Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Witam Wszystkich,

Jestem nowy na forum, buduje sie w Szczesnem i jestem na etapie surowy otwartym...

Sledze forum od paru miesiecy i dziekuje za polecenia ekip innym uzytkownikom bo i ja z nich skorzystalem. Przyszedl moment jednak kiedy potrebuje pomocy a nie moge znalezc we wczesniejszych postach. Ile kosztuje robocizna m2 podbitki drewnianej ? Czy ktos moze sie podzielic ?

Pozdrawiam,

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy możecie mi powiedzieć ile płaciliście za wybudowanie przyłącza wodnego i sieci gazowej ?

właśnie jestem na etapie poszukiwań firmy

Dla zainteresowanych posiadam do sprzedaży barak budowlany stan bardzo dobry ,jeżdżący na kołach info na emaila

Damian

Koszt wykonania instalacji gazowej razem z szafką gazową (od szafki do kotłowni w domu - około 12 mb instalacji)

bez inwentaryzacji powykonawczej i kominiarza to 2400 zł, identyczną kwotę zapłaciłem za przyłącze wodociągowe

z badaniami wody w sanepidzie ale też bez inwentaryzacji powykonawczej.

Ze swojej strony proszę na namiar na dobrą ekipę od ocieplenia styropianem i elewacji.

Witam

Jestem na etapie wybierania drzwi zewnętrznych , wykonawca do u proponuje mi Gerde , ale widze ze mają dosyć kiepską opinie , myślałam o Delcie. Jaka jest Państwa opinia , bo już ńie wiem czy to co czytałam to antyreklama czy faktycznie lepiej wybrać co innego a nie Gerde?

ja mam Gerdę,za jakieś 170 0zł 5 lat temu kupione,przez Internet.

Szału nie ma, montaż był schrzaniony,reklamowałam,poprawili i tyle zachwytów.

Drzwi jak drzwi, możę od modelu zalezy. Zamek dolny bardzo cieżko chodzi z kluczem w środku.

w mojej okolicy - na wylocie z błonia na sochaczew, kawałek za błoniem, po lewej stronie (dość blisko nowej wsi - tak tematycznie :) ) - kupowałem co innego, ceny były akceptowalne, mają też chyba coś z drzewek/krzewów jeśli dobrze mi się zdaje oraz w bieniewicach od ronda w stronę błonia, po prawej - specjalizacja drzewka/krzewy ale tutaj na razie nie zajrzałem, dopiero planuję wizytę :)

są dwie szkółki przy trasie krakowskiej na wysokości Mrokowa, wrzuccie w google szkółka wólka kossowska. Jedna to chyba Kordus.

Polecam, niedrogi krzaczki i bardzo duży wybór.

Witam,

Czy możecie polecić szkółkę gdzie niedrogo można zaopatrzyć się w ciekawe drzewka i krzewy? Ceny w Nadarzynie są zabójcze dlatego biorę pod uwagę większe odległości. Czyk toś może był w www.lazuccy.pl ?

my, robiąc ogród kupowaliśmy w:

- http://www.jozefinaszkolka.pl/ w Żabiej Woli - całkiem spora szkółka i dosyć dobre ceny. polecam panią Izę (pracownicę) - świetnie doradza i pomaga wybrać naprawdę ładne roślinki;

- http://www.maj-raj.pl/ w Grodzisku Mazowieckim - mniejsza szkółka, bardziej rodzinna ... otwarta również w niedzielę, co często jest dużym plusem:) no i mają czasami roślinki, których nie ma w józefinie.

- jest jeszcze szkółka http://www.kordus.pl/ w Woli Mrokowskiej - nie wiem jak wygląda ich oferta... wygląda, że mają sporo roślin (tak przejazdem zerkając). Za późno ich zobaczyłam, ogród już mam prawie skończony i nie ma co kupować... więc nie wiem jak to z nimi jest

Koszt wykonania instalacji gazowej razem z szafką gazową (od szafki do kotłowni w domu - około 12 mb instalacji)

bez inwentaryzacji powykonawczej i kominiarza to 2400 zł, identyczną kwotę zapłaciłem za przyłącze wodociągowe

z badaniami wody w sanepidzie ale też bez inwentaryzacji powykonawczej.

Ze swojej strony proszę na namiar na dobrą ekipę od ocieplenia styropianem i elewacji.

Witam

Jestem obecnie na etapie poszukiwania ekipy która wykona przyłącza sanitarne /woda, kanalizacja ,gaz / , więc jeśli można prosił bym o namiary na wykonawcę .

Witam

Jestem na etapie wybierania drzwi zewnętrznych , wykonawca do u proponuje mi Gerde , ale widze ze mają dosyć kiepską opinie , myślałam o Delcie. Jaka jest Państwa opinia , bo już ńie wiem czy to co czytałam to antyreklama czy faktycznie lepiej wybrać co innego a nie Gerde?

spróbuj tutaj: http://tikmar.pl/ lub tutaj: http://www.raw-drew.pl/

i jeszcze jedno:

Mamy trochę ziemi z wykopu pod budowę drogi - ok 2-3 samochody, troche zuzylismy w ostatnim czasie na podwyzszenie własnej działki ale sporo jeszcze zostało. Ziemia spryskana rounup'em. Możemy odstąpić za niewielką opłatą - 300zł.

Do odbioru w Starej Wsi.

Czy ta ziemia jest jeszcze aktualna potrzebuje na budowę w Milanówku

Witam,

czy możecie polecić jakieś solidne ekipy od:

- ocieplenia poddasza i wykończenie płytami K-G

- ocieplenia styropianem i tynków zewnętrznych

ekipy do których miałem namiar mają odległe terminy :(.

Jeśli wrzesień wchodzi w rachubę to zapraszam do kontaktu :)

Witam,

czy możecie polecić jakieś solidne ekipy od:

- ocieplenia poddasza i wykończenie płytami K-G

- ocieplenia styropianem i tynków zewnętrznych

ekipy do których miałem namiar mają odległe terminy :(.

dobra rada - to poczekaj. niemal każda ekipa, którą wziąłem "na już" nie sprawdziła się i efekty odczuwam do teraz. więc spokojnie, budowa poczeka, bank poczeka, ty sobie działkę uporządkujesz w międzyczasie i zaczniesz szukać kolejnych ekip, żeby nie szukać ich potem "na już" :)

a poza tym, jeśli by ktoś potrzebował, sprzedam:

• słup z rozdzielnią do przyłącza tymczasowego, słup 7m, drut ok. 20 mb (ok. 15m było między słupami) - 400 pln
  • rozdzielnia budowlana ruchoma (na kółkach) - 300 pln
  • siatka leśna Arcelor Mittal z Leroy'a: drut fi 1,5mm 22,7kg ~42mb drut fi 2mm 17kg ~30mb, czyli razem ponad 70mb, u mnei za 200pln
  • wychodek od stolarza, używany http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif - 100 pln
  • pompa co DAB LFP 25Por40B - u mnie 240 pln

jakby ktoś chciał cały zestaw, za 1100 pójdzie. można negocjować indywidualnie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/smile-2.gif

zdjęcia tutaj

kontakt na priv.

PILNIE odsprzedam drewno konstrukcyjne - więźbę,która 6 lat podtrzymywała mój dach.Suchutka:)

aktualnie rozbieram dach i będą wiązary,chętnie odsprzedam więźbę (w bardzo dobrym stanie),żeby się jej głównie pozbyć z podjazdu.Jeszcze jest na dachu,ale za kilka dni będzie zdjęta. Impregnowana,krokwie 8x18.Dach jest 4-spadowy,pow. 160 m2. Długość krokwi ok. 6 m,koszowe ok. 9m.

Cena do negocjacji,zależna od stanu więźby po rozbiórce.

Proszę o kontakt tel., rzadko tu zaglądam - 508 303 575.

Odbiór własny z Kajetan (Nadarzyn),możemy pomóc w załadunku.

Usługi koparką - p.Mirek uczciwy , solidny Nadarzyn 605138973

Potwierdzam. Skorzystałem. Wszystko w jak najlepszym porządku - solidnie, sprawnie... Rów wykopany, zasypany, zarównany, i to pomimo tego że woda wyłaziła :)

Z tego co usłyszałem, p Mirek również dowozi ziemię, gruz itp - zamierzam skorzystać w swoim czasie.

Pozdrawiam

Tomek