Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Sprzedam pozostałości materiałów po ociepleniu budynku

Kołki do styropianu Koelner – dł 26cm - ok. 250szt po 1,0zł/szt

Klej do siatki Mapei Mapetherm – 17 worków po 25kg, - 15zł/szt

Cena do uzgodnienia, odbiór w okolicach Leszna pod Warszawą. lub mogę pomóc w transporcie po kosztach paliwa.

Więcej inf na priv.

Pozdrawiam

Witam, czy kołki i klej aktualny ?

pozdr

Po pokryciu dachu zostało mi:

-około 80 sztuk (8 m2) dachówki Euronit profil s (czerwień klasyczna); zafoliowane na palecie.

-39 gąsiorów + 2 gąsiory skrajne (gąsiory podstawowe zostały po zamianie dachu 4-spadowego na 2-spadowy, kupione 6 lat temu,stan idealny);

-4 dachówki szczytowe prawe nowe

chcę się pozbyć za 50% ceny (nowe), używane gąsiory podstawowe i skrajne za 5 zł/szt. (niestety nie ma możliwośći zwrotu resztek do hurtowni). Transport we własnym zakresie, oferuję pomoc w załadunku.

Może komuś się przyda?

Witajcie,

jestem tutaj nowy, nazywam się Krzysiek i będę budował dom w Sadych Budach, PnB czeka na odbiór w starostwie ja w między czasie szukam ekipy budowlanej...

Jako że grunt jest dość słaby to skończy się pewnie na płycie fundamentowej, którą chciałbym jeszcze w tym roku wykonać.

Pytanie mam za to o ekipy budowlane, z pewnością możecie którąś polecić, będę wdzięczny...

Materiał to Ytong.

Witajcie,

jestem tutaj nowy, nazywam się Krzysiek i będę budował dom w Sadych Budach, PnB czeka na odbiór w starostwie ja w między czasie szukam ekipy budowlanej...

Jako że grunt jest dość słaby to skończy się pewnie na płycie fundamentowej, którą chciałbym jeszcze w tym roku wykonać.

Pytanie mam za to o ekipy budowlane, z pewnością możecie którąś polecić, będę wdzięczny...

Materiał to Ytong.

Hej Krzysiek, moja budowa na ten rok sie konczy w przyszlym tygodniu, wlasnie klada pokrycie dachowe, tez mialem spory klopot z mokrym gruntem chyba jak wiekszosc budujacych z mojej okolicy. Przed budowa robilem odwierty zeby sprawdzic co jest pod ziemia okazalo sie ze lustro wody bylo na 80cm... Skonczylo sie na 30 wywrotkach piachu i podnoszeniem calego budynku. Moja ekipa wywiazala sie z zadania na piatke z plusem, woda nie podchodzi(sprawdzone przy dlugotrwalych majowych opadach) fundament rowny dobrze zaizolowany. Spokjnie moge polecic moja ekipe, jakby co to zapraszam na budowe w Żabach. Kontakt do ekipy: Paweł:500 103 888 na forum smigloxxx

Witam odebrałam projekt wody i teraz nie wiem gdzie się z tym udać, gapa nie zapytałam. Czy muszę mieć pozwolenie na budowę z starostwa w Grodzisku czy w Urzędzie w Jaktorowie?

Chyba w maju pisałam że mam problem z wodą na działce, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. żeby mogli wjeżdżać na teren położyliśmy płyty betonowe i gruz. Teraz muszą zabrać. Domek już stoi pod daszkiem, dekarz robi już obróbki blachy, okna są. Gdzieś za 2 tyg. zaczynamy lecieć z elektryką, elewacją itp. Powodzonka dla wszystkich budujących i tych mających to za sobą.

Witajcie, czy ktoś z Was wypożyczał w okolicy Grodziska, Nadarzyna, Tarczyna! przyczepkę?

Musze przewieźć zasobnik cwu (180kg). Może któraś stacja benzynowa w okolicy świadczy taką usługę?

A może ktoś z Was mógłby mi wypożyczyć przyczepkę, we środę 14 sierpnia, po południu, na kilka godzin?

Pozdrawiam

Witajcie, czy ktoś z Was wypożyczał w okolicy Grodziska, Nadarzyna, Tarczyna! przyczepkę?

Musze przewieźć zasobnik cwu (180kg). Może któraś stacja benzynowa w okolicy świadczy taką usługę?

A może ktoś z Was mógłby mi wypożyczyć przyczepkę, we środę 14 sierpnia, po południu, na kilka godzin?

Pozdrawiam

W tarczynie masz stacje orlenu tam powinny byc a jak nie to w wolce kosowskiej jest stacja, w nadarzynie na stacji LPG na swiatłach a w grodzisku zapewne też znajdziesz.

Poszukuje Ślusarza który wykona przęsła ogrodzeniowe, bramę i furtkę. Możecie polecić kogoś solidnego?
To ja się przyłączę do pytania - chociaż mi wystarczy OMC kowal (omc = o mało co :) ), który wykona przęsła z prefabrykatów.

Witam, Pan Piotr po wizycie u mnie przez ponad tydzien sie nie odzywal, a jak udalo mi sie go zlapac na telefon to przyslal mi cennik swoich uslug zebym sobie sam wycenil ...
PR'owcem nie zostanie :) dla mnie istotniejsza cena była i jakość roboty, niż przyjazność w kontakcie więc u mnie mu przeszło.

W związku z zakończonym etapem płytowania sufitów mam do sprzedania:

1. Podnośnik do G-K.

Taki jak ten: http://allegro.pl/h61-podnosnik-stoj...428975129.html.

Zakupiłem go rok temu na Allegro i używany był tylko przeze mnie. Świetnie się sprawdził - przy jego pomocy samodzielnie opłytowałem cały dom (poddasze i wszystkie sufity na parterze). Razem było ze 300 mkw płyt. Oddam za 200 pln.

2. Wkrętarkę do karton-gipsu DeWalt (http://www.narzedzia.pl/wkretarka-do-plyt-gipsowo-kartonowych-dewalt-dw274,7854.html)

Niezastąpiona, jak ktoś płytuje samodzielnie bo znacznie przyspiesza pracę i pozwala na precyzyjne ustawienie głębokości wkręcania wkrętów. Zakupiona także rok temu. Cena 200 PLN

Odbiór własny (Książenice k. Grodziska Maz.).

Oczywiście oba sprzęty całkowicie sprawne.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.