sylvia1 21.08.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Właśnie, drzwi wewnętrzne. Zna ktoś salon z drzwiami wewnętrznymi w którym jest duży wybór/duża ekspozycja? Bo drzwi ładnie wyglądają na zdjęciach w katalogu, a w rzeczywistości bywa bardzo różnie. I okazuje się, że ciężko znaleźć sklep z sensowną ekspozycją... jadąc z grodziska do milanówka po lewej stronie zaraz za światłami jest salon drzwi i paneli ... z pomarańczowym banerem zaraz za serisem samochodowym vocar... nazwy akurat zapomniałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 21.08.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Chodzi Ci o salon (Grupy) Fachowiec. Wiem, znam. Szukam lepszej/większej ekspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 22.08.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Chodzi Ci o salon (Grupy) Fachowiec. Wiem, znam. Szukam lepszej/większej ekspozycji. nie wiem czego szukasz ale ja wybierałem drzwi drewniane http://www.meritum-janki.pl/ i tu http://www.akpen.com.pl/index.html oba mają jakieś wystawy ale sma wzór wybrałem z katalogu już... bardziej chodziło mi o samo wykończenie PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 22.08.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam, macie może do polecenia jakiegoś hydraulika? Na razie prosta sprawa do zrobienia, potem dokończenie instalacji. Nasz niestety jest w szpitalu :/ Edit: Dokopałam się do namiaru na p. Rutkowskiego, ale niestety nie ma na razie czasu, a sprawa pilna. Ktoś? Kogoś? Dokopałam się też do namiaru na p Jankowskiego, też nie ma czasu, help!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 22.08.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam, macie może do polecenia jakiegoś hydraulika? Na razie prosta sprawa do zrobienia, potem dokończenie instalacji. Nasz niestety jest w szpitalu :/ Edit: Dokopałam się do namiaru na p. Rutkowskiego, ale niestety nie ma na razie czasu, a sprawa pilna. Ktoś? Kogoś? Dokopałam się też do namiaru na p Jankowskiego, też nie ma czasu, help!! U nas pracował (z polecenia) Jarek Koter (ze Skierniewic) - zakładał ogrzewanie podłogowe, wyprowadził wszystkie rurki i zrobił podłączenia w łazienkach i kuchni i zajęło mu to tydzień. Nie wiem jak on tego wszystkiego dokonał w tak krótkim czasie (pracował z kolegą). Na razie w rurkach mamy powietrze, wszystko jest ok. W ogóle bardzo sympatyczny i myślący człowiek. Tel. 600 438 209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 22.08.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 witam mogę polecić: do elewacji 793904189 ekipa przyjezdna z okolic Siedlec, u mnie ok300mkw ocieplenia i elewacji zrobili w dwa tygodnie, do tego robili podbitkę + oświetlenie w podbitce, sami wyginali parapety i jakieś dodatkowe obróbki blacharskie do dachu, czterech młodych bezproblemowych, u mnie można obejrzeć wynik, robili rok temu co do chodów robiłem sposobem kombinowanym, ja materiał, wykonawstwo człowiek od parkietów ale nie sam, brał "speca" od schodów (kiedyś robił z kimś innym ale tamten nie żyje), a ten nowy chyba niezły fachowiec tylko trochę trudny w kontakcie, uczucia mam mieszane kontaktu nie podaje ale jak będziesz miał/a ciśnienie to mogę podać. barierki wew jw. zew. robiłem sam więc nikogo nie polecę. czarnoziem - 668832178 dobry kontakt, nie tylko czarnoziem ale tez piach i inne koparki. drzwi wew mam drewniane - zamawiałem w drew-mag w sochaczewie (kawałek drogi ale miałem po drodze wtedy jeszcze)- z tym, że do samodzielnego malowania, co jest dosyć pracochłonne wbrew pozorom ale efekt zadowalający http://www.emiasto.org/drewmag_jakub_magnuszewski_75270.html Witam, poproszę o namiary na sprawdzonych fachowców od: -elewacji (ocieplenie, tynk, podbitka) -schodów -barierek Byłabym również wdzęczna za info gdzie tanio mogę kupić czarnoziem i zamówić drzwi wewnętrzne. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 23.08.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witajcie... Powoli szukam ekipy do elewacji zewnętrznej domu styropianem... ( planuje pracę zacząć na przełomie września i października) Wiem, że ekipy wolą budować ze swojego materiału bo na tym zarabiają - ale materiał mam swój. Na razie kupiłem sam styropian - resztę dokupię jak wykonawca wyliczy mi ile będzie czego potrzebował. ( no chyba ze zaproponuje lepsze ceny to wezmę jego materiał) możecie polecić jakąś firmę która jest dobra i ma konkurencyjne ceny i można obejrzeć ich pracę? Od razu napisze - że najtańsza jaką znalazłem i gotowi są robić z mojego materiału na gotowo ( z pokryciem tynkiem silikonowym) to 35 zł za metr kwadratowy... Byli też tacy co krzyczeli 80 zł z moim materiałem - ale potraktowałem to jako żart Podpowiedzcie mi proszę - czy znacie kogoś do wykonania takiej pracy ? może jakiś kontakt ? jeśli tak poproszę kontakt na priv) będę wdzięczny za każdy namiar na fachowców P.S ( do tych z wypowiedzi powyżej już dzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 23.08.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 U nas pracował (z polecenia) Jarek Koter (ze Skierniewic) - zakładał ogrzewanie podłogowe, wyprowadził wszystkie rurki i zrobił podłączenia w łazienkach i kuchni i zajęło mu to tydzień. Nie wiem jak on tego wszystkiego dokonał w tak krótkim czasie (pracował z kolegą). Na razie w rurkach mamy powietrze, wszystko jest ok. W ogóle bardzo sympatyczny i myślący człowiek. Tel. 600 438 209 znam Jarka i polecam z czystym sumieniem.... co prawda u mnie instalacje wykonywał kto inny ale i tak go polecam (robił u moich znajomych) u mnie instalacje robiła firma Ekoemiter i też polecam (do znalezienia w necie) PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 24.08.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 witam, potrzebuje elektryka do rozprowadzenia instalacji, myslącego który podpowie co można by jeszcze wprowadzić oprócz tego co w projekcie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 24.08.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 elektryk P. Andrzej Zieliński polecam a możę polecicie gokoś godnego uwagi do elewacji zewnętrzenej osieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiiaga 24.08.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam, macie może do polecenia jakiegoś hydraulika? Na razie prosta sprawa do zrobienia, potem dokończenie instalacji. Nasz niestety jest w szpitalu :/ Edit: Dokopałam się do namiaru na p. Rutkowskiego, ale niestety nie ma na razie czasu, a sprawa pilna. Ktoś? Kogoś? Dokopałam się też do namiaru na p Jankowskiego, też nie ma czasu, help!! U mnie robili chłopaki dokładnie dwóch. Instalacja jest super, wszystko działa jak należy (przetestowane od grudnia 2011). Pomimo że znalazłam ich w internecie to z czystym sumieniem polecam - pełna instalacja wod-kan i co w bardzo króciutkim czasie - solidnie i tanio:) Pan Arek Zenke strona: http://www.hydraulika24.com.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 24.08.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 elektryk P. Andrzej Zieliński polecam a możę polecicie gokoś godnego uwagi do elewacji zewnętrzenej osieplenia? jakiś fon możesz podać do Pana Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiiaga 24.08.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam Sprzedam tanio barak mieszkalny idealny na budowę. Ma "kozę" do ogrzewania, światło, cztery "łóżka" - miejsca do spania drewniane, jakieś półki, wieszaki Jest tylko jeden problem - trzeba sobie zapewnić własny transport i "wyjąć go" z mojej działki nie uszkadzając ogrodzenia. Barak ma rozmiary ok. 5m / 2,5m. Zainteresowanym prześlę zdjęcia na priv - na zdjęciach jest ujęte jak barak stoi na działce. Miejscowość Rusiec k/Nadarzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 25.08.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Sprzedam komplet: nowy bojler o pojemności 100l z podwójną wężownicą + grzałka do bojlera + wieszak-mocowania. Wszystko na gwarancji, nigdy nie montowane, posiadam fakturę zakupu. Cena 620 zł, lokalizacja - Jaktorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMak 25.08.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 witam!Mam pytanie do tych, którzy już mają za sobą tynki wewnętrzne. Ja zdecydowałem się na gipsowe ... i kompletne fiasko! Oczywiście dla mnie , nie fachowca, wszystkie wady wykonawcy, ponoć fachowca, wyszły dopiero gdy tynki dobrze podeschły. Ponadto cena jaką zapłaciłem za mkw. to tylko cena wywoławcza! Szacowny wykonawca policzył sobie jeszcze za rózne rzeczy, np. uznał, że w moim domu "poszło" mu więcej narożników niż w innych domach więc muszę mu dopłacić, ściany strasznie "piły" więc muszą być fale, itd. i itp. Kierbud ocenił, że tynki są jak w oborze i w zasadzie trzeba by naciągnąć gładź... czyli ponieść drugi tak duży wydatek. O "porządku" jaki po sobie zostawili lepiej nie mówić. Wykonawca oczywiście jest z siebie zadowolony jakby nie rozumiał, że to nie o jego zadowolenie chodzi. Moje pytanie więc brzmi: podzielcie się swoimi doświadczeniami w tym obszarze, jak u was wygladało rozliczenie, jakie koszty dodatkowe ponieśliście, jak osiągnać właściwą jakość tynków ... i wszystko co w takiej sytuacji może być pomocne. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia i trafiania zawsze na solidnych wykonawców co mi sie raczej nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 25.08.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Ja tam fachowcem też nie jestem (w szczególności od tynków też nie), ale skoro umawialiście się na kasę, to się tego trzymaj. Jeśli kierownik budowy również twierdzi, że nie są położone zgodnie ze sztuką, to co najwyżej możesz mu zapłacić tylko mniej, a nie więcej...oczywiście łatwo to się mówi sprzed komputera (ja jeszcze nie miałem problemów z wykonawcami), ale masz za sobą kierbuda.Podpisywaliście umowę? Bo jak tak, to postrasz go paragrafami: zgodnie z art. 637 K.c.: § 1. „Jeżeli dzieło ma wady, zamawiający może żądać ich usunięcia, wyznaczając w tym celu przyjmującemu zamówienie odpowiedni termin z zagrożeniem, że po bezskutecznym upływie wyznaczonego terminu nie przyjmie naprawy. Przyjmujący może odmówić naprawy, gdyby wymagała nadmiernych kosztów. § 2. Gdy wady usunąć się nie dadzą albo gdy z okoliczności wynika, że przyjmujący zamówienie nie zdoła ich usunąć w czasie odpowiednim, zamawiający może od umowy odstąpić, jeżeli wady są istotne; jeżeli wady nie są istotne, zamawiający może żądać obniżenia wynagrodzenia w odpowiednim stosunku. To samo dotyczy wypadku, gdy przyjmujący zamówienie nie usunął wad w terminie wyznaczonym przez zamawiającego”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaBe 25.08.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 witam! Mam pytanie do tych, którzy już mają za sobą tynki wewnętrzne. Ja zdecydowałem się na gipsowe ... i kompletne fiasko! Oczywiście dla mnie , nie fachowca, wszystkie wady wykonawcy, ponoć fachowca, wyszły dopiero gdy tynki dobrze podeschły. Ponadto cena jaką zapłaciłem za mkw. to tylko cena wywoławcza! Szacowny wykonawca policzył sobie jeszcze za rózne rzeczy, np. uznał, że w moim domu "poszło" mu więcej narożników niż w innych domach więc muszę mu dopłacić, ściany strasznie "piły" więc muszą być fale, itd. i itp. Kierbud ocenił, że tynki są jak w oborze i w zasadzie trzeba by naciągnąć gładź... czyli ponieść drugi tak duży wydatek. O "porządku" jaki po sobie zostawili lepiej nie mówić. Wykonawca oczywiście jest z siebie zadowolony jakby nie rozumiał, że to nie o jego zadowolenie chodzi. Moje pytanie więc brzmi: podzielcie się swoimi doświadczeniami w tym obszarze, jak u was wygladało rozliczenie, jakie koszty dodatkowe ponieśliście, jak osiągnać właściwą jakość tynków ... i wszystko co w takiej sytuacji może być pomocne. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia i trafiania zawsze na solidnych wykonawców co mi sie raczej nie udało. Czyżby to Bau-tech z Odrzywołu? U mnie robili i też kompletne fiasko. Umowę jakąś podpisywałeś? Jeśli umawiałeś się na cenę z metra kwadratowego z materiałem wykonawcy to możesz mieć w d.. że jemu poszło więcej materiału, nie twoja sprawa, ty płacisz z metra, a ile on zużyje, mniej czy więcej, to już nie twoja sprawa. Gdyby zużył mniej to przecież by ci nie zniżył ceny. Nie daj się wkopać. My żadnych dodatkowych kosztów nie ponieśliśmy, jeszcze zbiliśmy cenę bo wykonanie fatalne, termin realizacji przekroczony i zostawiony brud. Ja mam pytanko do forumowiczów również, mam dwie barierki do okien balkonowych na elewacji170cm/110cm i pan zawołał 750zł. Czy to aby nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konik77 26.08.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam Mam do sprzedania w bardzo dobrej cenie siatkę oraz słupki betonowe z rozebranego ogrodzenia- materiał kupowałam przed budową w 2009 roku. Ogrodzenie miało ok 60 m ( ok 20 słupków). PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konik77 26.08.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam, macie może do polecenia jakiegoś hydraulika? Na razie prosta sprawa do zrobienia, potem dokończenie instalacji. Nasz niestety jest w szpitalu :/ Edit: Dokopałam się do namiaru na p. Rutkowskiego, ale niestety nie ma na razie czasu, a sprawa pilna. Ktoś? Kogoś? Dokopałam się też do namiaru na p Jankowskiego, też nie ma czasu, help!! ja polecam Pana Tomka z Brwinowa: tel. 507 089 454 Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandako 26.08.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam wszystkich budujących .Zastanawiam się nad zainstalowaniem pompy ciepła .Czy ktoś ma jakieś doświadczenia oraz namiary na wykonawców?Mój domek będzie miał ok 90mOdstąpię 120 stempli dł2m 90cm. budowa w Owczarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts