długi 20.06.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Rokicińska 156 6744065 ,6762193 . Tam jest taki młody chłopak przedstawicielem , rozmawiaj raczej z nim . Kierowniczka to wstrętny hipopotam i wcale nie jest sklonna do dawania upustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Jakos stracilem pozytywne nastawienie do PSB - przede wszystkim ze wzgledu na ceny. Z jednego PSB dostalem oferte na Maxa i cena byla o 50 gr wyzsza na sztuce, niz wynegocjowalem z malutkim skladem budowlanym. Podobnie bylo przy przymiarkach do systemu kominowego (to akurat wlasnie na Rokicinskiej).Na razie mysle, ze sam dam rade wyszukiwac tanszych dostawcow i wydaje mi sie, ze nie potrzebuje "kompleksowej" obslugi klienta.A moze ktos korzysta z programu "buduj dom z PSB" i moze sie podzielic wrazeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 20.06.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Ja korzystam z programu "buduj z PSB". Korzystanie polegało na wydaniu karty, otrzymaniu upominku i obiecaniu upustu po przekroczeniu jakiejś kwoty. Kwotę zakupów mocno przekroczyłem, upustu od zapłaconych faktur - brak. Co do cen to zawsze sprawdzałem u konkurencji - mój PSB (z Pabianic, bo mam blisko) zawsze był tańszy lub co najwyżej równy cenom konkurencji. Bardzo sobie chwalę zamówienia na telefon, dostawy i rozładunek wliczony w cenę. No i mocno odroczone płatności. W każdym razie 80% materiałów mam z PSB, pozostałe 20% to beton z gruchy i duperele wykończeniowe typu kafelki, wanny etc z innych żródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 20.06.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Ja nie mam dobrych wspomnień z rozmów z PSB . Ale w handlu nikt się nie obraża. Niektóre ceny mają dobre. Np. styropian czy siatki do wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 20.06.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Ja korzystam z programu "buduj z PSB". Korzystanie polegało na wydaniu karty, otrzymaniu upominku i obiecaniu upustu po przekroczeniu jakiejś kwoty. Kwotę zakupów mocno przekroczyłem, upustu od zapłaconych faktur - brak. Co do cen to zawsze sprawdzałem u konkurencji - mój PSB (z Pabianic, bo mam blisko) zawsze był tańszy lub co najwyżej równy cenom konkurencji. Bardzo sobie chwalę zamówienia na telefon, dostawy i rozładunek wliczony w cenę. No i mocno odroczone płatności. W każdym razie 80% materiałów mam z PSB, pozostałe 20% to beton z gruchy i duperele wykończeniowe typu kafelki, wanny etc z innych żródeł. Ja mam na razie to samo nie korzystajac z PSB. Towar na zamowienie z rozladunkiem, zamowienia na telefon. No ale ja dopiero zaczynam i nie wiem, czy dalej sie tez tak uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 20.06.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 No to po kilkunastu godzinach jazdy (z przerwą na zwiedzanie Ikea w Poznaniu) wróciłem do domu...teraz marzę tylko o kąpieli T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 20.06.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Długi podaj dokładnie adres wedmanowej szukam kominów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkkk 20.06.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 ja też trochę pojeździlem dzisiaj Stolyca jutro wybrzeże- Wejherowo moje rodzinne miasto ale w środę wracam i na budowę ruszać bo jeszcze duuuuuuuuuuuuużo jest do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 21.06.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Ja mam na razie to samo nie korzystajac z PSB. Towar na zamowienie z rozladunkiem, zamowienia na telefon. No ale ja dopiero zaczynam i nie wiem, czy dalej sie tez tak uda... Tak naprawdę to pod literkami PSB kryją sie różne małe i większe firmy z ludźmi, z którymi da się pogadać lub nie. W każdym razie wg mnie program 'buduj z PSB' to duży niewypał albo chwyt reklamowy. Oprócz upominku za przystapienie nie miałem z niego żadnego pożytku. A to czy dostawca przyjeżdża samochodem w takim a nie innym kolorze jest mało istotne. Jeszcze jednym plusem korzystania z usług 'mojego' PSB (a naprawdę Sunbud) jest sposób załatwiania reklamacji. Np. za 5 worków lichego kleju dostałem w nagrodę 2 tony 'wylewki podłogowej' plus zwrot za klej oczywiście. Podobnie przychylnie zachowują się w przypadku zwrotów niezużytych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 21.06.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A tak btw...co jest upominkiem za przystąpienie do programu...? T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 21.06.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 A tak btw...co jest upominkiem za przystąpienie do programu...? 2 lata temu to był całkiem smerfowy zegarek na rękę z gustownie napisaną nazwą firmy (nie PSB). Dałem go ojcu w prezencie. Nawet chodzi do dziś... (tzn zegarek), ojciec zresztą też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 21.06.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Programy lojalnościowe maja to do siebie, że trzeba kupować nawet wtedy, gdy cena nie do konca nam odpowiada...za coś ten zegarek musieli kupić... i jeszcze na namalowanie logo musiało wystarczyć...ot cały urok programu lojalnościowego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 22.06.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Programy lojalnościowe maja to do siebie, że trzeba kupować nawet wtedy, gdy cena nie do konca nam odpowiada...za coś ten zegarek musieli kupić... i jeszcze na namalowanie logo musiało wystarczyć... ot cały urok programu lojalnościowego! Tu muszę zaprotestować! Nikt nie zmusza mnie do kupowania jakichkolwiek towarów. Jesli nie odpowiada mi cena czy producent to nie biorę i już. Bardziej od zegarka skusiło mnie obiecanie nawet 5% dodatkowego upustu po uskładaniu jakiejś sumy zakupów. Najbardziej mnie zabolało... nie: raczej rozczarowało, że takowego upustu nie dostałem. Wprawdzie nie kupowałem na siłę takich a nie innych produktów (nawet nie za bardzo wiem jakie produkty i firmy biorą udział w programie), ale w czasie budowy to 'parę' złotych u nich zostawiłem. W każdym razie zegarek mam, dom stoi, nadwyżki materiałów oddane a upust i tak wywalczyłem przy każdym zakupie. Aaaa. I jeszcze jedno: dostałem jeszcze bezpłatny kupon na ubezpieczenie budowy. Działał w ten sposób, że mogłem sobie wykupić takie ubezpieczenie. Ale nie budowy tylko wyposażenia domu i raczej musiał być alarm Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 22.06.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Psb jakoś od początku odstraszyło mnie zbyt wysokimi cenami, wyzszymi niz w innych hurtowniach. Póki co robimy tak, ze bierzemy materialy z roznych hurtowni, w jednej tansze jest to, a w innej tamto. Jeszcze chyba nei zdarzylo nam sie kupic niczego w hurtowni polozonej najblizej naszej budowy , czyli w Orzechówku (ok. 1,5 km), bo maja bardzo wysokie ceny. Za to bloczki bk bralismy prosto ze Śląska z Prefabetu Łagisza (z transportem wyszło najtaniej), beton z gruchy z betoniarni ze Strykowa, styropian, wełnę, cement, gips z hurtowni z Janosika, stal z Centrostalu z Brukowej, okna z Oknoramy z Brukowej, pokrycie dachowe, rynny, kominy z Dagartu ze Rzgowa, okna dachowe z Plusdachów z Traktorowej itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 22.06.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Dzięki Honorato za "mapę drogową" hurtowni będę ją miał na uwadze na razie potwierdzam Stoki choć styropian nieżle wypada też w Castoramie (FS 15 bez frezu 10 i 5 cm) mogę dopisać jeszcze hurtownie z Ozorkowa (bloczki 2,40 szt brutto a 2.20 netto wiem że nie jest to 22% ale zawsze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 22.06.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 a PSB w Zgierzu swoimi cenami programem i wielkością rabatu oraz korzyściami z programu (zegarka mi nie zaproponowali ) powałiło mnie na podłogę ..... ale w końcu śmiech to zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.06.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 ja robie przetargi tabelka w exelu i 6 firm w pionie wypisane, w poziomie produkty, sprawdzam hipermarkety i kilka hurtowni w Łodzi i Aleksie PSB zaspiewali mi 178 z m3 styropianu FS20... podziekowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 22.06.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Programy lojalnościowe maja to do siebie, że trzeba kupować nawet wtedy, gdy cena nie do konca nam odpowiada...za coś ten zegarek musieli kupić... i jeszcze na namalowanie logo musiało wystarczyć... ot cały urok programu lojalnościowego! Tu muszę zaprotestować! Nikt nie zmusza mnie do kupowania jakichkolwiek towarów. Jesli nie odpowiada mi cena czy producent to nie biorę i już. Bardziej od zegarka skusiło mnie obiecanie nawet 5% dodatkowego upustu po uskładaniu jakiejś sumy zakupów. Najbardziej mnie zabolało... nie: raczej rozczarowało, że takowego upustu nie dostałem. Wprawdzie nie kupowałem na siłę takich a nie innych produktów (nawet nie za bardzo wiem jakie produkty i firmy biorą udział w programie), ale w czasie budowy to 'parę' złotych u nich zostawiłem. W każdym razie zegarek mam, dom stoi, nadwyżki materiałów oddane a upust i tak wywalczyłem przy każdym zakupie. Aaaa. I jeszcze jedno: dostałem jeszcze bezpłatny kupon na ubezpieczenie budowy. Działał w ten sposób, że mogłem sobie wykupić takie ubezpieczenie. Ale nie budowy tylko wyposażenia domu i raczej musiał być alarm Super! Toteż nie napsałem "muszę", tylko "trzeba". Z czegoś te sumy muszą się uskładać. W trakcie budowy są takie chwile, że trzeba jebnorazowo zakupić za sporą kwotę jednego produktu (pustak przukładowo). Będąc w takim programie nie objeżdża się wszystkich wokoło tak naprawdę dokładnie - kontroluje się cenę u kilku a nie kilkunastu lub kilkudziesięciu dostawców. Toteż (ten czteroliterowy) cię strzela, gdy później zauważysz przypadkowo niższą cenę... W reklamie telewizyjnej programu PSB jest taki dialog: -Co Państwa tak cieszy? -Oszczędzanie! Ja bym przerobił go następująco: -Co Państwa tak cieszy? -Nasze frajerstwo, że tak dajemy się w trąbę robić! Myślę, że niektórzy się przyłącą do tego dialogu, niekoniecznie klienci PSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 22.06.2005 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Witam.Zakończyłem pierwszy etap - mam działkę. I teraz przyszła pora, żeby zastanowić się nad projektem.Układ działki jest taki, że projekty gotowe "nie leżą" idealnie. Zastanawiam się nad projektem indywidualnym, bo wychodzę z założenia, że znaczne przerabianie projektów gotowych nie ma sensu.Ale już znane mi prywatnie 3 osoby budujące wg projetku indywidualnego twierdzą, że architekt zawsze strzeli byka - tak było w ich przypadku.Projekty gotowe zwykle są zweryfikowane przez wiele realizacji i dlatego można je uznać za pewniejsze.Jakie macie doświadczenia z projektami indywidualnymi?Ile może kosztować taki projekt?Czy projektanci Waszych domów też mieli potknięcia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzba75 22.06.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Właśnie otrzymałem warunki z zakładu energetycznego . Wynika z nich iż :- moc przyłączeniowa 15 Kw (25A)- miejsce dostarczenia energii zaciski prądowe na słupie przy mojej działce- opłata za przyłączenie 1830 Resztę działań to znaczy projekty i uzgodnienia na "obudowaną tablice pomiarową" w linii działki wraz z przyłączami mamy wykonać we własnym zakresie. Czy to są standardowe warunki przyłączenia , czy można jeszcze cos wywalczyć w ZE.Ile Was kosztowały podobne działania poza opłata przyłączeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts