Qter 19.10.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 -)) to był skrót myślowy rozpoczynam budowe - fundamenty i potrzebuję ze 3 szt beczek na wodę ok 200l, a nie prościej poprosić sąsiada o dostęp do H2O? zawsze można studnie wywiercić (p. Paluchowski tel. 502-286-560) bo tej H2O na budowie sporo idzie... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szynaj 19.10.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam Wszystkich serdecznie.Powoli przeprowadzam się do Milanówka - czekam na odbiór budynku i chciałbym zapytać osoby z mojej okolicy o Internet.Nie mam kabelka TPSA wiec pewnie jakiś bezprzewodowy? Może macie jakieś pozytywne doświadczenia z "dostawcami" internetu z Milanówka i okolic? Pozdrawiam,Szynaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 19.10.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 a nie prościej poprosić sąsiada o dostęp do H2O? zawsze można studnie wywiercić (p. Paluchowski tel. 502-286-560) bo tej H2O na budowie sporo idzie..ja bym proponował to drugie rozwiązanie, jechałem większość budowy na abisynce i wodzie sąsiada, strasznie to upierdliwe. wywierć studnię, pompę z hydroforem kup w Omniegena Ożarów (producent) i już. Ważna rzecz - przy wierceniu studni należy się spytać o głębokość lustra wody oraz wydajność źródła lub pompy którą do niego wiertniczy podłączył- potem cię o to spyta sprzedawca pompy. Studnia ok. 2-3kPLN, pompa ze 300-400 już porządna i spokój na całą budowę. Tylko nie zapomnij spuścić wody z hydroforu na zimę hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundrala 19.10.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam,małe pytanie do fachowców, czy mogę brać się za budowę własnego domu, jak nie rozumiem o jakich błędach tu mowa. Sąsiad też nie wie, a postawił dom i chlew i wszystko stoi i tylko ma czasem po ulewie wodę w piwnicy, ale to można przeżyć, bo rzadko. http://www.sprawdzamy.com.pl/page4.php Ja też płot postawiłem murowany i bez książek i inżynierów i stoi.Proszę o info. Dziękuję.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 19.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam, małe pytanie do fachowców, czy mogę brać się za budowę własnego domu, jak nie rozumiem o jakich błędach tu mowa. Sąsiad też nie wie, a postawił dom i chlew i wszystko stoi i tylko ma czasem po ulewie wodę w piwnicy, ale to można przeżyć, bo rzadko. http://www.sprawdzamy.com.pl/page4.php Ja też płot postawiłem murowany i bez książek i inżynierów i stoi. Proszę o info. Dziękuję. PozdrawiamZ chlewem to pojechałeś Dzięki, niezła stronka, pooglądam. Odpowiem pytaniem na pytanie - a masz wybór? Jeśli możesz a. domu nie budować b. wynająć porządną firmę z renomą, umową, gwarancją wieloletnią, za kupę kasy - wynajmnij. Jeśli odpowiedź na a i b brzmi "nie" to odpowiedź na twoje pytanie jest "nie mam wyjścia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 20.10.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ja znów a pytaniem...chodzi o schody zewnętrzne. Mam betonowe i zastanawiam się, czy przed kładzeniem na nich płytek powinienem je jakoś zabezpieczyć np. folią w płynie. Czy to konieczne a jeżeli tak to czy coś polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konik77 20.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witajcie Poszukuje pilnie dobrego hydraulika bo nasz niestety okazła sie bardzo niesolidny i w końcówce prac musimy szukać nowego. Wiem ze kiedyś był ten wątek ale niestety nie moge go znaleźć wiec bede wdzieczna za sprawdzone kontakty pozdrawiam roslanka Witam Polecam pana Tomka 507 089 454 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 21.10.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 a zapytam kolegów o schody co lepsze wewnątrz lane + trepy czy drewniane na zamówienie? jak to kosztowo w porównaiu wychodzi a potem w użytkowaniu bo mam ten dylemat ewentualnei moze możecie kogos polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.10.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 nie wiem jak kosztowo, ale drewniane będą z czasem skrzypieć. Monolit, to zawsze monolit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 21.10.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 nie wiem jak kosztowo, ale drewniane będą z czasem skrzypieć. Monolit, to zawsze monolit. trepy czas potrafią skrzypieć (choć bardzo sporadycznie i po wiekach ) - zawsze można dać metalowe... wybór należy do płacącego (jak zwykle) PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 21.10.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Moim zdaniem betonowe: są wygodniejsze do drabiny w czasie budowy, wykończyć można je (dość) dowolnie i w dowolnym (dogodnym) czasie. Najlepiej dwubiegowe z naturalnym oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 21.10.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Moim zdaniem betonowe: są wygodniejsze do drabiny w czasie budowy, wykończyć można je (dość) dowolnie i w dowolnym (dogodnym) czasie. Najlepiej dwubiegowe z naturalnym oświetleniem. Najlepiej drewniane, zajmują mniej miejsca, prawdopodobnie tańsze w wykonaniu, jeśli powierzy się je lokalnemu stolarzowi (ale lepiej żeby był sprawdzony...) - wtedy czasem potrafią wyglądać nawet jak wylewane, jeśli komuś na tym szczególnie zależy... Niekoniecznie skrzypią. Jeśli dobrze zrobione, to nie skrzypią. Po kilku latach mogą zacząć (choć niekoniecznie) wtedy też coś podobnież da się z tym zrobić (na to liczę, bo nie chcę skrzypienia). I jak, odpowiedzieliśmy koledze skutecznie? Aha, trakcie budowy - można sobie zrobić, lub kazać ekipie murarzy - tymczasowe drewniane. Mam coś takiego u siebie, sprawdza się b.dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 21.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Polecam solidną firmę z okolic Grodziska Maz, która dysponuje dwiema niezłymi ekipami do: 1. budowy stanu surowego otwartego - SSO2. wykończeniówka (pełen zakres) Firma jest z okolic Grodziska Maz., właścicielem jest architekt - sympatyczny i kumaty facet, polecam! Kontakt Pan Tomek - tel. 609 606 474 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 24.10.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Znacie może jakąś firmę w okolicach Grodziska, która odbierałaby odpady styropianowe? Po budowie została nam dość pokaźna ilość ścinków i chętnie byśmy się tego pozbyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrip 24.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Znacie może jakąś firmę w okolicach Grodziska, która odbierałaby odpady styropianowe? Po budowie została nam dość pokaźna ilość ścinków i chętnie byśmy się tego pozbyli. Ja korzystam z SITA. Zobacz w googlach. Podstawiają pojemnik 7m3 (520 PLN brutto) i zabierają na telefon. Nawet po 2 tygodniach (choć wtedy już się przypominali telefoniecznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 25.10.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Znacie może jakąś firmę w okolicach Grodziska, która odbierałaby odpady styropianowe? Po budowie została nam dość pokaźna ilość ścinków i chętnie byśmy się tego pozbyli. Jeśli odpady są czyste, to w Kajetanach jest producent styropianu. Można tam umówić się i podrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 25.10.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 ponawiam prośbę o polecenie rzetelnego kierownika budowy (budowa Pruszków) oprócz polecanego P.Łuniewskiego, chodzi mi o rzetelną osobę trzymajacą w garści budowę - nie figuranta. I jeszcze pytanie czy jest prawdą ze rozpocząc od zgłoszenia kierownika po 7 dniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 25.10.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 ponawiam prośbę o polecenie rzetelnego kierownika budowy (budowa Pruszków) oprócz polecanego P.Łuniewskiego, chodzi mi o rzetelną osobę trzymajacą w garści budowę - nie figuranta. I jeszcze pytanie czy jest prawdą ze rozpocząc od zgłoszenia kierownika po 7 dniach?Nie tyle kierownika. co budowy, do PINB, bo formalnie to wbić bez zgłoszenia łopaty nie możesz. Fakt, 7 dni (kalendarzowych) przed rozpoczęciem prac - mi nawet liczyli, czy się zgadza liczba dni Papier od kierbuda też jest zdaje się potrzebny, więc go mieć trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 25.10.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Nie tyle kierownika. co budowy, do PINB, bo formalnie to wbić bez zgłoszenia łopaty nie możesz. Fakt, 7 dni (kalendarzowych) przed rozpoczęciem prac - mi nawet liczyli, czy się zgadza liczba dni Papier od kierbuda też jest zdaje się potrzebny, więc go mieć trzeba. podaj mi namiar na priv do teg onadzorcy bo masz przepełnioną skrzynke priv i nie moge napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 26.10.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Czy komuś po budowie zostało może trochę pustaków POROTHERM 25 P+W ? ewentualnie odpowiednik THERMOPOR 25P+W ( leier) lub Plecewice pustak MEGA? Jeśłi tak prosze info na PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts