Igrek 19.09.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 A ja chciałam zapytać jaki piec gazowy kondensacyjny wybrać? Napiszcie proszę kto co kupił i dlaczego. Pozdrawiam Buderus GB 152 1-funkcyjny z zasobnikiem Biawar 150l dlaczego: cena+ obsługa - w pobliżu mieszka serwisant tej firmy - polecił mi go dobry znajomy u którego wykonał kompletną instalację Po wcześniejszej próbie samodzielnego skomponowania zestawu, oraz kompletnie nietrafionej propozycji od hydraulika (wziętego z oferty allegro, uczciwy ale niedokładny jak cholera) wykonałem kilka telefonów do znajomych, i tak oto od 3 lat eksploatuję Buderusa rzeczy na które zwraca się uwagę przy wyborze a które jak człowiek zamieszka nie mają kompletnie znaczenia: moc 16/28KW (podwyższona moc na potrzeby c.w.u.) - dom 140mkw, rodzinka 2+4, póki co jedna łazienka (wanna+prysznic), dodatkowe ogrzewanie: kominek z dgp w ubiegłym roku przegląd pieca nie wykazał jakichkolwiek uchybień/wad/nadmiernego zużycia/ - co istotne przegląd 200zł, dla porównania zadzwoniłem sobie do Nadarzyna do serwisanta tej marki - koszt przeglądu 500zł Roczne koszty gazu na co + cwu to kwota około 3tyszł (gdzieś wcześniej podawałem dokładnie, bodajże w 1kwartale 2012 jak to wyglądało) + drewno to około 300-500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 19.09.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam, Mam do sprzedania "WC chatkę". Wyrób własnej produkcji, stan oceniam na bardzo dobry. Użytkowana niecały sezon. Oddam po kosztach... odbiór własny z Książenic. Więcej informacji na priv (również fotki). Pozdr,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 20.09.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam, może ktoś z Was spotkał się z ulotkami dot. instalacji kolektorów słonecznych z dofinansowaniem? Ostatnio trafiły do nas ulotki z dwóch firm:Hetman Eko i GETel. Ta pierwsza chwali się nawet 70% dofinansowaniem a druga 45% ze środków FOŚiGW. Konsultacje bezpłatne, czy ktoś ma jakieś informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ozone 21.09.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Nie polecam firmy wykonującej elewacji Macpol. Prasolik Maciej, Sławomir Jagiełło 05-555 Tarczyn Szarych Szeregów 9b, 605 353 835. Niby robili u mnie z polecenia. Firma bazuje na niewiedzy Klienta, skutecznie prowadzi rozmowy, aby wzbudzić zaufanie, udziela rabatów na wykonane prace, po czym ostateczny koszt prac, jest zdecydowania wyższy niż średnie ceny rynkowe. Właściciele polecają materiały wyłącznie jednego producenta, oszukują na ilości wykorzystanego materiału!!!! OSZUŚCI i ZŁODZIEJE, z daleka od takich wykonawców!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 21.09.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Czy macie do polecenia jakieś okna drewniane? Już prawie wybraliśmy pcv-ki, ale się koncepcja zmieniła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 22.09.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Czy macie do polecenia jakieś okna drewniane? Już prawie wybraliśmy pcv-ki, ale się koncepcja zmieniła... Gdy my jakieś 2 lata temu szukaliśmy okien to najlepszą jakość, cenę jak i podejście do klienta spotkaliśmy w firmie Oculux na Modlińskiej, okna drewniane Gebauer. Ostatecznie ze względu na fakt, że w ostatniej chwili postanowiliśmy zamontować rekuperator, wybraliśmy okna PCV Adams z Mrogąwa od forumowego Starego, ale gdyby nie te reku, to teraz byśmy mieli piękne okna drewniane. Przy okazji spytam, czy ktoś nie planuje zamawiać kontenera?? poprzycinałem choinki na działce i mam z pół małego kontenera gałęzi, chętnie z kimś się złożę, bo MZO w Pruszkowie liczy 50pln za kilometr za kontener. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 24.09.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 No właśnie PCV-ki też myśleliśmy wziąć od Starego albo z T-trans, ale tak jak pisałam, koncepcja się zmieniła... Na razie mam interesującą wycenę z firmy Technika Okienna z Łomianek - czy ktoś z Was miał może z nimi do czynienia? Coś tanio mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatak 28.09.2012 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 poszukuję kontaktu do gościa od tynków maszynowych - Hubert Saint, albo jakiegoś innego, ale godnego polecenia fachowca dzięki zapraszam do obejrzenia naszych prac, kontakt: [email protected] lub 502 626 122 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasieq 28.09.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 A ja chciałam zapytać jaki piec gazowy kondensacyjny wybrać? Napiszcie proszę kto co kupił i dlaczego. Pozdrawiam Do swojego "Udanego" zainstalowałem ACV 18 Prestige Excellence. Jeśli chodzi o ciepłą wodę - bez zarzutu. Grzejniki nagrzewa dość szybko. Wydajność i ekonomia c.o. - nie wiem - przede mną pierwsza zima w nowym domku. Przekażę podliczenia na wiosnę Aczkolwiek od razu przestrzegam przed firmą ZAMBERS z Żyrardowa: montując piec spaprali wylot kominowy tak, że po każdym deszczu woda spływała przez rurę na wylocie do pieca, przez piec pod obudową na podłogę w kotłowni (po przewodach napięciowych!). Firma przez pół roku - pomimo reklamacji ustnych etc. - nie usunęła usterki. Przysłano ekspertów, którzy stwierdzili, że montaż jest nieprawidłowy i... na tym się skończyło. Jeśli ktoś ich wziął na swój plac budowy - patrzeć na ręce i nie wypłacić, dopóki nie będziecie mieć wszystkiego (ja do tej pory czekam na termostaty do grzejników...). Uciekajcie od nich jak najdalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_i_Tomek 28.09.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ostatecznie ze względu na fakt, że w ostatniej chwili postanowiliśmy zamontować rekuperator, wybraliśmy okna PCV Adams z Mrogąwa od forumowego Starego, ale gdyby nie te reku, to teraz byśmy mieli piękne okna drewniane. Napisał Pan, że w ostatniej chwili zdecydowaliście się na reku. Czyli generalnie dom macie z kominami ze wstępnym założeniem wentylacji grawitacyjnej? Zainteresowało mnie to bo właśnie budujemy dom, na dniach lejemy strop więc kominy już w połowie wybudowane. O istnieniu WM + GWC nie miałam pojęcia wcześniej. Nie wiem czy jest sens zakładać to teraz. Właściwie to ostatni dzwonek by podjąć decyzję. Czy można zrobić WM+ GWC w budynku zaprojektoanym na WG? Kusi mnie ta perspektywa mniejszych rachunków za gaz. Czy trzeba starać sie o jakieś nowe pozwolenie? Zaślepiać kominy? W ogóle w jaki sposób się za to zabrać? Będę wdzięczna za uwagi. Dodam że teren gliniasty poziom wód wysoki - to w kontekście rur do GWC - nie wiem czy ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 28.09.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Napisał Pan, że w ostatniej chwili zdecydowaliście się na reku. Czyli generalnie dom macie z kominami ze wstępnym założeniem wentylacji grawitacyjnej? Zainteresowało mnie to bo właśnie budujemy dom, na dniach lejemy strop więc kominy już w połowie wybudowane. O istnieniu WM + GWC nie miałam pojęcia wcześniej. Nie wiem czy jest sens zakładać to teraz. Właściwie to ostatni dzwonek by podjąć decyzję. Czy można zrobić WM+ GWC w budynku zaprojektoanym na WG? Kusi mnie ta perspektywa mniejszych rachunków za gaz. Czy trzeba starać sie o jakieś nowe pozwolenie? Zaślepiać kominy? W ogóle w jaki sposób się za to zabrać? Będę wdzięczna za uwagi. Dodam że teren gliniasty poziom wód wysoki - to w kontekście rur do GWC - nie wiem czy ma znaczenieMozna. Ja tak zrobiłem. Ale jeszcze nie odebrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcos 28.09.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Witam, Mam do sprzedania ok. 7 (muszę jeszcze dokładnie przeliczyć ) rolek wełny Toprock 20cm, oraz jedną 18cm. Pozdr,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megilord 30.09.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam forumowiczów, Kolejny problem.... Poszukuję zaufanego fachowca od schodów, ewentualnie od samych barierek. Z góry dzieki, \magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 30.09.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 poszukuję kontaktu do gościa od tynków maszynowych - Hubert Saint, albo jakiegoś innego, ale godnego polecenia fachowca dzięki zapraszam do siebie właśnie zaczeli, a naprawde solidnie i fachowo. nic mnie nie interesuje nawet piasek z pod radomia sobie przywieźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 30.09.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 z jakich firm korzystaliście do wywozu pozostałości (kontener) po budowie z okolic nadarzyna. nazbierało mi się troszke towaru po SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasieq 30.09.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Witam forumowiczów, Kolejny problem.... Poszukuję zaufanego fachowca od schodów, ewentualnie od samych barierek. Z góry dzieki, \ magda Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę Piotra Moroza ze Mszczonowa. W ciągu tygodnia zrobili u mnie dość trudne schody zabiegowe z balustradami. Grupa konkretna i czysta. Bardzo punktualni. Cenowo też nie jest tragicznie. Kontakt: 793-915-055. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 01.10.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Kolejny problem.... Poszukuję zaufanego fachowca od schodów, ewentualnie od samych barierek.Ja mogę polecić moich. Kontakt przez "handlowca" - p. Piotr 607-580-573 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuggert 01.10.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Koledzy nadal problem > brak glazurnika porposze o jakieś sprawdzone kontakty godne polecenia Pan Stanisław Wierzchowski, tel. 508 722 599, robił u mnie w 2 mieszkaniach i domu - robota na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 01.10.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Napisał Pan, że w ostatniej chwili zdecydowaliście się na reku. Czyli generalnie dom macie z kominami ze wstępnym założeniem wentylacji grawitacyjnej? Zainteresowało mnie to bo właśnie budujemy dom, na dniach lejemy strop więc kominy już w połowie wybudowane. O istnieniu WM + GWC nie miałam pojęcia wcześniej. Nie wiem czy jest sens zakładać to teraz. Właściwie to ostatni dzwonek by podjąć decyzję. Czy można zrobić WM+ GWC w budynku zaprojektoanym na WG? Kusi mnie ta perspektywa mniejszych rachunków za gaz. Czy trzeba starać sie o jakieś nowe pozwolenie? Zaślepiać kominy? W ogóle w jaki sposób się za to zabrać? Będę wdzięczna za uwagi. Dodam że teren gliniasty poziom wód wysoki - to w kontekście rur do GWC - nie wiem czy ma znaczenie wszystko mozna zrobic jesli ma być wentylacja mechaniczna to w stropie należało by zostawić przepusty aby łatwiej było przeprowadzić potem rury Kominy mozna należy zaślepić - ale tu dużo jeszcze zależy od projektu WM (ja u siebie np. mam grawitacyją w kotłowni a mechniczną w pomieszczeniach mieszkalnych) pozwolenia nie trzeba miec jak jest wysoka woda gruntowa to robi sie glikolowe GWC - droższe trochę od rurowego ale działa... do wszystkiego mozna wziąć firmę alebo zrobić samemu (ja tak zrobiłem) pzdr Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 01.10.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 z jakich firm korzystaliście do wywozu pozostałości (kontener) po budowie z okolic nadarzyna. nazbierało mi się troszke towaru po SSZ. Jakiś 1-2 miesiące temu ktoś podawał na forum namiary na Pana od konteneru z Pruszkowa. Jeden kontener mieliśmy z okolic Grodziska (12 m3) za 700 PLN a drugi wziąłem już od niego j KP-7 (7m3) za 400 PLN. Generalnie jestem zadowolony. Załadowaliśmy go (tego 7m3) na maxa objętościowo i Pan trochę pomarudził, ale zabrał. Namiary na Pana z Pruszkowa - 601953430 Pamiętajcie tylko, że każdy kontener, niezależnie od wielkości można załadować max do 4,5-5 ton. Inaczej samochód go nie dźwignie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts