mikel_1 14.01.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam, gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne z konglomeratu?Ja z Aprelu. Przy okazji - sorry za brak odzewu przy drutach, przekaż mężowi wyrazy skruchy - będzie wiedział ni cholery nie mogłem się zebrać na jesieni żeby do was przedzwonić - przeprowadzka etc... Mam nadzieję, że się udało pozbyć śmiecia pobudowlanego z działki skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 15.01.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was ma lub pamięta treść oświadczenia elektryka składanego na potrzeby odbioru budynku? Chętnie skopiuję (samą treść), bo przy dotychczasowych doświadczeniach z Pruszkowem chciałbym mieć pewność, że wszystko pójdzie gładko za pierwszym razem. Dzięki Oświadczam, że instalacje elektryczną i ochoronną obiekcie (nieruchomości) budynek mieszkalny, położonym w ...... wykonałem zgodnie z normami i przepisami oraz warunkami przyłączenia za co przyjmuję całkowitą odpowiedzialność. Protokoły pomiarów rezystacji izolacji, skuteczności ochrony przeciwporażeniowej oraz skuteczności ochrony odgromowej* z wynikami pozytywnymi oraz schemat instalacji elektrycznej pozostawiłem odbiorcy. W instalacji zastosowałem dodatkową ochronę od porażeń wykonaną poprzez wyłącznik różnicowo prądowy. Przyjmuje do wiadomości, że podanie nieprawdziwych danych w wyniku czego mogłyby wystąpić roszczenia osób trzecich lub zakłucenia w sieci elektroenergetycznej może spowodować przerwanie dostawy energii elektrycznej do obiektu (nieruchomości) odbiorcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danieldaniel 15.01.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam, Ja zdecydowałem się na firmę ANJAX z Kozer koło Grodziska ( do znalezienie w google ) . Ja co prawda dopiero zaczynam ale wcześniej robili komuś z mojej rodziny - Opinia: wszystko szybko - sprawnie , pełen full service. ( inwestor nie widzi urzędów / gazowni itd) wcześniej było pytanie o was-gaz, ja korzystałem, wszystko poszło gładko i przyjemnie, cenowo też bardzo przyzwoicie więc mogę polecić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejSi 15.01.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Stokrotne dzięki! A Oświadczam, że instalacje elektryczną i ochoronną obiekcie (nieruchomości) budynek mieszkalny, położonym w ...... wykonałem zgodnie z normami i przepisami oraz warunkami przyłączenia za co przyjmuję całkowitą odpowiedzialność. Protokoły pomiarów rezystacji izolacji, skuteczności ochrony przeciwporażeniowej oraz skuteczności ochrony odgromowej* z wynikami pozytywnymi oraz schemat instalacji elektrycznej pozostawiłem odbiorcy. W instalacji zastosowałem dodatkową ochronę od porażeń wykonaną poprzez wyłącznik różnicowo prądowy. Przyjmuje do wiadomości, że podanie nieprawdziwych danych w wyniku czego mogłyby wystąpić roszczenia osób trzecich lub zakłucenia w sieci elektroenergetycznej może spowodować przerwanie dostawy energii elektrycznej do obiektu (nieruchomości) odbiorcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 15.01.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Stokrotne dzięki! A oprócz oświadczenia tam muszą być jeszcze uprawnienia + pieczątki a nawet ksero wpisu do ewidencji godpodarczej... jakas paranoja... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiffler 15.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Stoję przed koniecznością organizacji formalności /projektów , PnB itd / przyłącza gazowego na posesji i w budynku. Czy ktoś ma do polecenia osobę załatwiającą sprawnie taką papierologie ? ( w gazowni / z projektantem / z geodetą / kominiarzem ? ) czy ktoś z Was miał doświadczenie z Was-Gazem? Szczerze polecam. Sam trafiłem z polecenia 3 osób i mogę dalej polecić. Pan Józef to rzeczowy facet. Przespałem trochę gaz i normalną droga miałbym koło czerwca - zaproponował sensowną opcję (umowa kompensacyjna z gazownią) i gaz będę miał do końca miesiąca a zaczeliśmy sie koło tematu kręcić w końcu lipca. Załatwia w zasadzie wszystko a cenowo wyszło sensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 16.01.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Dzięki wszystkim Chyba będzie Was-Gaz albo Gaz Błonie. Na razie zrobimy w Gazie projekt i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 22.01.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 I znowu pytanie - ile teraz biorą parkieciarze - położenie parkietu, podłoga warstwowa, na korku. Macie kogoś do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks_82 29.01.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Jakiej firmy wkład kominkowy polecacie? Wiem, że są fora które rozpisują się szeroko, ale mi chodzi o wasze doświadczenie. Zdecydowalismy się na żeliwny, tylko problem z wyborem firmy. Jotul wydaje nam sie za drogi, a nie chcemy wybrac wkładu z Castoramy który trzeba bedzie wymienić po 1 sezonie. Jakie sa wasze doswiadczenia, co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 30.01.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witajcie, Jak co roku w imieniu rodziców prosimy o przekazanie 1% podatku na leczenie i rehabilitację małego Stasia http://stasioblicharz.blogspot.com/p/pomoz-stasiowi.html „… Pierwsze dni Stasia: Staś był Stasiem na długo przed swoimi narodzinami. BARDZO na niego czekaliśmy... Ciąża była za to pełna stresów: najpierw choroba i śmierć mojego dziadzia Stasia, potem śmierć babci Marysi. Zaczęły sie problemy z ciążą - bóle, skurcze, pobyt w szpitalu, konieczność leżenia... Staś zaczął się rodzić we wtorek w nocy - 26 czerwca - ponad miesiąc za wcześnie! Niestety nie udało się utrzymać ciąży dłużej - nasz długo oczekiwany synek urodził się w piątek 29 czerwca 2007r. o godzinie 13:20. Od razu go zabrano, nie informując nas za bardzo o jego stanie, ale myśleliśmy, że z wcześniakami tak po prostu jest. Zobaczyłam go dopiero w sobotę rano - widok był dla mnie przerażający - maleńki, siny człowieczek w inkubatorze, opleciony rurkami, podłączony do kroplówek, czujników. Męczyły go ciągłe drgawki. Bałam sie go dotknąć... Zaraz po urodzeniu wykryto u Stasia szmer nad sercem. Miał cztery dni gdy pojechał do Zamościa na konsultację kardiologiczną. Okazało się, że ma ubytek w przegrodzie międzykomorowej i międzyprzedsionkowej (VSD i ASD). Dostał leki i mieliśmy go obserwować…” „…Dla nas, rodziców Stasia, zespół Downa nie jest chorobą. Jest wynikiem loteryjnego układu genów, na który nie mamy wpływu. Nie możemy z nim walczyć. Możemy się pogodzić z tym odmiennym stanem Stasia i zrobić wszystko, by zapewnić mu możliwie optymalny rozwój. W tym momencie, oprócz możliwie szerokiej rehabilitacji, istotna jest walka z współistniejącymi z zespołem chorobami…” Więcej na stronie: http://stasioblicharz.blogspot.com/p/problemy-zdrowotne.html Liczymy na Wasze wielkie serca Z góry wielkie dzięki!!! Asia i Tomek http://images28.fotosik.pl/293/65c29e42c5b5ceb1gen.jpg http://lh3.ggpht.com/_RAxazl-R8wo/TSrYncKXTFI/AAAAAAAAFC4/R8mfzIulTfQ/s512/P9140028.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 30.01.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 oprócz oświadczenia tam muszą być jeszcze uprawnienia + pieczątki a nawet ksero wpisu do ewidencji godpodarczej... jakas paranoja... PZDR A jaki związek to oświadczenie ma z ZE ? My takie oświadczenie składaliśmy tylko do PINBu przy odbiorze. I wystarczyło tylko ksero z uprawnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 30.01.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Cześć, poszukuję speca od internetu - trzeba zamontować antenę na dachu, podłączyć router, skonfigurować komputery. Z góry dzięki za namiary. Pozdrawiam Apropos anteny to jeżeli tego jeszcze nie macie sugeruję obejmę na komin + sztycę i dopiero do tego antenę. A czy antena będzie panelowa czy tzw. Yagi ? No i najważniejsze, mam nadzieję, że macie gdzie puścić kabel antenowy z anteny do routera/modemu. W ostateczności można puścić kanałem wentylacji grawitacyjnej. Nie podejmę się zrobić tego dla Was, ale mogę służyć pomocą czy radą. Sam sobie instalowałem całość - antenę SAT, DVB-T i do internetu, więc wiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 30.01.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Apropos anteny to jeżeli tego jeszcze nie macie sugeruję obejmę na komin + sztycę i dopiero do tego antenę. Możesz podesłać link do takich obejm. Szukałem ale chyba mało efektywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 30.01.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jakiej firmy wkład kominkowy polecacie? Wiem, że są fora które rozpisują się szeroko, ale mi chodzi o wasze doświadczenie. Zdecydowalismy się na żeliwny, tylko problem z wyborem firmy. Jotul wydaje nam sie za drogi, a nie chcemy wybrac wkładu z Castoramy który trzeba bedzie wymienić po 1 sezonie. Jakie sa wasze doswiadczenia, co polecacie? Z polecenia zamówiłem u niego i powiem ze po 5 latach użytkowania nic się nie dzieje z wkładem. http://www.darkom.pl/wklady-kominkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 30.01.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Możesz podesłać link do takich obejm. Szukałem ale chyba mało efektywnie. Proszę bardzo http://www.dipol.com.pl/obejma_kominowa_ok-43t13_E8514.htm Jest bardzo fajna bo do naciągu taśm masz zębatki. W Dipolu mają też maszty i anteny SAT oraz anteny do modemów GSM. Te ostatnie dość drogie. Można kupić taniej. Na priv mogę Ci coś polecić tylko napisz do czego potrzebujesz. Obejmy widziałem też w Bricomanie, ale droższa oraz w Mrówce. Taka obejma nie niszczy komina i jest prosta w montażu, bo nie wiercisz. Jest trochę droższa od zwykłych uchwytów. Ja mam ją na kominie i maszt stalowy 1,5m. Na nim na wysokości komina antenę SAT a nad kominem anteny. Oczywiście nie mam w tym kominie paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasieq 30.01.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jakiej firmy wkład kominkowy polecacie? Wiem, że są fora które rozpisują się szeroko, ale mi chodzi o wasze doświadczenie. Zdecydowalismy się na żeliwny, tylko problem z wyborem firmy. Jotul wydaje nam sie za drogi, a nie chcemy wybrac wkładu z Castoramy który trzeba bedzie wymienić po 1 sezonie. Jakie sa wasze doswiadczenia, co polecacie? Ekipa od kominków poleciła mi Zuzię 16 kW z kratki.pl. Na początku byłem nie do końca przekonany, ale po sezonie muszę stwierdzić, że warto. Cena dość przystępna, efektywność i estetyka całkiem niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 31.01.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam, potrzebuje namiary na dobrego glazurnika, a i jakie teraz są ceny za m2 jakbyście mogli zdradzic. Czy wielkość płytek ma znaczenie przy wycenie? z góry dziękuje ..... Glazury i terakoty + zabudowa karton gips - robia rewelacyjnie - 50-55 zl w zaleznosci czy plytki czy wielkie plyty, czy duzo otworow, szlifowania itd. - sprawnie szybko i naprawde jakosciowo swietnie - http://www.lukaszchmiel.pl Zreszta robia wszystko w pelnym zakresie co zwiazane z wykonczeniowka - dobre ceny na farby Flugera + malowanie s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 31.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Ekipa od kominków poleciła mi Zuzię 16 kW z kratki.pl. Na początku byłem nie do końca przekonany, ale po sezonie muszę stwierdzić, że warto. Cena dość przystępna, efektywność i estetyka całkiem niezła. Potwierdzam. co prawda wybrałem inny model kominka, ale też z kratek. Zrobiłem sam DGP, którą grzaliśmy do grudnia bez problemu. Rozpowadzenia robiłem sam, dzięki m.in. informacjom ekipy z kratek, która sie podzieliła wiedzą. Zamówiłem u nich zresztą wszystko co potrzebne do DGP w bardzo dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 01.02.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Proszę bardzo http://www.dipol.com.pl/obejma_kominowa_ok-43t13_E8514.htm Jest bardzo fajna bo do naciągu taśm masz zębatki. W Dipolu mają też maszty i anteny SAT oraz anteny do modemów GSM. Te ostatnie dość drogie. Można kupić taniej. Na priv mogę Ci coś polecić tylko napisz do czego potrzebujesz. Obejmy widziałem też w Bricomanie, ale droższa oraz w Mrówce. Taka obejma nie niszczy komina i jest prosta w montażu, bo nie wiercisz. Jest trochę droższa od zwykłych uchwytów. Ja mam ją na kominie i maszt stalowy 1,5m. Na nim na wysokości komina antenę SAT a nad kominem anteny. Oczywiście nie mam w tym kominie paleniska. Właśnie tego mi brakowało, widze ze tu są też narożniki na komin tak aby opaska nie uszkodziła cegły. Napewno bede potrzebował maszt 1,5m i na tym anteny zawiesić, jakbyś mógł coś polecić to będe wdzięczny za pomoc. A i może jakoś dobry rozdzielacz antenowy. Dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 07.02.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Witam, Jak co roku w imieniu rodziców proszę o przekazanie 1% podatku na leczenie i rehabilitację małego Stasia http://stasioblicharz.blogspot.com/ Więcej na stronie: http://stasioblicharz.blogspot.com/p/pomoz-stasiowi.html Liczę na Wasze wielkie serca Z góry wielkie dzięki!!! Pozdrawiam Asia Nazwa OPP: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z pomocą" Numer KRS: 0000037904 Cel szczegółowy: 6995, Blicharz Stanisław https://lh3.googleusercontent.com/-us2v2L4TSeM/UROOoylYlPI/AAAAAAAAAJM/6fAntROITCM/s512/Stasio.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts