jkowals1 22.01.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 miałeś to na planach? Nie znam nikogo kto by to zgłaszał. Chyba jesteś za porządny. jest na mapie geodezyjnej ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.01.2015 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 moje kondolencje. to musisz administracyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkowals1 22.01.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Witajcie, mam pytanie o przyłącza, w szczególności gaz, bo po dzisiejszych wizytach w gazowni, rozmowach z firmami/specami mam juz mętik w głowie. Podobno często się zmieniały przepisy, procedury, spółki gazowe, zasady kto i za co odpowiada, płaci, etc. Do rzeczy - na działce mam przyłącze (wystaje żółta rurka z ziemi), nie ma żadnej skrzynki czy licznika bo stary dom nie był podłączony. Planuje budowę nowego domu i na ten czas (wykopy, rozbiórka starego domu, fundamenty nowego....) chciałem zlikwidować tę rurkę (tam leci gaz jak odkręcę zawór....). Do pozwolenia na budowę uzgodnień, więc złożyłem wniosek w gazowni na wydanie warunków na nowe przyłącze i likwidację aktualnego (działka jest narożna więc planowałem skrzynkę w ogrodzeniu od drugiej strony). Nie wiem czy dobrze, bo mogłem podobno poprosić właśnie o skrócenie do linii ogrodzenia dzięki czemu nie musiałbym robić nowego przyłącza (projekt, dodatkowe koszty, oplata przyłączeniowa, etc...). Mam jednak wątpliwości bo raz słyszałem, ze to zakład na własny koszt robi skrócenie do linii ogrodzenia a potem, że to kosztuje 2 tys. dla gazowani (bo na życzenie klienta) i drugie 2 tys. dla firmy, która odkopie, kupi skrzynkę i wszystko załatwi. Budowa nowa przyłącza i montaż skrzynki w linii ogrodzenia jest podobno robione na koszt gazowni a klient ponosi "tylko" opłatę przyłączeniową 2 tys...... Czy ktoś jest na bieżąco i może zweryfikować te cuda? Podpowiedzieć mi co najlepiej zrobić? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BT1719510413 26.01.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Poszukuje sprawdzonej firmy do wykonania przydomowej oczyszczalni na dosyc malej dzialce, moze cos ktos poleci? I kogos do drobnych prac na budowie. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 27.01.2015 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Budowę przyłącza do linii ogrodzenia robi gazownia. Ja zapłaciłem coś ok 2,5tys. Dalej do domu już wynajmujesz inną firmę. Witajcie, mam pytanie o przyłącza, w szczególności gaz, bo po dzisiejszych wizytach w gazowni, rozmowach z firmami/specami mam juz mętik w głowie. Podobno często się zmieniały przepisy, procedury, spółki gazowe, zasady kto i za co odpowiada, płaci, etc. Do rzeczy - na działce mam przyłącze (wystaje żółta rurka z ziemi), nie ma żadnej skrzynki czy licznika bo stary dom nie był podłączony. Planuje budowę nowego domu i na ten czas (wykopy, rozbiórka starego domu, fundamenty nowego....) chciałem zlikwidować tę rurkę (tam leci gaz jak odkręcę zawór....). Do pozwolenia na budowę uzgodnień, więc złożyłem wniosek w gazowni na wydanie warunków na nowe przyłącze i likwidację aktualnego (działka jest narożna więc planowałem skrzynkę w ogrodzeniu od drugiej strony). Nie wiem czy dobrze, bo mogłem podobno poprosić właśnie o skrócenie do linii ogrodzenia dzięki czemu nie musiałbym robić nowego przyłącza (projekt, dodatkowe koszty, oplata przyłączeniowa, etc...). Mam jednak wątpliwości bo raz słyszałem, ze to zakład na własny koszt robi skrócenie do linii ogrodzenia a potem, że to kosztuje 2 tys. dla gazowani (bo na życzenie klienta) i drugie 2 tys. dla firmy, która odkopie, kupi skrzynkę i wszystko załatwi. Budowa nowa przyłącza i montaż skrzynki w linii ogrodzenia jest podobno robione na koszt gazowni a klient ponosi "tylko" opłatę przyłączeniową 2 tys...... Czy ktoś jest na bieżąco i może zweryfikować te cuda? Podpowiedzieć mi co najlepiej zrobić? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.o 27.01.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Witajcie, szukam namiarów na oganiętego elektryka.Dom parterowy, okolice Siestrzeni (Żelechów). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkowals1 27.01.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Z elektryków polecanych na tym forum zrobiłem sobie krótką listę (jeszcze sam nie korzystałem ale już niedługo - Andrzej Zieliński z Pruszkowa - Krzysztof Głodkiewicz - Marek Szyszka zwany Borowiec Do wszystkich powinny być telefony w internecie. Przy okazji ile płaciliście za prowizorkę budowlaną? Mi powiedział elektryk 1200zł (słup, skrzynka kompletna, warkocz....). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 29.01.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Ja za prowizorkę płaciłem 800 zł w 2014. Polecam Pana Andrzeja Zielińskiego z Pruszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORF 29.01.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Witajcie, szukam namiarów na oganiętego elektryka. Dom parterowy, okolice Siestrzeni (Żelechów). Pozdrawiam Polecam Marka Szyszkę. Brak zastrzeżeń co do instalacji elektrycznej. Nawet tynkarze stwierdzili, że dawno niewidzieli tak profesjonalnie wykonanej instalacji elektrycznej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkowals1 29.01.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Kolejna porażka w urzędzie... podobno moja działka leży w strefie ochrony konserwatorskiej i aby rozebrac budynek potrzebne bedzie nie zgloszenie a wniosek o pozwolenie a wczesniej uzgodnienia z konserwatorem.... ale ciekawe, ze ta strefa nie jest wyznaczona w planie zagospodarowania (takiego nie ma) tylko w studium i ciekawe, że gmina wydajac WZ dla nowego budynku nie wpisala koniecznosci uzgodnien z konserwatorem zabytów.Na razie rozumiem to, jako "nadgorliwosc" starostwa pruszkowskiego.... Pytanie mam do Was: kto budował (lub wczesniej dokonywal również rozbiórki) w strefie obiętej ochroną konserwatorską (lub archeologiczną) i jak wyglada wniosek do woj. konserwatora zabytków? Czy przesylaliscie caly projekt z adaptacja (wtedy ryzyko, ze projekt idzie do kosza) czy pytaliscie tylko o jakies wytyczne? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.01.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Kontakt ul. Nowy Świat 18/20, 00-373 Warszawa Centrala:22 44-30-400; Fax:22 44-30-401; e-mail: [email protected]www: www.mwkz.pl Dzwoń i pytaj. Bedziesz miał najlepsze i najbardziej wiarygodne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksiunio 03.02.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Witam serdecznie. Poszukuję sprawdzonego hydraulika , który zna się na ogrzewaniu podłogowym i nie naciąga za bardzo;) Z góry dziękuję za kontakty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 09.02.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam serdecznie. Poszukuję sprawdzonego hydraulika , który zna się na ogrzewaniu podłogowym i nie naciąga za bardzo;) Z góry dziękuję za kontakty. Pozdrawiam Piotr 507035380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mopowa 09.02.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Witam! Z uwagi na ooolbrzymią ilośc postów chcialabym zapytać czy ktoś buduje się obecnie w Starej Wsi? My zamierzamy zacząć budowę w sumie na samymkońcu (odnoga od ul.Pieczarkowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.02.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 poszukuję wykonawcy instalacji odkurzania centralnego. Byle był dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weedget 11.02.2015 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 poszukuję wykonawcy instalacji odkurzania centralnego. Byle był dobry. polecam: http://www.elkam-sk.waw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 12.02.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 polecam: http://www.elkam-sk.waw.pl/ U mnie również robił p. Szymon. Nie korzystam jeszcze z jego dzieła więc czy zrobił dobrze to nie wiem ale sama instalacja poszła bezproblemowo. Rury szczelnie łączone a gniazda równo wyprowadzane. Na pewno warto z nim pogadać bo służy radą i ma duże doświadczenie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.02.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 polecam: http://www.elkam-sk.waw.pl/ Na razie znalazłem kolege w Grójca czyli 25km ode mnie. Mam spoitkanie w sobotę i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tzoana 13.02.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Sprzedam stepmle ze zdjecia http://i58.tinypic.com/9a1we1.jpg Odbior w Milanowku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BT1719510413 18.02.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Kochani forumowicze, poszukuję murarza do drobnych prac przy poprawkach domu w stanie surowym, koncepcja się zmieniła i trzeba poprzestawiać ścianki działowe, ewentualnie zamurować drzwi i tego typu podobne. Będę wdzięczny za namiary na jakiegoś niedrogiego i solidnego murarza.Okolice Bożej Woli/Bramki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts