Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wie ktoś, gdzie w okolicy można zlecić wykonanie obróbek blacharskich? Potrzebuję kilka nowych blach zrobić...

Hej,

Zobacz w Pruszkowie na ul. Brzozowej - obok składu drewna KONAR jest "blachowania". mi tam parapety zewnetrzne robili międzyinnymi na poczekaniu.

PZDR

Qter

P.S.

Do sprzedania mam kilka szt. nadproży betonowych z budokruszu po taniosci ;)

to ja jeszcze polecę firmę Aprel a wawy i forumowego Starego. Człowiek bardzo do rzeczy przy wyborze zarówno okien jak i drzwi. brałem od Niego okna pcv na profilu brugmana oraz drzwi zewnętrzne drewniane stolpaw...pewnie wroce jeszcze o drzwi wewnętrzne ale to jeszcze nie teraz
Ja też ich polecam. Chociaż szefa widziałem 1 raz :) Okna mają Adams (na Brugmann), drzwi Stolpaw - drewniane, Dorn - metalowe. Bramy garaż. - Hormann. Ceny konkurencyjne. Ale radzę się przygotować na montaż na połowę listopada lub grudzień przy zamówieniu teraz... poważnie - złożenie zamówienia, przedmiar na budowie, dogranie szczegółów to łądny kawałek czasu (u mnie ze 2-3 tyg. co najmniej, ale powiedzmy że się w tydzień uda), od potwierdzenia zamówienia (przelew, umowa, jak kto woli), co skutkuje zamówieniem u producenta, potrafi minąć 5 tygodni... (jak nie więcej - np. 7) jak wyprodukują, można się umówić na montaż, pewnie trzeba doliczyć tydzień co najmniej. to kiedy wychodzi? przy dobrych wiatrach 16.11, przy złych - 21.12 :D jeśli liczyć od dzisiaj. wystraszyłem kogoś? :) Aha - te wyliczenia powinny pasować do każdego sprzedawcy okien. Może z wyjątkiem Jezierskiego, który potrafi okien... nie dostarczyć w ogóle :)
Znacie jakiegoś sensownego serwisanta pieców de dietrich w okolicy? Chodzi o coroczny przegląd... Jedyny znany mi serwis z Warszawy się wziął i wypiął - mają dużo zleceń i Grodzisk im za daleko.
A forumowy Starn, czyli p.Jacek Starnecki? Serwisuje kilka firm, może tę również?
Jako że ekipa Korona Team już kończy powoli
JAk oceniasz pracę Korony? I jak cenowo stoją? Na forum już się ich nie da spytać, bo ich zbanowali hihi.
Gdzie można tanio kupić w okolicy deseczki calówki? Niedużo potrzebuję, ze 2m3....
W najbliższej hurtowni budowlanej lub składzie drewna. Autopol mam wrażenie ma niezłe ceny.

Sprzedam stemple, można ponegocjować cenę przy zakupie całości lub jakiś gratis dorzucę.

Bloczki betonu komórkowego oddam za pół ceny.

Leży mi to wszystko na działce i teren zagraca.

JAk oceniasz pracę Korony? I jak cenowo stoją? Na forum już się ich nie da spytać, bo ich zbanowali hihi.

IMO można spokojnie ich polecić. Nie są błyskawiczni w robocie, ale dokładni. Ja własnie dziś obierałem tynki i jestem zadowolony. Mój wykonawca, którego ekipa akurat nie przeszła eliminacji cenowych potwierdza moje zdanie.

Cenowo, jak już ktoś tutaj napisał: Nie są zapsuci warszawskimi cenami. Polecam

Zapraszamy do Nas po Podłogi

Bogaty wybór : paneli laminowanych , paneli drewnianych , parkietów gotowych , parkietów warstwowych , wykładzin dywanowych oraz wszystkie niezbędne dodatki : listwy , podkłady , chemia - a wszystko w konkurencyjnych cenach i z usługą montażu ( 8% VAT )

ZAPRASZAMY DO SALONU

Cały czas nowe promocje

witam jestem na etapie wykańczania (sie:))

właśnie skończyłem elewację i jestem zadowolony z wykonawców więc ich polecam

robili u mnie elewację ale mają maszynę do gięcia blachy, wiec i parapety wygięli itp, + podbitka, są przyjezdni, pięciu młodych chłopaków ale taka dyscyplina rzadko się zdarza, robią nie tylko elewacje, ale również wszelkiego rodzaju wykończenia,

mogę również polecić ekipę do SSO również przyjezdna, również dobrze zorganizowani, i zaradni w dobrym tego słowa znaczeniu,

i ceny całkiem przyzwoite.

pozostali wykańczali bardziej mnie niż mój dom

kontakt na prv

rezultaty do obejrzenia u mnie na budowie (sso już przykryty z jednej strony elewacją a z drugiej tynkami)

tak jest to reklama ale postanowiłem im się odwdzięczyć

kontakt na prv

Czemu na prv? Wygodnie jest, jeżeli wszystkie informacje są podane w jednym miejscu. Pisanie do kogoś i czekanie aż ten ktoś odpowie zabiera niepotrzebny czas obu stronom.

A ja polecam firmę MegaManiek Sławomir Bartczak (tel. 504 004 005). Robili u mnie tynki zacierane piaskiem kwarcowym oraz wylewki z miksokreta. Obie ekipy bardzo sprawne i szybkie. Na razie nie mam żadnych zastrzeżeń.

Czemu na prv? Wygodnie jest, jeżeli wszystkie informacje są podane w jednym miejscu. Pisanie do kogoś i czekanie aż ten ktoś odpowie zabiera niepotrzebny czas obu stronom.

A ja polecam firmę MegaManiek Sławomir Bartczak (tel. 504 004 005). Robili u mnie tynki zacierane piaskiem kwarcowym oraz wylewki z miksokreta. Obie ekipy bardzo sprawne i szybkie. Na razie nie mam żadnych zastrzeżeń.

więc

elewacja + wykończeniówka 793904189

SSO -Sławek 506178803

i od wylewek dobrą ekipę miałem 504709822

i polecam również koparkę + kruszywa 502090126, 668832178

Witam

Czy możecie polecić firmę która sprzedaje pokrycia dachowe razem z montażem ?

Macie jakieś doświadczenia z firmą Noczka Sp. z o.o.

Halinów, Hipolitów ul. Jaworowa

??

I jeszcze jedno pytanko, słyszałem od znajomego, że krycie dachu lepiej robić wiosna niż jesienią - można zaoszczędzić ?

Witajcie,

dwie sprawy:

1.- http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53557-POMPA-CIEP%C5%81A-spostrze%C5%BCenia-uwagi.&p=4925918&viewfull=1#post4925918

może ktoś potrzebuje tzw. "płynu solarnego" do instalacji solarnej lub np GWC glikolowego

mi dziś żona zakupiła jakieś 100 ltr

2. czy ktoś zamierza kupować w najbliższym czasie PERLIT - bo bede zamawiał kilka worków i jest szansa na tańszy transport z Zębca (z PERLITU można wykonać ciapłą posadzkę, tynk, ocieplenie, wylewke, zasypać porothermi itp.)

PZDR

Qter

Witajcie,

dwie sprawy:

1.- http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53557-POMPA-CIEP%C5%81A-spostrze%C5%BCenia-uwagi.&p=4925918&viewfull=1#post4925918

może ktoś potrzebuje tzw. "płynu solarnego" do instalacji solarnej lub np GWC glikolowego

mi dziś żona zakupiła jakieś 100 ltr

2. czy ktoś zamierza kupować w najbliższym czasie PERLIT - bo bede zamawiał kilka worków i jest szansa na tańszy transport z Zębca (z PERLITU można wykonać ciapłą posadzkę, tynk, ocieplenie, wylewke, zasypać porothermi itp.)

PZDR

Qter

Dzięki za 'cynk'. Wczoraj wybrałem się na wieczorne zakupy na KEN i nabyłem 14 banieczek płynu do GWC :) Mieli tego ze 2 palety na sklepie.

Witam wszystkich,

Przymierzam się do budowy domu w okolicach Grodziska, z racji tego, że nie będę miał czasu szukać ekip do pojedynczych prac, materiałów po najniższych cenach itp, chciałbym znaleźć kogoś kto w miarę kompleksowo zbuduje mi dom a przy tym nie zaśpiewa mi ceny z kosmosu.

Jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi pomóc i podesłać namiary na "małych developerów", będę wdzięczny.

Pozdrawiam Marcin.

Witam wszystkich,

Przymierzam się do budowy domu w okolicach Grodziska, z racji tego, że nie będę miał czasu szukać ekip do pojedynczych prac, materiałów po najniższych cenach itp, chciałbym znaleźć kogoś kto w miarę kompleksowo zbuduje mi dom a przy tym nie zaśpiewa mi ceny z kosmosu.

Jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi pomóc i podesłać namiary na "małych developerów", będę wdzięczny.

Pozdrawiam Marcin.

Mariusz Andruszkiewicz wielokrotnie polecany na forum jako inwestor zastepczy tel. 509-214-769

PZDR

Qter