Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zadzwoń do Gaz Sp. z o.o z Błonia która wykonuje przyłącza dla gazowni, spytaj się, czy dla twojej również. Wykonanie przyłącza zajmuje im dużo krócej, ale to kwestia już indywidualna. Ew. poszukaj w necie, czy nie ma w Pruszkowie podobnej spółki "technicznej" pracującej dla gazowni pruszków i z nimi pogadaj, nie z gazownią.

Dzięki - na szczęście skończyło się na strachu. Kobieta przez telefon nieco przesadziła.

Odstałem swoje z BOK Gazowni, podpisałem umowę i osobiście zawiozłem zlecenie napełnienia instalacji do oddziału w Grodzisku.

Gaz ma być w piątek (tydzień od podpisania umowy).

Żyjemy !!!! Jaka to będzie radość wykańczać w cieple :-)

Zgłaszam zakończenie SSO. Od wbicia łopaty minęły dokładnie 2 miesiące :) Prace prowadziła znana niektórym forumowiczom ekipa p. Dominika z Żabiej Woli. Zdecydowanie polecam - czysto, na czas i z głową. W razie pytań zapraszam na priv.

Mam też do sprzedania za pół ceny stemple (wysokość ok 275 muszę policzyć ile zostało) oraz stal fi6 na strzemiona.

Pozdrawiam,

marcos

Dziennik budowy dalej zapuszczony, może zmotywuję się chociaż na fotorelacje bo czasu więcej....

Witajcie

Właśnie nabyliśmy z mężem działeczkę w Żelechowie i zabieramy się za kompletowanie dokumentów. Możecie mi powiedzieć jaką mapę trzeba dołączyć do wniosku o wydanie warunków przyłączenia prądu bo nie mogę się tam dodzwonić. Z góry dzięki i pozdrawiam całą ekipę.

Witam wszystkich grupowiczów N-G.Ja tu po raz pierwszy.Ogólnie zaczołem budowe w maju br. w Kolonii Jaktorów.Jesteśmy na etapie zamkniecia stanu devoloperskiego.Teraz rozglądam sie za kominkiem,i tu potrzebuje pomocy.Poszukuje kogos kto mi zamontuje kominek i doprowadzi rury z ciepłym powietrzem do 3 pokoi.Moze macie kogos godnego i w miare niedrogiego do polecenie.Na jakis czas to bedzie jedyne zrodło do ogrzania domu(gaz dopiero na maj bedzie).I jakis kontakt do p.glazurnika też mile widziany:)

A jakiego możecie glazurnika dobrego polecić do montażu brodzika (bez nóżek, do położenia na posadzce)?

Mam problem ogromny z tym, właśnie kolejny raz to założyłem i mimo że nie mam dwóch lewych rąk to sobie akurat z tym tematem poradzić nie mogę.

Brodzik musi być podklejony klejem do glazury, ew. dobrze podpiankowany od dołu i wypoziomowany. Ja odpuszczam :(

Dla niego robota byłaby następująca: oderwanie brodzika oraz przymocowanie go w sposób docelowy i poziomy tak aby nie było pustek pod dnem i żeby się dno nie uginało.

A jakiego możecie glazurnika dobrego polecić do montażu brodzika (bez nóżek, do położenia na posadzce)?

Mam problem ogromny z tym, właśnie kolejny raz to założyłem i mimo że nie mam dwóch lewych rąk to sobie akurat z tym tematem poradzić nie mogę.

Brodzik musi być podklejony klejem do glazury, ew. dobrze podpiankowany od dołu i wypoziomowany. Ja odpuszczam :(

Dla niego robota byłaby następująca: oderwanie brodzika oraz przymocowanie go w sposób docelowy i poziomy tak aby nie było pustek pod dnem i żeby się dno nie uginało.

Witam

po pierwsze nie poddawaj się

wiem

na tym etapie nerwy łatwo biorą górę nad człowiekiem

nie wiem jaki masz brodzik

ja mam jakiś z konglomeratu ok 4cm grubości

i też kazałem położyć płytki pod brodzik ale okazało się że brodzik jest od dołu wypukły więc wyciąłem płytki (powierzchnia wycięcia była mniejsza od brodzika ok 1,5cm) tak aby rantem leżał na płytkach i przykleiłem silikonem (nanosiłem paski silikonu co 5cm na całej powierzchni pod brodzikiem)

namiar na glazurnika podawałem ale jest z okolic truskawia i nie sądzę żeby chciał przyjechać do samego brodzika

poszukaj miejscowego

nie też parę rzeczy doprowadza do pasji, ostatnio bateria termostatyczna w brodziku , która brzęczy jak się jej nie używa podejrzewam że przepuszcza wodę ciepłą do zimnej

pozdr nie dawaj się (wiem łatwo się mówi)