Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Mam do sprzedania szacunkowo 3m3 desek szalunkowych, grubość cal, 1x uzywane, bez gwoździ, w miarę oczyszczone, (długości 5-2m, + krótkie), Sprzedaję za połowę ceny zakupu - 1000 zł za całość (długości 5-2m, + krótkie + łaty + folia do przykrycia). Nie oferuję transportu, jedynie pomoc przy załadunku. Odbiór tylko osobisty w Owczarni koło Podkowy Leśnej. Najlepiej w sobotę.

tel. 606278649

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

może być tak i tak

Zwróćcie uwagę, że ja dodałem w podpisie link do bloga pawelz33 i jest widoczny. Fakt, ze dodałem go wczoraj, ale widoczny jest dopiero od dziś.

Aha, nie wiem czy nie ma dodatkowych ograniczeń i mogą być tylko dwie linijki.

tutaj masz wzór bez spacji od razu do wykorzystania

[noparse]nazwa-widoczna-na-forum[/noparse]

jak chcecie wstawiać wzory linków, to wystarczy użyć znacznika [noparse][noparse]wzór linka[/noparse][/noparse]

OK, wielkie dzięki za wyczerpujące odpowiedzi i poprowadzenie za rączkę jak we mgle :) Mam nadzieje ,że teraz się uda.

Pytanie z innej beczki. Czy w dzisiejszych czasach wciąż kradną okna? Z mojego harmonogramu wygląda na to, iż przez jakieś 3 tygodnie okna będą bez tynków (robię najpierw instalacje, podłogi, na końcu dopiero tynki). Czy słyszeliście coś o akcjach wyjmowania okien z domu w stanie surowym? Oczywiście będą zamontowane, nie położone w pod daszkiem... drzwi zamontowane - czyli stan zamknięty. Kiedyś podobno zdarzało się, ale... ile w tym prawdy na dziś?

Pytanie z innej beczki. Czy w dzisiejszych czasach wciąż kradną okna? Z mojego harmonogramu wygląda na to, iż przez jakieś 3 tygodnie okna będą bez tynków (robię najpierw instalacje, podłogi, na końcu dopiero tynki). Czy słyszeliście coś o akcjach wyjmowania okien z domu w stanie surowym? Oczywiście będą zamontowane, nie położone w pod daszkiem... drzwi zamontowane - czyli stan zamknięty. Kiedyś podobno zdarzało się, ale... ile w tym prawdy na dziś?

Mojemu sąsiadowi wyjęli. U nas od razu z montażem okien był włączony alarm.

Wojciech Byśnikiewicz - http://www.bramstal.pl/ u mnie zainstalował i polecam.

PZDR

Qter

Dzięki Qter za odp ale obawiam się, że Normstahl nie ma koloru bram Winchester więc się pewnie nie uda :) - no chyba ,że mają też innych producentów zapytam - co mi szkodzi :)

Spróbuje w firmie Apreal podanej i polecanej przez RL

Z innej beczki - zapytam oficjalnie a nie na prv może ktoś jeszcze skorzysta :

Jak dodać takie opisy i linki pod swoimi wpisami/postami ? ( sprawdzałem FAQ, kombinowałem z ustawieniami profilu i finalnie jestem za cienki ,żeby to rozpracować )

Jeszcze możesz spróbować w firmie http://oknazyrardow.dzs.pl/

Pan Tomek ma też autoryzację Gerdy (drzwi) i Wiśniowskiego. Nam instalował bramę 4750 cm i ładnie chodzi.

Hej.

Napisałeś to tak, jakby tynki miały zapobiec kradzieży :)

Przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

A na poważnie: chyba już skończyły się czasy bezkarności drobnych złodziejaszków - teraz dobrze mają więksi, a oni oknami się nie zainteresują :)

Pozdrawiam

Ponawiam,

Mam do sprzedania szacunkowo 3m3 desek szalunkowych, grubość cal, 1x uzywane, bez gwoździ, w miarę oczyszczone. Sprzedaję za połowę ceny zakupu - 1000 zł za całość (długości 5-2m, + krótkie + łaty + folia do przykrycia). Nie oferuję transportu, jedynie pomoc przy załadunku. Odbiór tylko osobisty w Owczarni koło Podkowy Leśnej. Najlepiej w sobotę lub niedzielę.

tel. 606278649

Witam,

chciałam uzyskać informację odnośnie fizycznego puszczenia gazu, którym kieruje Grodzisk na ul. Miłej. Dotychczas podlegałam pod gazownię łódzką i tam włączali gaz gdy tylko mieli protokół. Teraz gazownię łódzką przejęła mazowiecka więc papiery wędrują stamtąd do warszawy, potem do Grodziska i ponoć od tego czasu po dwóch tygodniach mam gaz. Moje papiery ominęły warszawę. Czy to prawda, że tyle trzeba czekać na puszczenie gazu czy po prośbach jest szansa na wcześniej lub "od zaraz" :-) Wiem optymistka ze mnie ale mam już w domu wszystko, schody, panele, meble, piec, boję się, że przy tych temperaturach mi wszystko zniszczeje. Nie muszę chyba dodawać, że gazownia miała w umowie podłączyć gaz do października. Czy jestemw stanie jakoś wpłynąć na nich? Czy można to przyspieszyć. Będę wdzięczna za rady.

Pozdrawiam

Witam, kompletuje dokumenty do pozwolenia na użytkowanie budynku, czy ktoś moze mi polecić dobrego KOMINIARZA z okloicy, który podjedzie do mnie jak najszybciej i moze za mniej niż 200 zł przygotuje opinie ?

Będe wdzeczna, chodzi mi o lokalizację koło Grodziska Maz., a dokladnie Osowiec.

Pozdrawiam :)

Witam,

chciałam uzyskać informację odnośnie fizycznego puszczenia gazu, którym kieruje Grodzisk na ul. Miłej. Dotychczas podlegałam pod gazownię łódzką i tam włączali gaz gdy tylko mieli protokół. Teraz gazownię łódzką przejęła mazowiecka więc papiery wędrują stamtąd do warszawy, potem do Grodziska i ponoć od tego czasu po dwóch tygodniach mam gaz. Moje papiery ominęły warszawę. Czy to prawda, że tyle trzeba czekać na puszczenie gazu czy po prośbach jest szansa na wcześniej lub "od zaraz" :-) Wiem optymistka ze mnie ale mam już w domu wszystko, schody, panele, meble, piec, boję się, że przy tych temperaturach mi wszystko zniszczeje. Nie muszę chyba dodawać, że gazownia miała w umowie podłączyć gaz do października. Czy jestemw stanie jakoś wpłynąć na nich? Czy można to przyspieszyć. Będę wdzięczna za rady.

Pozdrawiam

Witaj,

My już Gaz z Miłej mamy :), jeżeli macie załatwioną "papierologię' to z fizycznym właczeniem gazu nie powinno byc żadnych problemów. My mieliśmy te same zwirowania z Łodżia i warszawa, ale okazało się, ze mozemy umowe z PGNiGe podpisac w Warszawie. co tak się stało ( oczywiście po odebraniu przyłącza gazowego ) - potem w okolicy 2 tygodni gaz do nas popłynał.

Ma może ktoś do sprzedania drzwi tymczasowe? bardziej chodzi mi o coś więcej, niż 6 kantówek zbitych razem...

Hej, my mamy drzwi tymczasowe, ale nie wiem, czy o takie Ci chodzi. Po porstu na czas budowy kupiliśmy najtańsze drzwi zewnetrzne z castoramy, nawet na klucz sa. Chetnie je tanio sprzedamy, jeżeli Ci będą pasować. Dodam, ze ościeżnicę, która można zainstalowac nawet na kliny, też posiadamy :)