kwiatkor 13.01.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Alicjantka dzięki - będę sprawdzał sferję i tp. Może uda mi się ma miesiąc wyrwać i tu i tu sprzęcik, by potestować....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 13.01.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Kuchnia mojego projektu. Robert robi wszystko i we wszystkim. Wystarczy Mu pokazać czego się chce, a zrobi i jeszcze doradzi coś od siebie Pasjonat - perfekcjonista Nina, gratuluje projektu i wykonania! Zadzwonie do Roberta jak bedziemy juz wiedziec, w jakiej kolejnosci wykanczamy istniejacy domek. Dziekuje serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 14.01.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Biedna Ewa - zanim zacznie budowę bedzie już miała wykonawców do ostatniej roboty. Zasypujemy ją namiarami. W takim wypadku czekanie na początek to prawdziwa tortura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 15.01.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Biedna Ewa - zanim zacznie budowę bedzie już miała wykonawców do ostatniej roboty. Zasypujemy ją namiarami. W takim wypadku czekanie na początek to prawdziwa tortura. Mnie wykonczeniowka czeka dwa razy: raz bede od niej zaczynac, raz nia konczyc. Powiesic sie do razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 16.01.2005 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Wiajcie. Dziękuję za uwagi i sugestie dotyczące geotechnicznego badania gruntu. Czy ktoś może mi polecić dobrego a taniego architekta który zaadaptuje projekt - człowieka z okolic Żabiej Woli najchętniej, również Żyrardowa, Grodziska. Pozdrawiam wiosenno-styczniowym zawołaniem: ho-ho! - wszystkich szykujących się do podjęcia działań taktyczno budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 16.01.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Witam Grupe Nadarzynsko-Grodziska, Bedziemy sie budowac w Granicy k.Komorowa wiec chyba ta Grupa jest odpowiednia dla naszej lokalizacji Na razie jestesmy na etapie kupna projektu Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 16.01.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 No i przylaczam sie do pytania PeZeta w kwestii taniego i dobrego architekta do wykonania adaptacji projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 16.01.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Witam Grupe Nadarzynsko-Grodziska, Bedziemy sie budowac w Granicy k.Komorowa wiec chyba ta Grupa jest odpowiednia dla naszej lokalizacji !! Oj chyba znalazłeś sąsiada w naszej grupie Niejaki Tommi. Poszukaj....On też się buduje w Granicy... Kurcze, jak mi ta nazwa miesza w glowie...w granicy mieszka, to tak jakby w granicy działki "na ostro", chwilka mija zanim się przestawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 16.01.2005 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Kominek robił DarekB z forum http://www.kominki.xip.pl/ Mogę polecić. Oj, zdążyłem przeczytać wcześniej...zdążyłem!! I ja też zdążyłem przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 16.01.2005 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Witam Grupe Nadarzynsko-Grodziska, Bedziemy sie budowac w Granicy k.Komorowa wiec chyba ta Grupa jest odpowiednia dla naszej lokalizacji !! Oj chyba znalazłeś sąsiada w naszej grupie Niejaki Tommi. Poszukaj....On też się buduje w Granicy... Kurcze, jak mi ta nazwa miesza w glowie...w granicy mieszka, to tak jakby w granicy działki "na ostro", chwilka mija zanim się przestawiam... Witaj Ostry, Ano dokładnie Senser ma rację, ja buduję się w Granicy. W którym dokładnie miejscu jest Twoja działeczka? pozdrawiam Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 16.01.2005 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Prosicie o namiary na architekta. Pewna znajoma rzeczoznawczyni z Grodziska podobnie do nas rozpoczyna z wiosną budowę. Nawiązałam z nią kontakt w związku z wyceną dla banku naszej inwestycji i w luźnej rozmowie poleciła mi architekt Joannę Wiśniewską. Ma ona swoją pracownię (i pracowników) na Placu Króla Zygmunta St. 5/6 czynną do 17.00. Tel: 724 18 88, 603 600 033. Sami korzystamy z usług http://www.popiel.pl/, bo nam do niej bliżej (Rembertów) no i pracuje w godzinach nam baardzo odpowiadających, bo do 22.00. Pani Zofia liczy sobie 20-25zł brutto/m2 domu. Cena zależy m.in. do wyliczeń konstrukcji dachu, bo gdybyśmy nie rozważali dachówki ceramcznej to byłoby 20zł, a że może stanie na czymś cięższym to będzie 25zł choć jeszcze nic nie ustaliliśmy ostatecznie. Byliśmy na pierwszym spotkaniu, a we wtorek mamy drugie. Wracając do Joanny Wiśniewskiej podobno nie jest droga. 3.000zł projekt z garażem w bryle, 3500zł - garaż osobno, mówię o domu mającym 190m2. Rozmawiałam z tą panią telefonicznie, ale nie zrobiła dobrego wrażenia i to przesądziło na korzyść "Rembertowa" jednak rzeczoznawczyni ma o niej bardzo dobre zdanie, więc podaję namiary. Wrzuciłam w google jej nazwisko i wyskoczyła nazwa jej pracowni: Mathia. Dwa jej projekty można zobaczyć na stronie http://nowydom.onet.pl/2578,projekt.html i http://nowydom.onet.pl/2369,projekt.html całuski, ula P.S. bobo30 - będziemy w Grodzisku we wtorek w godzinach rannych, mogłybyśmy się spotkać w sprawie "Ładnych Domów"? Jeśli nie, to będą inne okazje, o których będę Cię informować . Pozdrawiam, ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 17.01.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Hej Tommi, Ja mam dzialke na ul. Podlesnej. Jak nazwa wskazuje jest to prawie pod lasem po prawej stronie ul. Pruszkowskiej. A Twoja dzialka gdzie jest??? Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 17.01.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Wracając do Joanny Wiśniewskiej podobno nie jest droga. 3.000zł projekt z garażem w bryle, 3500zł - garaż osobno, mówię o domu mającym 190m2. Czy to jest liczone za adaptacje projektu gotowego?? Jeśli tak, to drogo jak za zboże.... Ja płaciłem 1200 zł. (adaptacja) A intuicyjnie ja tej pracowni bym nie polecał...widzę jakimi samochodami się wożą... jakie obiekty robią...zmanierowana firemka...tak mi się bynajmniej wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 17.01.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Zdaje mi się też, że Jolka też ma psicę na stanie - myśmy się w końcu nigdy nie spotkały - może to dobry pretekst? Bardzo dobry, myślę, że moja psica wielkością pasuje do Twojej, ale w najbliższym czasie musi przejść rekonwalescencję. Złapała jakiegoś wirusa i miała zapalenie płuc. Jutro dostaje ostatni zastrzyk i przez jakiś czas nie chciałabym jej mocno forsować. Jakby ktoś miał problemy z zastrzykami podskórnymi (u psa oczywiście, ludziom mogę domięsniowo), to ja już się wprawiłam. Wet stwierdził, że nie musimy przyjeżdżać (jeździmy do Nadarzyna) na każdy zastrzyk do niego, pani sobie doskonale poradzi sama. Na tej wizycie z Berą był sam Andrzej, więc nie mogłam zaprotestować, no i musiałam sobie poradzić . Miałam dużego boja, czy nie sprawię jej bólu, ale udało się. Osówka, Alicjanka, myślę, że jak zrobi się trochę cieplej to możemy umówić się na długi spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 17.01.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 .....poleciła mi architekt Joannę Wiśniewską. Ma ona swoją pracownię (i pracowników) na Placu Króla Zygmunta St. 5/6 Osobiście nie znam p.Joanny ale człowiek, od którego kupiłem działkę robił u niej projekt nowego domu. Jedyne, co mi o niej powiedział, to o ile dobrze pamiętam: "nie miej z tą babą nic do czynienia" (choć raczej było to nieco ostrzejsze). Zaczęło się od tego, że zamówił u niej indywidualny projekt, a dostał jakiś jej gotowy z naniesionymi poprawkami, lecz bez przeliczenia konstrukcji, a że inwestor znał się na rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 17.01.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Hej Tommi, Ja mam dzialke na ul. Podlesnej. Jak nazwa wskazuje jest to prawie pod lasem po prawej stronie ul. Pruszkowskiej. A Twoja dzialka gdzie jest??? Pozdr! Hej, Coś mi ta nazwa mówi... po prawej stronie Pruszkowskiej jadąc do Nadarzyna czy tez odwrotnie? Ja się buduję na Kochanowskiego, 200m od szkoły w Nowej Wsi, taki biały budynek nieotynkowany z 'kasztanowym' kolorem dachu (po prawej stronie Pruszkowskiej jadąc w kierunku Nadarzyna). No to wygląda na to, że jesteśmy sąsiadami pozdrawiam Tommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 17.01.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 No to jestesmy sasiadami Ja tez po prawej stronie Pruszkowskiej jak sie jedzie do Nadarzyna. Sprobuje sie wybrac na wycieczke w weekend i wysledzic Twoja chalupke Na mojej dzialce tylko trawa - jeszcze nie ogrodzona nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 17.01.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 aaa Tommi , bede mial do Ciebie duuuzo pytan juz powoli ukladam w glowie liste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 17.01.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 No to jestesmy sasiadami Ja tez po prawej stronie Pruszkowskiej jak sie jedzie do Nadarzyna. Sprobuje sie wybrac na wycieczke w weekend i wysledzic Twoja chalupke To jak będziesz dobrze śledził i przy odrobinie szczęscia to i mnie tam wyśledzisz, bo zazwyczaj w soboty pojawiam się na miejscu, choćby na chwilke Co do pytań - wal śmiało - jak tylko będę mógł, to odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 17.01.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 No to Senser i kwiatkor wygląda na to, że mieliśmy nosa, że zrezygnowaliśmy z usług pani Wiśniewskiej. Ceny jakie podałam dotyczą projektu indywidualnego, bo taki zamawiała u niej rzeczoznawczyni, która nota bene nie jest tania i znaleźliśmy inną. Sam projekt indywidualny u pani Wiśniewiskiej nie wiem dokładnie co zawiera, my za 20-25 zł/m2 od pani Popiel dostaniemy komplet dokumentów (1 - koncepcja, a w niej rzuty i elewacje, 2 - projekt budowlany, a w nim architektura i konstrukcja i 3 - adaptacja do terenu). Nie znajduje się w nim: nadzór autorski (ale mam zapewnienie o dwóch wizytach na budowie), ekspertyzy i orzeczenia techniczne, wyliczenia materiałów i kosztorys, projekty branżowe i uzgodnienia w urzędach. Za to mam zobowiązanie na bezpłatne poprawki wynikające z winy architekta zalecane przez urząd zatwierdzający projekt. I chyba o to chodzi? A branżówki będą robić bezpośredni wykonawcy. Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie. Ale swoją drogą miło było dowiedzieć się, że intuicja nas nie zawodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts