aga2183 18.01.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Dodam, że chodzi o PGE Pruszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 19.01.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam, właśnie zakończyliśmy SSO, prąd na budowę pożyczyliśmy . Czy po wykonaniu instalacji elektrycznej w budynku mogę ubiegać się o podłączenie prądu (zwykłego, w sensie niebudowlanego), czy dopiero po odebraniu budynku? dopóki nie bedziesz miała odebranego budynku i pozwolenia na użytkowanie, to PGE Pruszków nie da Ci zwykłej taryfy tylko tzw budowlaną. a tak swoja drogą, to już wystąp o przyłącze, bo na to sie czeka ok 1,5 roku, a dopiero później będziesz sie martwiła o podłączenie budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz33 19.01.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Moja prośba: Kogoś sensownego od wylewek polecicie? U mnie robił Pan Wiesław ( gdzieś chyba z Pruszkowa ) - 505-944-409. Wylewki Równe i cena podobna jak u wszystkich Ja obdzwoniłem z siedmiu wykonawców i wszyscy liczyli podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 19.01.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 dopóki nie bedziesz miała odebranego budynku i pozwolenia na użytkowanie, to PGE Pruszków nie da Ci zwykłej taryfy tylko tzw budowlaną. a tak swoja drogą, to już wystąp o przyłącze, bo na to sie czeka ok 1,5 roku, a dopiero później będziesz sie martwiła o podłączenie budynku Umowę na przyłączenie już mam i prąd budowlany mogę mieć, ale chciałam od razu taryfę zwykłą. Z tego co się zorientowałam u każdego dostawcy jest inaczej. Hmmm szkoda, że akurat w Pruszkowie dopiero po odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 19.01.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Przykro mi, nie jesteś jedyna. Ja też niestety muszę korzystac z tej złodziejskiej taryfy dla firm(nie ma czegoś takiego jak taryfa budowlana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 20.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A ja słyszałem, że jak się ma zaświadczenie od elektryka, że w domu została położona instalacja elektryczna i jest gotowa do użytkowania to można zmienić taryfę na normalną (nie budowlaną) tylko do tego oczywiście trzeba mieć normalne docelowe przyłącze (nie prowizorkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 20.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Dokładnie tak, mi też elektryk pozakładał wszystkie gnizada zgłosił do PGE w Konstancienie i nastenego dnia miałem prad z grupy G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.01.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A ja słyszałem, że jak się ma zaświadczenie od elektryka, że w domu została położona instalacja elektryczna i jest gotowa do użytkowania to można zmienić taryfę na normalną (nie budowlaną) tylko do tego oczywiście trzeba mieć normalne docelowe przyłącze (nie prowizorkę). Ja tez tak słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy. Wiem tylko tyle, ze PGE Pruszków to państwo w państwie. Dokładnie tak, mi też elektryk pozakładał wszystkie gnizada zgłosił do PGE w Konstancienie i nastenego dnia miałem prad z grupy G11no właśnie w Konstancinie :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelI 20.01.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Vetus, 606 161 343, [email protected] Jak wjeżdżasz do Żyrardowa to po lewej. Brama (Wiśniowski, na dwustanowiskowy garaż) wyszła nam sporo taniej niż w jakimś grodziskim punkcie oknienno-drzwiowo-bramowym. Moja prośba: Kogoś sensownego od wylewek polecicie? Dzięki, wysłałem zapytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiiaga 20.01.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Ja tez tak słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy. Wiem tylko tyle, ze PGE Pruszków to państwo w państwie. no właśnie w Konstancinie :| Ja też w Konstancinie nie miałam problemów. Od dwóch lat mam normalną taryfę, a dopiero od niedawna mam odbiór budynku. U mnie też elektryk załatwiał ja tylko skrzynkę uporządkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiiaga 20.01.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 A jak dawno to było. W ciagu 7 dni od złozenia wniosku muszą mnie powiadomić o kontroli. Jesienią, chyba w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 20.01.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Jakby ktoś brał pod uwagę tego pana jako dostawcę okien: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223138-Jareko-raz-jeszcze-OSTRZE%C5%BBENIE&p=6324653#post6324653 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 20.01.2014 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Gdyby nie to, że "zabił" mnie ceną to bym u niego w ciemno kupił, tylko dlatego, że jest "rekordzistą forum"... Dziwna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 21.01.2014 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 I przykra Cena była normalna - w Grodzisku dawali nam prawie identyczną. Przekonała nas "charyzma" z forum tego pana. Cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 23.01.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 A jak dawno to było. W ciagu 7 dni od złozenia wniosku muszą mnie powiadomić o kontroli. Czy to oznacza, że jeżeli od 15.01.(złożenie wniosku) nikt do mnie nie zadzwonił z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w spr. kontroli, to kontroli nie bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 24.01.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Czy to oznacza, że jeżeli od 15.01.(złożenie wniosku) nikt do mnie nie zadzwonił z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w spr. kontroli, to kontroli nie bedzie? Nie oni nie zadzwonią, Art. 59c. 1. Właściwy organ przeprowadza obowiązkową kontrolę przed upływem 21 dni od dnia doręczenia wezwania inwestora. O terminie obowiązkowej kontroli organ zawiadamia inwestora w terminie 7 dni od dnia doręczenia wezwania. 2. Inwestor jest obowiązany uczestniczyć w obowiązkowej kontroli w wyznaczo-nym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 24.01.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Dziękuję certa za szybką i rzeczową odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopek 27.01.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam,Czy możecie polecić elektryka do wykonania instalacji elektrycznej w domu? PozdrawiamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommy72 29.01.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Poszukuję glazurnika, Grodzisk okolice, przystępnego cenowo i myślącego. Wdzięczny będę za namiary.... Witam, jestem na świeżo po zakończeniu prac w łazienkach i polecam do glazury forumowego Vadiola. Praca robiona sprawnie, dba o szczegóły, doradzi Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommy72 29.01.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Czy mógłby mi ktoś polecić dekarza . Nadarzyn. Z góry dziękuję. Jeśli nie za późno to polecam wspólpracującego z Dachluxem p Karola - 601 941 424 ekipa zgrana, u mnie 300m2 położyli w tydzień. Po sobie zostawili porządek a dach już drugą zimę stoi i nic się nie dzieje. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts