mikel_1 12.09.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Szukam pilnie sklepu lub hurtowni z hydrauliką - kształtki, zawory. Czy ktoś kupował sam płytę styropianową z folią?Sprawdzałem cenę w Onninen Grodzisk oraz na allegro, wychodzi podobnie, tylko nie trzeba patrzeć na cenę katalogową Onninen Ja kupuje wszystko przez Starn-a, więc nie wiem jak wyglądają ceny detal. dla klienta indywidualnego.Mam do was pytanie, czy lokalnie macie kogoś do polecenia, kto zajmuje się instalowaniem/serwisowaniem instalacji alarmowej opartej na Satel-u. U mnie problem związany już z pewnym okresem użytkowania a nie budowania Mam kilka problemów z którymi muszę "coś" zrobić... Info jeśli możecie ślijcie na priv...Pan Robert z ARM, polecany już na forum, ja się do polecenia mogę przyłączyć.Za wykonanie ścian (ok 180m2 ściany szer 25cm z U220) i stropu (monolit 12 cm) ekipa sobie zażyczyła 20k za robociznę. Trochę przesadzili moim zdaniem. Za ile mniej więcej takie roboty chodzą?Chyba nie jest tak źle. Ja za murarkę do stanu surowego (czyli od fundamentów do ściań działowych i tarasów włącznie) płaciłem chyba ze 32-40k. Zaczęliśmy od 32k, ale dodałem kilka zmian (m.in. podwyższenie ścianki kolank.) i tak wyszło więcej. Mogę dać namiar, jeśli będzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaluk 12.09.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Mam do sprzedania ok.200szt stepli budowlanych długość +/- 2,8m. Milanówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław W. 13.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Sprawdzałem cenę w Onninen Grodzisk oraz na allegro, wychodzi podobnie, tylko nie trzeba patrzeć na cenę katalogową Onninen Ja kupuje wszystko przez Starn-a, więc nie wiem jak wyglądają ceny detal. dla klienta indywidualnego. Dzięki. Tam zaopatrywała się moja pierwsza ekipa, niestety dla klienta indywidualnego ceny mają mało atrakcyjne. Przykładowo - PEX 16, z rabatem hydraulika miałbym po 2,60 za metr. Bez rabatu po... 6,80! Zaopatrzyłem się tu: http://www.kotly-kacprzak.pl/index.php?id=kontakt Otrzymałem tanio materiał (taniej niż w Onnninen), ale tylko dlatego, że będą u mnie robić całą kotłownie. PS Kolejny kamień milowy za mną, sprzedam barak budowlany! Dla forumowiczów rabat 100 zł! http://tablica.pl/oferta/barak-budowlany-IDjKoF.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alus1719508498 13.09.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (..).Chyba nie jest tak źle. Ja za murarkę do stanu surowego (czyli od fundamentów do ściań działowych i tarasów włącznie) płaciłem chyba ze 32-40k. Zaczęliśmy od 32k, ale dodałem kilka zmian (m.in. podwyższenie ścianki kolank.) i tak wyszło więcej. Mogę dać namiar, jeśli będzie trzeba. Już zaczęli rozsądniej rozmawiać. 15k za podciągnięcie do stropu i wykonanie stropu. Myślę, że do 13 dojdą i pewnie się wtedy zdecyduję. Bez przesady, skarbonką nie jestem, a gdybym miał czas to sam bym sobie to zrobił, wiem ile takie coś zajmuje... To, że niektórzy są w stanie dawać 30k za robotę, która w zasadzie nie wymaga jakichś specjalnych umiejętności (trzymanie poziomu i pionu naprawdę trudne nie jest - szczególnie jak masz niwelator z laserem), nie znaczy, że robota jest tyle warta. Ja wiem, że wszyscy chcą zarobić, ale frajera będzie coraz trudniej znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 13.09.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witajcie z nieskrywaną radością i dumą ogłaszam SSO z przykrytym dachem. Olbrzymi w tym udział mojej żony !!! Z czystym sumieniem mogę polecić naszą ekipę. Sumienna, czysta, zgrana i bardzo pracowita. Jak coś było wątpliwe i wymagało zmiany / uzgodnienia z kierownikiem budowy to proponowali rozwiązania dobre dla nas a nie dla nich łatwe do wykonania. Generalnie znany z forum kierownik budowy - Pan Mariusz Łuniewski nie miał do nich uwag. Szef ekipy - majster: P. Eugeniusz 606 384 392 Na koniec sklepik - mam do sprzedania stemple. Odbiór własny w Grodzisku Mazowieckim 1) 3 metrowe - 400 sztuk 2) 4 metrowe - 50 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.09.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Z czego budowałeś? beton komórkowy czy jaki inny porotherm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 13.09.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Z czego budowałeś? beton komórkowy czy jaki inny porotherm? Beton Komórkowy - YTONG 40cm. Ekipa ma też duże doświadczenie w ceramice. Wyszło w sumie 2 miesiące od wbicia łopaty. Projekt TOPAZ. Dom ok. 270 m2. Ma dwie kondygnacje i poddasze w części użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 13.09.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 M.in. jest to pan Piotr ze Strzeniówki, firma Trans-Piotr, tel. na priv.Tu polecam Piotra Jakubowicza, Bramki, tel. na priv. . podeślji tel na adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 13.09.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 pytanie do osób sprzedających stemple budowlane: czy istnieje mozliwosć zakupu 45szt stempli niekoniecznie 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 14.09.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 wiem ile takie coś zajmuje... To, że niektórzy są w stanie dawać 30k za robotę, która w zasadzie nie wymaga jakichś specjalnych umiejętności (trzymanie poziomu i pionu naprawdę trudne nie jest - szczególnie jak masz niwelator z laserem), nie znaczy, że robota jest tyle warta. Ja wiem, że wszyscy chcą zarobić, ale frajera będzie coraz trudniej znaleźć...Hej, to bardzo dobry pomysł, zrób to sam. Albo chociaż kawałek roboty zrób sam, np. pierwszą warstwę cegieł/pustaka połóż. Zobaczysz, ile ci na to czasu potrzeba i będziesz wiedział ile możesz za to zapłacić. Ja część prac na budowie robiłem sam, naprawdę minimalną część, a zajęło mi to naprawdę dużo czasu. Więc już szanuję pracę moich budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 14.09.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 czy ktos moze polecic firme od ukladania kostki brukowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 14.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ja też z prośbą o polecenie - kogoś od ułożenia kawałków elewacji z drewna potrzebuję baaaaardzo! co do kostki - swoich kostkarzy nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 14.09.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 czy ktos moze polecic firme od ukladania kostki brukowej? brukujemy.pl Sprzedaż i układanie kostki brukowej 0 502 29 63 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRK 15.09.2011 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dość pilnie potrzebuję podstacji i jakiegoś blaszaka do Ojrzanowa, może któryś z sąsiadów chciałby się pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alus1719508498 15.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Hej, to bardzo dobry pomysł, zrób to sam. Albo chociaż kawałek roboty zrób sam, np. pierwszą warstwę cegieł/pustaka połóż. Zobaczysz, ile ci na to czasu potrzeba i będziesz wiedział ile możesz za to zapłacić. Ja część prac na budowie robiłem sam, naprawdę minimalną część, a zajęło mi to naprawdę dużo czasu. Więc już szanuję pracę moich budowlańców Ależ murowanie nie jest czymś czego nie robiłem, wiem ile to zajmuje i wymaga czasu. Gdybym nie wiedział to bym się nie odzywał. Póki co to kilka dni poświęciłem na całodzienną pracę z ludźmi, którym płacę, i gwarantuję ci, że robiłem dokładnie to samo co oni . To nie chodzi o brak szacunku, bo naprawdę szanuję co robią, praca ciężka ale moja też nie jest łatwa. Ale jaka nie jest? Acha - mam do sprzedania za pół ceny (zostało mi): Izobud-dk (3 opakowania po 19 kilo - to jest środek do izolacji przeciwwodnej np. basenów, szamb - nie do stosowania ze styropianem), Dysperbit - też chyba 19 kilo - 1 opakowanie. Chętnie sprzedam albo wymienię na lepik na zimno Gdyby komuś zostały pustaki U-220 to chętnie bym odkupił za rozsądną cenę. Lokalizacja: Kanie k.Pruszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 15.09.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Jeśli ktoś z forumowiczów pragnie upiększyć swoje ściany to zapraszam.Gładź wysokiej jakości z malowaniem na biało od 20zł, w kolorze od 24zł/m2. Cena z materiałem!!!Idzie zima, pomyśl o poddaszu!Poddasza od 95zł/m2 z materiałem!!! 793360720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 16.09.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam, szukam dokładnej ekipy do malowani ścian - takiej która odpowiednio zabezpieczy podłogi i posprząta po sobie. Proszę też o polecenie wykonawcy bramy przesuwnej, ogrodzenia, układanie kostki brukowej -słowem otoczenie domu. Jeśli chodzi o ogrodzenie typu: siatka, słupki, podmurówka - Jacek 604-230-907 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 16.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 a czy ktoś z forumowiczów chciałby się pozbyć kozy... idzie zima i jakoś tak cieplej myślę o tym "zwierzęciu".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knk 17.09.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 tynki z agregatu gipsowe i cementowo-wapienne 505-225-702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knk 17.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 tynki z agregatu gipsowe i cementowo-wapienne 505-225-702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts