Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

a ja poszukuję kontaktu do forumowego Starego i nie mogę znaleźć. Ktoś pomoże? Jeśli chodzi o szambo, to kontakt mogę podać wieczorem.

Jeśli chodzi o forumowego Starego, to firma Aprel na Bemowie...

www.aprel.pl

APREL ul. G. Morcinka 32A

01-496 Warszawa Bemowo

tel: 22 435 71 60 ; 604 170 274; 602 596 196

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Poszukuje wykonawcy do dokończenia budowy domu. Strop teriva wraz ze schodami wewnętrznymi oraz ściany kolankowe.

Wiem, że ma gdzieś jeszcze budowę w Błoniu.

Zdecydowanie nie polecam Profibud Michał Spyra. Fundamenty robili 2 miesiące, ściany ponad miesiąc (beton komórkowy Termalica). Od 2 tygodni robią strop nad garażem. Niestety znajomość czytania projektu jest dla nich obca. A teraz na dodatek, od tygodnia nawet telefonów nie odbiera.

Witajcie

Moi drodzy pewnie już to było nie raz ale nie chce mi się szukać:) podpowiedzcie coś o szambach jakie kupowaliście, gdzie i żeby było ok. ?

"Wal-Bud" usługi transportowe - Waldemar Bukowski, tel. 604421035, tel. dom: 22 755 85 72.

Wstawiał nam szambo betonowe na przełomie lipca i sierpnia. W tej chwili wybraliśmy trochę wody z dna, ale jest chyba to raczej woda, która się skropliła. Ma dobrą cenę.

Witajcie

Moi drodzy pewnie już to było nie raz ale nie chce mi się szukać:) podpowiedzcie coś o szambach jakie kupowaliście, gdzie i żeby było ok. ?

http://www.ekobet.eu.

Solidny zbiornik, fachowy montaż, posiada niezbędne atesty, polecam. U mnie szambo zamontowane, jeszcze nie zasypane, można obejrzeć - Jaktorów.

Witam

Próbuje skontaktować się jakoś z firmą Hydromont, ale nie odpowiadają na telefony.

Czy znacie jeszcze może jakąś dobrą firmę ds. gazu i ew. wodociągów?

Pozdrawiam

Jeśli kogoś znalazłeś, to daj znać. Też mieliśmy taki problem. Co prawda, w końcu oddzwonili, ale trzeba było poczekać. Dobrze by było poznać konkurencję.

Mam do sprzedania listwę przypodłogową produkcji Barlinek typu P50 - 60 sztuk

Szerokość listwy : 16 mm

Wysokość listwy : 60 mm

Długość listwy : 2200 mm

Typ listwy : Drewniana okleinowana

Gatunek okleiny : Jesion

Opis na stronie producenta : http://www.barlinek.com.pl/listwy_przypodlogowe/product,listwa-przypodlogowa-p50-jesion,108,specifications.html

Odbiór własny (Pruszków k. Warszawy)

Cena 30 zł za sztukę (cena w sklepie około 40 zł)

kontakt

msobiecki_małpa_akcja.pl

tel 502 166 597

--

Aukcja na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=2622204187

jeszcze jedno - nie chce ktoś słupa do przyłącza? pozbędę się w dobrej cenie :)

i szukam sprzedawcy/wykonawcy barierek metalowych na taras/balkon (pewnie z nierdzewki, ale nie upieram się na razie, bo nie mam w tym temacie zdania) - czy ktoś wykonywał i może podpowiedzieć gdzie kupić?

Ja podpinam sie do pytania, tylko, ze zdecydowana jestem na nierdzewna :)

poszukuję kontaktu do gościa od tynków maszynowych - Hubert Saint, albo jakiegoś innego, ale godnego polecenia fachowca

dzięki

U mnie tynki (800 m.kw gipsowych) robił Jakub Korona (505 225 702).

Jakość wyszła super... poważnie zastanawiam się, czy kłaść gładź :-)

Godny polecenia.

Witajcie

chciałbym się Was zapytać ile płaciliście za ułożenie odwodnienia liniowego z rynien do studzienki chłonnej.

Polecany na forum pan Kazimierz Rutkowski (608732158 ) policzył za tą usługę (sama robocizna) 40 zł za metr bieżący. Przy 60 metrach wyszło w sumie 2 400 za 1 dzień pracy 3 osób... Za materiał zapłaciłem 850 zł. Pytane przeze mnie (niestety już potem) inne ekipy wyceniły tą samą usługę (sama robocizna) na 400-500 zł.

Trzeba podkreślić, że za wcześniejsze etapy (ułożenie instalacji, podłogówki) pan Kazimierz dawał dobre stawki, jakość i porządek na budowie bez zastrzeżeń - z tego etapu jestem bardzo zadowolony.

Później chciałem dowiedzieć się, ile policzy za odwodnienie, usłyszałem tylko "dogadamy się, policzę tak, żeby tylko ludziom zapłacić". No i znalazłem się w sytuacji, w której zapłaciłem 2400, wobec max 500 zł, które mógłbym zapłacić gdzieś indziej.

Rozmawiając po fakcie na temat różnicy cen, pan Kazimierz się bardzo zdenerwował, stwierdził że i tak za tą pracę policzył mi bardzo mało.

Jakie macie doświadczenia - ile płaciliście za taką usługę?

No i swoją drogą nauczka, którą chcę się podzielić - zawsze ustalajcie cenę przed wykonaniem usługi :)