Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

właśnie zakończyliśmy SSO, prąd na budowę pożyczyliśmy :-).

Czy po wykonaniu instalacji elektrycznej w budynku mogę ubiegać się o podłączenie prądu (zwykłego, w sensie niebudowlanego), czy dopiero po odebraniu budynku?

dopóki nie bedziesz miała odebranego budynku i pozwolenia na użytkowanie, to PGE Pruszków nie da Ci zwykłej taryfy tylko tzw budowlaną.

a tak swoja drogą, to już wystąp o przyłącze, bo na to sie czeka ok 1,5 roku, a dopiero później będziesz sie martwiła o podłączenie budynku

dopóki nie bedziesz miała odebranego budynku i pozwolenia na użytkowanie, to PGE Pruszków nie da Ci zwykłej taryfy tylko tzw budowlaną.

a tak swoja drogą, to już wystąp o przyłącze, bo na to sie czeka ok 1,5 roku, a dopiero później będziesz sie martwiła o podłączenie budynku

Umowę na przyłączenie już mam i prąd budowlany mogę mieć, ale chciałam od razu taryfę zwykłą. Z tego co się zorientowałam u każdego dostawcy jest inaczej. Hmmm szkoda, że akurat w Pruszkowie dopiero po odbiorze.

A ja słyszałem, że jak się ma zaświadczenie od elektryka, że w domu została położona instalacja elektryczna i jest gotowa do użytkowania to można zmienić taryfę na normalną (nie budowlaną) tylko do tego oczywiście trzeba mieć normalne docelowe przyłącze (nie prowizorkę).

A ja słyszałem, że jak się ma zaświadczenie od elektryka, że w domu została położona instalacja elektryczna i jest gotowa do użytkowania to można zmienić taryfę na normalną (nie budowlaną) tylko do tego oczywiście trzeba mieć normalne docelowe przyłącze (nie prowizorkę).

Ja tez tak słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wiem tylko tyle, ze PGE Pruszków to państwo w państwie.

Dokładnie tak, mi też elektryk pozakładał wszystkie gnizada zgłosił do PGE w Konstancienie i nastenego dnia miałem prad z grupy G11
no właśnie w Konstancinie :|

Vetus, 606 161 343, [email protected] Jak wjeżdżasz do Żyrardowa to po lewej. Brama (Wiśniowski, na dwustanowiskowy garaż) wyszła nam sporo taniej niż w jakimś grodziskim punkcie oknienno-drzwiowo-bramowym.

Moja prośba: Kogoś sensownego od wylewek polecicie?

Dzięki, wysłałem zapytanie:)

Ja tez tak słyszałem, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wiem tylko tyle, ze PGE Pruszków to państwo w państwie.

no właśnie w Konstancinie :|

Ja też w Konstancinie nie miałam problemów. Od dwóch lat mam normalną taryfę, a dopiero od niedawna mam odbiór budynku.

U mnie też elektryk załatwiał ja tylko skrzynkę uporządkował.

Czy to oznacza, że jeżeli od 15.01.(złożenie wniosku) nikt do mnie nie zadzwonił z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w spr. kontroli, to kontroli nie bedzie?

Nie oni nie zadzwonią,

Art. 59c.

1. Właściwy organ przeprowadza obowiązkową kontrolę przed upływem 21 dni od dnia doręczenia wezwania inwestora. O terminie obowiązkowej kontroli organ zawiadamia inwestora w terminie 7 dni od dnia doręczenia wezwania.

2. Inwestor jest obowiązany uczestniczyć w obowiązkowej kontroli w wyznaczo-nym terminie.

Witam

Czy mógłby mi ktoś polecić dekarza . Nadarzyn. Z góry dziękuję.

Jeśli nie za późno to polecam wspólpracującego z Dachluxem p Karola - 601 941 424

ekipa zgrana, u mnie 300m2 położyli w tydzień. Po sobie zostawili porządek a dach już drugą zimę stoi i nic się nie dzieje.

Pozdrawiam

Tomek