Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Przygotowuję się do budowy domu na terenie Grodziska Maz., obecnie jestem na etapie adaptacji typowego projektu Morfeusz II z pracowni Dobre Domy i w związku z tym mam pytanie, czy może mi ktoś polecić dobrego i sprawdzonego architekta do adaptacji i szybkiego załatwienia wszystkich formalnosci związanych z uzyskaniem pozwolenia na budowę. Proszę o podanie namiarów na architekta z Grodziska Maz. lub okolic. Będę wdzięczy także za wszelkie podpowiedzi i sugestie w tym temacie.:yes:

Pozdrawiam :cool:

MORF

Sprzedam pilnie barak budowlany. Potrzebuję wreszcie zrobić porządek na działce i zbudować ogrodzenie tak więc cenę daję niską :)

Wewnątrz swiatło, okablowanie pod podłączenia elektryczne oraz 3 łóżka piętrowe i jakies meble typu stoliki, ławki do siedzenia.

Kontener na konstrukcji metalowej, bez kół. Służył naszej ekipie przez całą budowę. Cena: 700 złotych. Zainteresowanym prześlę zdjęcia. Odbiór: 3 km od Żyrardowa.

Przestrzegam wszystkich przed firmą budowlaną z Mogielnicy. Niesolidni , partackie wykonanie , chcieli mi zagęszczać itd ..., długo by wymieniać. A już na pewno nie dawać żadnych zaliczek. Niestety ja dałam , teraz ich wyrzuciłam z budowy i zostałam z palcem w ..... Bo przecierz różnicy nie oddadzą.

. Sprzedam za 1/2 ceny zakupu dla osób, które wykańczają:

- płyta karton gips biała 5 sztuk po 10 zł/ szt

- płyta karton gips zielona 4 sztuki po 20 zł/szt

- Pro-fin mix rigips - masa do końcowego szpachlowania płyt karton gips - 1 opak 25kg - 50 zł

- vario - 5kg - 10 zł

- tynk cementowo-wapienny caparol interior 30 kg -10 zł

- klej uniwersalny do styropianu ceresit ct 85 - 7 worków x 25 kg po 10 zł worek

- klej elastyczny do płytek cm 17 - 1 worek x 25kg po 40 zł worek

- element mocujący es 60/225 (WIESZAK PŁASKI DO PŁYT k-g) - - 100 szt - 50 ZŁ całość

- wieszak do poddaszy do profila cd60 - 70 szt - 20 zł

Dodatkowo:

- lodówko-zamrażarka duża no frost marki LG 600zł stan bardzo dobry

Odbiór osobisty

Owczarnia k. Podkowy Leśnej

606278649

Witajcie!

Ja co prawda z sąsiedniego powiatu - piaseczyńskiego, ale z racji, że niedługo zaczynam przygodę budowlaną poszukują używanych materiałów, które nadaję się do powtórnego wykorzystania m.in:

- wychodek

- deski do szalunków

- stal zbrojeniową

- styrodur XPS

i wiele innych.

Jeżeli komuś coś zalega po budowie, a mi się przyda to chętnie odkupię. Posiadam dużego busa, więc z transportem nie będzie problemu.

Witam

mam do sprzedania betoniarkę 350 l. - pomarańczowa.

Używana przez dwa tygodnie (przy robieniu tarasu) w zeszłym roku.

Betoniarka jest w stanie idealnym, zimę spędziła w garażu

Zdjęcia mogę przesłać na priv.

Cena 2300 zł. (nowa w sklepie ponad 3000 zł).

Wszelkich informacji udzielę przez priv.

Pozdrawiam

502-650-590 dokładny, solidny - 130zł/h

i jeszcze jedno:

Mamy trochę ziemi z wykopu pod budowę drogi - ok 2-3 samochody, troche zuzylismy w ostatnim czasie na podwyzszenie własnej działki ale sporo jeszcze zostało. Ziemia spryskana rounup'em. Możemy odstąpić za niewielką opłatą - 300zł.

Do odbioru w Starej Wsi.

Witam,

Czy możecie polecić szkółkę gdzie niedrogo można zaopatrzyć się w ciekawe drzewka i krzewy? Ceny w Nadarzynie są zabójcze dlatego biorę pod uwagę większe odległości. Czyk toś może był w www.lazuccy.pl ?

w mojej okolicy - na wylocie z błonia na sochaczew, kawałek za błoniem, po lewej stronie (dość blisko nowej wsi - tak tematycznie :) ) - kupowałem co innego, ceny były akceptowalne, mają też chyba coś z drzewek/krzewów jeśli dobrze mi się zdaje oraz w bieniewicach od ronda w stronę błonia, po prawej - specjalizacja drzewka/krzewy ale tutaj na razie nie zajrzałem, dopiero planuję wizytę :)