Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

I znowu pytanie - ile teraz biorą parkieciarze - położenie parkietu, podłoga warstwowa, na korku. Macie kogoś do polecenia?

Nie wiem ile bierze ale tego kolejny raz moge polecic z czystym sumieniem p.Mirek 600500092. Mozna sie powolac na Jacka od poddaszy.

Pozdrawiam całą grupę

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie,

Planuję budowę domu w Milanówku. Poszukuję dobrego architekta i wykonawcę przyłączenia nieruchomości do sieci wodociągowej. Czy ktoś z Państwa ma kogoś godnego polecenia. Jakie są koszty zwązane z wykonaniem takiego przyłącza?

Pozdrawiam wszystkich zaczynających i budujących.

Witam, potrzebuje namiary na dobrego glazurnika, a i jakie teraz są ceny za m2 jakbyście mogli zdradzic.

Czy wielkość płytek ma znaczenie przy wycenie?

z góry dziękuje .....

witam,

wielkość płytek ma znaczenie, ja płaciłam w październiku 2012 60zł/m2 za płytki 55x55. większe drożej o 5 zł. ta cena wcale nie była wygórowana, razem z fugowaniem i tp - na tzw. "gotowo".

na FM przeczytałam ,że za 40-50 zł można znaleźć - cóż, powodzenia życzę. Możę teraz zimą panowie glazurnicy nie mają zleceń i są tańsi.

Mogę polecić pana,jeśli temat jeszcze aktualny.Wada - jest bardzo wolny, ale za to dokładny (to akurat zaleta:))

witam,

wiosną planuję w końcu rozpocząć rozbudowę domu i potrzebuję ekipy do stanu surowego (fundamenty już mam). Temat prosty i krótki - 3 ściany nośne, 2 działowe, itp. Robota na kilka dni. Potrzebuję ekipy, która mnie nie skasuje jak za budowę nowego domu od podstaw,ale jednocześnie będzie rozróżniać dobudowę do istniejących ścian od budowy od zera.

Technologia - Ytong + klej - ponoć trzeba się na tym znać...

Możecie kogoś polecić?

i w związku z ww rozbudową - może pozostały Wam materiały po budowie? Zaczynam kompletować materiały, trochę Ytonga jkuż mam, ale zależy mi zwłaszcza na Ytongu 24 cm i stali do zbrojenia. Chętnie odkupię - stemple , materiały ociepleniowe, itp. również mile widziane.

Moja rozbudowa jest niewielkim (45 m2 ) przedsięwzięciem, dlatego jeśłi komuś pozostały materiały (nieużywane) po budowie, to proszę o kontakt na priv.

W temacie bram garażowych.

Kogo polecacie (najchętniej od hoermann'a) ? Forumowy Stary coś nie chce się aktualnie dzielić rabatami i wychodzi drogo :/ Nie chcę brać pierwszego lepszego, wolę raczej solidnego, co by nie spaprał i żebym nie szukał go w drugiej części mazowieckiego podczas awarii napędu..

Kogo polecacie (najchętniej od hoermann'a) ? Forumowy Stary coś nie chce się aktualnie dzielić rabatami i wychodzi drogo :/ Nie chcę brać pierwszego lepszego, wolę raczej solidnego, co by nie spaprał i żebym nie szukał go w drugiej części mazowieckiego podczas awarii napędu..

co prawda nie horman ale normstal - http://www.bramstal.pl/ pana Wojtka bardzo polecam

pzdr

Qter

Nie wiem ile bierze ale tego kolejny raz moge polecic z czystym sumieniem p.Mirek 600500092. Mozna sie powolac na Jacka od poddaszy.

a skad jest ten Pan ?

Mam pytanie :

Czy mozecie polecic kogos

- od ocieplenia dachu, krycie stropu drewnianego i jakie sa ceny robocizny ?

- kafelkarza i jakie sa ceny robocizny ?

Okolice pomiedzy grodziskiem a Puszcza Marianska czy Mszczonow......

Dzieki i pozdrawiam,

a skad jest ten Pan ?

Mam pytanie :

Czy mozecie polecic kogos

- od ocieplenia dachu, krycie stropu drewnianego i jakie sa ceny robocizny ?

- kafelkarza i jakie sa ceny robocizny ?

Okolice pomiedzy grodziskiem a Puszcza Marianska czy Mszczonow......

Dzieki i pozdrawiam,

Wyslalem na skrzynke.

Właśnie tego mi brakowało, widze ze tu są też narożniki na komin tak aby opaska nie uszkodziła cegły. Napewno bede potrzebował maszt 1,5m i na tym anteny zawiesić, jakbyś mógł coś polecić to będe wdzięczny za pomoc. A i może jakoś dobry rozdzielacz antenowy.

Dzięki za namiary.

A do czego potrzebujesz antenę ? SAT, DVBT czy Internet ?

Witam wszystkich Forumowiczów.

Zbliża się wiosna i czas zacząć przygotowywania do dalszej budowy , u nas do stropu.

A więc będą potrzebne deski szalunkowe , stemple i drut .

Gdyby ktoś z was wiedział , gdzie kupić taniej (budowa Jaktorów), a może macie do

do odsprzedania .Z góry dziękuję.

witam,

wiosną planuję w końcu rozpocząć rozbudowę domu i potrzebuję ekipy do stanu surowego (fundamenty już mam). Temat prosty i krótki - 3 ściany nośne, 2 działowe, itp. Robota na kilka dni. Potrzebuję ekipy, która mnie nie skasuje jak za budowę nowego domu od podstaw,ale jednocześnie będzie rozróżniać dobudowę do istniejących ścian od budowy od zera.

Technologia - Ytong + klej - ponoć trzeba się na tym znać...

Możecie kogoś polecić?

Polecamy Pana Eugeniusza. Polecaliśmy go już na tym forum. Telefon 606 384 392

Budował nasz dom w Grodzisku z YTONGu 40cm, bez ocieplenia i budował też forumowiczowi dom w okolicach Książenic.

My jesteśmy bardzo zadowoleni. Dokładnie i solidnie za rozsądne pieniądze. Spoin prawie nie było widać a jak gdzieś coś się odkruszyło to wypełniali pianką a nie zaprawą. Instruktor z Xelli był bardzo OK z tego co wykonali.

Ekipa chyba nie pijąca (zwykle 4-5 osób + p. Eugeniusz) - nie widzieliśmy nigdy nikogo pijanego, są terminowi, byli codziennie od poniedziałku do piątku 7-17 i w soboty 7-15. (Nie przyjechali chyba tylko z 3 razy jak padało albo był zalany strop i musiał schnąć i raczej wcześniej informowali, że nie będą).

My byliśmy ogólnie zadowoleni, chociaż codziennie po pracy przyjeżdżaliśmy na budowę. Mają jeden minus, są przesadnie oszczędni i aby nic się nie zmarnowało to czasem mówią z dnia na dzień do będzie potrzebne. Nas to doprowadzało do nerwów.

Pamiętaj tylko o bardzo ważnej rzeczy przy Ytongu - dobre i szerokie wzmocnienia pod oknami i dobre połączenie ścian wew z zewnętrznymi. Ważne jest też izolacja ścian od podłoża. Ytong bardzo chłonie wodę. Jakbyś potrzebował więcej rad to na prive'a, bo mieliśmy kilka ciekawych doświadczeń z Ytongiem...

Zapytaj Pana Tomka - http://www.oknazyrardow.dzs.pl/

Oprócz okien instaluje też bramy garażowe. W dobrych cenach.

Nam wstawiał okna, drzwi Gerdy i bramę wiśniowskiego z napędem. Ma też chyba w ofercie bramy Hormana.

Jakby co jest blisko Żyrardów tylko, jest mocno zajęty. Dużo klientów.

Witam serdecznie,

Planuję budowę domu w Milanówku. Poszukuję dobrego architekta i wykonawcę przyłączenia nieruchomości do sieci wodociągowej. Czy ktoś z Państwa ma kogoś godnego polecenia. Jakie są koszty zwązane z wykonaniem takiego przyłącza?

Pozdrawiam wszystkich zaczynających i budujących.

Zajmuję się projektowaniem i adaptacjami projektów budowlanych oraz kierownictwem budów. Jestem w stanie polecić sprawdzoną brygadę budowlaną, zamiejscową i budującą na tym terenie.Grodzisk Maz.Telefon 606281698.

Polecamy Pana Eugeniusza. Polecaliśmy go już na tym forum. Telefon 606 384 392

Budował nasz dom w Grodzisku z YTONGu 40cm, bez ocieplenia i budował też forumowiczowi dom w okolicach Książenic.

My jesteśmy bardzo zadowoleni. Dokładnie i solidnie za rozsądne pieniądze. Spoin prawie nie było widać a jak gdzieś coś się odkruszyło to wypełniali pianką a nie zaprawą. Instruktor z Xelli był bardzo OK z tego co wykonali.

Ekipa chyba nie pijąca (zwykle 4-5 osób + p. Eugeniusz) - nie widzieliśmy nigdy nikogo pijanego, są terminowi, byli codziennie od poniedziałku do piątku 7-17 i w soboty 7-15. (Nie przyjechali chyba tylko z 3 razy jak padało albo był zalany strop i musiał schnąć i raczej wcześniej informowali, że nie będą).

My byliśmy ogólnie zadowoleni, chociaż codziennie po pracy przyjeżdżaliśmy na budowę. Mają jeden minus, są przesadnie oszczędni i aby nic się nie zmarnowało to czasem mówią z dnia na dzień do będzie potrzebne. Nas to doprowadzało do nerwów.

Pamiętaj tylko o bardzo ważnej rzeczy przy Ytongu - dobre i szerokie wzmocnienia pod oknami i dobre połączenie ścian wew z zewnętrznymi. Ważne jest też izolacja ścian od podłoża. Ytong bardzo chłonie wodę. Jakbyś potrzebował więcej rad to na prive'a, bo mieliśmy kilka ciekawych doświadczeń z Ytongiem...

Kosik - takie moje odczucie po przeczytaniu postu: trochę mi tu reklamą zaleciało :)

Kosik - takie moje odczucie po przeczytaniu postu: trochę mi tu reklamą zaleciało :)

Ale, w sumie: może to i nie reklama - jakieś takie "mieszane uczucia" miałem jak to przeczytałem i dlatego mój post jest taki a nie inny.

Przepraszam, jeśli nie miałem racji :)

Pozdrawiam

Witam wszystkich Forumowiczów.

Zbliża się wiosna i czas zacząć przygotowywania do dalszej budowy , u nas do stropu.

A więc będą potrzebne deski szalunkowe , stemple i drut .

Gdyby ktoś z was wiedział , gdzie kupić taniej (budowa Jaktorów), a może macie do

do odsprzedania .Z góry dziękuję.

Odsprzedam ok 3m3 desek raz używanych po szalunkach , duzo bez gwoździ, trochę pretów, drutu

tel. 606278649.

Można dzwonić w niedzielę.

Bez transportu, pomoc przy załadunku.

Owczarnia gm Brwinów