yaco181 07.02.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 I znowu pytanie - ile teraz biorą parkieciarze - położenie parkietu, podłoga warstwowa, na korku. Macie kogoś do polecenia? Nie wiem ile bierze ale tego kolejny raz moge polecic z czystym sumieniem p.Mirek 600500092. Mozna sie powolac na Jacka od poddaszy. Pozdrawiam całą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owieczkaasia 08.02.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam serdecznie,Planuję budowę domu w Milanówku. Poszukuję dobrego architekta i wykonawcę przyłączenia nieruchomości do sieci wodociągowej. Czy ktoś z Państwa ma kogoś godnego polecenia. Jakie są koszty zwązane z wykonaniem takiego przyłącza? Pozdrawiam wszystkich zaczynających i budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 09.02.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Witam, potrzebuje namiary na dobrego glazurnika, a i jakie teraz są ceny za m2 jakbyście mogli zdradzic. Czy wielkość płytek ma znaczenie przy wycenie? z góry dziękuje ..... witam, wielkość płytek ma znaczenie, ja płaciłam w październiku 2012 60zł/m2 za płytki 55x55. większe drożej o 5 zł. ta cena wcale nie była wygórowana, razem z fugowaniem i tp - na tzw. "gotowo". na FM przeczytałam ,że za 40-50 zł można znaleźć - cóż, powodzenia życzę. Możę teraz zimą panowie glazurnicy nie mają zleceń i są tańsi. Mogę polecić pana,jeśli temat jeszcze aktualny.Wada - jest bardzo wolny, ale za to dokładny (to akurat zaleta:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 09.02.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 witam, wiosną planuję w końcu rozpocząć rozbudowę domu i potrzebuję ekipy do stanu surowego (fundamenty już mam). Temat prosty i krótki - 3 ściany nośne, 2 działowe, itp. Robota na kilka dni. Potrzebuję ekipy, która mnie nie skasuje jak za budowę nowego domu od podstaw,ale jednocześnie będzie rozróżniać dobudowę do istniejących ścian od budowy od zera.Technologia - Ytong + klej - ponoć trzeba się na tym znać...Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 09.02.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 i w związku z ww rozbudową - może pozostały Wam materiały po budowie? Zaczynam kompletować materiały, trochę Ytonga jkuż mam, ale zależy mi zwłaszcza na Ytongu 24 cm i stali do zbrojenia. Chętnie odkupię - stemple , materiały ociepleniowe, itp. również mile widziane.Moja rozbudowa jest niewielkim (45 m2 ) przedsięwzięciem, dlatego jeśłi komuś pozostały materiały (nieużywane) po budowie, to proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 13.02.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 W temacie bram garażowych.Kogo polecacie (najchętniej od hoermann'a) ? Forumowy Stary coś nie chce się aktualnie dzielić rabatami i wychodzi drogo :/ Nie chcę brać pierwszego lepszego, wolę raczej solidnego, co by nie spaprał i żebym nie szukał go w drugiej części mazowieckiego podczas awarii napędu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 13.02.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 W temacie bram garażowych. Kogo polecacie (najchętniej od hoermann'a) ? Forumowy Stary coś nie chce się aktualnie dzielić rabatami i wychodzi drogo :/ Nie chcę brać pierwszego lepszego, wolę raczej solidnego, co by nie spaprał i żebym nie szukał go w drugiej części mazowieckiego podczas awarii napędu.. co prawda nie horman ale normstal - http://www.bramstal.pl/ pana Wojtka bardzo polecam pzdr Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemy10 14.02.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nie wiem ile bierze ale tego kolejny raz moge polecic z czystym sumieniem p.Mirek 600500092. Mozna sie powolac na Jacka od poddaszy. a skad jest ten Pan ? Mam pytanie : Czy mozecie polecic kogos - od ocieplenia dachu, krycie stropu drewnianego i jakie sa ceny robocizny ? - kafelkarza i jakie sa ceny robocizny ? Okolice pomiedzy grodziskiem a Puszcza Marianska czy Mszczonow...... Dzieki i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 15.02.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Nie wiem ile bierze ale tego kolejny raz moge polecic z czystym sumieniem p.Mirek 600500092. Mozna sie powolac na Jacka od poddaszy. a skad jest ten Pan ? Mam pytanie : Czy mozecie polecic kogos - od ocieplenia dachu, krycie stropu drewnianego i jakie sa ceny robocizny ? - kafelkarza i jakie sa ceny robocizny ? Okolice pomiedzy grodziskiem a Puszcza Marianska czy Mszczonow...... Dzieki i pozdrawiam, Wyslalem na skrzynke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 16.02.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Właśnie tego mi brakowało, widze ze tu są też narożniki na komin tak aby opaska nie uszkodziła cegły. Napewno bede potrzebował maszt 1,5m i na tym anteny zawiesić, jakbyś mógł coś polecić to będe wdzięczny za pomoc. A i może jakoś dobry rozdzielacz antenowy. Dzięki za namiary. A do czego potrzebujesz antenę ? SAT, DVBT czy Internet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirag 16.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam wszystkich Forumowiczów.Zbliża się wiosna i czas zacząć przygotowywania do dalszej budowy , u nas do stropu.A więc będą potrzebne deski szalunkowe , stemple i drut .Gdyby ktoś z was wiedział , gdzie kupić taniej (budowa Jaktorów), a może macie do do odsprzedania .Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 16.02.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 witam, wiosną planuję w końcu rozpocząć rozbudowę domu i potrzebuję ekipy do stanu surowego (fundamenty już mam). Temat prosty i krótki - 3 ściany nośne, 2 działowe, itp. Robota na kilka dni. Potrzebuję ekipy, która mnie nie skasuje jak za budowę nowego domu od podstaw,ale jednocześnie będzie rozróżniać dobudowę do istniejących ścian od budowy od zera. Technologia - Ytong + klej - ponoć trzeba się na tym znać... Możecie kogoś polecić? Polecamy Pana Eugeniusza. Polecaliśmy go już na tym forum. Telefon 606 384 392 Budował nasz dom w Grodzisku z YTONGu 40cm, bez ocieplenia i budował też forumowiczowi dom w okolicach Książenic. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Dokładnie i solidnie za rozsądne pieniądze. Spoin prawie nie było widać a jak gdzieś coś się odkruszyło to wypełniali pianką a nie zaprawą. Instruktor z Xelli był bardzo OK z tego co wykonali. Ekipa chyba nie pijąca (zwykle 4-5 osób + p. Eugeniusz) - nie widzieliśmy nigdy nikogo pijanego, są terminowi, byli codziennie od poniedziałku do piątku 7-17 i w soboty 7-15. (Nie przyjechali chyba tylko z 3 razy jak padało albo był zalany strop i musiał schnąć i raczej wcześniej informowali, że nie będą). My byliśmy ogólnie zadowoleni, chociaż codziennie po pracy przyjeżdżaliśmy na budowę. Mają jeden minus, są przesadnie oszczędni i aby nic się nie zmarnowało to czasem mówią z dnia na dzień do będzie potrzebne. Nas to doprowadzało do nerwów. Pamiętaj tylko o bardzo ważnej rzeczy przy Ytongu - dobre i szerokie wzmocnienia pod oknami i dobre połączenie ścian wew z zewnętrznymi. Ważne jest też izolacja ścian od podłoża. Ytong bardzo chłonie wodę. Jakbyś potrzebował więcej rad to na prive'a, bo mieliśmy kilka ciekawych doświadczeń z Ytongiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 16.02.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 W temacie bram garażowych. Kogo polecacie (najchętniej od hoermann'a) ? Forumowy Stary coś nie chce się aktualnie dzielić rabatami i wychodzi drogo :/ Nie chcę brać pierwszego lepszego, wolę raczej solidnego, co by nie spaprał i żebym nie szukał go w drugiej części mazowieckiego podczas awarii napędu.. Zapytaj Pana Tomka - http://www.oknazyrardow.dzs.pl/ Oprócz okien instaluje też bramy garażowe. W dobrych cenach. Nam wstawiał okna, drzwi Gerdy i bramę wiśniowskiego z napędem. Ma też chyba w ofercie bramy Hormana. Jakby co jest blisko Żyrardów tylko, jest mocno zajęty. Dużo klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prega 16.02.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam serdecznie, Planuję budowę domu w Milanówku. Poszukuję dobrego architekta i wykonawcę przyłączenia nieruchomości do sieci wodociągowej. Czy ktoś z Państwa ma kogoś godnego polecenia. Jakie są koszty zwązane z wykonaniem takiego przyłącza? Pozdrawiam wszystkich zaczynających i budujących. Zajmuję się projektowaniem i adaptacjami projektów budowlanych oraz kierownictwem budów. Jestem w stanie polecić sprawdzoną brygadę budowlaną, zamiejscową i budującą na tym terenie.Grodzisk Maz.Telefon 606281698. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prega 16.02.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Polecam p. Mariusza Łuniewskiego tel. 696-770-109 Solidny, jesteśmy bardzo zadowoleni z jego pracy. polecam pana Tadeusza 22 7295406 bardzo-duże również doświadczenie jako-projektant i solidny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prega 16.02.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam Poszukuję ekipy do zbudowania domu - począwszy od fundamentów do stanu surowego zamknietego. Jeżeli macie kogoś godnego polecenia - to prośba o kontakt. pzdr Diki 629474805 wykonawcę poleci 606281698 u mnie budowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prega 16.02.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Wiem, że już na forum niejednokrotnie pojawiało się pytanie, ale zadam jeszcze raz Czy możecie polecić kierownika budowy? kierownik budowy sprawdzony , nie ma co dodawać 606281698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.02.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Polecamy Pana Eugeniusza. Polecaliśmy go już na tym forum. Telefon 606 384 392 Budował nasz dom w Grodzisku z YTONGu 40cm, bez ocieplenia i budował też forumowiczowi dom w okolicach Książenic. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Dokładnie i solidnie za rozsądne pieniądze. Spoin prawie nie było widać a jak gdzieś coś się odkruszyło to wypełniali pianką a nie zaprawą. Instruktor z Xelli był bardzo OK z tego co wykonali. Ekipa chyba nie pijąca (zwykle 4-5 osób + p. Eugeniusz) - nie widzieliśmy nigdy nikogo pijanego, są terminowi, byli codziennie od poniedziałku do piątku 7-17 i w soboty 7-15. (Nie przyjechali chyba tylko z 3 razy jak padało albo był zalany strop i musiał schnąć i raczej wcześniej informowali, że nie będą). My byliśmy ogólnie zadowoleni, chociaż codziennie po pracy przyjeżdżaliśmy na budowę. Mają jeden minus, są przesadnie oszczędni i aby nic się nie zmarnowało to czasem mówią z dnia na dzień do będzie potrzebne. Nas to doprowadzało do nerwów. Pamiętaj tylko o bardzo ważnej rzeczy przy Ytongu - dobre i szerokie wzmocnienia pod oknami i dobre połączenie ścian wew z zewnętrznymi. Ważne jest też izolacja ścian od podłoża. Ytong bardzo chłonie wodę. Jakbyś potrzebował więcej rad to na prive'a, bo mieliśmy kilka ciekawych doświadczeń z Ytongiem... Kosik - takie moje odczucie po przeczytaniu postu: trochę mi tu reklamą zaleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Kosik - takie moje odczucie po przeczytaniu postu: trochę mi tu reklamą zaleciało Ale, w sumie: może to i nie reklama - jakieś takie "mieszane uczucia" miałem jak to przeczytałem i dlatego mój post jest taki a nie inny. Przepraszam, jeśli nie miałem racji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek60 16.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Witam wszystkich Forumowiczów. Zbliża się wiosna i czas zacząć przygotowywania do dalszej budowy , u nas do stropu. A więc będą potrzebne deski szalunkowe , stemple i drut . Gdyby ktoś z was wiedział , gdzie kupić taniej (budowa Jaktorów), a może macie do do odsprzedania .Z góry dziękuję. Odsprzedam ok 3m3 desek raz używanych po szalunkach , duzo bez gwoździ, trochę pretów, drutu tel. 606278649. Można dzwonić w niedzielę. Bez transportu, pomoc przy załadunku. Owczarnia gm Brwinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts