Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

to chyba trudne pytanie. wszystko zależy od ilosci m2, stopnia skomplikowania, użytego materiału itp. narozniki, ustawienie wanny, brodzik pod prysznic, wc, umywalki za wszystko liczą osobno. najlepiej na całą robotę sie umówić $

a ile ci krzykneli

"mój" glazurnik powiedział dokładnie tak jak mówisz, że liczy się za całość, ale ponieważ robił już u mnie kilka rzeczy, więc w końcu powiedział orientacyjnie ok. 45 zł/ m2 plus montowanie wanny, kabiny, itd.. To chyba całkiem przyzwoicie, a że z jego pracy jestem do tej pory bardzo zadowolona, to nikogo innego nie szukam. Mimo wszystko, pytam, żeby jednak wiedzieć ile ludzie płacą. Może ktoś jeszcze napisze i poda stawkę?

"mój" glazurnik powiedział dokładnie tak jak mówisz, że liczy się za całość, ale ponieważ robił już u mnie kilka rzeczy, więc w końcu powiedział orientacyjnie ok. 45 zł/ m2 plus montowanie wanny, kabiny, itd.. To chyba całkiem przyzwoicie, a że z jego pracy jestem do tej pory bardzo zadowolona, to nikogo innego nie szukam. Mimo wszystko, pytam, żeby jednak wiedzieć ile ludzie płacą. Może ktoś jeszcze napisze i poda stawkę?

wg. minie dobra cena, a jak jestes zadowolona z jego pracy to się nie zastanawiać nie kombinować z innymi tylko robić ............

Witam,

Szukam opini na temat dostawcy okien MS z Nadarzyna, nie chodzi mi o opinie o oknach co o firmie z która podpisuje umowę. Rozważam okna od nich a jest to jak dotąd jedyna firma nie z polecenia.

ja kupiłam od nich okna 2 razy,ostatnio 2-3 lata temu.

Sugerowałam się opinią o oknach MS,ale z pracy panów monterów nie byłam zadowolona. Po montażu ciepłych okien (ciepłe ramki, U itp.) było zimniej niż przed,okazało się,że nie uszczelnili silikonem (albo akrylem,nie pamiętam) styku z parapetem i wiatr hulał. Innym razem zamontowali odwrotnie wywietrzniki Aereco i dopiero po roku inna ekipa się dopatrzyła (do góry nogami zamontowali).

Generalnie-nie polecam. Cenowo byli absolutnie niekonkurencyjni (tak jak i cały Nadarzyn - droższy niż W-wa),jakość montażu bardzo słaba. Okno od łazienki mam w ogóle krzywo zamontowane, nie wiem,czy to wina otworu, czy montażu. Są na pewno dużo lepsze ekipy od tej nadarzyńskiej,a parametry innych producentów okien od siebie znaczoąco nie odbiegają.

ja kupiłam od nich okna 2 razy,ostatnio 2-3 lata temu.

Sugerowałam się opinią o oknach MS,ale z pracy panów monterów nie byłam zadowolona. Po montażu ciepłych okien (ciepłe ramki, U itp.) było zimniej niż przed,okazało się,że nie uszczelnili silikonem (albo akrylem,nie pamiętam) styku z parapetem i wiatr hulał. Innym razem zamontowali odwrotnie wywietrzniki Aereco i dopiero po roku inna ekipa się dopatrzyła (do góry nogami zamontowali).

Generalnie-nie polecam. Cenowo byli absolutnie niekonkurencyjni (tak jak i cały Nadarzyn - droższy niż W-wa),jakość montażu bardzo słaba. Okno od łazienki mam w ogóle krzywo zamontowane, nie wiem,czy to wina otworu, czy montażu. Są na pewno dużo lepsze ekipy od tej nadarzyńskiej,a parametry innych producentów okien od siebie znaczoąco nie odbiegają.

Ale to za pierwszym razem było OK?

Bo jeśli za pierwszym razem też było słabo to dziwi mnie to że kupiłaś u nich drugi raz okna...

A pytam bo miałem ich już prawie pewnych jako dostarczycieli okien :)

No właśnie ja mimo dobrych opinii samych okien MS, firma nie do końca mi przypadła do gustu. Byli na pomiarze (ekipa która montuję robi pomiary do wycen-niby dobrze ale..) pomierzyli otwory ale miałem jakieś dziwne wrażenie że wiedzą o montażu mniej niż ja. Nawet nie zapytali o poziomy podłogi (mam 12 okien balkonowych), sam na to zwróciłem uwagę na co stwierdzili.. "no tak, zapomnieliśmy.." Równolegle zaprosiłem wytypowane z ok 12 firm 3 firmy na pomiar do ostatecznej wyceny. MS na pomiarach powiedzmy że mocno nadwyrężył moje zaufanie. Wybrałem inną firmę, innego producenta.

Witam

Sąsiedzi zgłosili się do nas z zapytaniem czy zgodzilibyśmy się na podpięcie się pod nasze przyłącze wodociągowe. Nasze przyłącze jest wykonane z rury FI 50 i przebiega w całości przez naszą działkę. Czy nie będzie w przyszłości problemów z niedostatecznym ciśnieniem lub szumami w instalacji jeśli zgodzilibyśmy się na przyłączenie sąsiadów? Będę wdzięczny forumowiczom za poradę.

Pozdrawiam

Ale to za pierwszym razem było OK?

Bo jeśli za pierwszym razem też było słabo to dziwi mnie to że kupiłaś u nich drugi raz okna...

A pytam bo miałem ich już prawie pewnych jako dostarczycieli okien :)

za pierwszym razem było ok - tak mi się wydawało, dlatego kupiłam ponownie u nich okna po chyba roku lub 2-ch.Drugi montaż to już właśnie opisane pow. problemy+okazało się, że za pierwszym razem nawiewniki były odwrotnie zamontowane (ale nie wiedziałam o tym,dopóki panowie mi tego nie powiedzieli,będąc za drugim razem - była to inna ekipa). Ci drudzy przyjeżdżali kilka razy w ramach reklamacji,bo wiało pod oknami gorzej, niż w kieleckiem...no i za którymś razem się dopatrzyli, ze brakuje uszczelnienia...Same okna są ok, nic się nie dzieje.

szukam też namiarów na architekta wnętrz - polecane tutaj studio Tandemdesign nie do końca spełnia moje oczekiwania (po obejrzeniu zdjęć na ich stronie). BTW - jakie są aktualnie stawki (widełki?).

Dostałam jedną ofertę póki co na 100zł/m2 (dość duży zakres prac,wraz z listą zakupów i źródłem itp., instalacje wewn.), ale nie mam porównania, czy to dużo, czy przeciętnie,czy normalna stawka.

Mam do zaprojektowania 40m2 (stan surowy obecnie) + 30 m2 istniejący zamieszkały salon+ 7m2 wykończona łazienka. Łącznie 77m2, ale tylko stan surowy (40m2) wymaga instalacji co, elektrycznej i wod-kan.

możecie coś podpowiedzieć?

witam wszystkich budujacych!

Mam do sprzedania blaszaka jakby ktos potrzebowal na budowe, kupiony w zeszlym roku stoi sobie i juz mi nie jest potrzebny, jedyny minus ze ktos juz raz do niego probwal sie dostac chociaz stal pusty, tak wiec ma czesciowo na dole w jednym skrzydle drzwi rozcieta blache. Cena 600pln do lekkiej niegocjacji. Okolice Bożej Woli, Bramek przy trasie na Sochaczew. Pozdrawiam