HusMac 16.08.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Zaczynam robić przymiarki do pieca. Jako medium zasilające biorę pod uwagę tylko ekogroszek i pellet. Czy macie takie piece zainstalowane u siebie? Jakie mają wady i jakie zalety? Gdzie kupujecie opał? Chętnie zobaczę na żywo piec w akcji Osobiście wolę na pellet ale może ktoś mnie przekona do ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 16.08.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 MateuszCCS Wysłałam namiary do pana od przewozu kontenera. na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 16.08.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 EZS jak tam u ciebie sprawa kanalizacji? Ja dopiero dzisiaj wróciłam do życia, bo byłam z dzieckiem w szpitalu i nie udało mi się do tej porty spotkać z tym fachowcem od kanalizy. Ciekawa jestem, czy masz coś ciekawego i jakiś kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 16.08.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 16.08.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Zaczynam robić przymiarki do pieca. Jako medium zasilające biorę pod uwagę tylko ekogroszek i pellet. Czy macie takie piece zainstalowane u siebie? Jakie mają wady i jakie zalety? Gdzie kupujecie opał? Chętnie zobaczę na żywo piec w akcji Osobiście wolę na pellet ale może ktoś mnie przekona do ekogroszku. Ja też robiłem przymiarki do pellets'ów ale cenowo bywa z tym towarem różnie. Druga sprawa , że czase wogóle trudno kupić a po trzecie to trzeba mierć torchę miejsca do magazynowania. Ja mimo wszystko stawiam na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 16.08.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Co do drzwi - stanęło na Włoszczowej - a okna to stary sprawdzony Bartek z Koluszek. Mam nadzieję, że sie spiszą Wloszczowa tez przez Bartka? Od "Bartka" mam brame garazowa i schody strychowe - moge potwierdzic, bez klopotow. Pewnie drzwi z Porty tez bym przez nich przepchnal, ale tu Belpol byl bardziej konkurencyjny cenowo. Dziękuję mmmad Dzieki Tobie moje zamówienie w Bartku powiekszyło sie jeszcze o bramę z automatyką Wyszlismy od nich ostatecznie "lżejsi" o dużo kasy- ale mamy okna (plastik, 5-komorowe, aluplast, dwustronna okeilna, P4 + okucia wk), drzwi drewaniane (z szybą p4 i pakietem antywłam) z przyszklem i bramę segmentową 425 cm z automatyką. Negocjajcie trwały 2 godziny - ale jestesmy zadowoleni z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 17.08.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam pozwolenie na budowe . Hurraa No to teraz dopiero się zacznie. Ufff Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 17.08.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Dziękuję mmmad Dzieki Tobie moje zamówienie w Bartku powiekszyło sie jeszcze o bramę z automatyką O, rany... Jak cos bedzie nie tak, to znow bedzie na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.08.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Z serii "ogłoszenia parafialne" Pilnie poszukuję 100 -110 sztuk stempli o długości 3 m Jesli ktoś ma na zbyciu - ewentualnie wie, gdzie kupić żeby nie przepłacać, to b. proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.08.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 EZS jak tam u ciebie sprawa kanalizacji? Ja dopiero dzisiaj wróciłam do życia, bo byłam z dzieckiem w szpitalu i nie udało mi się do tej porty spotkać z tym fachowcem od kanalizy. Ciekawa jestem, czy masz coś ciekawego i jakiś kosztorys. Nijak. Czekam na wycenę z miejskigo zakładu, bo każdy prywatny (do 3 dzwoniłam) na hasło Łódź mówi, że za dużo załatwiania i mia ma czasu!!! jakaś ciekawostka... Na razie nie śpieszę się, bo coś mi się wydaje, że z budowy w tym roku nici. Nadal nikt nie wie, co robić z tym zawieszonym planem. Powsatał problem prawny "plan jest ale go nie ma" A miało być tak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 17.08.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 witam mam pytania do budujących w Łodzi i okolicach 1.jakie polecacie składy budowlane na terenie Łodzi i okolic 2.Czy lepiej kupowac materiał na cały dom w jednym składzie budowlanym ,czy jednak jeżdzić po naszym kochanym zakorkowanym mieście i szukać ...poszczególnych materiałów 3.Jaki polecacie skład godny zaufania ,ze nikt mnie nie oszuka ,ze da rabat ,ze zawiezie materiał na miejsce i rozładuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HusMac 17.08.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 No i nadeszła pora pochwalić się naszym celem Tutaj jest wizualizacja domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.08.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Agaus - ja Ci napisze, jaką opcję ja wybrałam - ale zastrzegam, że nie wiem, czy ona jest najlepsza Wiekszość materiałów kupuje w jednym, sprawdzonym składzie - porównałam ceny i najtaniej wyszło w "Wega" na Janosika przy Pszczyńskiej. Od nich mam bloczki, Porotherm, cegłę, nadproża, cement, folie izol., plastyfikatory itp. Ważne, że jeśl coś mi zostaje - przyjmują zwroty i korygują fakturę Na innym składzie (K 4 w Brzezinach) zamówiłam cały dach (dachówkę, folie, rynny, okna dachowe itd). Więźbę biorę za pośrednictwem dekarza - z tartaku. Beton- przez cała budowę z jednego składu na Demokratycznej. Okna, drzwi, brame garażową - z "Bartka" z Koluszek. Czyli nie mam jednego jedynego dostawcy - ale staram sie grupować zakupy, bo po pierwsze to spora oszczędność czasu - a po drugie spora szansa na wynegocjowanie lepszych cen Z dowozem przy poważnych zamówieniach nie ma problemu - w tej chwili transport+ rozładunek to już na szczęście w porządnych firmach norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 17.08.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 No i nadeszła pora pochwalić się naszym celem Tutaj jest wizualizacja domku. HusMac - napiszę krótko: szczękę zbieram z podłogi... Dom robi piorunujące (pozytywne oczywiście) wrażenie Za jakiś czas na 100% wybiorę się na wycieczkę krajoznawczą do Sani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 17.08.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 EZS napisał: Czekam na wycenę z miejskigo zakładu, bo każdy prywatny (do 3 dzwoniłam) na hasło Łódź mówi, że za dużo załatwiania i mia ma czasu!!! jakaś ciekawostka... Jak ja przestałam dzwonić do fachowca z racji kłopotów z maluchem, to facet sam zaczął mnie poszukiwać. To też ciekawostka... Tak więc wstąnie umówłam się z nim na sobotę. Jak znów coś na nas nie spadnie jak grom z jasnego nieba, to w weekend napiszę jakie są ustalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 17.08.2006 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 No i nadeszła pora pochwalić się naszym celem O w morde Podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 17.08.2006 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Prosba - super pilnie potrzebujemy transport z HDS'em ... gdyby ktos mial namiary ... (w Gratce nic nie ma) do przewozu 8 palet materialu na dzialowki .... sklad moze dac transport dopiero w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 18.08.2006 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 18.08.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Wiekszość materiałów kupuje w jednym, sprawdzonym składzie - porównałam ceny i najtaniej wyszło w "Wega" na Janosika przy Pszczyńskiej. Od nich mam bloczki, Porotherm, cegłę, nadproża, cement, folie izol., plastyfikatory itp. ostatnio jak byłaś mieli na składzie maksa U-220 ?? albo cokolwiek innego ?? Dużo wszystkiego stoi za sklepem - ale czy konkretnie u-220 nie wiem Jeśli chcesz, to może do nich zadzwoń (679 20 33) i zorientuj się (tylko koniecznie porozmawiaj z właścicielem lub właścicielką, bo pracownice są niezbyt komunikatywne...) A z innej beczki dostałem wycenę na kwotę 154 tyś zł za robociznę za swój domek 134,5 m2 + drugie tyle piwnica + garaż na 2 samochody. Normalnie ceny jak w Londynie. Chyba to lotnisko zaczyna szkodzić niektórym, bo latają do wielkiego świata i przywożą stamtąd zachodnie ceny. Sto pięćdziesiąt cztery tysiące?? Za robociznę?? Mpoplaw - co Ty budujesz? Rezydencję Carringtonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 18.08.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Prosba - super pilnie potrzebujemy transport z HDS'em ... gdyby ktos mial namiary ... (w Gratce nic nie ma) do przewozu 8 palet materialu na dzialowki .... sklad moze dac transport dopiero w czwartek Jarosław Jarecki, 602 770 619, 680 13 83. Nie wiem, jakie ceny, bo facet był awaryjnie wynajęty przez skład budowlany, ale HDS-a ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts