Slawko123 11.09.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 mam namiary na posadzki, nie wiem, czy skorzystam,ale sensowny facet: 600 872 737 bardzo konkretny i nie ściemnia przez tel. 30 zł/m2 z materiałem - pan jest z Tomaszowa Maz.,ale dojeżdża w te rejony. Cena dot. 150-200 m2,przy większych powierzchniach do negocjacji. z czego te posadzki? piach-cement-miksokret? czy co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weedget 11.09.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 daj znać po wycenie od tego pierwszego, bardzom ciekawa,jak Ci pójdzie No na razie czekam wciąż, ale jak dostanę to się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 13.09.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 mam namiary na posadzki, nie wiem, czy skorzystam,ale sensowny facet: 600 872 737 bardzo konkretny i nie ściemnia przez tel. 30 zł/m2 z materiałem - pan jest z Tomaszowa Maz.,ale dojeżdża w te rejony. Cena dot. 150-200 m2,przy większych powierzchniach do negocjacji. najpierw niech Twoj posadzkarz spyta Cie czy kleisz do betonu jakies drewno bo wtedy musisz miec wytrzymaly podklad pod prace drewna a to zrobisz tylko dodajac do piasku kruszywa 2-8mm ktore juz nie jest tanie bo okolo 80-100zl tona.potem niech odwiedzi Twoja budowe i zniweluje poziomy na chudziaku i stropie.,porowna skrzydla drzwi balkonowych.progi wejsciowych wzgledem tarasowych,schody,czy wysokosc drzwi wenetrznych.to ze negocjuje z Toba cene swiadczy albo ze ma malo pracy,albo,ze oszczedzi na grubosci wylewki albo ilosci cementu,w najlepszym przypadku bedzie tylko rowno;)no i grunt to gladko przez pierwsze dni.potem zacznie sie wycierac.mysle ,ze jeszcze za wczesnie by dawac jego nr tel,my inni posadzkarze potem slyszymy przez takich ze mixokret to slaby porowaty "beton"-jak pumex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 13.09.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 najpierw niech Twoj posadzkarz spyta Cie czy kleisz do betonu jakies drewno bo wtedy musisz miec wytrzymaly podklad pod prace drewna a to zrobisz tylko dodajac do piasku kruszywa 2-8mm ktore juz nie jest tanie bo okolo 80-100zl tona.potem niech odwiedzi Twoja budowe i zniweluje poziomy na chudziaku i stropie.,porowna skrzydla drzwi balkonowych.progi wejsciowych wzgledem tarasowych,schody,czy wysokosc drzwi wenetrznych.to ze negocjuje z Toba cene swiadczy albo ze ma malo pracy,albo,ze oszczedzi na grubosci wylewki albo ilosci cementu,w najlepszym przypadku bedzie tylko rowno;)no i grunt to gladko przez pierwsze dni.potem zacznie sie wycierac.mysle ,ze jeszcze za wczesnie by dawac jego nr tel,my inni posadzkarze potem slyszymy przez takich ze mixokret to slaby porowaty "beton"-jak pumex to jeszcze nie jest "mój posadzkarz" - nie korzystałam z jego usług. Spodobało mi się jasne postawienie sprawy - rzeczowe i konkretne. Akurat dla mnie cena była 35 zł/m2-z powodu małego metrażu. Dzielę się namiarami,tak jak cała reszta forumowiczów. Jak ktoś chce,niech korzysta,ja nie polecam jeszcze, ale też nie biorę odpowiedzialności, jeśli się nie sprawdzi. btw- ciekawe, czemu akurat posadzkarze się odezwali, czyżby Tomaszów Maz. był konkurencyjny cenowo? Nie od dzisiaj wiadomo, że im dalej od warszawki tym taniej. Może prowincja robi dobrą robotę za normalne stawki, w odróżnieniu od podwarszawskich? Facet ma 6 ekip,to raczej na brak pracy nie narzeka. O tym,czy za wcześnie,aby dawać nr tel, to ciągle decyduje forumowicz samodzielnie, i niech tak zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 13.09.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 z czego te posadzki? piach-cement-miksokret? czy co innego? a co innego może być, poza wymienionymi? Wspominał o materiałach czyli piach i cement,ale również o maszynie,czyli miksokret. Proponuję zadzwonić i dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 13.09.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 No na razie czekam wciąż, ale jak dostanę to się odezwę ja też na wycenę czekałam dość długo, dopiero jak pingnęłam mailem to się się doczekałam. trzymam kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 14.09.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 to jeszcze nie jest "mój posadzkarz" - nie korzystałam z jego usług. Spodobało mi się jasne postawienie sprawy - rzeczowe i konkretne. Akurat dla mnie cena była 35 zł/m2-z powodu małego metrażu. Dzielę się namiarami,tak jak cała reszta forumowiczów. Jak ktoś chce,niech korzysta,ja nie polecam jeszcze, ale też nie biorę odpowiedzialności, jeśli się nie sprawdzi. btw- ciekawe, czemu akurat posadzkarze się odezwali, czyżby Tomaszów Maz. był konkurencyjny cenowo? Nie od dzisiaj wiadomo, że im dalej od warszawki tym taniej. Może prowincja robi dobrą robotę za normalne stawki, w odróżnieniu od podwarszawskich? Facet ma 6 ekip,to raczej na brak pracy nie narzeka. O tym,czy za wcześnie,aby dawać nr tel, to ciągle decyduje forumowicz samodzielnie, i niech tak zostanie. nie wnikam czy dalej od Warszawy to taniej i ile facet ma ekip.bierze wszystko bo pewnie ze 4 stoja.chcialem Ciebie i innych formulowiczow tylko ostrzec jesli bedziecie kleic drewno ale jesteś niemila.jak wazna jest wytrzymalosc podloza pod podlogi drewniane inni formulowicze niech spytaja sie kolegi Parkiet lub jarekkur.pewnie,ze formulowicze decyduja samodzielnie ale napisz jak Ci te"posadzki"wykonaja-ile sypali cementu,przerysuj sobie gwozdziem i zobacz co jest pod zatarta na kamien skorupa-czy glebiej mozna ja wycierac pod palcem:lol2: ja jestem z Plocka,a na cene u mnie nie byloby Cie stac pewnie i nie negocjuje cen bo robie twarde betony a nie wylewki troche twardsze niz piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 14.09.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 a co innego może być, poza wymienionymi? Wspominał o materiałach czyli piach i cement,ale również o maszynie,czyli miksokret. Proponuję zadzwonić i dopytać Może byc wylewka anhydrytowa na przykład, a z Twojej wypowiedzi nic takiego nie wynikało, że miksokret cement i piasek. Po co mam dzwonić, jak sama możesz mi napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weedget 15.09.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 ja też na wycenę czekałam dość długo, dopiero jak pingnęłam mailem to się się doczekałam. trzymam kciuki:) w niedzielę rano przyszła wycena - nie jest jakaś kosmiczna a z tego co pan hydraulik napisał jest jeszcze z czego schodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 15.09.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 w niedzielę rano przyszła wycena - nie jest jakaś kosmiczna a z tego co pan hydraulik napisał jest jeszcze z czego schodzić Michał Jurczak / ma-box z Jaktorowa / robił u mnie sporą inwestycję jak pisałem wcześniej i gdybym miał jakiekolwiek zastrzeżenia to bym nie polecał tym bardziej, że dostałem kontakt w ostatniej chwili jak nawaliła umówiona wcześniej firma hydrauliczna /nie wyrobili się z innym zleceniem - nie mogłem czekać/. Z całej swojej budowy i doświadczeń polecam może 4-5 namiarów z czystym sumieniem W tym właśnie p. Michała z ma-box.pl Pani Monisiu polecam za to trochę więcej powściągliwości, bo jak się nie ma wiedzy to można się ośmieszyć jedynie, próbując rozstawiać uznanych na forum wykonawców po kątach. Mam na myśli te powyższe żenujące wypowiedzi o cenach za wylewki i kompletny brak podstawowej wiedzy dlaczego są takie rozbieżbności i z czego mogą wynikać s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 17.09.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Michał Jurczak / ma-box z Jaktorowa / robił u mnie sporą inwestycję jak pisałem wcześniej i gdybym miał jakiekolwiek zastrzeżenia to bym nie polecał tym bardziej, że dostałem kontakt w ostatniej chwili jak nawaliła umówiona wcześniej firma hydrauliczna /nie wyrobili się z innym zleceniem - nie mogłem czekać/. Z całej swojej budowy i doświadczeń polecam może 4-5 namiarów z czystym sumieniem W tym właśnie p. Michała z ma-box.pl Pani Monisiu polecam za to trochę więcej powściągliwości, bo jak się nie ma wiedzy to można się ośmieszyć jedynie, próbując rozstawiać uznanych na forum wykonawców po kątach. Mam na myśli te powyższe żenujące wypowiedzi o cenach za wylewki i kompletny brak podstawowej wiedzy dlaczego są takie rozbieżbności i z czego mogą wynikać s no tak, przecież tu sami fachowcy się wypowiadają, znawcy tematu. A ja się ośmieszam,głupia, bo jak tu dyskutować z takimi znawcami. Naprawdę, żenada, jak śmiałam.... Wszyscy mają wszystko na tip top zrobione,cóż- widocznie mam pecha do wykonawców. Panie Strix, nie życzę sobie takich szowinistycznych komentarzy na przyszłość. Forum jest od opisywania swoich doświadczeń, a nie od krytykowania cudzych. end of topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 17.09.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Może byc wylewka anhydrytowa na przykład, a z Twojej wypowiedzi nic takiego nie wynikało, że miksokret cement i piasek. Po co mam dzwonić, jak sama możesz mi napisać. No niby mogę napisać, ale jak widać po komentarzach znawców i fachowców, lepiej nie pisać zbyt wiele, bo wychodzi "żenujący brak znajomości tematu". Cóż, zawsze to lepiej, niż słoma z butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 17.09.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 nie wnikam czy dalej od Warszawy to taniej i ile facet ma ekip.bierze wszystko bo pewnie ze 4 stoja.chcialem Ciebie i innych formulowiczow tylko ostrzec jesli bedziecie kleic drewno ale jesteś niemila.jak wazna jest wytrzymalosc podloza pod podlogi drewniane inni formulowicze niech spytaja sie kolegi Parkiet lub jarekkur.pewnie,ze formulowicze decyduja samodzielnie ale napisz jak Ci te"posadzki"wykonaja-ile sypali cementu,przerysuj sobie gwozdziem i zobacz co jest pod zatarta na kamien skorupa-czy glebiej mozna ja wycierac pod palcem:lol2: ja jestem z Plocka,a na cene u mnie nie byloby Cie stac pewnie i nie negocjuje cen bo robie twarde betony a nie wylewki troche twardsze niz piasek nigdzie nie pisałam, że będę kleić drewno. W ogóle nie pisałam o szczegółach, podałam tylko namiary do wykonawcy. Jeśli chcesz przestrzegać, to najpierw o tym uprzedź,bo jakoś z Twojej poprzedniej wypowiedzi to za bardzo nie wynikało. Tak, tak, nie stać mnie na nikogo,tylko na tego za 35/m2, a i to z ledwością. Napiszę, jak mi posadzki zrobi, a jakże, oczywiście po uprzednim zrobieniu doktoratu z posadzek, żeby się przypadkiem żenująco nie ośmieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.09.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 No niby mogę napisać, ale jak widać po komentarzach znawców i fachowców, lepiej nie pisać zbyt wiele, bo wychodzi "żenujący brak znajomości tematu". To fakt, lepiej nie pisać, jak się na czymś nie znamy. Szczerze powiem, że także Twoja ocena czy wykonawca zrobił coś dobrze czy źle jest tez wielką niewiadomą. Widzisz, dziś efekt końcowy(efekt końcowy, a nie jak zostało to zrobione) może dla Ciebie wyglądać imponująco, ale jeśli po jakimś czasie wyjdą niedoróbki(to może być po długim czasie, bo spartaczone jest to czego na dziś nie widać), to wątpię abyś coś napisała. Tak samo polecanie kogoś kto nie wykonał jeszcze zadania, też jest nie w porządku. To takie wystawianie wykonawcy do sprawdzenia przez innych, co niezbyt ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas77 18.09.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Witam wszystkich. Gdyby ktoś był zainteresowany, to zostało mi z budowy ok. 50 szt. pustaków YTONG Energo 24 cm oraz kilka elementów z komina Schiedel fi 200. Do odebrania w dobrej cenie w Jaktorowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrysiak82 25.09.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Witam, Czy możecie polecić fachowca do zabudowy kominkowej? Kominek i zabudowe już mam, ale kolesie którzy Mi to zrobili dali ciała i i teraz gdy tylko w kominku się pali to dziwny zapach się unosi w domu.Chyba będzie trzeba przód zdemontować i tam wszystko od nowa zrobić. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz33 25.09.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Witam, Czy możecie polecić fachowca do zabudowy kominkowej? Kominek i zabudowe już mam, ale kolesie którzy Mi to zrobili dali ciała i i teraz gdy tylko w kominku się pali to dziwny zapach się unosi w domu.Chyba będzie trzeba przód zdemontować i tam wszystko od nowa zrobić. Z góry dziękuję Trudno po opisie zweryfikować poprawność wykonania zabudowy ale jeżeli dziwny zapach unosi się przy pierwszych paleniach to najpewniej wypala się farba, którą został fabrycznie pomalowany wkład i rury przyłączające ( taki dziwny do opisania :trochę toksyczny zapach ) . Jeśli z obudową i montażem wszystko zostało zrobione dobrze to po kilku ostrych paleniach wydzielanie zapachu zaniknie. Może najpierw wezwij kolesi ,którzy Ci to robili i dopytaj ? ( mało , który fachowiec chce poprawiać po poprzednikach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 25.09.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Może ktoś polecić fachowca od automatyki do bramy wjazdowej? Takiej przesuwnej. Jaki koszt trzeba liczyć samej usługi zamontowania i podłączenia napędu? Bo oczywiście sama cena napędu to już zależna od standardu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 25.09.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Trudno po opisie zweryfikować poprawność wykonania zabudowy ale jeżeli dziwny zapach unosi się przy pierwszych paleniach to najpewniej wypala się farba, którą został fabrycznie pomalowany wkład i rury przyłączające ( taki dziwny do opisania :trochę toksyczny zapach ) . Jeśli z obudową i montażem wszystko zostało zrobione dobrze to po kilku ostrych paleniach wydzielanie zapachu zaniknie. Może najpierw wezwij kolesi ,którzy Ci to robili i dopytaj ? ( mało , który fachowiec chce poprawiać po poprzednikach ) Dokladnie tak, musisz przepalic kilka razy ale nie zalluj drzewa i problem zniknie. Tez pamietam pierwszym razem jaka siekiera sie unosila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrysiak82 25.09.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Dzięki wielkie za rade, ale chyba tu o wypalanie farby z kominka nie chodzi.przepalanie jego już dawno było, ze dwa lata już bedzie odkąd go używamy. I na początku wszystko było w porządku,żadnych zapachów nie było.Ktoś Mi powiedział że to może przez tą wełne z aluminium z obudowy od środka, że styka się z wkładem kominkowym i stąd biorą się te zapachy.Sprawdzałem od góry(ze strychu) i faktycznie tak jest.Ogólnie ten kominek zrobili Mi kolesie co stawiali mi dom i ogólnie mówili że robią wszystko:).Czytałem troszke w necie jak to powinno być zrobione i jak na moje oko laika jest to żle zrobione. Musielibyście to zobaczyć na własne oczy bo to trudne do opisania jest i troche by to Mi zajęło:) Więc jeśli znacie kogoś kto ma jakieś pojęcie o tym i za drogi nie jest to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts