Slawko123 14.03.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 koło mnie sąsiad korzystał w ten sposób i płacił za dobę 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatak 14.03.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Powierzchnia to myślę że z 500m2 lub więcej będzie. Dokładnie nie liczyłem. A termin to może być już lub za tydzien albo 2,3.Podłoże to bloczki z betonu komórkowego, strop teriva. na "już" ciężko z terminem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.03.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Możesz spróbować w firmie Panek z Michałowic ( mają chyba wszystko do kominków , kominów , kóz itd ) Dzięki wielkie, podjadę i zapytam, na stronie internetowej nie widzę rur, których szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.03.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Może ktoś z Was odpowie mi na pytanie otóż w trakcie prac przygotowawczych do podłączenia pieca wolnostojącego okazało się, że komin został źle zamontowany. Komin, który będzie wykorzystany do podłączenia kozy/kominka jest z rur ceramicznych i obmurowany cegłą. Problem w tym, że rury zamiast kielichami do góry zostały zamontowane kielichami w dół. Czy będzie z tego wielki problem, i co ja mam teraz zrobić? Kuć komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.03.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jak dobrze złożony i prawidłowo sklejony odpowiednią zaprawą klejową do rur ceramicznych (taki szaro-stalowy proszek do rozrabiania wodą), to nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.03.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jak dobrze złożony i prawidłowo sklejony odpowiednią zaprawą klejową do rur ceramicznych (taki szaro-stalowy proszek do rozrabiania wodą), to nie będzie problemu. Teoretycznie powinien być dobrze sklejony, ale pewności nie mam, tak samo jak teoretycznie miał być dobrze złożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.03.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ja bym zostawił, bo niezależnie czy kielichy do dołu, czy do góry, jak jest nieszczelny to i tak będzie przepuszczał, albo dym(bardzo źle), albo wodę/skropliny (też źle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 14.03.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 ja bym zostawił, bo niezależnie czy kielichy do dołu, czy do góry, jak jest nieszczelny to i tak będzie przepuszczał, albo dym(bardzo źle), albo wodę/skropliny (też źle). Dzięki wielkie za informację, mam wrażenie, że wyrzuciłam pieniądze w błoto inwestując w komin ceramiczny, który został źle zamontowany :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.03.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 na pewno będzie lepszy niż sam murowany. Ja kupiłem systemowy, ale jako że jest to dość ważne, sam go zbudowałem. Przynajmniej wiem, że co najmniej to mam na 100% dobrze zrobione Napal w kozie i przetestuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipi 14.03.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witajcie.Mam takie zapytanie , sąsiad chce użyczyć ode mnie prąd bo chciałby rozpocząć budowę . Jak mam się z nim rozliczać? Można kupić na alledrogo licznik 3 fazowy za kilkadziesiąt złotych. Jeżeli będzie używał prądu do betoniarki/wiertarki itp to zużyje go tyle co kot napłakał. Gorzej jak zacznie grzać budynek piecykiem na prąd, albo podłączy przemysłowy osuszacz - wtedy licznik kręci się jak oszalały. Jak jeszcze nie miałem gazu podłączonego, a były duże mrozy i miałem świeże posadzi to żeby ogrzać do +4 stopni wychodziło mi około 140 zł/dobę za prąd :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 14.03.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Można kupić na alledrogo licznik 3 fazowy za kilkadziesiąt złotych. Jeżeli będzie używał prądu do betoniarki/wiertarki itp to zużyje go tyle co kot napłakał. Gorzej jak zacznie grzać budynek piecykiem na prąd, albo podłączy przemysłowy osuszacz - wtedy licznik kręci się jak oszalały. Jak jeszcze nie miałem gazu podłączonego, a były duże mrozy i miałem świeże posadzi to żeby ogrzać do +4 stopni wychodziło mi około 140 zł/dobę za prąd :/miksokret też dobrze daje po kieszeni jakby ktoś potrzebował, mam rozdzielnię z licznikiem 3-faz do opchnięcia, opis w linku w stopce a zdjecia tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzisk 15.03.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Kupię rozdzielnię budowlaną z licznikiem 3-fazowym oraz garaż blaszany na budowę, najchętniej używane. Rozdzielnię mogę odebrać, garaż z dostawą do Grodziska Maz. Proszę o oferty ze zdjęciem na maila: ddgrodzisk [małpka] gmail.com lub na priv. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt tel. 22 2976981. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzisk 15.03.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witam ponownie, poszukujemy niedrogiego wykonawcy do budowy przyłączy wod-kan oraz gaz wg gotowego projektu w Grodzisku Maz. Wykonawca ma wykonać przyłącza oraz załatwić formalności (umowa kompensacyjna) w PGNiG oraz ZWiK. Media: gaz - w ulicy (ok. 12 m), woda - w ulicy (przecisk pod drogą), kanalizacja - przykanalik gł. ok. 2 m w działce. Oraz wykonawcy do odwiertu studni głębinowej do 30m w Grodzisku Maz. Będziemy wdzięczni za polecenie sprawdzonych wykonawców. Pytanie do forumowiczów - jakie są koszty budowy studni głębinowej w Grodzisku Maz.? Jaka jest wskazana głębokość studni oraz ile płaciliście za odwiert? Pozdrawiamy,D&De-mail: ddgrodzisk [małpka] gmail.com tel. 22 2976981 (16:00 - 20:00) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 17.03.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam ponownie, poszukujemy niedrogiego wykonawcy do budowy przyłączy wod-kan oraz gaz wg gotowego projektu w Grodzisku Maz. Wykonawca ma wykonać przyłącza oraz załatwić formalności (umowa kompensacyjna) w PGNiG oraz ZWiK. Media: gaz - w ulicy (ok. 12 m), woda - w ulicy (przecisk pod drogą), kanalizacja - przykanalik gł. ok. 2 m w działce. Oraz wykonawcy do odwiertu studni głębinowej do 30m w Grodzisku Maz. Będziemy wdzięczni za polecenie sprawdzonych wykonawców. Pytanie do forumowiczów - jakie są koszty budowy studni głębinowej w Grodzisku Maz.? Jaka jest wskazana głębokość studni oraz ile płaciliście za odwiert? Pozdrawiamy, D&D e-mail: ddgrodzisk [małpka] gmail.com tel. 22 2976981 (16:00 - 20:00) U nas studnie głębinową wiercił p. Waldemar Flis (501 159 429) z Brwinowa. Sprzęt ma wiekowy ale sprawdzony i sprawny. Studnie wykopał w 2 dni. Studnia ma ok 33m głębokości, sam organizował materiały. odwiert zakończył wkopaniem 2 kręgów i głowicą. Podsunął kilka ciekawych rozwiązań dla dalszego przyłączenia. Ogólnie człowiek wart polecenia. Czekałem 2 tyg na jego wolny termin ale to było w maju2013 wiec szczyt sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 17.03.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 U nas studnie głębinową wiercił p. Waldemar Flis (501 159 429) z Brwinowa. Sprzęt ma wiekowy ale sprawdzony i sprawny. Studnie wykopał w 2 dni. Studnia ma ok 33m głębokości, sam organizował materiały. odwiert zakończył wkopaniem 2 kręgów i głowicą. Podsunął kilka ciekawych rozwiązań dla dalszego przyłączenia. Ogólnie człowiek wart polecenia. Czekałem 2 tyg na jego wolny termin ale to było w maju2013 wiec szczyt sezonu.Napisz jeszcze, ile mniej więcej za to zapłaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 17.03.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Jak długo czekaliście na zwrot VAT z US w Pruszkowie. Jest szansa jak wszystko bedzie ok na wcześniejszy zwrot jak ustawowe 4 m-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas77 17.03.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Kominiarz 602-485-669 Dziękuję za namiary na pana Mirosława. Muszę jeszcze ogarnąć świadectwo energetyczne. Polecicie kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 18.03.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Jak długo czekaliście na zwrot VAT z US w Pruszkowie. Jest szansa jak wszystko bedzie ok na wcześniejszy zwrot jak ustawowe 4 m-ce zwrot VAT w Pruszkowie robią na koniec czasu ustawowego i wtedy jest gorąca linia ze Skarbówką... pilne wyjaśnianie, korekty faktur i spotkania z pracownikiem US. także u nas chyba faktycznie trwało to 4m-ce.... o ile się nie mylę. Tyle ile ustawa zakłada, tyle sobie dają czasu. większość czasu leży teczka w kolejce, dopiero tydzień przed końcem terminu jest sprawa podejmowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 18.03.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 . a to mnie pocieszyłeś . czyli gorące lato mnie czeka - dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hektorek 18.03.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dziękuję za namiary na pana Mirosława. Muszę jeszcze ogarnąć świadectwo energetyczne. Polecicie kogoś? U nas audyt wykonał pan Marcin, http://www.emen-project.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts