Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Witamy wszystkich!

Mamy zamiar budować nieduży domek z poddaszem użytkowym w Grodzisku Mazowieckim. Zdecydowaliśmy się na projekt M-90 autorstwa Konrada Matuszewskiego ze strony konradmatuszewski.pl i zamierzamy kupić ten projekt. Poszukujemy więc sprawdzonej ekipy budowlanej do SSO lub nawet SSZ aby ruszyć z budową na wiosnę 2014, prosimy o konkretne oferty cenowe na maila: ddgrodzisk[tu małpka] gmail.com Chcemy budować z pustaka ceramicznego Porotherm Wienerberger, dach - blacha na rąbek lub blacho-dachówka.

Chcemy też zamontować wentylację mechaniczną (z rekuperatorem), stąd pytanie - jakie są koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Czy możecie polecić sprawdzonych wykonawców w tym zakresie? Z góry dziękujemy za odpowiedzi.

Pozdrawiamy,

D&D

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Chcemy też zamontować wentylację mechaniczną (z rekuperatorem), stąd pytanie - jakie są koszty z tym związane (modyfikacja projektu oraz koszty instalacji)? Czy możecie polecić sprawdzonych wykonawców w tym zakresie? Z góry dziękujemy za odpowiedzi.

Pozdrawiamy,

D&D

Jezeli chodzi o modyfikacje projektu to nie musisz się martwić. Nie trzeba tam nanosic zadnych zmian, poza tym ze likwidujesz kominy wentylacyjne (grawitacyjne). Ja korzystałem z usług polecanj już tu firmy kamar.pl Przyjada wycenią zrobia.

Witamy wszystkich!

Pozdrawiamy,

D&D

namiary na wykonawców znajdziesz na forum...

co do cen to wszystko zależy od tego:

- jakie reku (firma, wydajność, bajery)

- jakie materiały i ile (spiro, sztywne, skrzynki, wentyle itp)

- czy z GWC (i jakim, glikol, żwir itd)

Najlepiej wyślij zapytanie do kiklu firm i będziesz miał odpowiedź.

Ja zrobiłem całość samemu.

PZDR

Qter

Witamy wszystkich!

Mamy zamiar budować nieduży domek z poddaszem użytkowym w Grodzisku Mazowieckim. Zdecydowaliśmy się na projekt M-90 autorstwa Konrada Matuszewskiego ze strony konradmatuszewski.pl i zamierzamy kupić ten projekt. Poszukujemy więc sprawdzonej ekipy budowlanej do SSO lub nawet SSZ aby ruszyć z budową na wiosnę 2014, prosimy o konkretne oferty cenowe na maila: ddgrodzisk[tu małpka] gmail.com Chcemy budować z pustaka ceramicznego Porotherm Wienerberger, dach - blacha na rąbek lub blacho-dachówka.

Pozdrawiamy,

D&D

Reku - polecam TORA Częstochowa. Robią w okolicy, u mnie też robili. Ceny w miarę (inna oferta była droższa za wariant oparty o gorsze materiały), przykłądają się do roboty, są terminowi.

Skoro zaczynacie, to nie chcecie może siatki na ogrodzenie, sławojki lub rozdzielni przenośnej z kablami siłowymi? Szukam chętnego, bo u mnie to tylko leżakuje i nie pracuje.

Witamy wszystkich!

Pozdrawiamy,

D&D

Witaj ,ja też polecam firę KAMAR z Milanówka ,jestem zadowolony działa bez zażutów.Pozdrawiam.

Witam,

Zbieram papiery o zakończeniu budowy i w jednym z pkt. jest:

...........

4.

c) protokół odbioru instalacji elektrycznej

6. protokoły odbioru przyłączy - ......., energia

O co chodzi, dwa różne protokoły czy jedne załatwi sprawe przynajmniej mój elektryk tak twierdzi pisząc oświadczenie.

Papiery składam w Pruszkowie.

Czy do PINB składam oryginały dokumentów czy wystarczą kopie, oczywiście dziennik, i projekt w oryginale zostawiam

Czy do PINB składam oryginały dokumentów czy wystarczą kopie, oczywiście dziennik, i projekt w oryginale zostawiam

Ja składałam w komplecie część dokumentów w oryginale a część kopie.

Projektu nie chcieli brać, a z dziennika budowy pani wyrwała z podwójnych kartek oryginalne i dziennik od razu oddała.

Większość dokumentów musisz mieć w swojej dokumentacji w domu oryginalnych, a zawsze możesz pokazać oryginał .

Ja składałam w komplecie część dokumentów w oryginale a część kopie.

Projektu nie chcieli brać, a z dziennika budowy pani wyrwała z podwójnych kartek oryginalne i dziennik od razu oddała.

Większość dokumentów musisz mieć w swojej dokumentacji w domu oryginalnych, a zawsze możesz pokazać oryginał .

Dzięki.

Papiery złożone - kserokopie, teraz czekamy na kwit.

Witam, bardzo proszę o namiary na sprzedawców bram garażowych Hormann ew. Wiśniowski z okolic Grodziska Mazowieckiego.

Dziękuję i pozdrawiam

Paweł I.

Vetus, 606 161 343, [email protected] Jak wjeżdżasz do Żyrardowa to po lewej. Brama (Wiśniowski, na dwustanowiskowy garaż) wyszła nam sporo taniej niż w jakimś grodziskim punkcie oknienno-drzwiowo-bramowym.

Moja prośba: Kogoś sensownego od wylewek polecicie?

Witam,

właśnie zakończyliśmy SSO, prąd na budowę pożyczyliśmy :-).

Czy po wykonaniu instalacji elektrycznej w budynku mogę ubiegać się o podłączenie prądu (zwykłego, w sensie niebudowlanego), czy dopiero po odebraniu budynku?

P.S. Jeśli ktoś potrzebuje ekipy budowlanej, z czystym sumieniem polecam moją, super ludzie, przystępna cena, rewelacyjne wykonanie.