forum_user 27.07.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 ja mam drwniany ale jeszcze po nim nie chodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 28.07.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Nad parterem...trochę się obawiam, że nic ciężkiego na piętrze nie bedzie można postawić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 28.07.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A moze ktos ostatnio robil rozeznanie co do kominów systemowych ? Gdzie maja dobre ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 28.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A moze ktos ostatnio robil rozeznanie co do kominów systemowych ? Gdzie maja dobre ceny ? Możesz spytać w firmie Hi-Bet w Rzgowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.07.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A moze ktos ostatnio robil rozeznanie co do kominów systemowych ? Gdzie maja dobre ceny ? Możesz spytać w firmie Hi-Bet w Rzgowie Hi-Bet polecam tylko do bloczkow betonowych, do kominow odradzam - pisalem o tym kilka razy na forum, ale to moze ja jestem "wyjatkowy klient". Honorata np. sobie chwalila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.07.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 W temacie systemow kominowych (i kominow) radzilbym zwrocic uwage na a) kompletnosc wyposazenia (wklady, wyczystki, kolnierze, daszki) - moga miec duzy wplyw na cene koncowab) dostepnosc - co bedzie, jak zabraknie trzech pustakowc) koszty transportu e) umiejetnosci wykonawcy !!! i dopiero wtedy mozna porownywac ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 28.07.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Zazdroszczę Wam bardzo widocznych postępów Ja jakos nie moge odbic sie od dna - tj. od ław fundamentowych Wykonawca, który miał zaczynać 1 czerwca karnie sie tego dnia stawił na działce - ale z powodu wysokiej wody nie zaczął u nas, tylko poszedł na nastepna robotę, którejn jakoś skończyc nie może Może jutro da sie wystartowac - ale watpię Na razie 2 miesiące w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 28.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Aaaaa - mam pytanie do bardziej zaawansowanych, pytanie o kolejność Rozumiem, że najpierw stawiam mury Potem więźba dachowa i układanie dachowki. I jak dalej? Jak powinna wyglądac prawidłowa kolejność: okna elektryk hydraulik (bo podłogówka) tynki wylewki ocieplenie wykończeniowka (tj. malowanie, płytki, podwieszne cuda_wianki, kafelki, panele itd) cos mi sie tez obiło o uszy, że okna powinny byc zakładane jednoczesnie z tynkami, bo kradną... ale przeciez elektryka chyba przez tynkami, bo te kabelki jakoś trzeba w sciany pochować? zgłupłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 28.07.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Aaaaa - mam pytanie do bardziej zaawansowanych, pytanie o kolejność Polecam (sam korzystam): 22 kroki do wykończenia domu (by Murator) http://www.muratordom.pl/6658_9200.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 28.07.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Dziekuje Ja to jakas niepełnosprytna jestem - bo szukała, szukałam i nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HusMac 28.07.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 tadaaaa po raz drugi w tym roku, dzisiaj podpisałem umowę z bankiem W sumie to nie wiem czy się cieszyć czy płakać. Jakoś nie bałem się kredytu ale jak widzę magiczną datę 28.07.2036 to mnie ciarki przechodzą. Z budową ruszę na początku września. Jak sądzicie czy w tym roku uda się zadaszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wookie85 28.07.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam Czy ktos moglby polecic mi jakiegos architekta/projektanta instalacji wodno-kanalizacyjnych ? Łódź ewetualnie Zgierz bo w sumie blizej na działke mialby. Z gory dziekuje , pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 29.07.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Tragedia z tymi upalami. Przez ostatni miesiac chyba raz padal deszcz u nas.Przedwczoraj, wczoraj palily sie pola ze zbozem.Dzisiaj albo znow palilo sie zboze, albo jeszcze cos wiecej - od godziny straz jezdzi na sygnale, chociaz dymu juz nie widac. Albo dogaszaja, albo bronia gdzies dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.07.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Yes! Yes! Yes! dzisiaj ruszyli z robotą. Już myśłałam, że nigdy to się nie stanie. Chyba zacznę pisać w końcu dziennik, bo pewnie mało kto miał tak pod górkę jak my. Już powinniśmy się wprowadzać, a tu zaczynamy kopanie fundamentów. Na dodatek jeszcze w tym tygodniu zmieniłąm ekipę. I słuchajcie udało się w jeden dzień znależć nowych ludzi od fundamentów. Jakby ktoś był zainteresowany, to podam na priv kogo należy się wystrzegać. Facet ogłasza się w prasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 30.07.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Co do stropów to będziemy mieli wszystkie 3 rodzaje - terrivę, monolit i drewniany (nad salonem) więc co do walorów drewna wypowiem sie być może za rok o tej porze. Natomiast nie widzę sensu kładzenia terrivy (niestety - po fakcie ). Jest droższa, grubsza i ma mniejszą wytrzymałość tudzież niewiele na niej uwiśnie. Jeśłi beton to tylko monolit - jest zresztą dyskusja na wymianie doświadczeń na temat stropów. Poszukuję wykonawcę schodów drewnianych ażurowych, tradycyjnie ma być tanio i dobrze. Co do hydraulików to pewno się przydadzą, ten przysłany przez ekipę zawołał 2000 za samą robociznę więc muszę skonfrontować tę cenę bo wydaje mi się nieco przegięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.07.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Kropi!!!!Zostaw ten komputer.A propos schodów drewnianych, przejrzyj ofery na Allegro. Kiedyś widziałam, że skądś tam - nie z Łodzi - dowożą w każde miejsce gratis. Ażurowe schody trochę skręcone i o ile dobrze pamiętam łatwe do samodzielnego montażu, ale nie jestem pewna czy nie pomyliłam dwóch ofert, Na pewno jednak obie z Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.07.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Właśnie wróciłam z gór, gdzie mieszkałam na drewnianym stropie. Nigdy w życiu. Albo trzeba to to super wygłuszyć i zrobić z jekiegoś ekstra wysuszonego drewna albo można słuchać każdego słowa z dołu, a siedząc pod nim miałam wrażenie, że mi dzieci biegają po głowie. Wiem, że górale mają specyficzny stosunek do budowy (najtaniej, tymi rękami itd) ale wrażenia miałam silne i szybko ich nie zapomnę. Jedyne uzasadnienie dla mnie, to jeżeli ktoś ma słaby fundament (lekki) albo drzewo za darmo (górale). No i poddasze nieużytkowe. Można wtedy wyeksponować bale i jest super. Co do stawniania rzeczy ciężkich to można, sama widziałam.... A i proszę mi nie zazdrościć urlopu. O ile bardziej wolałabym siedzieć w upale i budować . Ale niestety, urzednicy na razie górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 31.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Wystartowaliśmy :D Na wstępie - okazało się, że geodeta źle wytyczył dom - ciachnął sie o 5 cm Nic to - jakoś sobie poradzę z chatą weższą o 5 cm Najwazniejsze - że juz sie murują narozniki z bloczków fundamentowych i powoli zaczynam sie orientować, jak domek bedzie wyglądał Co wazne - nadal mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 31.07.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 A my dzisiaj zobaczylismy sciany parteru, a szczegolnie rozmieszczenie okien i mimo wszystkich wyobrazen i szkicow zmienilismy troszke rozstaw i wielkosc okien ... na szczescie jescze nadproza nie byly zrobione wiec nie bylo specjalnie problemu zeby to zrobic .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniarafal 31.07.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witam Ktos moze robil rozeznanie cenowe na stropy Teriva i na więźbę ... gdzie warto sie udac ? Witam, my niebawem będziemy zamawiać więźbę. Mamy sprawdzony (kolega zamawiał) kontakt na dobre i tanie drewno impregnowane - 560 zł brutto/kubik (dla porównania w Koluszkach 690 netto)- z okolic Zamościa. Sytuacja wygląda tak, że my potrzebujemy 11,5 kubika, a gość powiedział, że jak będzie 30 to mu się opłaci. Proponuję więc zamówić razem, wtedy będzie taniej za transport. Jutro zapytam gościa ile maksymalnie może załadować na wypadek jakby pojawili się inni chętni. Sprawa jest dość pilna więc proszę o w miarę szybki kontakt. pozdrawiam, rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts