margo7 17.12.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam, Jeśli ktoś ma jakieś odpady drewniane po budowie ( deski po szalunkach, ścinki, stare stemple bez względu na ich stan i długość) prosze o kontakt na priv - chętnie odbiorę lub odkupię za symboliczną opłatą... potrzeuje jako opał do pieca. pozdrawiam atsyrut Witaj - u nas po budowie zostało mnóstwo drewna, różnej masci. Jesli jestes zainteresowany - za symboliczna opłatą mozemy odsprzedać. dzialke mamy w Osowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo7 17.12.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 świadectwo energetyczne już mam, jeszcze potrzebuję kominiarza, może ktoś mógłby podesłać namiar pozdr kolo12 Witam - tak przeszukuje Forum, bo tez szukam kominiarza, moze Wy juz jesteście po tym odnalezisku i kogos mi polecicie do opini w Osowcu pod Grodziskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo7 17.12.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 p. Hubert - sain.pl jest na FM pzdr Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 17.12.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam przegląd kominów do odbioru budynku zrobił mi ten Pan 602343491 przy okazji mam pytanie odnośnie drewna ile tego jest i jaka cena pozdr kolo12 Witam - tak przeszukuje Forum, bo tez szukam kominiarza, moze Wy juz jesteście po tym odnalezisku i kogos mi polecicie do opini w Osowcu pod Grodziskiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo7 17.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam przegląd kominów do odbioru budynku zrobił mi ten Pan 602343491 przy okazji mam pytanie odnośnie drewna ile tego jest i jaka cena pozdr kolo12 hej, dzieki za kominarza, juz dzwoniłam i udało sie dobra cene wynegocjować Co do drewna, to mamy tego "trochę', różności po więźbie, palety, inne deski. Najlepiej zapytam Meża, on lepiej ogarnie ten temat, a kasowo symbolicznie - to moze jak się określe ile tego mamy, to sam coś zaproponujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megilord 17.12.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Mam ogromny problem, potrzebuje elektryka który ma uprawnienia budowlane. Ten który nam robil okablowanie domu okazało się ze takich uprawnień nie posiada. Proszę pomóżnie. Pozdrawiam, megilord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 18.12.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Dokładnie jak u mnie w trakcie podejmowania pracy nie było żadnego problemu, przyłącze miało kosztować grosze a teraz okazuje się że nie ma uprawnień i załatwi ale za 1000zł powiedziałem ze jemu nie zapłacę nawet jeśli miałbym komuś innemu zapłacić więcej w końcu umowa jest umowa pozdr ogarnę temat to dam znać Mam ogromny problem, potrzebuje elektryka który ma uprawnienia budowlane. Ten który nam robil okablowanie domu okazało się ze takich uprawnień nie posiada. Proszę pomóżnie. Pozdrawiam, megilord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 18.12.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Mam ogromny problem, potrzebuje elektryka który ma uprawnienia budowlane. Ten który nam robil okablowanie domu okazało się ze takich uprawnień nie posiada. Proszę pomóżnie. Pozdrawiam, megilord może spróbuj do P. Piotra Modzelewskiego 602835207. Wszystkie papiery do końcowego odbioru podpsiywał i nie było najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo7 20.12.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Witam, mam blaszak w dobrym stanie do sprzedania. Jest u nas od nowości od marca tego roku - 2012. Może jest ktos chętny ? Lokalizacja - Osowiec, koło Grodziska. Transport własny - z naszej strony pomoc przy załadunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 21.12.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Ile w naszych grodziskich okolicach należy liczyć za wykonanie elewacji? Ocieplenie, siatka, tynk. Chodzi o koszt robocizny. Czytałem na forum ogólnym od cenach od 25 pln wzwyż. Mi potencjalny wykonawca powiedział: 40-45 pln, co wydaje mi się dość dużo. Ile płaciliście? za samą robociznę oczywiście (netto/brutto?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.12.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Ile w naszych grodziskich okolicach należy liczyć za wykonanie elewacji? Ocieplenie, siatka, tynk. Chodzi o koszt robocizny. Czytałem na forum ogólnym od cenach od 25 pln wzwyż. Mi potencjalny wykonawca powiedział: 40-45 pln, co wydaje mi się dość dużo. Ile płaciliście? za samą robociznę oczywiście (netto/brutto?). Jeśli chcesz liczyć na gwarancję po wykonaniu usługi, to musisz podpisać umowę z normalnym wykonawcą, tzn. legalnym. Co za tym idzie koszty robocizny są wyższe niż u kogoś kto robi na czarno, Plusem tego rozwiązania jest to, że jesteś prawie pewien, że wszystko będzie ok. PRAWIE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 22.12.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Jeśli chcesz liczyć na gwarancję po wykonaniu usługi, to musisz podpisać umowę z normalnym wykonawcą, tzn. legalnym. Co za tym idzie koszty robocizny są wyższe niż u kogoś kto robi na czarno, Plusem tego rozwiązania jest to, że jesteś prawie pewien, że wszystko będzie ok. PRAWIE Pozdrawiam Co do gwarancji - to zgadzam się. Umowa mnie zabezpiecza. Tyle tylko, że jak ktoś coś spaprze, bo jest partacz i nie chce poprawiać, to będziemy się po sądach ciągać - co mi to da? Dlatego szukam "sprawdzonych" ekip. Sprawdzona ekipa, zwłaszcza z okolicy, nie pozwoli sobie na partaninę, bo straci opinie i klientów. Co do wyższych kosztów, legalności... przyznam szczerze, że gdzie się tylko da, nie biorę faktury, żeby było taniej. Ja wiem, że to na dłuższą metę odnosi inny skutek niż zamierzony (temat na inną dyskusję), ale ja sam świata nie zbawię. Buduję za tyle ile mam, chcę jak najtaniej. Jeśli mam dopłacać 19% za CIT i 8/23% dla VAT - to poproszę bez, jeśli się da. Ja rozumiem, że ekipy "legalne" mają koszty stałe itp, itd, ale na Boga, płacę już tyle podatków i haraczy na to piekielne Państwo, że to głowa boli. I jak potem przyjeżdża do mnie koparkowy do zdjęcia humusu, i liczy mnie 800 pln za kilka godzin pracy (bez faktury), a potem widzę go jak jedzie wypasionym samochodem do swojego odpicowanego domku, to czuję się jak frajer, który jest dymany z każdej strony. Więc tak, przepraszam wszystkich, ale szukam tańszej ekipy, która nie będzie MUSIAŁA wystawić faktury i w związku z tym być droższa. PS - ewbuxxo, oczywiście nie mam nic do Ciebie i Twojej pracy. Gdyby mnie było stać (a buduję na kredyt, a to oznaczać może nawet cenę x2 w perspektywie spłaty kredytu przez 30 lat) to bym zapłacić uczciwą cenę za dobrą pracę razem z tymi wszystkimi podatkami... a tymczasem, pozwól, że poszukam wersji ekonomicznej. PS2 - a tak swoją drogą prosiłem o wycenę jeśli masz chwilę, to proszę o ofertę, może być na prv. Domek ok 200-250m2 elewacji. PS3 - Wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.12.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Co do gwarancji - to zgadzam się. Umowa mnie zabezpiecza. Tyle tylko, że jak ktoś coś spaprze, bo jest partacz i nie chce poprawiać, to będziemy się po sądach ciągać - co mi to da? Dlatego szukam "sprawdzonych" ekip. Sprawdzona ekipa, zwłaszcza z okolicy, nie pozwoli sobie na partaninę, bo straci opinie i klientów. Co do wyższych kosztów, legalności... przyznam szczerze, że gdzie się tylko da, nie biorę faktury, żeby było taniej. Ja wiem, że to na dłuższą metę odnosi inny skutek niż zamierzony (temat na inną dyskusję), ale ja sam świata nie zbawię. Buduję za tyle ile mam, chcę jak najtaniej. Jeśli mam dopłacać 19% za CIT i 8/23% dla VAT - to poproszę bez, jeśli się da. Ja rozumiem, że ekipy "legalne" mają koszty stałe itp, itd, ale na Boga, płacę już tyle podatków i haraczy na to piekielne Państwo, że to głowa boli. I jak potem przyjeżdża do mnie koparkowy do zdjęcia humusu, i liczy mnie 800 pln za kilka godzin pracy (bez faktury), a potem widzę go jak jedzie wypasionym samochodem do swojego odpicowanego domku, to czuję się jak frajer, który jest dymany z każdej strony. Więc tak, przepraszam wszystkich, ale szukam tańszej ekipy, która nie będzie MUSIAŁA wystawić faktury i w związku z tym być droższa. PS - ewbuxxo, oczywiście nie mam nic do Ciebie i Twojej pracy. Gdyby mnie było stać (a buduję na kredyt, a to oznaczać może nawet cenę x2 w perspektywie spłaty kredytu przez 30 lat) to bym zapłacić uczciwą cenę za dobrą pracę razem z tymi wszystkimi podatkami... a tymczasem, pozwól, że poszukam wersji ekonomicznej. PS2 - a tak swoją drogą prosiłem o wycenę jeśli masz chwilę, to proszę o ofertę, może być na prv. Domek ok 200-250m2 elewacji. PS3 - Wesołych świąt Hej. Nie ma co się nakręcać przed świętami Państwo j.... równo, czy to inwestorów, czy to właścicieli firm itd... Jako właściciel płacę za siebie tylko prawie 1000 zł /mc daniny - przez 30 lat, to grosz można by ładny uzbierać na emeryturkę, a nie po 1600 - 2500/mc po 30 latach płacenia daniny dla Państwa (wiem, wiem - mam w daninie ubezpieczenie - ale w krusie też bym miał za grosze) Ale nie ma co narzekać - dorosły jestem "wiem co robię" i staram się nie narzekać, tylko ciągnę ten statek: http://www.marudek.pl/2382 A jeśli chodzi o wycenę, to trudno tak powiedzieć ile w wersji "ekonomicznej", generalnie od 80 - 120 zł/ m2. Pozdrawiam i Wesołych Świąt Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz33 23.12.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 A jeśli chodzi o wycenę, to trudno tak powiedzieć ile w wersji "ekonomicznej", generalnie od 80 - 120 zł/ m2. Rozumiem ,że to w przybliżeniu ale chodzi o materiał + robociznę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 29.12.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Witam, potrzebuje namiary na dobrego glazurnika, a i jakie teraz są ceny za m2 jakbyście mogli zdradzic. Czy wielkość płytek ma znaczenie przy wycenie? z góry dziękuje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 29.12.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Uff SSO ogłaszam za zakończony. Z największą przyjemnoscia moge polecic firme WERBUD z Żyrardowa. http://www.werbud-jf.pl Dbałość i szczegóły, terminowość, porządek na budowie- POLECAM. Czy ktoś jeszcze miał do czynienia z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 29.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wiem, że już na forum niejednokrotnie pojawiało się pytanie, ale zadam jeszcze raz Czy możecie polecić kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 30.12.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Rozumiem ,że to w przybliżeniu ale chodzi o materiał + robociznę ? Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kor_Nelia 31.12.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Wiem, że już na forum niejednokrotnie pojawiało się pytanie, ale zadam jeszcze raz Czy możecie polecić kierownika budowy? Polecam p. Mariusza Łuniewskiego tel. 696-770-109 Solidny, jesteśmy bardzo zadowoleni z jego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz33 31.12.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Stoję przed koniecznością organizacji formalności /projektów , PnB itd / przyłącza gazowego na posesji i w budynku. Czy ktoś ma do polecenia osobę załatwiającą sprawnie taką papierologie ? ( w gazowni / z projektantem / z geodetą / kominiarzem ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts