Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Szanowni,

mam mały fakap - mianowicie prund mi idzie idealnie wzdłuż granicy działki, całą frontową granicę działki mam de facto nad prądem. Zastanawiam się zatem co zrobić z ogrodzeniem no i jak to formalnie wygląda. Czy np geodeta, elektrownia lub kierbud mogą się przyczepić jeśli płot będzie centralnie nad prądem (prąd nie tylko do mnie idzie). Na razie temat racjonalności dania płotu nad prądem nieco pomijam, trochę szkoda mi gruntu ale pewnia ostatecznie trza się będzie nieco cofnąć:(

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Witam,

Poszukuje wykonawcy do kostki brukowej, kogoś kogo mozna śmiało polecić.Dosyć pilna sprawa bo ten kto miał Mi to zrobić wystawił mnie:(.

Mam 100m2 do ulozenia, nic kosmicznego tylko prosty wzór.I jeszcze montaz bramy wjazdowej.Za każde info z góry dziękuje

Pozdr

Kilka postów wcześniej polecałam wykonawcę do ułożenia kostki brukowej.Pan Piotr Pawłowski. 503 048 472

Witam.

Aaaaa GLAZURNIKA poszukuję, żeby mi zrobił wylewkę pod odpływ liniowy i nie bałby się, że Jaktorów jest daleko na końcu świata. Płytki nieskomplikowane, łazienka bez cudów prostokątna.

Wersja minimum, o jaką proszę, to ta wylewka pod prysznic (leży od dwóch miesięcy w workach w łazience), obsadzenie odpływu i położenie płytek, pow. 120x135cm. Ostatecznie na reszcie łazienki poradzę sobie z płytkami, ale tego cholernego brodzika nie zrobię.

Może ktoś znajdzie czas i nam to wykona chociaż tą wersję minimum, bo czwórka dzieci nie ma się gdzie myć. Sąsiedzi w końcu będą nas mieli dość ;-)

Końcówka budowy, a pierwszy fachowiec, który nas wystawił to właśnie glazurnik. Czekaliśmy na niego od maja, miał przyjść w sierpniu-wrześniu, a teraz nie odbiera telefonu. Pan Marek Paluch z Piastowa, nie polecam.

Szanowni, tym razem potrzebuję namiarów na wykonawcę ogrodzenia (bloczki z betonu łupanego plus panele z siatki) oraz na kominkarza.

Edit: dodam, że dom w dalszym ciągu jest w Nadarzynie.

A propos ogrodzenia z betonu łupanego - zostało mi około 70 sztuk pustaka murkowego (GM 22) koloru grafitowego z Jońca i chętnie bym odsprzedał w korzystnej cenie.

Sorki Zyzik ale właśnie z dlatego że mój wykonawca tak pomylił się w obliczeniach to Ci go nie polecę :(

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

pilnie poszukje solidnego i uczciwego elektryka,ktory podejmie sie roboty zaczetej przez niejakiego Bogdana Kruka z Zyrardowa,polecanego niejednokrotnie na forum. Od 3 m-cy p.Kruk nie odbiera telefonow,ni eodpisuje na smsy,a jesli juz laskawie da znak zycia,to nie przyjezdza w umowionym terminie i generalnie ma wy...* chociaz kase wzial.

WW p.Kruk zrobil instalacje el w nowej czesci budynku ale nie polaczyl jej ze stara juz istniejaca instalacja. W rezultacie zostalam z kablami wychodzacymi ze sciany i bez pradu doprowadzonego do nowej czesci domu.

Przestrzegam przed tym wykonawca,jest wyjatkowo nierzetelny i nieslowny.

Bede wdzieczna za namiary na kogos sprawdzonego.