mrxaoo 26.09.2014 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Dzięki wielkie za rade, ale chyba tu o wypalanie farby z kominka nie chodzi.przepalanie jego już dawno było, ze dwa lata już bedzie odkąd go używamy. I na początku wszystko było w porządku,żadnych zapachów nie było.Ktoś Mi powiedział że to może przez tą wełne z aluminium z obudowy od środka, że styka się z wkładem kominkowym i stąd biorą się te zapachy.Sprawdzałem od góry(ze strychu) i faktycznie tak jest.Ogólnie ten kominek zrobili Mi kolesie co stawiali mi dom i ogólnie mówili że robią wszystko:).Czytałem troszke w necie jak to powinno być zrobione i jak na moje oko laika jest to żle zrobione. Musielibyście to zobaczyć na własne oczy bo to trudne do opisania jest i troche by to Mi zajęło:) Więc jeśli znacie kogoś kto ma jakieś pojęcie o tym i za drogi nie jest to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam pan Marek. Tani nie jest, ale to prawdziwy Zdun. Robi zgodnie ze sztuka, będzie cie namawiał nawet na masę akumulacyjną(super sprawa, ale $$$$$$$$$) ale zrobi jak zechcesz. 501 239 396 Polecam jako niewielu super fachowców z mojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz33 26.09.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 .Sprawdzałem od góry(ze strychu) i faktycznie tak jest.Ogólnie ten kominek zrobili Mi kolesie co stawiali mi dom i ogólnie mówili że robią wszystko:).Czytałem troszke w necie jak to powinno być zrobione i jak na moje oko laika jest to żle zrobione. Jak to sprawdziłeś od góry ze strychu ? - masz otwartą zabudowę kominka na strych ??? Jakoś wierzyć mi się nie chce ,że ktoś mógłby wpaść na taki pomysł . Nie masz stropu , który by nad obudową kominka zamykał całość i izolował od stropu i wspomnianego strychu ?. Może dasz radę zrobić i wrzucić jakieś zdjęcia ? / poglądowe zabudowy i budowy od środka / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrysiak82 28.09.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Jak to sprawdziłeś od góry ze strychu ? - masz otwartą zabudowę kominka na strych ??? Jakoś wierzyć mi się nie chce ,że ktoś mógłby wpaść na taki pomysł . Nie masz stropu , który by nad obudową kominka zamykał całość i izolował od stropu i wspomnianego strychu ?. Może dasz radę zrobić i wrzucić jakieś zdjęcia ? / poglądowe zabudowy i budowy od środka / Strop jest,ale nie taki tradycyjny tylko lekki-drewniany.Od strychu podłoga wyłożona płytą osb. Zabudowa kominka wystaje poza strop i jest od góry wykończona klapą,którą mogę otwierać.I zapomniałem dodać że mam rozprowadzone po strychu ciepłe powietrze do trzech pokoi. Zdjęcia spróbuje dziś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 01.10.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witam, czy ktoś może polecić osobę od przeglądu pieców Vaillant? (mój dotychczasowy serwisant nie odbiera telefonów) i kominiarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 01.10.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Witam wszystkich. Gdyby ktoś był zainteresowany, to zostało mi z budowy ok. 50 szt. pustaków YTONG Energo 24 cm oraz kilka elementów z komina Schiedel fi 200. Do odebrania w dobrej cenie w Jaktorowie. Podepnę się pod temat za przyzwoleniem autora. Mi też zostało kilka szt. pustaków i wkładów do komina schiedel fi200 z wentylacją. Można by już kawałek komina postawić ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 02.10.2014 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Może ktoś polecić fachowca od automatyki do bramy wjazdowej? Takiej przesuwnej. Jaki koszt trzeba liczyć samej usługi zamontowania i podłączenia napędu? Bo oczywiście sama cena napędu to już zależna od standardu.. Wciąż aktualne pytanie o automatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.10.2014 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Z ta automatyką to jestem w kontakcie z firmą Peiter z Sochaczewa. Co prawda nie założyli mi jeszcze napędu ale prawdopodobnie założą bo widać ze im zależy. Byli na pomiarach, pogadaliśmy i wstępnie wiem co wezmę. To link do ich sklepu. http://www.sklep.peiter.pl/ Na forum koledzy tez mówili o forumowiczu "stary" ale jakoś do niego nie dotarłem. Autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 03.10.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Witam, PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW PRZED ZAKUPEM DRZWI W FIRMIE:http://www.drzwipasywne.pl, RUTKOWSKI OKNA I DRZWIRutkowski Mariusz FIRMA NIERZETELNA I BARDZO NIEKOMPETENTNA POBIERA BARDZO WYSOKIE ZALICZKI PO CZYM NIE REALIZUJE ZAMÓWIEŃ !!Pan Rutkowski jest w tej chwili skarżony przez kilka podmiotów JESZCE RAZ PRZESTRZEGAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 03.10.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Witam, PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW PRZED ZAKUPEM DRZWI W FIRMIE:http://www.drzwipasywne.pl, RUTKOWSKI OKNA I DRZWIRutkowski Mariusz FIRMA NIERZETELNA I BARDZO NIEKOMPETENTNA POBIERA BARDZO WYSOKIE ZALICZKI PO CZYM NIE REALIZUJE ZAMÓWIEŃ !!Pan Rutkowski jest w tej chwili skarżony przez kilka podmiotów JESZCE RAZ PRZESTRZEGAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APEK.HK 04.10.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Drodzy forumowicze czy możecie polecić jakichś fachowców z "naszych" okolic do: * elektryki * hydrauliki * tynki * posadzki Jestem na etapie kończenia dachu, kolejne będą okna, czyli gdzieś w połowie października chciałbym zacząć instalacje Z polecanych tutaj ludzi kontaktowałem się na razie z p. Jurczakiem (hydraulik) oraz z p. Tomkiem z Żyrardowa (elektryk), u pierwszego czekam na wycene, a u drugiego spotkanie mam umówione na piątek. Także jeśli mielibyście jakichś rozsądnych, doświadczonych i uczciwych fachowców to proszę o info (może być PW) - oczywiście zadje sobie sprawę że połączenie 3 wymienioneych wymagań nie równa się z tym że będzie tanio Witam, prowadzę działalność w zakresie wykończeniówki więc proszę o kontakt .Sam jestem również w trakcie budowy domu w Starej Wsi więc mogę pokazać to co już zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zyzik 04.10.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Szanowni, czy macie dobre namiary na projektanta instalacji gazowych? Może być w opcji z całościowym wykonaniem od projektu do odbioru. Budowa Nadarzyn. Dzięki.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.10.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 mam projektanta i od razu wykonawcę inst gazowej. Właśnie jestem na etapie papierologii końcowej. Info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz33 06.10.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Szanowni, czy macie dobre namiary na projektanta instalacji gazowych? Może być w opcji z całościowym wykonaniem od projektu do odbioru. Budowa Nadarzyn. Dzięki. Z. Ja zlecałem całą papierologię i wykonanie firmie ANJAX z Kozerek 605-653-520. Polecam - dajesz tylko warunki przyłącza, "parę papierków' , upoważnienie i oni robią resztę czyli nic inwestora nie interesuje oprócz zbierania kasy na finansowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weedget 06.10.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Czy ktoś z szanownych forumowiczów ocieplał może poddasze pianką i ma jakieś przemyślenia dotyczące tego rodzaju ocieplenia, a przy okazji jakichś wykonawców do polecenia lub odradzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 06.10.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Czy ktoś z szanownych forumowiczów ocieplał może poddasze pianką i ma jakieś przemyślenia dotyczące tego rodzaju ocieplenia, a przy okazji jakichś wykonawców do polecenia lub odradzenia? W dziale "Izolacje" toczy sie zacieta dyskusja na ten temat. Poczytaj.. Widzialem juz kilka poddaszy zrobionych piana i gdyby tak mialo byc zrobione u mnie, to nie chcialbym piany nawet za darmo ale moze akurat mialem stycznosc z tymi zle wykonanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.10.2014 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 ja ocieplałem pianką. Firma wykonująca termopian, pełen profesjonalizm. Ale nie jest najtańsza, no ale od razu nie o to mi chodziło aby było tanio i kiepsko. Piankę mam na powierzchni ok 110m2 oraz inną piankę zamkniętokomórkowa na powierzchni ok 500m2. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 08.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Poszukuje wykonawcy przyłącza wody i kanalizacji. Mieliście do czynienia z jakimś dobrym specem w normalnych pieniądzach? Budowa w okolicy Granicy k. Komorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.10.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 ja ocieplałem pianką. Firma wykonująca termopian, pełen profesjonalizm. Ale nie jest najtańsza, no ale od razu nie o to mi chodziło aby było tanio i kiepsko. Piankę mam na powierzchni ok 110m2 oraz inną piankę zamkniętokomórkowa na powierzchni ok 500m2. Jestem zadowolony. A możesz podać namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 09.10.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Mam do sprzedania rzeczy po pierwszym etapie budowy:- deski calówki na opał ok 6m3 po szalowaniu- 1 paleta SILKA E24 KLASY 15- 25szt SILKA EW KLASY 15- 2 palety bloczka betonowego 380x240x120mm do odbioru w Grodzisku Mazowieckim. Może będzie ktoś zainteresowany. Ewentualny kontakt przez prywatną wiadomość na forum http://olx.pl/oferta/deski-drewno-na-opal-CID628-ID7m3MW.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grodzisko 11.10.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam, mam do sprzedania świeżo po budowie:- kilka palet pustaków Wienerberger POROTHERM 25 P+W klasa 15 (kwiecień-maj 2014) - całość po 3,36 zł/szt.- 50 szt. bloczka betonowego 38x24x12cm na fundamenty- deski calówki 25 mm impregnowane (4 m -6 m)- łata dachowa impregnowana 40x50 mm- kontr-łata dachowa impregnowana 50x25 mmdługość od ok. 4 m do 6 m, cena 440 zł/m3UWAGA: drewno impregnowane zanurzeniowo środkiem FOBOS M2 (II gat., sierpień 2014)Stemple budowlane ok. 2,7 - 2,8 m: 3 zł/szt. (przy zakupie całości - ok. 40 szt.)Przy zakupie desek stemple używane GRATIS! http://img35.olx.pl/images_tablicapl/187375733_2_1000x700_pustak-ceramiczny-wienerberger-porotherm-25-p-w-kl15-dodaj-zdjecia_rev001.jpg Do odbioru osobistego w Grodzisku Maz., w razie potrzeby zorganizuję transport z HDS (ok. 100-200 zł w zależności od przewoźnika). Zdjęcia do obejrzenia na OLX.pl: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1KUmL/ Zainteresowanych proszę o kontakt przez wiadomość PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts