hardzisz 06.09.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam. Gdzie w okolicach nadarzyna wynajmę kontener budowlany oraz WC. Kontener budowalny to nie wiem ale jezeli chodzi o WC to ja korzystam w WC Chatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 06.09.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 kosik76 - dziękuję! zadzwonię... co do wc polecam serdecznie toilet wc - 666 700 090cenowo najatrakcyjniejsi, i najbardziej chętni aby się przystosować do klienta potrzeb z dowozem, serwisem, odbioremkorzystałam już z wc chatki, toitoi'a, clippera i czegoś jeszcze, ale tak dobrego zdania jak o toiletwc nie mam o żadnej z tych firm.polecama kontener - brałam z polecanego tu jakmaru. cenowo ok a bardzo solidni!http://www.jakmar.pl/kontakt.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alus1719508498 06.09.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Pytanie - buduję się w okolicy Kań/Otrębusów. Gdzie i za ile można wynająć zagęszczarkę do piasku (fundamenty) na 1 dzień? Najlepiej skoczka - a nie zwykłą wibracyjną. Oraz czy udało wam się znaleźć gdzieś taniej piasek niż 350 zł/wywrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 06.09.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam,Informacja "dla wykańczających się": Posiadam zniżki do Villeroy&Boch (2%-4%), zainteresowanych zniżkami proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodka1982 06.09.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 witam, mam do sprzedania stęple budowlane 3 m i 4m, nowe używane tylko raz sztuk około 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 06.09.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Pytanie - buduję się w okolicy Kań/Otrębusów. Gdzie i za ile można wynająć zagęszczarkę do piasku (fundamenty) na 1 dzień? Najlepiej skoczka - a nie zwykłą wibracyjną. Oraz czy udało wam się znaleźć gdzieś taniej piasek niż 350 zł/wywrotka?Zagęszczarka - Dawos Grodzisk, ceny w miarę. ul. Królewska - na wylocie w stronę wwy. Piasek - a wywrotka jaka? Płaciłem 600zł/30t. Elbet Marynin k/Siestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misob 06.09.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam,szukam dokładnej ekipy do malowani ścian - takiej która odpowiednio zabezpieczy podłogi i posprząta po sobie.Proszę też o polecenie wykonawcy bramy przesuwnej, ogrodzenia, układanie kostki brukowej -słowem otoczenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alus1719508498 06.09.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Zagęszczarka - Dawos Grodzisk, ceny w miarę. ul. Królewska - na wylocie w stronę wwy. Piasek - a wywrotka jaka? Płaciłem 600zł/30t. Elbet Marynin k/Siestrzeni. Dawos sprawdzę. Co do tego 600/30t to jak rozumiem chyba wanienka się nazywa. Dzięki za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 07.09.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witam, poszukuje firmy/osoby, która potrafi doradzić, zaprojektować ogród a następnie go wykonać (niwelacja terenu itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 08.09.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam. Gdzie w okolicach nadarzyna wynajmę kontener budowlany oraz WC. Jeśli chodzi o kontenery mieszkalne to polecałbym wycieczkę przez Nadarzyn w stronę Strzeniówki. Są tam po drodze 3 punkty. Osobiście wypożyczałem na Strzeniówce. Ogrodzenie z zielonymi tablicami po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 08.09.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Pytanie - buduję się w okolicy Kań/Otrębusów. Gdzie i za ile można wynająć zagęszczarkę do piasku (fundamenty) na 1 dzień? Najlepiej skoczka - a nie zwykłą wibracyjną. Cen dokładnie nie znam, ale mogę polecić wypożyczalnie Jumbo w okolicach Tworek: http://www.wypozyczalnia.biz.pl/ ewentualnie Ramirent w Jankach na tyłach LM: http://ramirent.pl/leroymerlin/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław W. 08.09.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Kolejne etapy budowy za mną. Parę poleceń i jedno "niepolecenie". Mała adnotacja: Wychodzę z założenia, że profesjonalizm firmy poznaje się po tym, jak podchodzi do swoich błędów. Cenię fachowca, który zrobi swoją pracę idealnie od A do Z, jednak jeżeli popełni błąd i go poprawi tak, że nie odczuję przy tym żadnego dyskomfortu to takiego fachowca cenię jeszcze bardziej. I jeszcze jedno - mój nick to nie moje prawdziwe imię tak więc jeżeli ktoś się będzie "na mnie" powoływał to niech powie, że dana praca była wykonana w Henryszewie. Oto moja lista: 1. Dach - blachodachówka. Firma Dachlux! Współpracowałem z panem Michałem Dąbrowiczem - 500 116 292. Montaż dachu nadzorował pan Leszek. Cena - atrakcyjna. Materiał można dostać w podobnej cenie, ale montaż jest bezkonkurencyjny zarówno pod względem jakości jak i ceny. Oczywiście otrzymałem lepsze oferty na wykonanie dachu, ale wszystkie dotyczyły wykonania dachu przez "fachowców", którzy nawet nie potrafią pokazać swoich wcześniejszych prac oraz nie wystawiają żadnego rachunku i gwarancji. Z panem Leszkiem praca układała się bezkonfliktowo. W pewnym momencie nastąpiło pewne nieporozumienie - otóż przez telefon ustalaliśmy położenie jednego okna połaciowego. Na budowie okazało się, że już na skończonym dachu okno jest po przeciwnej stronie Byłem przekonany, że będą jakieś przepychanki słowne a tu pełna kultura - pan Leszek przyjął pomyłkę na siebie, nie odczułem nawet by to był jakikolwiek problem i dach został poprawiony w ciągu paru dni. Na plus zaliczam też bezproblemowy kontakt z obydwoma panami. 2. Okna. http://www.oknanadarzyn.pl/ W trakcie poszukiwania okien wysłaliśmy z żoną zapytania do kilkunastu firm. Większość otrzymanych wycen była tragiczna - nie pod względem ceny ale pod względem treści. Brak żądanych informacji, problemy z uzyskaniem podstawowych danych, niechlujstwo (liczne literówki i błędy, nawet ortograficzne!) skutecznie zniechęcały mnie do kolejnych firm. Po wstępnej selekcji i po przeczytaniu opinii o wszystkich firmach w internecie na placu boju zostały tylko trzy firmy. Wybrałem firmę MS Nadarzyn głównie ze względu na dobry kontakt i rzetelną wiedzę pana Michała Nowakowskiego. Cena przyzwoita. Montaż odbył się w ustalonym terminie i został prawidłowo przeprowadzony - nie oszczędzali na mocowaniach okien. Dodatkowo zażyczyłem sobie tzn. "ciepły montaż" i tu także zastrzeżeń nie mam. Po wykonaniu wylewek ma jeszcze przyjechać pracownik firmy celem ostatecznej regulacji. 3. Drzwi zewnętrzne. http://www.domar.biz.pl/ Wiem, strona nie powala Doceniam zaangażowanie i cierpliwość pracowników firmy. Warto się do nich przejechać i porozmawiać, dużo się rozjaśni w głowie. Wybrałem u nich porządne drzwi antywłamaniowe. Montaż - bez zastrzeżeń. 4. Elektryk Tomasz Smolarski, Elektria - 602482987. Obrzydliwie tani jak na to co sobą zaprezentował. Z przykrością informuję, że po mojej sugestii podniósł ceny Dlaczego on? Szukałem elektryka, nikogo na forum nie mogłem znaleźć, poszukałem na allegro i zadzwoniłem. Umówiliśmy się, przyjechał i... przez godzinę rozmawialiśmy o naszym projekcie. Pytał o każde pomieszczenie, analizował czy nasze pomysły mają sens, zaproponował parę nowych rozwiązań, które mogą nam się przydać. Cóż, urzekło mnie to, że ktoś bez żadnej pewności, że otrzyma pracę jest w stanie poświęcić czas i energię na taką rozmowę. Dodatkowo ma atrakcyjny (inny rzekłby - normalny) sposób rozliczeń: Przykładowo jeden punkt to włącznik-puszka-punkt świetlny. Jeżeli mamy dwa włączniki schodowe to liczy tak, jak za 1,5 punktu. Do tego wszystkie kwestie związane z TV czy Audio liczy tak samo. Jego obecna cena to 30 zł za punkt (do tego materiał). Teraz minus - elektryk jest z Warszawy i nie dowiedział się jak powinna być przygotowana instalacja do odbioru na skutek czego instalacja nie została odebrania i został sporządzony odpowiedni protokół. Zostały dwie rzeczy do poprawy - wprowadzenie kabla do skrzynki (po skończonej robocie kabel prowadzący od domu do skrzynki kończył się w ziemi) oraz założenie dodatkowej skrzynki z bezpiecznikami, które zostają potem plombowane. Elektryk przyjechał do mnie kilka dni później, poprawił błędy i w tej chwili od wczoraj mam oficjalnie prąd budowlany. 5. Hydraulik Firma Aside Adam Sibielak. NIE POLECAM! Niestety żadna wyszukiwarka nie znajduje tej firmy tak więc ostrzegam jeszcze raz - ASIDE ADAM SIBIELAK z Ustronia. (oj tak, wiem, że daleko szukałem) Młody chłopak któremu wydaje się, że "coś" wie o instalacjach. Lista błędów liczy kilkanaście pozycji. Zainteresowanych proszę o kontakt. Najważniejsze rzeczy: Brak fachowej wiedzy. Nie umieli nawet uruchomić hydroforu. Okazało się, że nie mają pojęcia o montażu kotłowni pomimo wcześniejszych zapewnień. Błędy typu - brak spadków w kanalizacji, odpowietrznik w ścianie, brak odpowietrzenia kanalizacji. Bruzdy pod rury były kute i są 6 razy szersze od rur. I co dla mnie najgorsze - po pokazaniu palcem rzeczy do poprawy i obietnicy poprawy błędy dalej występowały. Niechlujstwo i brak profesjonalizmu. Nie zapłaciłem im za część robocizny i nie pozwoliłem im nawet na wykonanie podłogówki. Epilog: Obawiam się, że jak dojdzie paru fachowców to ta lista trochę za dużo zajmie, muszę przygotować wersję skróconą Pozdrawiam Ps Jeżeli ktoś posiada lub jest w trakcie realizacji kotłowni na ekogroszek - proszę o pomoc! Otrzymałem informację o koszcie materiału i od wczoraj nie mogę wyjść z szoku. Więcej informacji tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?186032-Kot%C5%82ownia-na-ekogroszek-chora-cena&p=4888654#post4888654 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa84 08.09.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam, szukam dokładnej ekipy do malowani ścian - takiej która odpowiednio zabezpieczy podłogi i posprząta po sobie. Proszę też o polecenie wykonawcy bramy przesuwnej, ogrodzenia, układanie kostki brukowej -słowem otoczenie domu. Jeżeli chodzi o ogrodzenie i bramę metalowe / kute to kilkukrotnie była polecana firma ARKIT z Grodziska (arkit.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 08.09.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Jeśli chodzi o kontenery mieszkalne to polecałbym wycieczkę przez Nadarzyn w stronę Strzeniówki. Są tam po drodze 3 punkty. Osobiście wypożyczałem na Strzeniówce. Ogrodzenie z zielonymi tablicami po lewej stronie.M.in. jest to pan Piotr ze Strzeniówki, firma Trans-Piotr, tel. na priv.szukam dokładnej ekipy do malowani ścian - takiej która odpowiednio zabezpieczy podłogi i posprząta po sobie.Tu polecam Piotra Jakubowicza, Bramki, tel. na priv. Zajmuje się ogólnie wykończeniami, jak coś wyjdzie przy okazji jest w stanie wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japriv 08.09.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Poszukuję informacji o kosztach tynków. Dostałem ofertę od wykonawcy i muszę się zorientować czy warto. Ile kosztuje metr tynku gipsowego z robocizną za metr? Pamiętacie? u mne własnie kończą tynkowanie - kanufem czyli gipsowe. koszt robocizna+materiał na gotowo 23 zł/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alus1719508498 11.09.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Za wykonanie ścian (ok 180m2 ściany szer 25cm z U220) i stropu (monolit 12 cm) ekipa sobie zażyczyła 20k za robociznę. Trochę przesadzili moim zdaniem. Za ile mniej więcej takie roboty chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław W. 11.09.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Mam budynek z leier thermopor - moja ekipa wzięła za wymurowanie ścian nośnych (ok. 200 m2) i zrobienie stropu terriva 15000 złotych. Za cały budynek (od fundamentów po więźbę) wzięli 36000. Szukam pilnie sklepu lub hurtowni z hydrauliką - kształtki, zawory. Czy ktoś kupował sam płytę styropianową z folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 11.09.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Mam do was pytanie, czy lokalnie macie kogoś do polecenia, kto zajmuje się instalowaniem/serwisowaniem instalacji alarmowej opartej na Satel-u. U mnie problem związany już z pewnym okresem użytkowania a nie budowania Mam kilka problemów z którymi muszę "coś" zrobić... Info jeśli możecie ślijcie na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 12.09.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Jeśli chodzi o speców od alarmów to forumowi ZBYCH (sprawdzony osobiście) lub ar***pl.Jeśli chodzi o dyskusję o alarmach to polecam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?9326-Instalacja-alarmowa-raz-jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 12.09.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Uwaga! W okolicach Błonia a więc może i Grodziska Mazowieckiego grasują złodzieje okradający budowy. Moja budowa została okradziona (blaszak + barak budowlany ). Stało się to prawdopodobnie wczoraj w nocy. Oprócz kradzieży elektronarzędzi złodzieje ucięli mi też kabel zasilający wyprowadzony w garażu (garaż jeszcze bez bramy) i ukradli odgromówkę z dachu. Policja z posterunku w Błoniu twierdzi, że od jakiegoś czasu ma średnio około 3 takich zgłoszeń tygodniowo.Gdyby ktoś zauważył jakichś podejrzanych typków sprzedających elektronarzędzia/narzędzia spalinowe to należy to najlepiej od razu zgłosić to policji/straży miejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts