Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Może ktoś z Was odpowie mi na pytanie :-) otóż w trakcie prac przygotowawczych do podłączenia pieca wolnostojącego okazało się, że komin został źle zamontowany. Komin, który będzie wykorzystany do podłączenia kozy/kominka jest z rur ceramicznych i obmurowany cegłą. Problem w tym, że rury zamiast kielichami do góry zostały zamontowane kielichami w dół. Czy będzie z tego wielki problem, i co ja mam teraz zrobić? Kuć komin?

ja bym zostawił, bo niezależnie czy kielichy do dołu, czy do góry, jak jest nieszczelny to i tak będzie przepuszczał, albo dym(bardzo źle), albo wodę/skropliny (też źle).

Dzięki wielkie za informację, mam wrażenie, że wyrzuciłam pieniądze w błoto inwestując w komin ceramiczny, który został źle zamontowany :-/

Witajcie.Mam takie zapytanie , sąsiad chce użyczyć ode mnie prąd bo chciałby rozpocząć

budowę . Jak mam się z nim rozliczać?

Można kupić na alledrogo licznik 3 fazowy za kilkadziesiąt złotych. Jeżeli będzie używał prądu do betoniarki/wiertarki itp to zużyje go tyle co kot napłakał. Gorzej jak zacznie grzać budynek piecykiem na prąd, albo podłączy przemysłowy osuszacz - wtedy licznik kręci się jak oszalały. Jak jeszcze nie miałem gazu podłączonego, a były duże mrozy i miałem świeże posadzi to żeby ogrzać do +4 stopni wychodziło mi około 140 zł/dobę za prąd :/

Można kupić na alledrogo licznik 3 fazowy za kilkadziesiąt złotych. Jeżeli będzie używał prądu do betoniarki/wiertarki itp to zużyje go tyle co kot napłakał. Gorzej jak zacznie grzać budynek piecykiem na prąd, albo podłączy przemysłowy osuszacz - wtedy licznik kręci się jak oszalały. Jak jeszcze nie miałem gazu podłączonego, a były duże mrozy i miałem świeże posadzi to żeby ogrzać do +4 stopni wychodziło mi około 140 zł/dobę za prąd :/
miksokret też dobrze daje po kieszeni :)

jakby ktoś potrzebował, mam rozdzielnię z licznikiem 3-faz do opchnięcia, opis w linku w stopce a zdjecia tutaj

Kupię rozdzielnię budowlaną z licznikiem 3-fazowym oraz garaż blaszany na budowę, najchętniej używane. Rozdzielnię mogę odebrać, garaż z dostawą do Grodziska Maz.

Proszę o oferty ze zdjęciem na maila: ddgrodzisk [małpka] gmail.com lub na priv. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt tel. 22 2976981.

Witam ponownie,

poszukujemy niedrogiego wykonawcy do budowy przyłączy wod-kan oraz gaz wg gotowego projektu w Grodzisku Maz. Wykonawca ma wykonać przyłącza oraz załatwić formalności (umowa kompensacyjna) w PGNiG oraz ZWiK. Media: gaz - w ulicy (ok. 12 m), woda - w ulicy (przecisk pod drogą), kanalizacja - przykanalik gł. ok. 2 m w działce.

Oraz wykonawcy do odwiertu studni głębinowej do 30m w Grodzisku Maz. Będziemy wdzięczni za polecenie sprawdzonych wykonawców.

Pytanie do forumowiczów - jakie są koszty budowy studni głębinowej w Grodzisku Maz.? Jaka jest wskazana głębokość studni oraz ile płaciliście za odwiert?

Pozdrawiamy,

D&D

e-mail: ddgrodzisk [małpka] gmail.com

tel. 22 2976981 (16:00 - 20:00)

Witam ponownie,

poszukujemy niedrogiego wykonawcy do budowy przyłączy wod-kan oraz gaz wg gotowego projektu w Grodzisku Maz. Wykonawca ma wykonać przyłącza oraz załatwić formalności (umowa kompensacyjna) w PGNiG oraz ZWiK. Media: gaz - w ulicy (ok. 12 m), woda - w ulicy (przecisk pod drogą), kanalizacja - przykanalik gł. ok. 2 m w działce.

Oraz wykonawcy do odwiertu studni głębinowej do 30m w Grodzisku Maz. Będziemy wdzięczni za polecenie sprawdzonych wykonawców.

Pytanie do forumowiczów - jakie są koszty budowy studni głębinowej w Grodzisku Maz.? Jaka jest wskazana głębokość studni oraz ile płaciliście za odwiert?

Pozdrawiamy,

D&D

e-mail: ddgrodzisk [małpka] gmail.com

tel. 22 2976981 (16:00 - 20:00)

U nas studnie głębinową wiercił p. Waldemar Flis (501 159 429) z Brwinowa. Sprzęt ma wiekowy ale sprawdzony i sprawny. Studnie wykopał w 2 dni. Studnia ma ok 33m głębokości, sam organizował materiały. odwiert zakończył wkopaniem 2 kręgów i głowicą. Podsunął kilka ciekawych rozwiązań dla dalszego przyłączenia. Ogólnie człowiek wart polecenia. Czekałem 2 tyg na jego wolny termin ale to było w maju2013 wiec szczyt sezonu.

U nas studnie głębinową wiercił p. Waldemar Flis (501 159 429) z Brwinowa. Sprzęt ma wiekowy ale sprawdzony i sprawny. Studnie wykopał w 2 dni. Studnia ma ok 33m głębokości, sam organizował materiały. odwiert zakończył wkopaniem 2 kręgów i głowicą. Podsunął kilka ciekawych rozwiązań dla dalszego przyłączenia. Ogólnie człowiek wart polecenia. Czekałem 2 tyg na jego wolny termin ale to było w maju2013 wiec szczyt sezonu.
Napisz jeszcze, ile mniej więcej za to zapłaciłeś?

Jak długo czekaliście na zwrot VAT z US w Pruszkowie. Jest szansa jak wszystko bedzie ok na wcześniejszy zwrot jak ustawowe 4 m-ce

zwrot VAT w Pruszkowie robią na koniec czasu ustawowego i wtedy jest gorąca linia ze Skarbówką... pilne wyjaśnianie, korekty faktur i spotkania z pracownikiem US. także u nas chyba faktycznie trwało to 4m-ce.... o ile się nie mylę. Tyle ile ustawa zakłada, tyle sobie dają czasu. większość czasu leży teczka w kolejce, dopiero tydzień przed końcem terminu jest sprawa podejmowana.