anna99 13.07.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 marekd Odpowiedź wysłałam na priv. Uwaga budujący! Wieści z odbioru budynku z Łodzi - barierki na balkonach - 110 cm i ani jednego mniej!!! kierunek otwierania drzwi wejściowych - koniecznie taki jak na projekcie! W innym przypadku - brak odbioru. Wieści ze starostwa powiatowego w Zgierzu (właściwe dla np. Aleksandrowa) - oprócz drzwi (to chyba jasne!), usytuowanie ścianek działowych musi byc zgodne z projektem! Sam wpis do dziennika budowy nie jest wiążący!!! Ponieważ zgrzytam zębami - tylko dzieki temu nie klnę!!! A u mnie dzisiaj koniec elewacji (efekt wg mnie super, Gosia przyznała że lody waniliowe mogą być, choć jej mąż jednak dostrzega odrobinę lodów pistacjowych ). Niedługo umieszczę zdjęcia kolorowych pokoi moich dzieci (odcień farbki do bielizny) i gotowych łazienek. Dzisiaj miałam wizytę "urzędniczą" z gminy, coby panie naocznie sie przekonały, że można się zameldować. Pożyczyłam od sąsiada kuchenkę elektr., widok "poscieli" ekipy p. Roberta był ze wszech miar budujący, ponieważ kibelek i woda i prąd jest - znaczy sie mozna się zameldować. Jeszcze tylko numerek na bramce. Jutro zaczynają kłaść kostkę brukową na podjazdach i nareszcie będę miała schody do domu!!! Niech tylko tyle nie pada!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekd 13.07.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Dzięki za odzew Mariuszja tynki wewnętrzne mam już zrobione ,ekipa z Piotrkowa Tryb . Zresztą dostałem ją tu na forum ,płaciłem 9 zł netto, godna uwagi ,ale mocno zajęta,jeśli chcesz wyślę na priva.pzdr.Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 13.07.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Mariusz- dokłądnie słów nie przytocze, ale zacytuję dizś jednego fachmana"sprawdzone firmy to mają już plan pracy ułożony na cały rok" .Więc szukam i szukam, ale z uśmiechem. Prosze o podanie namairów na Szamba, sama nie wiem jakie chcę ale napewno 9-12m3. Tanio poproszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 13.07.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Anna99 Gratuluje nowego adresu!!! Może w ramach toastu np. lody waniliowo-pistacjowe Zaczynam się poważnie obawiać odbioru. Mam przestawione chyba trzy ścianki działowe, przestawione okno a o drzwiach nie wspomnę Przed rozpoczęciem dostałem zgodę PINB-u na obrót całego domu o ok. 45 stopni to nie sądziłem że mogą być problemy ze ścianką działową. Może profilaktycznie napisać taraz do nich o zgodę na wszystkie zmiany i trzymać ten papier do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 13.07.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Gtca Na temat braku konieczności robienia przepustów słyszałem dokładnie to samo, stąd zalewam wszystko a potem się zobaczy. Byłem zobaczyć kominki z płaszczem wodnym z Ekotermu i na prawdę robią wrażenie . Teraz czekam na wycene z podłączeniem do co, ogrzewaniem podłogowym i mam małą nadzieję że cena mnie nie powali. Jeśli mnie pamięć nie myli to takie cudo ma u siebie Tommco. Przyłaczam się do prośby GosiŁódź o wszelkie namiary na szamba, a ponadto jeszcze elektryka i kogoś od alarmów (o cieśli już nie wspominam). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 13.07.2004 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 marekd - namiar na "tynkarzy z Piotrkowa" bardzo mile widziany. Dzięki z góry. Z fachowcami sprawdzonymi rzeczywiście teraz niełatwo- ale w końcu jest to środek sezonu. Ja na swoich od instalacji (CO, wod-kan) muszę czekać do końca sierpnia. Ale ja jestem sam sobie winien bo organizuję robotę ad hoc - w zależności od finansow - a te u mnie są obiektem wybitnie zmiennym i trochę nieprzewidywalnym. To, co zaplanowaliśmy i umówiliśmy z wyprzedzeniem zadziałało OK - co nie znaczy - nie bez zgrzytów. Jeśli ktoś może wspomóc dobrym/niedrogim/dostępnym (czasowo) namiarem na poniższe tematy to będę bardzo wdzięczny: - tynki wewnętrzne - posadzki - ocieplenie zewnętrzne - schody drewniane - okna i bramy garażowe Będąc szczerym - to ja nie wymagam top klasy - mnie wystarczy fachowiec który zna się na swojej robocie i przyjmuje moje uwagi do wiadomości pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 14.07.2004 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Aniu z tym odbiorem trochę mnie zmartwiłaś, bo ja właśnie biorę się za tą akcję, czekam tylko jak mi skończą łazienkę. Z drugiej strony formalnie to ja cały czas jestem zameldowany w domu, bo u mnie jest tylko rozbudowa domu, więc jestem ciekaw jak do tego się podchodzi. A na razie gratuluję naowego adresu. gtca jakbyś chciał to mogę ci dać też ten namiar na tynkarzy z agregatu z Piotrkowa (jedna z niewielu ekip; jaka była u mnie na budowie; godna polecenia), ale myślę, że to ta sama firma. Równocześnie robi ona wylewki z mixokreta - rzecz warta polecenia, bo wylweki są naprawdę równe i nie ma potrzeby później jeszcze wyrónywania powierzchni zaprawą samopoziomującą. A u nas galzurnicy działają, jak na razie wszystko w porządku a łazienka coraz przyzwoiciej wygląda. Dziś odbieram płytę do zabudowy wanny narożnej i dekory, które trzeba było dokupić, ze względu na zmianę aranżacji łazienki. Wychodzi, że z Tomkiem weszliśmy w te same płytki, bo też mamy Kubę z Tubądzina, która kupiona była jeszcze w kwietniu. Pozdrawim Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 14.07.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 tdxls - bardzo proszę o ten namiar (tynki, posadzki) - byc może to ta sama ekipa, ale jest tez szansa że jednak to kolejny dobry namiar. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.07.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 witam wiem zesie wciskam nie w swoja grupe, ale prosze poratujcie szukam architekta niedrogiego aczkolwiek dobrego, godnego najlepiej z polecenia, no i zeby doradzil dlaczego z tego budowac a nie ztamtego itp,mielismy kupic plany gotowe ale po ilosci przerobek jakie z\sobie zarzyczylismy okalzalo sie ze najlepiej bedzie zrobic rysunek od podstaw mysle ze w waszej okolicy bedzie nieco taniej niz w Warszawie dziekuje victoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 14.07.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Tdxls - proszę Cię o te namiary na tynkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 14.07.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 marekd - namiar na "tynkarzy z Piotrkowa" bardzo mile widziany. Dzięki z góry. Z fachowcami sprawdzonymi rzeczywiście teraz niełatwo- ale w końcu jest to środek sezonu. Ja na swoich od instalacji (CO, wod-kan) muszę czekać do końca sierpnia. Ale ja jestem sam sobie winien bo organizuję robotę ad hoc - w zależności od finansow - a te u mnie są obiektem wybitnie zmiennym i trochę nieprzewidywalnym. To, co zaplanowaliśmy i umówiliśmy z wyprzedzeniem zadziałało OK - co nie znaczy - nie bez zgrzytów. Jeśli ktoś może wspomóc dobrym/niedrogim/dostępnym (czasowo) namiarem na poniższe tematy to będę bardzo wdzięczny: - tynki wewnętrzne - posadzki - ocieplenie zewnętrzne - schody drewniane - okna i bramy garażowe Będąc szczerym - to ja nie wymagam top klasy - mnie wystarczy fachowiec który zna się na swojej robocie i przyjmuje moje uwagi do wiadomości pozdr Mariusz jeśli potrzeba podam namiar na godną polecenia ekipę z Turku do posadzek z miksokreta(biorą po 12 pln obecnie zaczynają u sąsiadki obok). Inna ekipa tego samego właściciela robią tynki gipsowe, ale nie wim jak, ale 1 siepnia również zaczynają u sąsiadki to się sprawdzi. Bramę kupowałem w firmie BRAMACAR(czy coś w tym stylu) na ul Skłodowskiej przy Żeromskiego - gość w miarę słowny i brama Kriskop ok. Trzeba tylko pogonić montażystów bo wszystkich śrób nie chce im się do muru przykręcać (pogonieni przykręcają) Okien nie polecę - nie ma co, a ociellenie robiłem sam. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 15.07.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Kochani, pilnie potrzebuje stemple pod strop 3metrowe, strop jest już układany i trochę ich zabrakło. Mpalys jestem zainteresowany tym namiarem na ekipę z Turka. Jak się sprawdzą u sąsiadki to ich wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 15.07.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Moi Drodzy! Z dobrymi ekipami to niestety tak jest. najlepiej z rocznym wyprzedzeniem. A np. szef ekipy ociepleniowo-elewacyjnej, mimo, że drogi jak pies (ale robota - extra!) twierdzi, że nie musi sie reklamować! Na markę zapracował i teraz zbiera efekty. Moi panowie od wykończeniówki też kalendarz mają zapełniony chyba do wiosny. A wykonawca podjazdów z kostki brukowej (właśnie trwa układanie ) po raz pierwszy na działce był we wrzesniu ub. roku i potem umawialismy sie na przyszłe (tzn. obecne) lato. U mnie trwa malowanie, układanie glazury i teracoty, wykończenie garażu (płyty g-k i gładzie) a na zewnątrz krajobraz księżycowy właśnie w związku z wykonywaniem podjazdów. Brygadę od kostki mogę śmiało polecić - są super. Wkleiłam parę nowych zdjęć, m.in. pokój syna w kolorze farbki od bielizny. A w ogóle lubię kolory i mój dom będzie własnie taki trochę "pokolorowany". Nie wiem czy to jest "trendy" czy wręcz odwrotnie, ale zupełnie mnie to nie interesuje. W połowie września zamierzam się wprowadzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 15.07.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 ANIA - to najsolidniejszy Kierownik budowy-dopbiera odpowiednich fachowców... widziałam. Aczkolwiek, ja dałam mój dach i taras do wyceny kilku firmom, bo znów rozpiętości kasowe straszne...... czy te "diabły" jak zobaczą mój dom bez kąta prostego to myślą ze ja mam "na bokach " kasy fulllllll. Nie mam Pozdrawiam, całuski......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 15.07.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 PILNIE potrzebuję decyzję podjąc, a nie mam pojęcia - JAKIE ORYNNOWANIE wybrać ??? - jaki materiał? -jaka firma? -jaka cena? -gdzie najtaniej? )) Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 16.07.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 mpalys - proszę o namiar na ekipę z Turka. Dzięki.pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 16.07.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 mpalys - proszę o namiar na ekipę z Turka. Dzięki. pozdr Mariusz 601 76 36 85 gość nazywa się Tomasz Rosiak - wysyłam na grupę bo facet nie ma się czego wstydzić a kto potrzebuje chce niech skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 16.07.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 PILNIE potrzebuję decyzję podjąc, a nie mam pojęcia - JAKIE ORYNNOWANIE wybrać ??? - jaki materiał? -jaka firma? -jaka cena? -gdzie najtaniej? )) Dziękuję Powiem tak ma marleya mnie nie stać. Poczytałem troszeczkę i kupiłem w końcu w Iwonie w Aleksandrowie rynny plastikowe firmy GALECO brązowe. wiszą na dachu 1,5 roku i nie widać na nich zmian. Wymieniałem ostatnio 1 uchwyt (dachowcy za wysoko powiesili rynnę i śnieg w zimie go rozerwał) i nie ma różnicy pomiędzy hakiem i rynną - więc chyba nie są złe. Na dwie końcowe uwagi nie znam odpowiedzi. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 16.07.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Gosia Łódź - ja dokładnie jak mpalys - mam galeco - (różni ludzie twierdzili że Marley nie jest aż o tyle lepszy, aby uzasadnić taka różnicę w cenie). Ale ja mam dopiero od miesiąca - więc nic nie powiem nt użyteczności/trwałości. pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 16.07.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Ja też mam Galeco, brązowe - kupione z upustem w PSB. Jak widać to chyba popularna, dobra i tania marka. A tak przy okazji: Co ile cm macie zamontowane haki trzymające rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts