że ekipa ma solidne "plecy" w postaci polecenia, albo ty się przyłożysz solidnie do napisania umowy - chociaż i z umową mogą cię "olać" i spartolić... lepiej z polecenia.
kosik76, mikel_1 to co z tymi zbiornikami ??

Ten gość z tej aukcji co podałem wyżej również może jednorazowo przewieźć 10 bądź nawet 20 zbiorników naraz.

Zbiorniki są po 65 zł a z moich wyliczeń koszt dostawy wyniósłby ok 200 zł

Zamawiamy ??

Zdecydowanie tak! Liczę zaraz ile zbiorników...

Edit: koszt za dostawę ok. 400 zł - koleś liczy w 2 strony... ale i tak się opłaca - mi dla 5szt wyszło ~90zł, co odpowiada innym aukcjom - ale bez kosztu dostawy z tychże aukcji :)

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ten gość z tej aukcji co podałem wyżej również może jednorazowo przewieźć 10 bądź nawet 20 zbiorników naraz.

Zamawiamy ??

Ja również chciałabym dołączyć się do zamówienia, jeśli można :) kontaktowy numer tel. wysłałam na priv - pajogor.

pozdrawiam

Edit: koszt za dostawę ok. 400 zł - koleś liczy w 2 strony... ale i tak się opłaca - mi dla 5szt wyszło ~90zł, co odpowiada innym aukcjom - ale bez kosztu dostawy z tychże aukcji :)

Tę Chęciny są w okolicach Garwolina a do Garwolina od Grodziska jest ok 100 - 110 km więc licząc złotówkę w obie strony to wychodzi ok 200 zł :)

Tę Chęciny są w okolicach Garwolina a do Garwolina od Grodziska jest ok 100 - 110 km więc licząc złotówkę w obie strony to wychodzi ok 200 zł :)
O niech to, faktycznie, 109km, to tym bardziej. To nawet 7 szt. poproszę, jedna się przyda do czegoś. Tylko mu dobrze trzeba marszrutę uświadomić, że w 3-4 lokalizacje jedzie, w przeciwnym wypadku czeka nas odbieranie po 1 szt. od pajogora.

Witajcie,

mam pytanie o komin.

W projekcie mamy 2 kominy systemowe - jeden do CO a drugi do kominka.

Nasz wykonawca namawia nas na komin tradycyjny, ale nie jestem pewnie czy to lepsze rozwiązanie, bo to nie tylko cegła, ale jeszcze jakieś ocieplenia, itd.

Macie jakieś doświadczenia ? Jakie macie kominy u siebie ?

Do CO będzie piec kondensacyjny.

Z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

Miałem ten sam dylemat.

Zdecydowałem się jednak na oba kominy systemowe Schiedel'a i nie żałuję. Na pewno tańsze niż z cegły i nowocześniejsze.

Końcówkę (to co ponad dachem) zrobiłem z klinkieru (murarze wykonali mini fundament na kominie systemowym ze zbrojonego betonu by klinkier miał

się na czym trzymać). Wygląda bardzo porządnie.

Trzeba tylko przypilnować murarzy, by nie zamurowali rury ceramicznej na sztywno (murując końcówkę) , bo może pękać.

No i żeby dokładnie przeczytali instrukcję montażu dołączaną (przynajmniej w Schiedel'u) do każdego komina - to chyba najtrudniejsza część.

Pozdrawiam

Skrip

Zamawiamy ??

Panowie te po 65 to są gołe bez stelaża, tak ? Można ewentualnie kupić ze stelażem ?

A po czym one są ? Jakieś lakiery czy farba

My też budujemy w Milanówku i robimy wentylację mechaniczną i niestety mojej ekipy nie mogę polecić. Także w ramach ostrzeżenia nie korzystaj z firmy Marat Sp. z o.o. z Chełma.

A mozesz cos wiecej napisac, dlaczego nie Marat? Robili u was tylko wentylacje, czy cos wiecej?

Trzeba tylko zastanowić się nad optymalną trasą. To już na priv lepiej, po co się mamy publicznie zdradzać gdzie nasze domy stoją :)
Panowie te po 65 to są gołe bez stelaża, tak ? Można ewentualnie kupić ze stelażem ?

A po czym one są ? Jakieś lakiery czy farba

Tak, gołe bez stelaża. Jak chcesz ze stelażem, to gość też ma, zobacz na inne aukcje użytkownika. Wg opisu na aukcji są po farbach.

Proponuję wysłać do pajogor'a zamówienia z adresami, a pajogor zamówisz - może tak być? Jeśli się zgadzasz, wyślij nr. do siebie i nr konta.

Możemy zamiast zmuszać kolesia do jazdy po 4 miejscowościach, zrzucić się po 10pln dla hektorka na paliwo i nam koleżanka rozwiezie i jeszcze coś jej zostanie :)

Witajcie po przerwie. Buduje obecnie droge dojazdowa do domu w bardzo trudnych warunkach gruntowo-wodnych. jak dobrze zrobia robote to ekipę polece tutaj.

Chciałam tez poinformowac ewentualnych zainteresowanych, ze mocno przez wielu forumowiczów polecany Pan Lesłw Judka (tel. 606900826) zajmuje się nie tylko szeroko pojeta wykończeniówka - tynki, malowanie, elewacje, ocieplenia, glazura, biały montaz itd. Od kilku lat prowadzi budowe domów pod klucz. Ja nadal go polecam. To naprawde wykonawca jakich mało. Wyobrazcie sobie, że bezskutecznie szukałam kogos kto wykona mi przepusty w ogrodzeniu, tzn. skuje kawał fundamentu. w akcie desperacji zadzwoniłam do Pana Lesława z pytaniem czy ma sprzet do tego. okazało sie ,że ma. Poprzekładał sobie swoje roboty i przyjechał nastepnego dnia rano, bo sprawa była bardzo pilna. Mój mąz się akurat rozchorował, więc nawet nie odkopał fundamentu. Pan Lesław sam musiał wszystko zrobic, zajeło mu to w sumie godzine , wykuł 2 przepusty, wykopał kawałek rowka i nie chciał zapłaty. Powiedział " moze kiedys jakas wieksza robota bedzie u Pani". Faktycznie mamy nadal kawałek domu do wykończenia i nie mamy zamiaru szukac innego wykonawcy. niesamowity facet. słowny i bardzo solidny. dodam, że wykonczeniówke robił u mnie 5 lat temu!! Mozna w potrzebie na niego liczyc. ze 3 lata temu tez go wzywałam do jakiegos drobiazgu (wtedy normalnie mu zapłaciłam).

UWAGA!!!

WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ GIERBLIŃSKI JACEK. FIRMA REMONTOWO – WYKOŃCZENIOWA Z WARSZAWA RADOŚĆ ul. Średnia 5 tel. 607864472!

NIERZETELNY, NIEKOMPETENTNY NIETERMINOWY A JEGO ROBOTA TO KPINA MÓWI, ŻE ZAKOCZY PRACE W 2 TYGODNIE A TRWAJĄ 2 MIESIĄCE, BO ZNADUJE INNEGO KLIANTA I ROBI NA DWA FRONTY.

U MNIE POŁOŻYŁ FUGĘ NA PODŁODZE 80 M2 I ZJAWIŁ SIĘ PO TYGODNIU ŻEBY JĄ DOCIERAĆ, OCZYWIŚCIE JUŻ CAŁA WYSCHŁA, WŻARŁA SIĘ W PŁYTKĘ I TRZEBA BYŁO CZYŚCIĆ „SZOPEM” A I TAK NIE DAŁO RADY DOCZYŚCIĆ. PŁYTKI ZNISZCZONE DO POPRAWKI FUGA A ON MÓWI ŻE NIE UMAWIAŁ SIĘ NA FUGOWANIE TYLKO UKŁADANIE PŁYTEK.

JEGO STRONA

http://www.jacek-gierbinski.tupolecam.pl

kosik76, mikel_1, Hektorek - dzwoniłem wczoraj jeszcze raz do tego gościa od zbiorników. Jak usłyszał ze zbiorników chcemy więcej niż dziesięć to jednak stwierdził, że to dwa kursy albo musi wypożyczyć większe auto i że chce za transport 400 zł. Powiedziałem mu że się zastanowię. Po chwili przysłał sms, że może przywieźć za 300 zł. Myślę, że jak się zdecydujemy wziąć od niego te zbiorniki to rzeczywiście warto zrzucić się na paliwko dla Hektorka i lokalnie porozwozić we własnym zakresie, bo gość skoro za każdym razem rzuca inna kwotę za dostawę to gotów i za to sobie policzyć jakąś dziwną kwotę !! Wysyłam Wam na priv mój numer telefonu. Niestety od dziś wieczora aż do poniedziałku rano nie mogę sprawy pilotować bo wyjeżdżam, mogę ewentualnie po weekendzie. No chyba, że nam się spieszy i zgłosi się jakiś inny pionier ;)

Witam, jesteśmy już na etapie wykańczania domu. może ktoś z Was korzystał z usług firmy DOBRE SCHODY dokładnie chodzi mi o P. ARTURA BĄK. Facet sam się do nas zgłosił i złożył ofertę. Wydaje się konkretny. Może ktoś coś podpowie więcej na ten temat.

a może macie jakąś godną polecenia firmę do schodów. chodzi mi o schody na konstrukcji drewnianej.

pozdrawiam .

UWAGA!!!

WYSTRZEGAJCIE SIĘ WSPÓŁPRACY Z FIRMĄ GIERBLIŃSKI JACEK. FIRMA REMONTOWO – WYKOŃCZENIOWA Z WARSZAWA RADOŚĆ ul. Średnia 5 tel. 607864472!

NIERZETELNY, NIEKOMPETENTNY NIETERMINOWY A JEGO ROBOTA TO KPINA MÓWI, ŻE ZAKOCZY PRACE W 2 TYGODNIE A TRWAJĄ 2 MIESIĄCE, BO ZNADUJE INNEGO KLIANTA I ROBI NA DWA FRONTY.

U MNIE POŁOŻYŁ FUGĘ NA PODŁODZE 80 M2 I ZJAWIŁ SIĘ PO TYGODNIU ŻEBY JĄ DOCIERAĆ, OCZYWIŚCIE JUŻ CAŁA WYSCHŁA, WŻARŁA SIĘ W PŁYTKĘ I TRZEBA BYŁO CZYŚCIĆ „SZOPEM” A I TAK NIE DAŁO RADY DOCZYŚCIĆ. PŁYTKI ZNISZCZONE DO POPRAWKI FUGA A ON MÓWI ŻE NIE UMAWIAŁ SIĘ NA FUGOWANIE TYLKO UKŁADANIE PŁYTEK.

JEGO STRONA

http://www.jacek-gierbinski.tupolecam.pl

wpisz typa na dodajoszusta.pl