Aleks_82 28.02.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Potrzebuję ziemi do podwyższenia terenu. Jeśli ktoś z was zobaczy w okolicy Grodziska tablicę typu "oddam ziemię" lub zobaczy że gdzieś zrywają dużą ilość ziemi, proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 28.02.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 czekaliśmy jakieś... 2 dni. A co do DGP to ja miałem dwie oferty i pierwsze pytanie p. instalatorów było o wartość kominka itp i dziwnym trafem wycena wykonania oscylowała w tych okolicach. Skończyło się na tym, zę instalację zroviłem sam. To nie jest jakaś wiedza tajemna. Ok, znaczy się tamtej firmie od gazu podziękujemy. Jeśli chodzi o DGP to myślimy o tym, czy sami nie zrobić instalacji. Pisałeś, że ludzie od kratek pomogli. Masz jeszcze jakieś inne źródło? Bo nie mam przekonania do kominków z kratek... Ile Ci zajęło robienie tej instalacji ( w sensie już na miejscu, fizycznej pracy, bez etapu planowania)? Qter, dzięki Tobie mamy zrobiony taras Też wzięliśmy parę ekip, każda zrobiła tą działkę na której się znała. Tylko my nieco inaczej, z blachą. Została do zrobienia jeszcze szlichta pod płytki i płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 28.02.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Witam. Potrzebuję sprawdzonego glazurnika / ze znajomością montażu płyt GK / który jest w stanie polecić / zrobić nietypowe rozwiązania. Budowa w Jaktorowie . Termin praktycznie od zaraz , . Pozdr. marek U mnie robili cala wykonczeniowke - do Jaktorowa beda mieli bliziutko - szef urzeduje w Grodzisku jakos Przekleje - bo podawalem wlasnie namiar gdzies w innym watku: Lukasz Chmiel - kontakt na http://www.lukaszchmiel.pl - maja ekipe od pelnego zakresu wykonczeniowki - pieknie robia glazury, terakoty, ukladaja panele, super zabudowy karton gips i wielopoziomowe sufity - naprawde ekipa z polotem i niesamowicie zdolna i komunikatywna. Jak wejda po tynkach i wylewkach to zrobisz z nimi doslownie wszsytko az do momentu wprowadzenia sie Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 01.03.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ok, znaczy się tamtej firmie od gazu podziękujemy. Jeśli chodzi o DGP to myślimy o tym, czy sami nie zrobić instalacji. Pisałeś, że ludzie od kratek pomogli. Masz jeszcze jakieś inne źródło? Bo nie mam przekonania do kominków z kratek... Ile Ci zajęło robienie tej instalacji ( w sensie już na miejscu, fizycznej pracy, bez etapu planowania)? Miałem gdzies całkiem przyjemny poradnik dot. DGP od innego producenta, ale oczywiście lost in space Generalnie net jest pełen podpowiedzi, pani z Kratek też pomogła ale to bardziej pod kątem uzupełnienia potrzebnych elementów na zamówieniu i wyboru trójników itp. Samej pracy miałem 2 dni z małych haczykiem na totoalnym luziku po 6-7h dziennie. Mmoge powiedzieć, że po pierwszym sezonie grzewczym DGP poprawiłbym dwie rzeczy - wymienił jeden trójnik (leży i czeka) i pociagnął grzanie do łazienki, mimo, że niektóre źródła mówią, żeby tego lepiej nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 01.03.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Mam do odsprzedana RB-tkę... i drewniany kibelek na budowę... odbiór w Sochaczewie - wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 03.03.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam, może mi ktoś poradzić, gdzie można kupić tanio kostkę brukową? pozdr w Radomiu z Jadaru, tylko transport drogi (400 zł),dlatego najlepiej kupić dużą ilość i dogadać się z sąsiadem, może też potrzebuje,żeby transport był po połowie. Ja tak zrobiłam, szary nostalit 6 cm wyszedł po 28 zł czy jakoś tak,ale w listopadzie 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 03.03.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Aaa i jeszcze jedno pytanie - ile czekaliście na zbudowanie instalacji gazowej (wewnętrznej), po zrobieniu projektu? Nam oszacowali 5 miesięcy, trochu dużo... kilka dni, potem poleciłam ekipę Terrowi i on czekał 2 dni - przynajmniej tak twierdzi na tym forum:D czas oczekiwania zależy od Twojej dostępności i wypłacalności, następnie od mocy przerobowych ekipy. Ale na pewno nie jest to 5 m-cy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrysiak82 03.03.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam, mam takie zapytanie,czy ktoś może w ostatnim czasie oddawał do odbioru budynek??Bo Ja właśnie jestem w trakcie załatwiania papierqw i przypadkiem dowiedziałem się że jak się już te papiery odda to podobno jest robiona kontrola w domu.Jestem z Jaktorowa i podobno naprawde chodzą i sprawdzają czy nie mieszkasz tam.Podobno jakiemuś kolesiowi 5tyś rąbneli kary.Qrde każdy Mi mówił że to tylko formalność i nikt nie sprawdza.Będe bardzo wdzięczny za każde info na ten temat. ps.Co do tego łącza gazowego "Stoliczek" to potwierdzam,instalacja jest robiona w jeden dzień kwestia dogadania się z wykonawcą na konkretny dzień.Tak było u mnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 04.03.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam, mam takie zapytanie,czy ktoś może w ostatnim czasie oddawał do odbioru budynek??Bo Ja właśnie jestem w trakcie załatwiania papierqw i przypadkiem dowiedziałem się że jak się już te papiery odda to podobno jest robiona kontrola w domu.Jestem z Jaktorowa i podobno naprawde chodzą i sprawdzają czy nie mieszkasz tam.Podobno jakiemuś kolesiowi 5tyś rąbneli kary.Qrde każdy Mi mówił że to tylko formalność i nikt nie sprawdza.Będe bardzo wdzięczny za każde info na ten temat. ps.Co do tego łącza gazowego "Stoliczek" to potwierdzam,instalacja jest robiona w jeden dzień kwestia dogadania się z wykonawcą na konkretny dzień.Tak było u mnie. Pozdrawiam witam z tym odbiorem to jest trochę jak z egzaminem zawsze przed jest strach a po mówi się ze nie było tak źle Ja właśnie zrobiłem odbiór żadnej kontroli nie miałem zrobiłem odbiór ale jeszcze zostało mi parę rzeczy podwórko, ogrodzenie frontowe, zjazd (dokumentu do zjazdu to też jest niezła jazda:() jako że zakończyłem pewien etap po raz kolejny podzielę się DOBRYMI namiarami na fachowców: Glazurnik Tomek, u mnie robili gresy łazienki ale wiem że robią remonty całych mieszkań szybko i solidnie 508506394 elewacje, robili u mnie ocieplenie, elewację, podbitki, parapety zew 793904189, czterech młodych sprawnych, jak się pojawia problem to go rozwiązują 793904189 (ekipa przyjezdna z okolic Siedlec) koparka, dostarczali lub robili, przyłącze wodne, piach, gruz ..... 502090126 do odbioru: kominiarz: 602343491 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 04.03.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam, mam takie zapytanie,czy ktoś może w ostatnim czasie oddawał do odbioru budynek??Bo Ja właśnie jestem w trakcie załatwiania papierqw i przypadkiem dowiedziałem się że jak się już te papiery odda to podobno jest robiona kontrola w domu.Jestem z Jaktorowa i podobno naprawde chodzą i sprawdzają czy nie mieszkasz tam. "oddawał do odbioru" czyli zgłaszał zakończenie budowy, czy wnioskował o pozwolenie na użytkowanie (przed zakończeńem wszystkich robót)? Jeśli składasz "Wniosek o pozwolenie na użytkowanie przed wykonaniem wszystkich robót" to muszą przyjść z kontrolą. Jeśli zgłaszasz zakończenie budowy to mogą, nie muszą. My rok temu zgłaszaliśmy zakończenie budowy w Jaktorowie i przysłali kontrolę. Pan miły, rzeczowy, sprawdził parę rzeczy z projektem, rozejrzał się i pojechał. O tym, żeby komuś karę za mieszkanie na budowie wlepili nie słyszałem, ale jeśli taką możliwość mają i ktoś się prosi albo życzliwi doniosą to pewnie czasem się zdarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stoliczek 05.03.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ps.Co do tego łącza gazowego "Stoliczek" to potwierdzam,instalacja jest robiona w jeden dzień kwestia dogadania się z wykonawcą na konkretny dzień.Tak było u mnie. Pozdrawiam Też potwierdzam W sensie mam drugą ofertę i powiedzieli, że 2 dni im zajmie. Pomijając fakt papierologii, która potrwa 5 tygodni przed tymi dwoma dniami i do 3 tygodni po tych dwóch dniach. No żyć nie umierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diki 05.03.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Reklamą ??? Tak. Oczywiście można tak uważać. Budował nasz dom i jesteśmy zadowoleni z tej ekipy. Była z polecenia przez znajomych i szczerze powiem, że się sprawdzili. Pan Mariusz Łuniewski, również polecany na tym forum miał o nich dobre zdanie. Ja nic z tego nie mam, że ich polecam. Po prostu zrobili dobrą robotę i szczerze o tym piszę, bo uważam, że na to zasługują. Praktycznie prawie każdą swoją ekipę mogę polecić. A co do uwag o budowaniu w YTONGu to na popytaj na forum ile ludzie buduje w czystym Ytongu, bez ocieplenia ? Jak my mówiliśmy, że tak chcemy budować to wszyscy pukali się w czoło a teraz mamy bardzo małe zużycie gazu jak na dom tej wielkości. pozdrawiam kosik Witam Prośba o namiary na tą ekipę oraz na p. Mariusza. Diki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 05.03.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witam Prośba o namiary na tą ekipę oraz na p. Mariusza. Diki Wszystko jest na forum. Telefon do Pana Eugeniusza - 1-2 strony wcześniej a namiary na Pana Mariusza Łuniewskiego - słynnego kierownika budów powtarzały się wielokrotnie i też google Ci od razu go zwrócą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosik76 05.03.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 "oddawał do odbioru" czyli zgłaszał zakończenie budowy, czy wnioskował o pozwolenie na użytkowanie (przed zakończeńem wszystkich robót)? Jeśli składasz "Wniosek o pozwolenie na użytkowanie przed wykonaniem wszystkich robót" to muszą przyjść z kontrolą. Jeśli zgłaszasz zakończenie budowy to mogą, nie muszą. My rok temu zgłaszaliśmy zakończenie budowy w Jaktorowie i przysłali kontrolę. Pan miły, rzeczowy, sprawdził parę rzeczy z projektem, rozejrzał się i pojechał. O tym, żeby komuś karę za mieszkanie na budowie wlepili nie słyszałem, ale jeśli taką możliwość mają i ktoś się prosi albo życzliwi doniosą to pewnie czasem się zdarzy. My na jesieni zeszłego roku kończyliśmy budowę w Grodzisku i złożyliśmy zakończenie budowy i godzinę po złożeniu papierów żona dostała telefon, że Pan Inspektor chce się umówić na kontrolę za tydzień. Tak jak pisze Orzechot, Pan był konkretny i spokojny. Sprawdził projekt, powierzchnię zabudowy i obejrzał dom. Trochę kręcił nosem, że mamy już umeblowany cześciowo dom i podłączone AGD. Ale faktycznie nie mieszkaliśmy jeszcze ale ja robiłem wykańczanie elektryki to coś jeść trzeba i czasem spałem. Z tego co słyszałem to mieszka w okolicach Jaktorowa, więc może tam kontrole częściej się odbywają. Ale wydaje mi się, że to kwestia statystyki - ileść budów musi mieć kontrolę. U nas podobno głównym kryterium było słabe - nieczytelne zdjęcie na certyfikacie energetycznym od forumowej Asi. Musiało być zdjęcie elewacji z drzwiami a u nas to zasłaniały drzewa. Wszystko poszło OK. Ale nie mieliśmy rażących błędów - typu brak balustrad lub wiszące, niczym nie zaizolowane kable, czy projekt sobie a dom sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaBe 06.03.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam, chciałam prosić o polecenie uczciwego i "taniego" kierownika budowy Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 06.03.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Z tego co słyszałem to mieszka w okolicach Jaktorowa, więc może tam kontrole częściej się odbywają. Ale wydaje mi się, że to kwestia statystyki - ileść budów musi mieć kontrolę. U nas podobno głównym kryterium było słabe - nieczytelne zdjęcie na certyfikacie energetycznym od forumowej Asi. Musiało być zdjęcie elewacji z drzwiami a u nas to zasłaniały drzewa. Wszystko poszło OK. Ale nie mieliśmy rażących błędów - typu brak balustrad lub wiszące, niczym nie zaizolowane kable, czy projekt sobie a dom sobie. a mogę zapytać na jakim etapie było wykończenie wnętrza?? płytki wszędzie?? kafelki na podłogach itp itp?? powoli przymierzam się do odbioru i nie wiem czy na samych tynkach i wylewkach możnaby odebrać dom. Nie ma grzejników jeszcze zamontowanych ani wyposażonej kotłowni, łazienki nie zrobione itp itp itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 06.03.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 a mogę zapytać na jakim etapie było wykończenie wnętrza?? płytki wszędzie?? kafelki na podłogach itp itp?? powoli przymierzam się do odbioru i nie wiem czy na samych tynkach i wylewkach możnaby odebrać dom. Nie ma grzejników jeszcze zamontowanych ani wyposażonej kotłowni, łazienki nie zrobione itp itp itp... U nas były gołe tynki, wylewki, jakieś minimum oświetlenia, kibelek, umywalka, tymczasowe balustrady, budynek ogrzewany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 06.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 U nas były gołe tynki, wylewki, jakieś minimum oświetlenia, kibelek, umywalka, tymczasowe balustrady, budynek ogrzewany. a jaka gmina?? jakieś zmiany w projekcie?? była kontrola?? przeraszam za ilość pytań ale sprawa nie daje mi spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzechot 06.03.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jaktórów (PINB Grodzisk), zmian brak, o kontroli pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto3011 06.03.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jaktórów (PINB Grodzisk), zmian brak, o kontroli pisałem dzięki! poczytałem o kontroli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts