Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Dzięki wielkie za rade, ale chyba tu o wypalanie farby z kominka nie chodzi.przepalanie jego już dawno było, ze dwa lata już bedzie odkąd go używamy.

I na początku wszystko było w porządku,żadnych zapachów nie było.Ktoś Mi powiedział że to może przez tą wełne z aluminium z obudowy od środka,

że styka się z wkładem kominkowym i stąd biorą się te zapachy.Sprawdzałem od góry(ze strychu) i faktycznie tak jest.Ogólnie ten kominek zrobili Mi kolesie co

stawiali mi dom i ogólnie mówili że robią wszystko:).Czytałem troszke w necie jak to powinno być zrobione i jak na moje oko laika jest to żle zrobione.

Musielibyście to zobaczyć na własne oczy bo to trudne do opisania jest i troche by to Mi zajęło:)

Więc jeśli znacie kogoś kto ma jakieś pojęcie o tym i za drogi nie jest to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam

pan Marek. Tani nie jest, ale to prawdziwy Zdun. Robi zgodnie ze sztuka, będzie cie namawiał nawet na masę akumulacyjną(super sprawa, ale $$$$$$$$$) ale zrobi jak zechcesz.

501 239 396

Polecam jako niewielu super fachowców z mojej budowy.

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

.Sprawdzałem od góry(ze strychu) i faktycznie tak jest.Ogólnie ten kominek zrobili Mi kolesie co

stawiali mi dom i ogólnie mówili że robią wszystko:).Czytałem troszke w necie jak to powinno być zrobione i jak na moje oko laika jest to żle zrobione.

Jak to sprawdziłeś od góry ze strychu ? - masz otwartą zabudowę kominka na strych ???

Jakoś wierzyć mi się nie chce ,że ktoś mógłby wpaść na taki pomysł .

Nie masz stropu , który by nad obudową kominka zamykał całość i izolował od stropu i wspomnianego strychu ?.

Może dasz radę zrobić i wrzucić jakieś zdjęcia ? / poglądowe zabudowy i budowy od środka /

Jak to sprawdziłeś od góry ze strychu ? - masz otwartą zabudowę kominka na strych ???

Jakoś wierzyć mi się nie chce ,że ktoś mógłby wpaść na taki pomysł .

Nie masz stropu , który by nad obudową kominka zamykał całość i izolował od stropu i wspomnianego strychu ?.

Może dasz radę zrobić i wrzucić jakieś zdjęcia ? / poglądowe zabudowy i budowy od środka /

Strop jest,ale nie taki tradycyjny tylko lekki-drewniany.Od strychu podłoga wyłożona płytą osb. Zabudowa kominka wystaje poza strop i jest od góry wykończona klapą,którą mogę otwierać.I zapomniałem dodać że mam rozprowadzone po strychu ciepłe powietrze do trzech pokoi.

Zdjęcia spróbuje dziś zrobić

IMAG0917.jpg

IMAG0918.jpg

Witam wszystkich.

Gdyby ktoś był zainteresowany, to zostało mi z budowy ok. 50 szt. pustaków YTONG Energo 24 cm oraz kilka elementów z komina Schiedel fi 200.

Do odebrania w dobrej cenie w Jaktorowie.

Podepnę się pod temat za przyzwoleniem autora.

Mi też zostało kilka szt. pustaków i wkładów do komina schiedel fi200 z wentylacją.

Można by już kawałek komina postawić ...........

Z ta automatyką to jestem w kontakcie z firmą Peiter z Sochaczewa. Co prawda nie założyli mi jeszcze napędu ale prawdopodobnie założą bo widać ze im zależy. Byli na pomiarach, pogadaliśmy i wstępnie wiem co wezmę. To link do ich sklepu.

http://www.sklep.peiter.pl/

Na forum koledzy tez mówili o forumowiczu "stary" ale jakoś do niego nie dotarłem.

Autorus

Witam,

PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW PRZED ZAKUPEM DRZWI W FIRMIE:

http://www.drzwipasywne.pl, RUTKOWSKI OKNA I DRZWI

Rutkowski Mariusz

FIRMA NIERZETELNA I BARDZO NIEKOMPETENTNA POBIERA BARDZO WYSOKIE ZALICZKI PO CZYM NIE REALIZUJE ZAMÓWIEŃ !!

Pan Rutkowski jest w tej chwili skarżony przez kilka podmiotów

JESZCE RAZ PRZESTRZEGAM !!!

Witam,

PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW PRZED ZAKUPEM DRZWI W FIRMIE:

http://www.drzwipasywne.pl, RUTKOWSKI OKNA I DRZWI

Rutkowski Mariusz

FIRMA NIERZETELNA I BARDZO NIEKOMPETENTNA POBIERA BARDZO WYSOKIE ZALICZKI PO CZYM NIE REALIZUJE ZAMÓWIEŃ !!

Pan Rutkowski jest w tej chwili skarżony przez kilka podmiotów

JESZCE RAZ PRZESTRZEGAM !!!

Drodzy forumowicze czy możecie polecić jakichś fachowców z "naszych" okolic do:

* elektryki

* hydrauliki

* tynki

* posadzki

Jestem na etapie kończenia dachu, kolejne będą okna, czyli gdzieś w połowie października chciałbym zacząć instalacje

Z polecanych tutaj ludzi kontaktowałem się na razie z p. Jurczakiem (hydraulik) oraz z p. Tomkiem z Żyrardowa (elektryk), u pierwszego czekam na wycene, a u drugiego spotkanie mam umówione na piątek.

Także jeśli mielibyście jakichś rozsądnych, doświadczonych i uczciwych fachowców to proszę o info (może być PW) - oczywiście zadje sobie sprawę że połączenie 3 wymienioneych wymagań nie równa się z tym że będzie tanio ;)

Witam, prowadzę działalność w zakresie wykończeniówki więc proszę o kontakt .Sam jestem również w trakcie budowy domu w Starej Wsi więc mogę pokazać to co już zrobiłem.

Szanowni,

czy macie dobre namiary na projektanta instalacji gazowych? Może być w opcji z całościowym wykonaniem od projektu do odbioru. Budowa Nadarzyn. Dzięki.

Z.

Ja zlecałem całą papierologię i wykonanie firmie ANJAX z Kozerek 605-653-520.

Polecam - dajesz tylko warunki przyłącza, "parę papierków' , upoważnienie i oni robią resztę czyli nic inwestora nie interesuje oprócz zbierania kasy na finansowanie :)

Czy ktoś z szanownych forumowiczów ocieplał może poddasze pianką i ma jakieś przemyślenia dotyczące tego rodzaju ocieplenia, a przy okazji jakichś wykonawców do polecenia lub odradzenia?

W dziale "Izolacje" toczy sie zacieta dyskusja na ten temat. Poczytaj..

Widzialem juz kilka poddaszy zrobionych piana i gdyby tak mialo byc zrobione u mnie, to nie chcialbym piany nawet za darmo ale moze akurat mialem stycznosc z tymi zle wykonanymi.

ja ocieplałem pianką. Firma wykonująca termopian, pełen profesjonalizm. Ale nie jest najtańsza, no ale od razu nie o to mi chodziło aby było tanio i kiepsko. Piankę mam na powierzchni ok 110m2 oraz inną piankę zamkniętokomórkowa na powierzchni ok 500m2. Jestem zadowolony.

ja ocieplałem pianką. Firma wykonująca termopian, pełen profesjonalizm. Ale nie jest najtańsza, no ale od razu nie o to mi chodziło aby było tanio i kiepsko. Piankę mam na powierzchni ok 110m2 oraz inną piankę zamkniętokomórkowa na powierzchni ok 500m2. Jestem zadowolony.

A możesz podać namiary?

Mam do sprzedania rzeczy po pierwszym etapie budowy:

- deski calówki na opał ok 6m3 po szalowaniu

- 1 paleta SILKA E24 KLASY 15

- 25szt SILKA EW KLASY 15

- 2 palety bloczka betonowego 380x240x120mm

do odbioru w Grodzisku Mazowieckim. Może będzie ktoś zainteresowany. Ewentualny kontakt przez prywatną wiadomość na forum

http://olx.pl/oferta/deski-drewno-na-opal-CID628-ID7m3MW.html

Witam,

mam do sprzedania świeżo po budowie:

- kilka palet pustaków Wienerberger POROTHERM 25 P+W klasa 15 (kwiecień-maj 2014) - całość po 3,36 zł/szt.

- 50 szt. bloczka betonowego 38x24x12cm na fundamenty

- deski calówki 25 mm impregnowane (4 m -6 m)

- łata dachowa impregnowana 40x50 mm

- kontr-łata dachowa impregnowana 50x25 mm

długość od ok. 4 m do 6 m, cena 440 zł/m3

UWAGA: drewno impregnowane zanurzeniowo środkiem FOBOS M2 (II gat., sierpień 2014)

Stemple budowlane ok. 2,7 - 2,8 m: 3 zł/szt. (przy zakupie całości - ok. 40 szt.)

Przy zakupie desek stemple używane GRATIS!

http://img35.olx.pl/images_tablicapl/187375733_2_1000x700_pustak-ceramiczny-wienerberger-porotherm-25-p-w-kl15-dodaj-zdjecia_rev001.jpg

Do odbioru osobistego w Grodzisku Maz., w razie potrzeby zorganizuję transport z HDS (ok. 100-200 zł w zależności od przewoźnika).

Zdjęcia do obejrzenia na OLX.pl: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1KUmL/

Zainteresowanych proszę o kontakt przez wiadomość PW.