Grodzisk 01.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witamy wszystkich! Mamy zamiar budować nieduży domek z poddaszem użytkowym w Grodzisku Mazowieckim. Zdecydowaliśmy się na projekt M-90 autorstwa Konrada Matuszewskiego ze strony konradmatuszewski.pl i zamierzamy kupić ten projekt. Poszukujemy więc sprawdzonej ekipy budowlanej do SSO lub nawet SSZ aby ruszyć z budową na wiosnę 2014, prosimy o konkretne oferty cenowe na maila: ddgrodzisk[tu małpka] gmail.com Chcemy budować z pustaka ceramicznego Porotherm Wienerberger, dach - blacha na rąbek lub blacho-dachówka. Chcemy też zamontować wentylację mechaniczną (z rekuperatorem), stąd pytanie - jakie są koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Czy możecie polecić sprawdzonych wykonawców w tym zakresie? Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy,D&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 02.01.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Chcemy też zamontować wentylację mechaniczną (z rekuperatorem), stąd pytanie - jakie są koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Czy możecie polecić sprawdzonych wykonawców w tym zakresie? Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy, D&D Jezeli chodzi o modyfikacje projektu to nie musisz się martwić. Nie trzeba tam nanosic zadnych zmian, poza tym ze likwidujesz kominy wentylacyjne (grawitacyjne). Ja korzystałem z usług polecanj już tu firmy kamar.pl Przyjada wycenią zrobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qter 02.01.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Witamy wszystkich! Chcemy też zamontować wentylację mechaniczną (z rekuperatorem), stąd pytanie - jakie są koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Czy możecie polecić sprawdzonych wykonawców w tym zakresie? Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy, D&D namiary na wykonawców znajdziesz na forum... co do cen to wszystko zależy od tego: - jakie reku (firma, wydajność, bajery) - jakie materiały i ile (spiro, sztywne, skrzynki, wentyle itp) - czy z GWC (i jakim, glikol, żwir itd) Najlepiej wyślij zapytanie do kiklu firm i będziesz miał odpowiedź. Ja zrobiłem całość samemu. PZDR Qter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 02.01.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Witamy wszystkich! Mamy zamiar budować nieduży domek z poddaszem użytkowym w Grodzisku Mazowieckim. Zdecydowaliśmy się na projekt M-90 autorstwa Konrada Matuszewskiego ze strony konradmatuszewski.pl i zamierzamy kupić ten projekt. Poszukujemy więc sprawdzonej ekipy budowlanej do SSO lub nawet SSZ aby ruszyć z budową na wiosnę 2014, prosimy o konkretne oferty cenowe na maila: ddgrodzisk[tu małpka] gmail.com Chcemy budować z pustaka ceramicznego Porotherm Wienerberger, dach - blacha na rąbek lub blacho-dachówka. Chcemy też zamontować wentylację mechaniczną (z rekuperatorem), stąd pytanie - jakie są koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Czy możecie polecić sprawdzonych wykonawców w tym zakresie? Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy, D&DReku - polecam TORA Częstochowa. Robią w okolicy, u mnie też robili. Ceny w miarę (inna oferta była droższa za wariant oparty o gorsze materiały), przykłądają się do roboty, są terminowi. Skoro zaczynacie, to nie chcecie może siatki na ogrodzenie, sławojki lub rozdzielni przenośnej z kablami siłowymi? Szukam chętnego, bo u mnie to tylko leżakuje i nie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirag 02.01.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Witamy wszystkich! Mamy zamiar budować nieduży domek z poddaszem użytkowym w Grodzisku Mazowieckim. Zdecydowaliśmy się na projekt M-90 autorstwa Konrada Matuszewskiego ze strony konradmatuszewski.pl i zamierzamy kupić ten projekt. Poszukujemy więc sprawdzonej ekipy budowlanej do SSO lub nawet SSZ aby ruszyć z budową na wiosnę 2014, prosimy o konkretne oferty cenowe na maila: ddgrodzisk[tu małpka] gmail.com Chcemy budować z pustaka ceramicznego Porotherm Wienerberger, dach - blacha na rąbek lub blacho-dachówka. Chcemy też zamontować wentylację mechaniczną (z rekuperatorem), stąd pytanie - jakie są koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Czy możecie polecić sprawdzonych wykonawców w tym zakresie? Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Pozdrawiamy, D&D Witaj ,ja też polecam firę KAMAR z Milanówka ,jestem zadowolony działa bez zażutów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 07.01.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam, Zbieram papiery o zakończeniu budowy i w jednym z pkt. jest: ........... 4. c) protokół odbioru instalacji elektrycznej 6. protokoły odbioru przyłączy - ......., energia O co chodzi, dwa różne protokoły czy jedne załatwi sprawe przynajmniej mój elektryk tak twierdzi pisząc oświadczenie. Papiery składam w Pruszkowie. Czy do PINB składam oryginały dokumentów czy wystarczą kopie, oczywiście dziennik, i projekt w oryginale zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kz1 08.01.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam, prośba o polecenie firmy lub stolarza, który wykona solidnie i przystępnie cenowo meble kuchenne / inne zabudowydziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiiaga 08.01.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Czy do PINB składam oryginały dokumentów czy wystarczą kopie, oczywiście dziennik, i projekt w oryginale zostawiam Ja składałam w komplecie część dokumentów w oryginale a część kopie. Projektu nie chcieli brać, a z dziennika budowy pani wyrwała z podwójnych kartek oryginalne i dziennik od razu oddała. Większość dokumentów musisz mieć w swojej dokumentacji w domu oryginalnych, a zawsze możesz pokazać oryginał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelI 09.01.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam, bardzo proszę o namiary na sprzedawców bram garażowych Hormann ew. Wiśniowski z okolic Grodziska Mazowieckiego. Dziękuję i pozdrawiamPaweł I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 10.01.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ja składałam w komplecie część dokumentów w oryginale a część kopie. Projektu nie chcieli brać, a z dziennika budowy pani wyrwała z podwójnych kartek oryginalne i dziennik od razu oddała. Większość dokumentów musisz mieć w swojej dokumentacji w domu oryginalnych, a zawsze możesz pokazać oryginał . Dzięki. Papiery złożone - kserokopie, teraz czekamy na kwit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiiaga 11.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Dzięki. Papiery złożone - kserokopie, teraz czekamy na kwit. POWODZENIA ! Ciekawe czy będzie kontrola ? Napisz jak poszło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owieczkaasia 13.01.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Witam,Mam do sprzedania stemple budowlane o długości do 3 metrów, sztuk 300 cena 900 zł.Stemple złożone pod budową w Milanówku. nie zapewniam transportu, mogę pomóc w załadunku. Osoby zainteresowane prosze o kontakt tel. 602-607-301Pozdrawiam sprzedane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 14.01.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 POWODZENIA ! Ciekawe czy będzie kontrola ? Napisz jak poszło. pozdrawiam A u ciebie była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiiaga 14.01.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 A u ciebie była Nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 14.01.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Nie było. A jak dawno to było. W ciagu 7 dni od złozenia wniosku muszą mnie powiadomić o kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia i Patryk 15.01.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Potrzebuje namiary na osobę która wykona projekt instalacji gazu w domu oraz projekt przyłącza gazu do domu kogo polecicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 16.01.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Witam, bardzo proszę o namiary na sprzedawców bram garażowych Hormann ew. Wiśniowski z okolic Grodziska Mazowieckiego. Dziękuję i pozdrawiam Paweł I. Vetus, 606 161 343, [email protected] Jak wjeżdżasz do Żyrardowa to po lewej. Brama (Wiśniowski, na dwustanowiskowy garaż) wyszła nam sporo taniej niż w jakimś grodziskim punkcie oknienno-drzwiowo-bramowym. Moja prośba: Kogoś sensownego od wylewek polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 16.01.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Moja prośba: Kogoś sensownego od wylewek polecicie? wysłałem na priva, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 17.01.2014 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Dzięki, ktoś jeszcze może polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 18.01.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Witam, właśnie zakończyliśmy SSO, prąd na budowę pożyczyliśmy . Czy po wykonaniu instalacji elektrycznej w budynku mogę ubiegać się o podłączenie prądu (zwykłego, w sensie niebudowlanego), czy dopiero po odebraniu budynku? P.S. Jeśli ktoś potrzebuje ekipy budowlanej, z czystym sumieniem polecam moją, super ludzie, przystępna cena, rewelacyjne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts