dzikus 30.10.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Rublow - aby było śmieszniej też rozglądając się za działką myśleliśmy o tej na Kraterowej (jakieś 2 lata temu) ale dokładnie z tego samego powodu z niej zrezygnowaliśmy - (działka na końcu Kraterowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 30.10.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Aha, 2 lata. No to chyba nie tylko my zauważyliśmy ten "drobny feler". Bo poza tym, przyznasz, super, cicho, strumyk, widoczek na pole... Co do szkodliwości linii WN, to niby naukowo nie udowodniono. Ale podobnie było z kolegą kolegi, który pracował na dużej radiostacji w wojsku. Też niby nie udowodniono szkodliwego wpływu promieniowania, ale dziwnym trafem od 10 lat wszystkim pracującym tam rodziły się tylko córki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 30.10.2003 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Witam nowych grupkowiczów łódzkich Fajnie, że się pojawiają nowi zapaleńcy budowlani, bo jakoś mało nas w sumie na Forum. Czy żoną Dzikusa jest może Ciechanka? Najaktywniejsza - podwójnie nawet - łodzianka? Rublow, ciekawe jaka jest geneza Twojego nick'a - mnie się jednoznacznie kojarzy z walutą pewnego kraju. Co do osiedla przy Wycieczkowej, to ja tu własnie mieszkam od 4 miesięcy. Zdziwiło mnie, że ceny działek zdrożały ostatnio, bo wyjściowa była 201. I nie szły jak świeże bułeczki, nawet rzekłabym, że przez ponad rok prawie wcale nie szły. W tej chwili buduje się (lub juz jest zbudowanych) ponad 20 domów. No i kilka już jest zamieszkałych. Ale mimo bardzo wielu niewatpliwych zalet tego miejsca, wadą jest ciągły stan wielkiej budowy. I pewno jeszcze parę lat potrwa, zanim będzie to faktycznie osiedle, a nie pobojowisko. Leszku, bardzo dobry pomysł z reaktywacją próby spotkania, skoro zjazd ogólnopolski odsuwa się w bliżej nieokreśloną przyszłość. Ciechanko, co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 31.10.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Nareszcie może udałoby się spotkać. A niestety tradycja grupki łodzkiej jest taka, że kończy się na spotkaniach w 2 osoby. Dlatego byłoby miło się spotkać w większym gronie. A ostatnio coś troszkę więcej osób się uaktywniło więc może się uda.Jaki termin byłby dobry??? Czekam na propozycje czasu i miejsca.Dziś zrobił się piękny dzień, słońce zagląda przez okno i naprawdę chce się żyć. A poza tym piątek. Co do pytań o geodetę i architekta do opracowania zmian - moge podać namiary na priva. BUZIACZKI NA WEEKEND - CIECHANKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 03.11.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Wspólnie z Luśką ustaliłyśmy tydzień między 10-14 listopada. Leszek nie może w weekendy (teraz się nie odzywa - chyba siedzi w domku z córeczką). Myślę, że najlepszy byłby piątek 14 listopada. Co wy na to?? Jeszcze tylko gdzie - jakieś fajne miejsce na Piotrkowskiej - pomyślcie. Czekam na propozycje. Poza tym ogrodzenie z przodu domu skończone - wygląda pięknie. Bardzo jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.11.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ciechanka - jesli mogę prosić daj namiary na tych ludzi ( geodeta i architekt ). Czeka mnie właśnie wyznaczenie gdzie ma iść ogrodzenie, a poza tym pogadałbym z kimś na temat tego czy mój projekt będzie się nadawał na taką działkę jaką mamy. I jeszcze pytanie - to spotkanie dotyczy tylko osób "zasiedziałych" na Forum i sobie znanych czy jakoś się Wam można wprosić ? Pozdrawiam "Łodziaków", Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 03.11.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Luśka - Rublow nie jest od rubla, tak samo jak Marek nie jest od marki. To był taki rosyjski malarz ikon. Swoją drogą może jakbym się teraz rejestrował to wybrałbym coś innego, ale wiesz jak to jest - "podaj login", no to podajesz pierwsze co Ci przyjdzie do głowy, a potem już szkoda zmieniać. Z takich nicków dla mnie rekordem jest "am00". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.11.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Majki, jeśli jesteś na Forum i się zarejestrowałaś to już jesteś "zasiedziała" Oczywiście spotkanie jest dla wszystkich Forumowiczów, którzy tylko maja ochotę przyjść. Piątek 14 koło 18.00 może być i to jak najbardziej. Tylko gdzie? Za zimno już niestety na ogródki na Piotrkowskiej, ale pub z dobrym piweńkiem to jest to. Wypowiedzcie się droga braci forumowa i odliczamy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikus 03.11.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Luśka - myślę, że Majki to facet - no ale chyba się nie pogniewa. A tak poza tym to miałaś rację z tą moją drugą połową - tak więc już wiadomo, że razem z Ciechanką budujemy razem domek "pod orzechem" - tylko na razie orzecha brak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.11.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Witam wszystkich nowych forumowiczow i tych mniej nowych oczywiscie tez! Ja, jak pewnie juz pisalem, siedze wlasnie w Finlandii, wiec nie bede niestety w stanie stawic sie na spotkaniu grupy. Natomiast mysle, ze nie bedziecie tacy i jakies male sprawozdanie mi napiszecie na tym forum U mnie na budowie nic sie nie dzieje, bo wszyscy, ktorzy zostali w domu nie maja czasu na budowe. Jak znam zycie to pewnie od Nowego Roku wezme sie w garsc z kupowaniem i wykanczaniem, tak, zeby przed kolejna zima mozna bylo troche pomieszkac. Jeszcze raz pozdrawiam. PA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.11.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Majki, sorry Tak to jest, jak się szybko czyta. Masz u mnie piwo na przeprosiny. Tommco, co tam Finlandia - wpadnij 14, to się trochę rozgrzejesz! Ile tam jest teraz stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.11.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Tutaj jest kolo 0 stopni i nieprzyjemna wilgos w powietrzu. Mam juz za soba pierwszy porzadny snieg, ale jakos szybko stopnial. Ciemno robi sie juz kolo 15.40 Wiec nie jest za fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.11.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Wyjaśniam : Majki = On Ale nie ma problemu. Szkoda tylko, ze to spotkanie mnie chyba ominie ( urodziny Ojca ), ale jeśli by się zmienił termin, lub będzie nastepne, to postaram się być ( tzn. ja i moja lepsza połówka ). Pozdrawiam, Majkimen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.11.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Skoro 14 nie bardzo odpowiada MajkiemuMenowi , weekend Leszkowi (mnie też zresztą nie za zbytnio), to może czwartek 13? Co na to Dzikuskowe Ciechanki lub Ciechankowe Dzikuski? A reszta ekipy łódzkiej - hop, hop odezwijcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 04.11.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Może być i 13 i 14Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 04.11.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Może być i 13 i 14 bez różnicy. Tylko jeszcze kwestia gdzie i o której. Ja postaram się być natomiast z moją drugą połową nigdy nie wiadomo (ale postaram się go przyciągnąć). Macie jakieś fajne miejsce gdzie można by posiedzieć w kilka osób??? Tommco biedaku, u nas nareszcie piękna, złota jesień. Nie popadnij w depresję na tej dzikiej północy. Będziemy o Tobie myśleć w czasie spotkania i oczywiście zdamy Ci relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 04.11.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Czy istnieje jakaś mapa forumowiczów z Łodzi? Chętnie bym się dowiedział, czy ktoś się buduje w tych samych okolicach. Czyli, powiedzmy, na północy Łodzi. Może ściślej północnym zachodzie. Co do miejsca spotkania, to mi do głowy przychodzi Jazzga. Nie pamiętam adresu, ale to jest chyba druga brama na Piotrkowskiej za Próchnika po prawej.A gdzie były dotychczasowe spotkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikus 04.11.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Jeżeli chodzi o mnie to w czwartek jestem w W-wie i nie jestem pewien czy będę - chyba, że ustalimy godzinę ok 19 W razie czego wyślę szpiega Ciechankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 04.11.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Może być 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 05.11.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 OK. Podumowując czwartek 13-tego godz. 19. Rublow - co to za miejsce na Piotrkowskiej. Poprzednio w planie był ogródek jakiegoś pabu - ale ze względu na aurę odpada. Rublow - my budujemy domek na Rogach dokładnie wyjeżdzając z Łodzi Strykowską trzeba skręcić w prawo w ulicę Łupkową. Nie da się ukryć że to północ Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts