Monsiu 17.02.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Polecamy Pana Eugeniusza. Polecaliśmy go już na tym forum. Telefon 606 384 392 Budował nasz dom w Grodzisku z YTONGu 40cm, bez ocieplenia i budował też forumowiczowi dom w okolicach Książenic. Jakbyś potrzebował więcej rad to na prive'a, bo mieliśmy kilka ciekawych doświadczeń z Ytongiem... bardzo dziękuję za namiary, chętnie skorzystam z Twoich rad i pewnie się odezwę,jak już budowa się rozpocznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekm.waw 20.02.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Witam. Potrzebuję sprawdzonego glazurnika / ze znajomością montażu płyt GK / który jest w stanie polecić / zrobić nietypowe rozwiązania. Budowa w Jaktorowie . Termin praktycznie od zaraz , . Pozdr. marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejSi 20.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Kosik - takie moje odczucie po przeczytaniu postu: trochę mi tu reklamą zaleciało Ja namiary na p. Eugeniusza miałem dzięki wpisowi Kosika na tym forum. W marcu 2012 ekipa p. Eugeniusza zaczęła budowę, na początku maja stał już stan surowy z więźbą. Ekipa godna polecenia, choć pilnować trzeba - z pośpiechu zdarza im się czasem coś przeoczyć. Moje sugestie: uważać na pośpiech, bo o ile kwestie konstrukcyjne robią bardzo porządnie (kierownik budowy Mariusz Łuniewski chwali ich robotę), to w szczegółach czasem się gubią. Ale ogólnie daję ocenę 4+, a za stosunek jakość/cena 5+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 20.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ja namiary na p. Eugeniusza miałem dzięki wpisowi Kosika na tym forum. W marcu 2012 ekipa p. Eugeniusza zaczęła budowę, na początku maja stał już stan surowy z więźbą. Ekipa godna polecenia, choć pilnować trzeba - z pośpiechu zdarza im się czasem coś przeoczyć. Moje sugestie: uważać na pośpiech, bo o ile kwestie konstrukcyjne robią bardzo porządnie (kierownik budowy Mariusz Łuniewski chwali ich robotę), to w szczegółach czasem się gubią. Ale ogólnie daję ocenę 4+, a za stosunek jakość/cena 5+ No to zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 24.02.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Kosik - takie moje odczucie po przeczytaniu postu: trochę mi tu reklamą zaleciało Reklamą ??? Tak. Oczywiście można tak uważać. Budował nasz dom i jesteśmy zadowoleni z tej ekipy. Była z polecenia przez znajomych i szczerze powiem, że się sprawdzili. Pan Mariusz Łuniewski, również polecany na tym forum miał o nich dobre zdanie. Ja nic z tego nie mam, że ich polecam. Po prostu zrobili dobrą robotę i szczerze o tym piszę, bo uważam, że na to zasługują. Praktycznie prawie każdą swoją ekipę mogę polecić. A co do uwag o budowaniu w YTONGu to na popytaj na forum ile ludzie buduje w czystym Ytongu, bez ocieplenia ? Jak my mówiliśmy, że tak chcemy budować to wszyscy pukali się w czoło a teraz mamy bardzo małe zużycie gazu jak na dom tej wielkości. pozdrawiam kosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 24.02.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 No to zwracam honor Się nie gniewam. Wiem, że moje postu wyglądają na reklamę, ale budowaliśmy z żoną systemem gospodarczym i dzięki temu wiele rzeczy sprawdziliśmy osobiście. Mogę jeszcze powiedzieć, że wielu materiałów nie opłacało się kupować w Grodzisku czy okolicach, bo ceny zabijały. My Ytong kupiliśmy na fakture w kieleckim w cenie takiej, że w okolicy w ogóle nikt nie wierzył. A transport i tak jedzie z fabryki xelli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 25.02.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Odsprzedam ok 3m3 desek raz używanych po szalunkach , duzo bez gwoździ, trochę pretów, drutu tel. 606278649. Można dzwonić w niedzielę. Bez transportu, pomoc przy załadunku. Owczarnia gm Brwinów Czy to jeszcze aktualne ? Znajomi szukają w tamtej okolicy . Daj mi na pw jakiś namiar na siebie to im przekaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prega 25.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 witam, wiosną planuję w końcu rozpocząć rozbudowę domu i potrzebuję ekipy do stanu surowego (fundamenty już mam). Temat prosty i krótki - 3 ściany nośne, 2 działowe, itp. Robota na kilka dni. Potrzebuję ekipy, która mnie nie skasuje jak za budowę nowego domu od podstaw,ale jednocześnie będzie rozróżniać dobudowę do istniejących ścian od budowy od zera. Technologia - Ytong + klej - ponoć trzeba się na tym znać... Możecie kogoś polecić? tak telefon 606281698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek60 25.02.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Czy to jeszcze aktualne ? Znajomi szukają w tamtej okolicy . Daj mi na pw jakiś namiar na siebie to im przekaże . Nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 25.02.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Czy możecie polecić jakąś porządną firmę do wykonania instalacji wentylacji mechanicznej i podłączenia rekuperatora ? dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 26.02.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Czy możecie polecić jakąś porządną firmę do wykonania instalacji wentylacji mechanicznej i podłączenia rekuperatora ? dzięki! u szwagra robił linkair - p. Krzysztrof Gruziel - jest zadowolony... PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 26.02.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Też mogę Linkair polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 26.02.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Też mogę Linkair polecić. a ja tak średnio... ale to może kwestia ekipy, która to montuje... później już było lepiej, ale i tak bym nie polecała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 26.02.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 i w związku z ww rozbudową - może pozostały Wam materiały po budowie? Zaczynam kompletować materiały, trochę Ytonga jkuż mam, ale zależy mi zwłaszcza na Ytongu 24 cm i stali do zbrojenia. Chętnie odkupię - stemple , materiały ociepleniowe, itp. również mile widziane. Moja rozbudowa jest niewielkim (45 m2 ) przedsięwzięciem, dlatego jeśłi komuś pozostały materiały (nieużywane) po budowie, to proszę o kontakt na priv. Monsiu, odezwij siędo mnie na Lync, mam "pęczek" stali zbrojeniowej, trochę drewna. Tanio oddam za... skrzynkę wódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 27.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Poproszę o polecenie ekipy do podłączenia kominka i zrobienia DGP. Mam jedną ofertę, ale chcę ją "skontrować". W temacie bram - my też zdecydowaliśmy się na Bramstal, ale jeszcze nic nie mogę o nich powiedzieć, bo czekamy na bramę Tak jak czytam, to widzę, że "nasz" glazurnik jest tani - zaśpiewał 35/40 za m2, ale to dlatego, że to kotłownia i garaż. Zresztą będzie dla niego testem, jak się sprawdzi, zaprosimy do domu Aaa i jeszcze jedno pytanie - ile czekaliście na zbudowanie instalacji gazowej (wewnętrznej), po zrobieniu projektu? Nam oszacowali 5 miesięcy, trochu dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1111 27.02.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A dla czego musisz tak długo czekać, opisz powód, podaj miejscowość w której mieszkasz, moja firma zajmuje się instalacjami gazowymi. e-mail: [email protected] lub zadzwoń 664-912-379. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kor_Nelia 27.02.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam,może mi ktoś poradzić, gdzie można kupić tanio kostkę brukową?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 27.02.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Odsprzedam stal zbrojeniową - fi 6, 10 i 12, odbiór Jaktorów, możliwy transport, kontakt na priv. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 27.02.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Poproszę o polecenie ekipy do podłączenia kominka i zrobienia DGP. Mam jedną ofertę, ale chcę ją "skontrować". W temacie bram - my też zdecydowaliśmy się na Bramstal, ale jeszcze nic nie mogę o nich powiedzieć, bo czekamy na bramę Tak jak czytam, to widzę, że "nasz" glazurnik jest tani - zaśpiewał 35/40 za m2, ale to dlatego, że to kotłownia i garaż. Zresztą będzie dla niego testem, jak się sprawdzi, zaprosimy do domu Aaa i jeszcze jedno pytanie - ile czekaliście na zbudowanie instalacji gazowej (wewnętrznej), po zrobieniu projektu? Nam oszacowali 5 miesięcy, trochu dużo... czekaliśmy jakieś... 2 dni. A co do DGP to ja miałem dwie oferty i pierwsze pytanie p. instalatorów było o wartość kominka itp i dziwnym trafem wycena wykonania oscylowała w tych okolicach. Skończyło się na tym, zę instalację zroviłem sam. To nie jest jakaś wiedza tajemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 28.02.2013 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 czekaliśmy jakieś... 2 dni. A co do DGP to ja miałem dwie oferty i pierwsze pytanie p. instalatorów było o wartość kominka itp i dziwnym trafem wycena wykonania oscylowała w tych okolicach. Skończyło się na tym, zę instalację zroviłem sam. To nie jest jakaś wiedza tajemna. tak trzymać! PZDR Qter P.S. Nie uważam że należy za wszelką cenę wyręczać fachowców ale są prace które naprwdę można wykonać samemu albo przynajmniej za nie "nie przepłacać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts