Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa nadarzyńsko - grodziska

Recommended Posts

Witam wszystkich!

W związku z planami powiększenia przestrzeni życiowej, potrzebuję ogarniętego architekta, który doradzi i wykona projekt adaptacji strychu. Póki co przestrzeń niezabudowana, ogólna koncepcja już jest, potrzeba tylko fachowego oka.

Jak ktoś ma podobne doświadczenia za sobą, to poproszę o namiary na fachowców.

Dzięki

• Odpowiedzi 18,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Sprzedam stemple:

130 x 2.90 (szalowany strop na wysokości 12 bloczków BK)

40 x 2.80

55 x 2.50 (szalowany strop garażu na wysokości 10.5 bloczków BK)

15 x 240

i pewnie jeszcze kilkanaście/kilkadziesiąt dodatkowych nie policzonych - wymieniłem te które dało się łatwo policzyć w sumie powinno trochę być ponad/około 300. Stemple aktualnie podpierają jeszcze strop na Jastrzębniku (gm.Żabia Wola). Do odebrania będą pod koniec sierpnia.

Cena za całość 800zl. pomogę przy załadunku.

Ja już przejąłem powyższe stemple :). Mam pytanie, gdzie w okolicy Grodziska Mazowieckiego znajdę tanią chemię budowlaną i ogólnie skład budowlany /sklep z taczkami, szpadlami itp. Muszę do impregnacji stempli kupić dysperbit (bede z czesci robil slupki).

Z góry dzięki za info :>

Witajcie!

Dawno tu nie zaglądałam zajęta wykańczaniem, pozdrawiam wszystkich budujących :). My skończyliśmy budowę, mieszkamy od roku, najwyższy czas, żeby się pozbyć niepotrzebnych już rzeczy z podwórka.

Mam do sprzedania blaszak, 2x3m w bardzo dobrym stanie, kupiony od producenta, firmy z Podhala za 950 zł.

Cena obecna: 600 zł

https://www.dropbox.com/s/kvdjlgcc1ey85xr/blaszak%20i%20gratis.jpg?dl=0

W blaszaku ułożona jest podłoga z desek i stoi regalik z dwiema półkami.

Przy okazji, dorzucę wychodek, dostałam go od forumowicza, więc przeżył dwie budowy, ale nadal się trzyma.

Mam jeszcze stertę palet, z którą nie wiem co zrobić.

Wszystko w Owczarni, do odbioru własnego.

• 2 weeks później...

Muszę wymienić piec gazowy. Obecnie mam Wolf'a, w którym po 7 latach padł wymiennik ciepła (fachowiec mówi, że utleniły się metalowe elementy, co wg Wolfa jest jak najbardziej możliwe). Koszt wymiany 2000 pln + robocizna. Podjąłem decyzję o zmianie pieca. Szukam więc sprawdzonego (znanego) i uczciwego fachowca (z naciskiem na uczciwego), który wymieni mi piec na nowy (innej marki) i nie zedrze ze mnie przy okazji.

Czy znacie kogoś takiego z okolic Błonia-Grodziska?

Witajcie!

Dawno tu nie zaglądałam zajęta wykańczaniem, pozdrawiam wszystkich budujących :). My skończyliśmy budowę, mieszkamy od roku, najwyższy czas, żeby się pozbyć niepotrzebnych już rzeczy z podwórka.

Mam do sprzedania blaszak, 2x3m w bardzo dobrym stanie, kupiony od producenta, firmy z Podhala za 950 zł.

Cena obecna: 600 zł

https://www.dropbox.com/s/kvdjlgcc1ey85xr/blaszak%20i%20gratis.jpg?dl=0

W blaszaku ułożona jest podłoga z desek i stoi regalik z dwiema półkami.

Przy okazji, dorzucę wychodek, dostałam go od forumowicza, więc przeżył dwie budowy, ale nadal się trzyma.

Mam jeszcze stertę palet, z którą nie wiem co zrobić.

Wszystko w Owczarni, do odbioru własnego.

sprzedałam :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Hej,

Czy ktoś z naszej grupy przeszedł już przez odbiór budynku? Jeżeli tak to czy może podzielić się wrażeniami? Inspektor przyjechał czy udało się to bez wizyty? A jak przyjechał to czy bardzo się czepiał. Wprawdzie u siebie nie mam nic zrobionego niezgodnie z projektem ale jak to mówią - "dajcie mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf".

pzdr

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...