Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Zna ktoś jekiegoś speca od układania płytek? po ile sobie teraz liczą?gdzie najlepiej kupic po rozsądnej cenie styropian do elewacji 12 cm , wełnę do ocieplenia 15 cm i styropian na posadzki? jakie to są koszty?jakie firmy polecacie i na co zwracać uwagę?

Co do "styropian do elewacji 12 cm , wełnę do ocieplenia 15 cm i styropian na posadzki" - wszystko mają w składach budowlanych ... ja kupowałem w Kabex Grodzisk

Glazurnika też będę szukał a pytanie o firmy /za[ewne producentów styropianu/ i na co zwracać uwagę jest zbyt otwarte :) ( poszukaj w konkretnych wątkach na forum )

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich. razem z zona jesteśmy na etapie wyboru projektu, no i mamy 2 do wyboru, a mianowicie Ptyś 2g oraz Z122. jednak przed podjęciem decyzji który wybrać chcieli byśmy je zobaczyć na zywo/ w tym momencie pojawia się pytanie i prosba: czy ktoś z Was buduje taki dom i był by tak mily i nas oprowadzil????????

Po zakonczeniu przygody z budowaniem moge polecic 2 ekipy - tynki wewnetrzne cem-wapienne - p. Majchrzak znany chyba tutaj dosc mocno. Wszyscy fachowcy po drodze zachwycali sie jego tynkami.

Alarmy - tylko forumowy ZBYCH :)

Wykończeniówka, kafle, KG i malowanie - p. Lukasz Chmiel - wszystko od ocieplenia poddasza - bardzo dokladnie i elegancko poradzili sobie z 2 warstwami welny, przez karton gipsy, gipsowanie - 3 warstwy rewelacyjnie gladko, po 2 latach nic nie peka. Piekne formy z plyt gk potrafia wyczarowac, glazury, terakoty - perfekt. Sa w stanie zrobic wszystko lacznie z kostka (wspolpracują z dobrą ekipa, również kompleksowo jak trzeba - elewacje zewn itd można z Panem Łukaszem w umowie zawrzeć - bierze wówczas odpowiedzialność za całość prac i ew. reklamacje załatwia się tylko z nim - wygodne i bardzo dobrze działa :). Maja swietne ceny na bdb farby flugera, oczywiscie tez maluja wnetrza jak jest taka potrzeba. Panele, wyladziny - wsio co potrzeba. Maja duze doswiadczenie, bo robia rowniez w nowoczesnych biurach itd wiec maja spory polot i wyczucie estetyczne. Co najwazniejsze robia w konkretnym tempie, dokladnie i naprawde mysla przy tym. Ceny srednie (na pewno nie niskie), ale przy tej jakosci prac, jak juz zaczeli nie szuklem dalej - po prostu przyjemnie bylo patrzec, rowniez na to jak trzymali porzadek podczas prac. Polecam z czystym sumieniem. Kontakt akutualny na http://www.lukaszchmiel.pl nie mam juz namiaru pod reka

s

Z innej beczki:

Szukam nowej miejscówki na bazę - na starym miejscu kończy się umowa i trochę za dużo płacę :)

Może ktoś z Was kojarzy w okolicach Pruszków/Raszyn/Włochy/Ursus jakiś niedrogi domek - warunki nie muszą być super, może być jakiś stary dom do remontu, zawsze możemy się dogadać z właścicielem i wyremontować za wynajem.

2 pokoje min. i łazienka.

Jeszcze jak by był jakiś garaż to już bajka :)

Dziękuję za ewentualne info.

667 003 003

Alarmy - tylko forumowy ZBYCH :)
Ja jeszcze polecę pana Roberta Arm.pl - robił u mnie, dobry fachowiec, alarm działa bez zarzutu, ceny w miarę, można się umówić na jakieś poprawki/drobne rozszerzenia po wykonaniu instalacji.

Witam, polećcie proszę firmę lub stolarza który wykona solidnie meble kuchenne, pozdr.
Pan Stanisław robił u mnie schody i drzwi drewniane. Numer poszedl na priv.

Witam. Mogę polecić tynkarzy. Górale z okolic Nowego Sącza. Tynki cementowo wapienne wykończone piaskiem kwarcowym. Chłopaki naprawde bardzo ładnie robią, tynki są gotowe do malowania. Jeśli jesteście zainteresowani to dzwońcie pod nr 510 444 191 Klag Adam

Witam. Mogę polecić tynkarzy. Górale z okolic Nowego Sącza. Tynki cementowo wapienne wykończone piaskiem kwarcowym. Chłopaki naprawde bardzo ładnie robią, tynki są gotowe do malowania. Jeśli jesteście zainteresowani to dzwońcie pod nr 510 444 191 Klag Adam

Dziekujemy za autoreklame na pewno wielu skorzysta!!! :D

Czy ktoś z Was korzystał z usług hydraulika Krzysztofa Łyszkowskiego HYDROSSAN z Grodziska?

...............................Ekipie nieobca powinna być płyta fundamentowa, silikaty, budowanie z troską o dokładność, czystość, dbałość o portfel inwestora (tzn. niemarnowanie materiałów), itp. .................
Uuuuu Panie, tak to tylko w Erze :)

A tak na poważnie, to taką znaleźć to jak 5 w totolotka wygrać.

Kochani budujacy, juz nie przesadzajcie, wprawdzie przede mna wykonczeniowka ale do tej pory na moje ekipy zlego slowa powiedziec nie

dam.Fakt ze ekipy byly polecane juz wczesniej na forum co pokazuje jak wazne sa Wasze/Nasze opinie aby sie nie przejechac na nierzetelnych wykonawcach.

Moi material szanowali, dokladni byli a i posprzatali po budowie tak ze nawet z nowa ustawa smieciowa nie mialem problemu z utylizjaca odpadkow.-) Troche optymizmu w piatek 13 szczegolnie!!

Ponawiam pytanie o hydraulika moze cos, ktos...

No zdaje sobie sprawę, że moje wymagania (jakkolwiek biorąc pod uwagę branże niebudowlane nie są zbyt wymagające) mogą się spotkać z entuzjastyczną odmową pracy na mojej budowie:)

Nie mniej - proszę o namiary na ekipy, które się u Was sprawdziły. Wam się udaje/udało to mam nadzieję i mnie się uda. Dzięki.