Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie:

Czy Starostwo w Pruszkowie wymaga przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę: projektu z instalacjami wewnętrznymi i przyłączami, czy może być sam projekt bez instalacji i przyłączy?

kiedy ja składałem, 2009 z tego co pamiętam, instalacji nie wymagali (nie miałem), wrysowane przyłącza miałem ale może przejdzie i bez. w kazdym razie warunki na przyłącza musiałem mieć

To mnie zaskoczyliście. My również należymy do rejonu Jeziornej i bez odbioru budynku zmieniliśmy taryfę na użytkową. Wystarczyło oświadczenie kier-buda (na druku z PGE) że prace budowlane zostały zakończone.

Ja też nie miałam problemu z Jeziorną aby zmienić taryfę z budowlanej na domową - budynek jeszcze nie oddany.

Mam pytanie:

Czy Starostwo w Pruszkowie wymaga przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę: projektu z instalacjami wewnętrznymi i przyłączami, czy może być sam projekt bez instalacji i przyłączy?

My składaliśmy wniosek w 2011 i wymagali jedynie warunków przyłączy na zewnątrz. W projekcie domu mieliśmy narysowane przykładowe instalacje, ale one i tak ulegają zmianie, więc to co w środku jest raczej sprawą indywidualną.

Witam,

na przełomie maja/czerwca powinienem mieć uprawomocnione pozwolenie na budowę pod Grodziskiem. Czy może ktoś polecić ekipę do wykonania stanu surowego? Ewentualnie kierownika budowy? Będę wdzięczny za namiary.

Poszukuję przede wszystkim _porządnej_ ekipy.

Ja z czystym sumieniem tradycyjnie polecam naszą ekipę:

p. Dominik - 507 122 233

http://www.domykujawa.pl