orzechot 23.07.2012 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Do tego mój wylewkarz mówi, że wylewki nie trzeba polewać i nacinać, co mam o tym myśleć? Co wy o tym myślicie? Zwykłe posadzki betonowe to zawsze trzeba dzielić na pola jeśli większe niż 25m2 lub co najmniej 2 razy dłuższe niż szersze. Cudów nie ma. No i styropian, że twardy to wiem, skłaniam się ku Knaufowi. Pytanie, czy lambda ma ogromne znaczenie (bo cenowo na pewno) i czy jest sens kupować Parking za 300zł/m3 do garażu? 1. Jaka różnica tej lambdy? Jak 5% to nie ma wielkiego znaczenia, jak >20% to już warto pomyśleć. 2. Garaż nieogrzewany albo ogrzewany tyle, żeby 5 st.C było? To nie warto, zimą ziemia oddaje ciepło, nie warto blokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 23.07.2012 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Potrzebuję fachowca od podłogówki, takiego, który nie powie mi "paaani, podłogówki bez grzejników to się nie robi, bo przyjdzie zima i za zimno będzie". Jeśli ktoś ma pozytywne doświadczenia z fachowcem od tego tematu i poleca, to poproszę na priv. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 23.07.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Potrzebuję fachowca od podłogówki, takiego, który nie powie mi "paaani, podłogówki bez grzejników to się nie robi, bo przyjdzie zima i za zimno będzie". Jeśli ktoś ma pozytywne doświadczenia z fachowcem od tego tematu i poleca, to poproszę na priv. Z góry dziękuję Pogadaj ze starn'em. Jest hydraulikiem, robił już takie rzeczy (a przynajmniej opowiadał, że robił ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
japriv 23.07.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 witajcie - czy rozkminialiście temet kruszywa w okolicach - chodzi o żwir do odwodnienia i zasypania opaski wokół domu dajcie cynk, gdzie mają najtaniej (okolice Nadarzyna) dzięi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 23.07.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam, chciałabym ostrzec przed grasującymi złodziejami w Ruścu - dzisiaj w nocy ukradziono nam napęd do bramy przesuwnej firmy Nice model Rodus 350 wraz z anteną (pomarańczową lampą). Przyszli w nocy (między północą a 6 rano), odkręcili napęd, obcięli kable, zdjęli lampę i tyle ich było.Jeśli komuś proponowano by tanią sprzedaż takiego napędu, bardzo proszę o kontakt. Sprawa zgłoszona na policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 23.07.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 witajcie - czy rozkminialiście temet kruszywa w okolicach - chodzi o żwir do odwodnienia i zasypania opaski wokół domu dajcie cynk, gdzie mają najtaniej (okolice Nadarzyna) dzięi i pozdrawiam My kupiliśmy w "Renekam" - Marynin/k. Grodziska Maz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.07.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Potrzebuję fachowca od podłogówki, takiego, który nie powie mi "paaani, podłogówki bez grzejników to się nie robi, bo przyjdzie zima i za zimno będzie". Jeśli ktoś ma pozytywne doświadczenia z fachowcem od tego tematu i poleca, to poproszę na priv. Z góry dziękuję robi się robi... U nas robił Starn. warto tylko ustalić wyższą temperature w pomieszczeniach niż zwyczajowe 20 stopni by mieć zapas mocy podłogówki na wieksze mrozy... ------ potrzebujesz świadectwa energetycznego- daj znać. Dla forumowiczów korzystna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 23.07.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 23.07.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 U mnie podłogówkę robił Starn, nie mam kaloryferów. Przy -30 na zewnątrz (mieliśmy takie temperatury zeszłej zimy) w domu było bardzo przyjemnie, więc rozwiązanie jest sprawdzone. Jedyna wada podłogówki to jej zdolność do zmieniania temperatury pomieszczenia w krótkim czasie - podłogówka niestety potrzebuje nawet parę godzin na zmianę o 1-2 stopnie - mi to osobiście nie przeszkadza. Jeżeli ktoś się chce zdecydować na "samą podłogówkę" to radzę, żeby wcześniej zaprojektował to fachowiec, który ma w tym doświadczenie (polecam właśnie Starna). robi się robi... U nas robił Starn. warto tylko ustalić wyższą temperature w pomieszczeniach niż zwyczajowe 20 stopni by mieć zapas mocy podłogówki na wieksze mrozy... ------ potrzebujesz świadectwa energetycznego- daj znać. Dla forumowiczów korzystna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 24.07.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Dziękuję. Na pewno co najmniej skonsultuję się z nim, a może nawet to on będzie wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 24.07.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Mam pytanko fachowe : Zamierzam zrobić w tym tygodniu wylewki i mam dylemat co do styropianu i cementu. Cement Ożarów, I czy II? Składy i współpracujący z nimi wylewkarz chcą I (wiadomo droższa więc lepszy zarobek) jednak od kilku osób słyszałam żeby brać II. Mówi się, że I jest lepsza, ale pod jakim kątem? Sprawdziłam na stronie producenta i jeśli dobrze interpretuję to są tak samo twarde a różnią się czasem wiązania. No i ponoć tu lepsza jest II bo wiąże wolniej i unikam pęknięć. Do tego mój wylewkarz mówi, że wylewki nie trzeba polewać i nacinać, co mam o tym myśleć? Co wy o tym myślicie? No i styropian, że twardy to wiem, skłaniam się ku Knaufowi. Pytanie, czy lambda ma ogromne znaczenie (bo cenowo na pewno) i czy jest sens kupować Parking za 300zł/m3 do garażu? Liczę na wasze opinie i doświadczenia, a że leję w tym tygodniu to miło będzie gdy odpowiedzi posypią się szybko :-) Z góry dziękuję. Pozdrawiam U mnie chyba robili z II. Pamiętam, bo duuużo worków po cemencie zostało. U mnie nie polewali, ale to było w marcu i na pewno nacinali. Teraz są peknięcia w "drzwiach" i na dużych płaszczyznach Jakie masz zbrojenie - siatka czy rozproszone ? Jak rozproszone to musi być dobrej jakości. U najważniejsze to jak wygładzają czy na rurkach czy ręcznie. U mnie ręcznie gładzili. Mój hydraulik uparł się na KNAUFa przy podłogówce to jest dobry i EPS80 jest tak twardy jak EPS100 np. IZOLBETu Bezpłatny transport jest jaki kupisz dużą ilość, ale fabryka KNAUFa jest w Mszczonowie i można czasem kupić go bez dodatkowego kosztu transportu. Zadzwoń do gościa u którego ja kupowałem i może coś wykombinuje - 508270794. Bardzo fajna mała firma. Ma tani styropian Knaufa i bardzo tanie produkty SOPRO, wszystko świeżutkie. Nam do garażu dali EPS200, uparli się i tyle. Powiedzieli, że nie wezmą odpowiedzialności za wylewki na innym styropianie, że nie pękną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 24.07.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 My kupiliśmy w "Renekam" - Marynin/k. Grodziska Maz.haha, autoreklama trochę chociaż właścicielami nie jesteście... napisz jakie ceny udało się wynegocjować z mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 24.07.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 haha, autoreklama trochę chociaż właścicielami nie jesteście... napisz jakie ceny udało się wynegocjować z mężem haha mikel_1 dla Ciebie jako stałego naszego odbiorcy materiałów budowlanych - ceny extra na priv;) A tak serio chciałabym poprosić o namiar na dostawcę, producenta zbiornika-szamba. Potrzebuję kupić dwa zbiorniki na dwie inwestycje. Druga rzecz to piec na paliwo stałe , podzielcie się proszę informacją jakie piece macie sprawdzone i gdzie można kupić taki piec w dobrej cenie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 27.07.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Wyslalem na priv. Pozdrawiam czy ja też mogę poprosić o ten kontakt w spr. podbitki? I jeszcze jedna prośba, czy ktoś może pomóc w sprawie fachowca od balustrad balkonowych? Balustrada ma być drewniano-metalowa, ale chętnie porozmawiałabym z kimś, kto mógłby nam doradzić w tej kwestii no i zająć się realizacją. Może znacie kogoś sprawdzonego z okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 27.07.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 haha mikel_1 dla Ciebie jako stałego naszego odbiorcy materiałów budowlanych - ceny extra na priv;) A tak serio chciałabym poprosić o namiar na dostawcę, producenta zbiornika-szamba. Potrzebuję kupić dwa zbiorniki na dwie inwestycje. Druga rzecz to piec na paliwo stałe , podzielcie się proszę informacją jakie piece macie sprawdzone i gdzie można kupić taki piec w dobrej cenie.ano dzięki, pamiętaj że jak coś raz wrzucisz do netu, to zostaje tam na zwasze - więc za 3-4 lata przyjdę i poproszę o robat odnośnie szamb - korzystałem z usług p. Mariusza Kucharskiego Budmar - kontakt na ich stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 27.07.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Witam. Szukam wykonawcy dźwigarów trapezowych z HEB'ów w/g rysunku. Moze ktoś z Was robił takie coś, albo zna namiary? Byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek60 27.07.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Sprzedam używane stemple budowlane, 140 sztuk długość 2,60 + gratis krótkie - myślę, że z 1,5m. Sprzedaję całość 140 sztuk- za 350 zł. Nie oferuję transportu, jedynie pomoc przy załadunku. Lokalizacja: Owczarnia koło Podkowy Leśnej tel. 606278649 Stemple dostępne codziennie po 15:30 lub o dowolnej porze w sobotę lub niedzielę.Dodatkowo sprzedam deski na szalunki, jest tego kilka m3- używane, niektóre z gwoździami - cena do uzgodnienia, również pomoc przy załadunku.Budowa - owczarnia, okolice podkowy leśnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 27.07.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 czy ja też mogę poprosić o ten kontakt w spr. podbitki? I jeszcze jedna prośba, czy ktoś może pomóc w sprawie fachowca od balustrad balkonowych? Balustrada ma być drewniano-metalowa, ale chętnie porozmawiałabym z kimś, kto mógłby nam doradzić w tej kwestii no i zająć się realizacją. Może znacie kogoś sprawdzonego z okolicy? Wyslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelas 28.07.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Poszukuję stempli drewnianych 3,5 m, wiecie gdzie można takowe zdobyć w przyzwoitej cenie ? Około 60 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 28.07.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Wyslalem yaco181 - dziękuję Ponawiam pytanie o balustradę balkonową. Jakie macie i czy znacie kogoś kto by mi doradził w tej kwestii. W projekcie mam deski ułożone poziomo, ale zaczęłam się temu przyglądać i wydaje mi się, że to będzie dość ciężkie (chodzi o wrażenie estetyczne), nawet jeśli deski będą jasne (balkon jest duży - 5 m szerokości). ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts