Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Szukam pilnie sklepu lub hurtowni z hydrauliką - kształtki, zawory. Czy ktoś kupował sam płytę styropianową z folią?
Sprawdzałem cenę w Onninen Grodzisk oraz na allegro, wychodzi podobnie, tylko nie trzeba patrzeć na cenę katalogową Onninen :) Ja kupuje wszystko przez Starn-a, więc nie wiem jak wyglądają ceny detal. dla klienta indywidualnego.
Mam do was pytanie, czy lokalnie macie kogoś do polecenia, kto zajmuje się instalowaniem/serwisowaniem instalacji alarmowej opartej na Satel-u.

U mnie problem związany już z pewnym okresem użytkowania a nie budowania

Mam kilka problemów z którymi muszę "coś" zrobić...

Info jeśli możecie ślijcie na priv...

Pan Robert z ARM, polecany już na forum, ja się do polecenia mogę przyłączyć.
Za wykonanie ścian (ok 180m2 ściany szer 25cm z U220) i stropu (monolit 12 cm) ekipa sobie zażyczyła 20k za robociznę. Trochę przesadzili moim zdaniem. Za ile mniej więcej takie roboty chodzą?
Chyba nie jest tak źle. Ja za murarkę do stanu surowego (czyli od fundamentów do ściań działowych i tarasów włącznie) płaciłem chyba ze 32-40k. Zaczęliśmy od 32k, ale dodałem kilka zmian (m.in. podwyższenie ścianki kolank.) i tak wyszło więcej. Mogę dać namiar, jeśli będzie trzeba.

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Sprawdzałem cenę w Onninen Grodzisk oraz na allegro, wychodzi podobnie, tylko nie trzeba patrzeć na cenę katalogową Onninen :) Ja kupuje wszystko przez Starn-a, więc nie wiem jak wyglądają ceny detal. dla klienta indywidualnego.

Dzięki. Tam zaopatrywała się moja pierwsza ekipa, niestety dla klienta indywidualnego ceny mają mało atrakcyjne. Przykładowo - PEX 16, z rabatem hydraulika miałbym po 2,60 za metr. Bez rabatu po... 6,80!

Zaopatrzyłem się tu:

http://www.kotly-kacprzak.pl/index.php?id=kontakt

Otrzymałem tanio materiał (taniej niż w Onnninen), ale tylko dlatego, że będą u mnie robić całą kotłownie.

PS Kolejny kamień milowy za mną, sprzedam barak budowlany! Dla forumowiczów rabat 100 zł! :)

http://tablica.pl/oferta/barak-budowlany-IDjKoF.html

(..).Chyba nie jest tak źle. Ja za murarkę do stanu surowego (czyli od fundamentów do ściań działowych i tarasów włącznie) płaciłem chyba ze 32-40k. Zaczęliśmy od 32k, ale dodałem kilka zmian (m.in. podwyższenie ścianki kolank.) i tak wyszło więcej. Mogę dać namiar, jeśli będzie trzeba.

Już zaczęli rozsądniej rozmawiać. 15k za podciągnięcie do stropu i wykonanie stropu. Myślę, że do 13 dojdą i pewnie się wtedy zdecyduję. Bez przesady, skarbonką nie jestem, a gdybym miał czas to sam bym sobie to zrobił, wiem ile takie coś zajmuje... To, że niektórzy są w stanie dawać 30k za robotę, która w zasadzie nie wymaga jakichś specjalnych umiejętności (trzymanie poziomu i pionu naprawdę trudne nie jest - szczególnie jak masz niwelator z laserem), nie znaczy, że robota jest tyle warta. Ja wiem, że wszyscy chcą zarobić, ale frajera będzie coraz trudniej znaleźć...

Witajcie

z nieskrywaną radością i dumą ogłaszam SSO z przykrytym dachem.

Olbrzymi w tym udział mojej żony :-) !!!

Z czystym sumieniem mogę polecić naszą ekipę. Sumienna, czysta, zgrana i bardzo pracowita.

Jak coś było wątpliwe i wymagało zmiany / uzgodnienia z kierownikiem budowy to proponowali rozwiązania dobre dla nas a nie dla nich łatwe do wykonania.

Generalnie znany z forum kierownik budowy - Pan Mariusz Łuniewski nie miał do nich uwag.

Szef ekipy - majster: P. Eugeniusz 606 384 392

Na koniec sklepik - mam do sprzedania stemple. Odbiór własny w Grodzisku Mazowieckim

1) 3 metrowe - 400 sztuk

2) 4 metrowe - 50 sztuk.

wiem ile takie coś zajmuje... To, że niektórzy są w stanie dawać 30k za robotę, która w zasadzie nie wymaga jakichś specjalnych umiejętności (trzymanie poziomu i pionu naprawdę trudne nie jest - szczególnie jak masz niwelator z laserem), nie znaczy, że robota jest tyle warta. Ja wiem, że wszyscy chcą zarobić, ale frajera będzie coraz trudniej znaleźć...
Hej, to bardzo dobry pomysł, zrób to sam. Albo chociaż kawałek roboty zrób sam, np. pierwszą warstwę cegieł/pustaka połóż. Zobaczysz, ile ci na to czasu potrzeba i będziesz wiedział ile możesz za to zapłacić. Ja część prac na budowie robiłem sam, naprawdę minimalną część, a zajęło mi to naprawdę dużo czasu. Więc już szanuję pracę moich budowlańców :)

Hej, to bardzo dobry pomysł, zrób to sam. Albo chociaż kawałek roboty zrób sam, np. pierwszą warstwę cegieł/pustaka połóż. Zobaczysz, ile ci na to czasu potrzeba i będziesz wiedział ile możesz za to zapłacić. Ja część prac na budowie robiłem sam, naprawdę minimalną część, a zajęło mi to naprawdę dużo czasu. Więc już szanuję pracę moich budowlańców :)

Ależ murowanie nie jest czymś czego nie robiłem, wiem ile to zajmuje i wymaga czasu. ;) Gdybym nie wiedział to bym się nie odzywał. Póki co to kilka dni poświęciłem na całodzienną pracę z ludźmi, którym płacę, i gwarantuję ci, że robiłem dokładnie to samo co oni ;). To nie chodzi o brak szacunku, bo naprawdę szanuję co robią, praca ciężka ale moja też nie jest łatwa. Ale jaka nie jest?

Acha - mam do sprzedania za pół ceny (zostało mi): Izobud-dk (3 opakowania po 19 kilo - to jest środek do izolacji przeciwwodnej np. basenów, szamb - nie do stosowania ze styropianem), Dysperbit - też chyba 19 kilo - 1 opakowanie. Chętnie sprzedam albo wymienię na lepik na zimno ;) Gdyby komuś zostały pustaki U-220 to chętnie bym odkupił za rozsądną cenę.

Witam,

szukam dokładnej ekipy do malowani ścian - takiej która odpowiednio zabezpieczy podłogi i posprząta po sobie.

Proszę też o polecenie wykonawcy bramy przesuwnej, ogrodzenia, układanie kostki brukowej -słowem otoczenie domu.

Jeśli chodzi o ogrodzenie typu: siatka, słupki, podmurówka - Jacek 604-230-907