Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Mam w garażu ocieplony sufit i jedną ze ścian (styropian + siatka z klejem zatartym na gładko).

Zastanawiam się, czym to można pomalować...

Jako, że to garaż, nie zależy mi specjalnie na efektach wizualnych. Raczej chodzi mi o zabezpieczenie samego kleju przed "starzeniem".

Możecie coś doradzić ?

Możesz malować - ja mam tak pomalowany sufit w garazu i nic sie złego nie dzieje. Przetrzyj tylko wczesniej papierem sciernym/siatką aby zerwać luźne ziarna, odpyl i zagruntuj.

Pozdrawiam,

Michał

poszukuję składu drewna/tartaku itp., gdzie można kupić drewno klejone (w postaci belek),najlepiej z okolic powiatu pruszkowskiego. Namierzyłam tylko Holz Polska z Lesznowoli,ale oni raczej drewno klejone na ramy okienne, a ja potrzebuję na strop drewniany. Ewentualnie namiary na drewno suszone komorowo(4-stronnie strugane i heblowane).

Dziękuję z góry,

Witam

Macie może kogoś sprawdzonego od zabudowy szaf i mebli do łazienki ? Takiego co doradzi i podpowie. Wszystkich których pytałam odradzali swoich wykonawców.

Polecam p. Jacka tel. 668-410-267

Mi robił całą zabudowę w poprzednim mieszkaniu a obecnie wykonuje całą zabudowę w obecnym domu - zdjęcia znajdziesz w linku w stopce.

PZDR

Qter

czy studniarza jakiegos w dobrej cenie możecie polecic ?

i drugie pytanie jak narazie pogoda sprzyja i majster mój chce ruszac z SSO ja mam mieszane uczucia co do tego pomysłu bo rozbabrze i zima nadajdzie jakie Wasze zdanie ?

Jeśli studnia ma być wiercona to p. Paluchowski tel: 601-271-154. Szybko sprawnie i zna okolicę.

PZDR

Qter

witam

potrzebuję namiar na fachowca do ułożenia schodów na beton

z gór dzięki

pozdr

Widziałem pracę wielokrotnie polecanego na forum p.Laska i polecam (namiar na FM gdzieś znajdziesz). Mi schody finalnie zrobił parkieciarz p. Jarosław tel. 602-335-387 - polecam (zdjęcia w galeri w stopce).

PZDR

Qter

Witajcie,

ponownie wystawiam stemple.

Długości ok.3 metry i 4 metry

Cena zależy od ilości, ale jest baaardzo atrakcyjna, bo chcę się ich pozbyć.

Dziś ze znajomym przełożyłem 500 sztuk, bo przygotowuję pomieszczenia pod elektryka. I nie chcę tego już robić :-))

Mam też 3 nadproża YTONG - szczegóły na priv

No i jeżeli ktoś byłby zainteresowany to 3 nieruszane palety YTONG 40.

Widziałem pracę wielokrotnie polecanego na forum p.Laska i polecam (namiar na FM gdzieś znajdziesz). Mi schody finalnie zrobił parkieciarz p. Jarosław tel. 602-335-387 - polecam (zdjęcia w galeri w stopce).

PZDR

Qter

P. Lasek ma wolny termin na kwiecień - pewnie dlatego, że jest polecany na FM ;)

Ja będę miał zamontowane schody za 2 tygodnie (stopnie) plus za 3 tyg barierkę przez nowego wykonawcę - jak wyjdzie dobrze to go polecę. NA razie zrobił barierki na tarasie i wyszły b. ładnie.

ODKURZACZ CENTRALNY

Pilnie potrzebuję namiar do fachowca, który przygotuje mi instalację pod odkurzacz centralny - rury i kable.

Dzięki serdeczne !!!

Nam jednostkę centralną dostarczał i podłączał pan Cezary Lesiński (swojego czasu forumowicz) www.bezkurzu.pl. Z tego co mi wiadomo, zajmuje się również wykonywaniem instalacji pod odkurzacze. My sami kładliśmy instalację, więc nie wiem jaki jest jego cennik, ale można zadzwonić (sugeruję na komórkę), a na pewno poda. Coś mi świta, że liczy się od punktu...