Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

mam do sprzedania świeżo po budowie:

- kilka palet pustaków Wienerberger POROTHERM 25 P+W klasa 15 (kwiecień-maj 2014) - całość po 3,36 zł/szt.

- 50 szt. bloczka betonowego 38x24x12cm na fundamenty

- deski calówki 25 mm impregnowane (4 m -6 m)

- łata dachowa impregnowana 40x50 mm

- kontr-łata dachowa impregnowana 50x25 mm

długość od ok. 4 m do 6 m, cena 440 zł/m3

http://img08.olx.pl/images_tablicapl/187382213_3_1000x700_laty-kontr-laty-kantowki-wiezba-dachowa-deski-impregnowane-25-mm-materialy-budowlane.jpg

Oczywiście zapraszam do negocjacji (22.)297657O :welcome:

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Szanowni,

parę namiarów się przewijało na forum... ale rozglądam się za ekipą od tynków cementowo-wapiennych. Trudność taka, że tynkowanie po zrobieniu wylewki oraz prawdopodobnie przed wstawieniem okien. Czyli ekipa powinna potrafić zadbać o trwałość / czystość wylewki i ew. na raty zrobić glify.

Szanowni,

parę namiarów się przewijało na forum... ale rozglądam się za ekipą od tynków cementowo-wapiennych. Trudność taka, że tynkowanie po zrobieniu wylewki oraz prawdopodobnie przed wstawieniem okien. Czyli ekipa powinna potrafić zadbać o trwałość / czystość wylewki i ew. na raty zrobić glify.

Tak z ciekawości: dlaczego przed oknami?

Wylewka - nie powinno być problemu, chociaż różnie rzeczy już widziałem :)

Tak z ciekawości: dlaczego przed oknami?

Wylewka - nie powinno być problemu, chociaż różnie rzeczy już widziałem :)

Jak nie zdążę kupić, dostawca dostarczyć a montażysta zamontować to może być bez okien :)

Ale realnie patrząc to mówimy o tynkowaniu w 2015 więc na okna są spore szanse.

Na 100% wylewki przed tynkowaniem.

ALARM

Tak z ciekawości - instalacje alarmowe to sami projektujecie, poprzez firmy ochroniarskie czy przez firmy zajmujące się alarmami?

najlepiej zaprojektować samemu, dać do weryfikacji firmie zajmującej się alarmami i wykonać albo samemu, albo zlecić elektrykowi, bądź firmie zajmującej sie alarmami. Firma ochroniarska, zrobi najprościej jak sie da, najdrożej i z byle jakich komponentów(najtańszych i najprostszych.

Polecam centrale Satela. Bardzo duże możliwości i bardzo duża niezawodność. No i polska firma. dodatkowo możliwość programowania samemu zarówno lokalnie jak i zdalnie przez internet. Możliwość monitorowania zarówno lokalnie jak i przez internet i wiele wiele innych, łacznie z aplikacją na Androida (masz w telefonie wirtualna klawiaturę, taka samą jak na ścianie w domu o identycznych możliwościach..

Witam Wszystkich,

Dawno mnie nie było ale jak przeczytałem koncowke tego posta to chciałbym się wypowiedzieć.

Pan Łukasz Chmiel, polecany przez forum, miał u mnie opóźnienie ponad 2 miesiące przy wykańczaniu 2 łazienek i 2 sufitów podwieszanych. Wprowadził do mnie alkoholika który dodatkowo miał depresje więc cała budowa mi się sporo opóźniła. Jakis czas po robocie standardowo przestał odbierać telefon. Jak minęło pare miesięcy, i chciałem wziąć go na drobna robote (bo do jakości wykonania to nie mogę się przyczepić !) to umówił się ze mną i znowu zaczął opóźniać wejście a w końcu skasował wysyłając mi smsa że do mnie nie przyjdzie. Ogólnie NIE POLECAM pan Łukasza !

Swoją drogą cały czas szukam jakiegoś wykonawcy który mógłby mi zrobić drobne poprawki, czy ktoś może kogoś polecić ? z góry dziękuje.

---------------

Ponieważ ja go polecałem kilka razy to się odezwę ;) - w lipcu skończył dom u znajomego - termin też mu przesunął - miał podobno jakieś problemy z kluczowym pracownikiem /zwolnienie czy coś/ - W każdym razie robota zrobiona tak, że ta obsuwa nie miała żadnego znaczenia dla znajomego - był zachwycony - czyli poziom roboty bez zmian. Byłbym ostrożny z ostrzeganiem, ma świetnych fachowców - może faktycznie miał jakieś problemy "kadrowe" ostatnio. Fakt, że z Twojego opisu wynika, że nieźle się zamotał w Twoim przypadku - z pewnością można się wkurzyć.

A swoją drogą dodam kontakt do rewelacyjnego hydraulika z Jaktorowa /przypadkiem go złapałem, bo zaklepany się rozchorował/

Zrobił całą dużą inwestycje tak, że w przyszłości walę do niego tylko ;) - Michał Jurczak, - świetny spec, praktyka inżynierska - na bieżąco z całą nową technologią, wylicza, robi projekty - nic na pałę - naprawdę warto, szczególnie jak się chce nowoczesne rozwiązania - kotły, sterowania itd. Pięknie kładzie podłogówkę, separtory pod dylatacje itp sprawy, na które wielu nie zwraca uwagi/ Ma własne zaopatrzenie - płaci się tylko z wykorzystany materiał, nic nie trzeba kupować itd. Cała robota była zrobiona rewelacyjnie. Działa w naszym rejonie ale i dalej - kontakt ze strony - najlepiej http://www.ma-box.pl

aaaa jak robi robotę to daje bardzo dobre ceny na wyposażenie łazienek - kabiny, wanny, baterie itd - dowiezie, zamontuje wychodzi łącznie taniej niż z netu z transportem. Ogólnie całe kotłownie, itd.

i standardowo Glazury teraktoty, rewelacyjne karton gipsy - pełny zakres wykończeniówki ogólnie + remonty, przebudowy itd - Łukasz Chmiel - http://www.lukaszchmiel.pl

s